X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Bede musiała jednak coś kupić bo cycki rosną jak oszalałe no i brzuch jakoś tak trochę większy pod pępkiem sie zrobił. W jeansach ciasno:/ trzeba o siebie zadbać żeby nie wyglądać jak zebra;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 18:30

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewa któraś z Was migreny?
    Mnie właśnie dopadła pierwsza ciążowa. Zawsze pomagał ibuprom zatoki i drzemka, po godzinie było ok. Jak sobie z tym radzić bez leków? :/

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tylko apap możesz lub paracetamol.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale ja nie chcę brać leków. Dlatego pytam czy ktoś zna sposób na radzenie sobie bez nich ;)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Wiem, ale ja nie chcę brać leków. Dlatego pytam czy ktoś zna sposób na radzenie sobie bez nich ;)
    może być ciężko...bo migrena, to nie to z czym warto się bawić, mój gin powiedział, lepiej wziąć tabletkę paracetamolu(który niby jest najbezpieczniejszy z tabletek) niż cierpieć ból...
    Paracetamol jest też dużo tańszy niż apap, dzisiaj mój kupił za coś 2,50..10 tabl, gdzie apap(z tym samym składem) kosztuje około 6 zł

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • elammm Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie :)
    Skończyłam 9 tydzień...
    Widziałam i słyszałam serduszko :)
    jestem zakochana w mojej fasolce <3
    termin porodu w karcie ciąży 6.01.2017 - wyznaczony przez położną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 19:51

Astonia, Kamila ;), natalina86, wszamanka, merida17, Lali, venne, wariatka3, Karolina1234, skallarek, anettte, Madzia1888, boróweczka, Morgiana, Coconue, joasia8966, Ana. lubią tę wiadomość

w4sqcsqvrkx3o6uz.png
    Kubuś <3
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Miewa któraś z Was migreny?
    Mnie właśnie dopadła pierwsza ciążowa. Zawsze pomagał ibuprom zatoki i drzemka, po godzinie było ok. Jak sobie z tym radzić bez leków? :/
    Ana ja już miałam dwa razy. Przed ciążą zresztą też się zdarzały. Niezawodny sposób to zmoczenie ściereczki do naczyń, wrzucenie jej na kilka minut do zamrażarki i zimny okład na łepetynę :) Jak okład zrobi się "za ciepły" powtarzaj schładzanie.

Lali, Ana. lubią tę wiadomość

34bw43r8r3764uge.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elammm, fajnie, gratulacje=)) To jest straszna przyjemna ulga, jak potwierdza się, że z maleństwem jest wszystko dobrze, wtedy ponownie chce się żyć=))

a u mnie firma rozwiązała umowę z enel medem, planowali przejść do lux medu...ale nie wiem...kiedy to będzie..a do 10 tyg. trzeba zrobić te badania, czy inny gin na nfz, bardzo będzie niezadowolony, jeśli przyjdę do niego i powiem mu po prostu z mostu, że chcę tylko skierowania na badania, że ciążę mam już prowadzoną u innego lekarza?

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja w ciąży mam zapas plastrow chlodzacych apap na czoło, wkładam do lodówki na chwile i taki zimny na czoło, na jakis czas czułam ulge. Oczywiscie paracetamol tak jak radzą dziewczyny.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!

Gratuluje wizyt i serduszek!!! Co za emocje!!

Podziwiam Was za bio oil!! Dla mnie najbardziej śmierdząca rzecz swiata ;) na widok butelki nawet bez ciazy mam mdłości ;)
    Wcieram olej kokosowy, ale bede używać wszystkiego po trochu, jak za pierwszym razem i liczę, ze znów bedzie dobrze :)

Skoro mowa o mdlosciach, to i mnie dopadly na dobre :/ sciskam pana wuceta, ale jeszcze na sucho ;)

Powiedziałam wczoraj w pracy, a pracuje z samymi facetami- na co oni, ze juz wiedza od kilku dni, bo podobno po mnie to widać :D ha ha!

Powiedziałam mamie i Sis przez skypa, ale zanim zaczęłam, to one za mnie skończyły- bo podobno po mnie widać ;)

To mam z głowy, skoro widać, to co zrobić ;)

Wszystkim Dzieciaczkom tym w brzuszkach i tym co ten etap maja juz za sobą wszystkiego najlepszego!!! Duzo zdrowka i uśmiechu :D

Angelstw gratuluje nocnikowania ;)

Mojej małej znudzily sie schody na slizgawke i teraz wchodzi po samej slizgawce, a trzeba przyznać, ze nasza dość wysoka i stroma ;) kiedy i gdzie tak wszystko szybko łapie ;) oczy trzeba mieć wszędzie! ;)

Miłego wieczoru :D

wariatka3, Madzia1888 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy ufff fasolka i ja. Lekarz potwierdził zarodek z serduszkiem 3 mm strasznie malutka fasoleczka ale jest ok
    Wg USG 5/6 tydzień z terminem na 21.01.17 prosze wpiszcie nas

wszamanka, merida17, venne, wariatka3, Karolina1234, skallarek, Madzia1888, Astonia, joasia8966, Ana., justyna1220 lubią tę wiadomość

• atagata Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkim gratuluje serdecznie!!!
    A sama zglaszam sie po przerwie...
    Nie pisałam nic od jakiegoś czasu bo czekałam na dzisiejsza wizytę i wreszcie jestem po :-)
    Karta ciąży założona, serduszko widoczne na usg (moja ginekolog nie daje posłuchać do 10go tygodnia)
    Termin porodu wyznaczony na usg na 19.01, przez położna na 21.01- a przez om na 20.01 i jeśli można to proszę o wpisanie mnie na tą datę :-)

Co do mdłości to są ale bez wymiotów- nie lubię tego :-/
    I jem... No kurde niestety jem, a u mnie to nie dobrze bo jakoś przed ciąża nie udało mi sie zrzucić zbędnych kilogramów :-(

Napisze pózniej bo teraz bateria sie rozładowuje :-P

merida17, Karolina1234, Madzia1888, Astonia, wszamanka lubią tę wiadomość

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o migreny to mam je często i juz w ciąży tez zaliczyła ale ja mam eferalgan do rozpuszczania i działa lepiej niż w tabletce. I najlepiej kupić sobie wkład zelowy do chłodzenia ale nie w aptece bo cena jest kosmiczna a poszukać w carfeur takie wkłady do tory termicznej tylko aby nie był twardy do lodówki przenośnej bo niewygodny a ten podobny do aptecznego tylko trzymać cały czas w lodowce u mnie cały czas tam leżą dwa bo mam na zamianę i tak leże z tym okładek zimnym na głowie rewelka jak na to co przechodzilam to nawet zanioslam ta migrenę nikomu nie życzę bo mam z aura wiec najpierw wielka plama na oczach później juz czas wyjęty z życiorysu na cały dzien

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • venne Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny dziewczyny nie dawno wróciłam z pracy i od endokrynologa, od 04:00 rano jestem na nogach i właśnie padłam na wyrko, i próbuję was trochę nadrobić ale powiem szczerze że ciężko u mnie z myśleniem o tej porze i po takim dniu ;)

plamienia - u mnie wciąż czysto,progesteronu sobie nie mierzyłam, miałam plamienia jak się zarodek zagnieżdżał, trochę spanikowałam wczoraj bo po usg i cyto cały dzień i noc dźgało mnie w środku w miejscu gdzie jest zarodek, dzisiaj wszystko wróciło do normy, trochę ciągnęła mnie macica, i są mdłości lekkie, na sucho. i nie daj boże jak jestem "na głodzie" bo wtedy to masakra

ktoś coś wspomniał o wyżebranym L4 na tydzień - dla mnie temat drażliwy, bo jeżeli kobieta źle się czuje, zwłaszcza w I trymestrze to bez mrugnięcia palca powinna dostać L4, a widzę że coraz więcej lekarzy chyba czeka do końca I trymestru żeby może rozważyć L4 ciążowe

moja wizyta u endokrynologa, info dla tych, które mają niedoczynność tarczycy: pani dr zwiększyła mi hormony, ze 150 do 175 letrox, kazała dalej czekać jak najdłużej po łyknięciu hormonu, min. 30 min, a najlepiej tą godzinę, co się okazuje hormony powinnam wg niej łykać same, bez innych leków (łykałam nadczo z kwasem foliowym), dostałam 200 ug jodu do łykania, wizyte kolejną mam 24.06
    za to gin jak zapytałam o tsh powiedział w poniedziałek, że mam narazie dobre i nie kombinujemy, ale ja zaufam raczej endokrynolog.

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję po wizycie. Krótko bo Idę usypiac synka. Wszystko dobrze, krwiak się wchłonął 1,5 tygodnia leżenia naie poszło na marne! Żelek ma 2cm i ma się dobrze. Dostałam kierowanie na badania USG prenatalne do Kliniki że względu na cukrzycę więc przynajmniej jeden wydatek z głowy. Będzie na pewno CC i L4 już do końca ciąży. Uf. Kamień spadł mi z serca. A diabetolog skwitował że się dobrze prowadzę bo cukry w normie i tak trzymać! Tylko ostatni posiłek i insulina musi być o 23. No i jak to zrobic jak ja śpię już od 20 czasami. :-) Całusy dla wszystkich dzieci z okazji ich święta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 21:37

venne, wszamanka, Madzia1888, Karolina1234, merida17, joasia8966 lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcupcake super wiesci:)) duży już ten twój ktoś :)
    Dobrze, ze krwiak sie wchłonął, mam nadzieje usłyszeć to samo za dwa tygodnie o mojej cyscie :)

Sweet_CupCake lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wy powiedziałyście w pracy? Ja pracuje w biurze i 98% to są mężczyźni, szefswto tak samo, nie wiem jak ten temat ugryźć. Minimalny termin kiedy chciałabym powiedzieć to 13-14 tydzień, a według prawa niby można pracować 4 godziny za komputerem, i muszą mi zmienić stanowisko w takim przypadku, a raczej nie ma takiej możliwości. I tak jak to są mężczyźni to nie wiem czy wiedzą o tych 4 godzinach....Gin mnie o pracy niczego nie pytał, ale na razie czuje się nie tak aż źle...tylko po pracy 80%, że mam migreny po pracy za komputerem, i zaczynają boleć mnie plecy, kość ogonowa od siedzenia...no i czas od czasu stres..

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej pracy wiedzą już chyba wszyscy, gdy przeczytali L4 i zaświadczenie. A powiedziałam tylko kadrowej. W nosie mam już tą robotę. Przez cholerne księżniczki nie dostałam pieniążków.
    Rodzina cała wie o ktośku.

Gratuluję udanych wizyt i serduszek.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Dziewczyny a jak wy powiedziałyście w pracy? Ja pracuje w biurze i 98% to są mężczyźni, szefswto tak samo, nie wiem jak ten temat ugryźć. Minimalny termin kiedy chciałabym powiedzieć to 13-14 tydzień, a według prawa niby można pracować 4 godziny za komputerem, i muszą mi zmienić stanowisko w takim przypadku, a raczej nie ma takiej możliwości. I tak jak to są mężczyźni to nie wiem czy wiedzą o tych 4 godzinach....Gin mnie o pracy niczego nie pytał, ale na razie czuje się nie tak aż źle...tylko po pracy 80%, że mam migreny po pracy za komputerem, i zaczynają boleć mnie plecy, kość ogonowa od siedzenia...no i czas od czasu stres..

Do szefa mojego działu, mówię tak: to, ze wyglądam, jak na kacu i tracę talie osy, nie oznacza, ze przestałam o siebie dbac przez najbliższe 7 mcy ;) skumal i pogratulowal i dodał, ze juz od kilku dni tak myślą ;)

Do chłopaków z działu: następnym razem, jak będziecie wiedziec, ze w ciazy jestem dajcie znać, to nie bede na testy sikac :P

Do głównego szefa: pamiętasz nasza mała rozmowę o drugim dziecku (ma synka 4 dni starszego od mojej cory), to ja juz, a Wy kiedy? ;) Na co on, ze tak myślał, bo ostatnio nie pogadalam z nim, a to był dzien, gdzie miałam ogromny brzuch i zepsuł mi sie zamek w bluzie ;)

I po sprawie ;)

Co do komputera...kumpela z innego działu, po 4 h robiła sobie przerwę, przeszła sie po zakładzie, cos do ludzi zagadala i wracała przed komputer.

Ja jestem technologiem i 10 h pracuje na nogach i to z surowym mięsem, także tez mam wesoło :D

Lali, tystys lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa udalo mi sie uslyszec serduszko na domowym dopplerze :))) 150-165 :D normalnie az z usmiechem sie połoze :D

Madzia1888, merida17, joasia8966, Kamila ;), justta lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ