X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Jeżeli chodzi o migreny to mam je często i juz w ciąży tez zaliczyła ale ja mam eferalgan do rozpuszczania i działa lepiej niż w tabletce. I najlepiej kupić sobie wkład zelowy do chłodzenia ale nie w aptece bo cena jest kosmiczna a poszukać w carfeur takie wkłady do tory termicznej tylko aby nie był twardy do lodówki przenośnej bo niewygodny a ten podobny do aptecznego tylko trzymać cały czas w lodowce u mnie cały czas tam leżą dwa bo mam na zamianę i tak leże z tym okładek zimnym na głowie rewelka jak na to co przechodzilam to nawet zanioslam ta migrenę nikomu nie życzę bo mam z aura wiec najpierw wielka plama na oczach później juz czas wyjęty z życiorysu na cały dzien

Taaa.. czuję klimat. Najpierw ta niepozorna plama na oczach po jednej stronie, potem chwila ciszy przed burzą i dzień wyjęty z życia. Dzisiaj już jest lepiej, ale wczoraj była masakraaa.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale musze dodac ze to swietne babki traktowaly mnie jak własną córkę. Czulam się jak w kręgu starych miłych ciotek hihi. Do tego moja p. ginekolog jest lesbijka :|

wszamanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez cierpię na migrenę i bez ciąży biorę leki zawierajace tryptany. Teraz lekarz powiedział Apap max 3 na raz ale nie więcej jak 6 na dobę. Raz wzięłam dwie bo cierpiałam straaaasznie ale przeszedł ból głowy. Ważna rzeczą jest NAWODNIENIE! Należy pic często po małym łyku. Wszystkie zatem migrenowe mamusie szklaneczka z woda pod ręką i pijemy !!!

Ana. lubi tę wiadomość

• naserio Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczęta :)
    Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i widziałam pęcherzyk :)
    Mam przyjść za tydzień na kolejną wizytę, to mi lekarka zleci wszystkie badania i wypisze zwolnienie. Teraz mi nie dała, bo mówi, że to jeszcze za wcześnie... Trochę się martwię, bo pracuję fizycznie w bardzo niskich temperaturach. Dzisiaj idę porozmawiać z dyrektorką i pokażę jej zaświadczenie, ciekawe co powie :)
    Za to Mąż jest wniebowzięty :)

anettte, joasia8966, Astonia, Karolina1234, merida17 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    Cześć, dziewczęta :)
    Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i widziałam pęcherzyk :)
    Mam przyjść za tydzień na kolejną wizytę, to mi lekarka zleci wszystkie badania i wypisze zwolnienie. Teraz mi nie dała, bo mówi, że to jeszcze za wcześnie... Trochę się martwię, bo pracuję fizycznie w bardzo niskich temperaturach. Dzisiaj idę porozmawiać z dyrektorką i pokażę jej zaświadczenie, ciekawe co powie :)
    Za to Mąż jest wniebowzięty :)

Ja w trzeciej ciąży też pracowałam fizycznie i jak byłam u niego na pierwszej wizycie tj 4 tydzień i 5 dzień to jak mu powiedziałam że praca fizyczna od razu mi dał zwolnienie L4.

Tym razem mi sie nie spieszyło aż tak bardzo z L4 bo do 31 maja miałam urlop wychowawczy wiec od 1 czerwca mam zwolnienie.
    Gdybym pracowała to zależało by mi jak najwcześniej na zwolnieniu.

kurczę ale dziwię sie że nie wypisała L4 jak to praca fizyczna to przecież to najbardziej fasolka jest zagrożona. Nie rozumiem tego.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• naserio Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała mi, że dla niej to za wcześnie i może dopiero od 6 tygodnia mi wystawić l4 i jak mi bardzo zależy, to żebym się "ratowała urlopem".
    I chyba właśnie tak zrobię, idę na 11 do pracy, od razu wbijam do dyrektorki i powiem, co i jak, żebym wiedziała, na czym stoję. Mąż się wkurza, bo nie rozumie, dlaczego nie dostałam, jak przecież to praca fizyczna i to jeszcze w mroźni i chłodniach.
    No nic, zobaczymy, co mi powie przełożona.
    Zbieram się, odezwę się później :)

Trzymam kciukasy za wszystkie wizytujące dzisiaj :))

joasia8966 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anette mówiłam mu że pracuję na zmiany po 12h w tym praca w nocy i kieruje zespołem, praca bardzo stresująca, na co on, że przy następnej wizycie da zaświadczenie, a L4 na razie nie widzi potrzeby, ale za tydzień powiem mu że też praca fizyczna jest bo dźwiganie i powiem że źle znosze upały i że chce L4

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwny lekarz, naprawdę. Wiem ze ciąża nie choroba, ale naprawdę zdrówko maleństwa ważne a przy zarządzaniu zespołem naprawdę można sie niezłe stresowac a po co?

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdtoszcze w ogole tej mozliwosci L4.... Ja mam umowe o dzielo, odnawiana co miesiac i nie mam wlasciwie zadnych praw i pracowac musze bo cos jesc trzeba ;)
    Ale licze ze wwakacje dorobie sie stalej umowy i jakos to bedzie :)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• joasia8966 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    Powiedziała mi, że dla niej to za wcześnie i może dopiero od 6 tygodnia mi wystawić l4 i jak mi bardzo zależy, to żebym się "ratowała urlopem".
    I chyba właśnie tak zrobię, idę na 11 do pracy, od razu wbijam do dyrektorki i powiem, co i jak, żebym wiedziała, na czym stoję. Mąż się wkurza, bo nie rozumie, dlaczego nie dostałam, jak przecież to praca fizyczna i to jeszcze w mroźni i chłodniach.
    No nic, zobaczymy, co mi powie przełożona.
    Zbieram się, odezwę się później :)

Trzymam kciukasy za wszystkie wizytujące dzisiaj :))
    No ja też tego nie rozumiem. No ale cóż może i faktycznie ratuj sie urlopem. Jak szefostwo jest spoko to nie bedzie żadnego problemu :)

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas wrote:
    Mieszkam w Niemczech i nie wiem jakie tutaj prawa panują. Do tego przy badaniu byla pani z laboratorium ktora patrzyla ciagla na rece pani ginekolog.Troche to dziwne :|
    Gdzie dokładnie mieszkasz?

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pisałam bo po wizycie zrobiliśmy sobie dzień dziecka, pojechaliśmy z małą do miasta na lody, a potem coś zjeść.
    Dzisiaj rano z kolei byliśmy na rehabilitacji z Hanią, a teraz wypoczywam bo dopadły mnie mdłości, nawet kefir nie pomaga :P

Ginegolog oczywiście pierwsza klasa, pokazał mi kończyny, kręgosłupek, pępowinę i bijące serduszko :) Młody człowiek jest starszy niż to liczy BBF, ale puki co nie zmieniam daty, maluch ma już 2,1cm :D
    Na 5 lipca umówiliśmy się już na prenatalne :)

P.S. Mąż oczywiście twierdzi, że to między nogami to nie pępowina tylko siusiak ;)

Przedstawiam Wam mojego małego Alienka <3
    x7uih.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:02

Beata1987, joasia8966, Sis, wariatka3, anettte, angelstw, Emilka27, venne, Karolina1234, Blueberry88, Basia90, wszamanka, merida17, Madzia1888, Kasha, cati lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Taaa.. czuję klimat. Najpierw ta niepozorna plama na oczach po jednej stronie, potem chwila ciszy przed burzą i dzień wyjęty z życia. Dzisiaj już jest lepiej, ale wczoraj była masakraaa.
    U mnie zaczyna się na jednym oku na drugim i przestaje widzieć bo obraz mam rozmazany chórze po ścianach proszki muszą być wczesniej bralam solpadeine teraz nie mogę został eferalgan w tabletkach do rozpuszczania i cały dzień masakra. Wspolczuje wszystkim którzy maja migreny.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Sis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna piękny jest <3

justyna1220, triss lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, również nie rozumiem podejścia lekarzy którzy nie dają zwolnienia. Praca fizyczna powinna być wystarczającym powodem, złe samopoczucie czy wcześniejsze poronienia tym bardziej powinny skłonić lekarza do wystawienia L4. ;/

Gratuluję wszystkim wizyt i trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:11

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gratuluje udanej wizyty :)
    Zdjecie dzidzi piękne :) ja Już sie nie mogę doczekać kiedy zobacze moją dzidzie na monitorku :)

justyna1220 lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gochta wrote:
    Gdzie dokładnie mieszkasz?
    Niedaleko Luxemburga. Dolina rzeki Mozeli . Tez mieszkasz w Niemczech?

• amelik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    justyna cudne usg :)
    co do migren u mnie to samo
    generalnie tez nie potrafie spac
    tak w domu siedze ksiazki czytam i odpoczywam by znowu sid nc nie narobiło
    ciekawi mnie co w pracy bo szefowa powiedziala zespolowi ze na L4 ale miala nie mowic szzegolow, pewnie wszysyc sie domyslaja juz

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Sylwinek 26 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mozna sie dopisac? do Styczniowek moj termin to 05.01.2017

justyna1220, Lali, Karolina1234, angelstw, anettte, wariatka3, Astonia, wszamanka, merida17, Madzia1888, Kasha lubią tę wiadomość

Sylwinek 26
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwinek 26 wrote:
    hej dziewczyny mozna sie dopisac? do Styczniowek moj termin to 05.01.2017

Pewnie, że możesz :D
    Witaj :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ