STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wariatka3 wrote:Jeżeli chodzi o migreny to mam je często i juz w ciąży tez zaliczyła ale ja mam eferalgan do rozpuszczania i działa lepiej niż w tabletce. I najlepiej kupić sobie wkład zelowy do chłodzenia ale nie w aptece bo cena jest kosmiczna a poszukać w carfeur takie wkłady do tory termicznej tylko aby nie był twardy do lodówki przenośnej bo niewygodny a ten podobny do aptecznego tylko trzymać cały czas w lodowce u mnie cały czas tam leżą dwa bo mam na zamianę i tak leże z tym okładek zimnym na głowie rewelka jak na to co przechodzilam to nawet zanioslam ta migrenę nikomu nie życzę bo mam z aura wiec najpierw wielka plama na oczach później juz czas wyjęty z życiorysu na cały dzien
Taaa.. czuję klimat. Najpierw ta niepozorna plama na oczach po jednej stronie, potem chwila ciszy przed burzą i dzień wyjęty z życia. Dzisiaj już jest lepiej, ale wczoraj była masakraaa. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTez cierpię na migrenę i bez ciąży biorę leki zawierajace tryptany. Teraz lekarz powiedział Apap max 3 na raz ale nie więcej jak 6 na dobę. Raz wzięłam dwie bo cierpiałam straaaasznie ale przeszedł ból głowy. Ważna rzeczą jest NAWODNIENIE! Należy pic często po małym łyku. Wszystkie zatem migrenowe mamusie szklaneczka z woda pod ręką i pijemy !!!
Ana. lubi tę wiadomość
-
Cześć, dziewczęta
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i widziałam pęcherzyk
Mam przyjść za tydzień na kolejną wizytę, to mi lekarka zleci wszystkie badania i wypisze zwolnienie. Teraz mi nie dała, bo mówi, że to jeszcze za wcześnie... Trochę się martwię, bo pracuję fizycznie w bardzo niskich temperaturach. Dzisiaj idę porozmawiać z dyrektorką i pokażę jej zaświadczenie, ciekawe co powie
Za to Mąż jest wniebowzięty
anettte, joasia8966, Astonia, Karolina1234, merida17 lubią tę wiadomość
-
naserio wrote:Cześć, dziewczęta
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i widziałam pęcherzyk
Mam przyjść za tydzień na kolejną wizytę, to mi lekarka zleci wszystkie badania i wypisze zwolnienie. Teraz mi nie dała, bo mówi, że to jeszcze za wcześnie... Trochę się martwię, bo pracuję fizycznie w bardzo niskich temperaturach. Dzisiaj idę porozmawiać z dyrektorką i pokażę jej zaświadczenie, ciekawe co powie
Za to Mąż jest wniebowzięty
Ja w trzeciej ciąży też pracowałam fizycznie i jak byłam u niego na pierwszej wizycie tj 4 tydzień i 5 dzień to jak mu powiedziałam że praca fizyczna od razu mi dał zwolnienie L4.
Tym razem mi sie nie spieszyło aż tak bardzo z L4 bo do 31 maja miałam urlop wychowawczy wiec od 1 czerwca mam zwolnienie.
Gdybym pracowała to zależało by mi jak najwcześniej na zwolnieniu.
kurczę ale dziwię sie że nie wypisała L4 jak to praca fizyczna to przecież to najbardziej fasolka jest zagrożona. Nie rozumiem tego.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Powiedziała mi, że dla niej to za wcześnie i może dopiero od 6 tygodnia mi wystawić l4 i jak mi bardzo zależy, to żebym się "ratowała urlopem".
I chyba właśnie tak zrobię, idę na 11 do pracy, od razu wbijam do dyrektorki i powiem, co i jak, żebym wiedziała, na czym stoję. Mąż się wkurza, bo nie rozumie, dlaczego nie dostałam, jak przecież to praca fizyczna i to jeszcze w mroźni i chłodniach.
No nic, zobaczymy, co mi powie przełożona.
Zbieram się, odezwę się później
Trzymam kciukasy za wszystkie wizytujące dzisiaj)
joasia8966 lubi tę wiadomość
-
anette mówiłam mu że pracuję na zmiany po 12h w tym praca w nocy i kieruje zespołem, praca bardzo stresująca, na co on, że przy następnej wizycie da zaświadczenie, a L4 na razie nie widzi potrzeby, ale za tydzień powiem mu że też praca fizyczna jest bo dźwiganie i powiem że źle znosze upały i że chce L4
-
Jak ja wam zazdtoszcze w ogole tej mozliwosci L4.... Ja mam umowe o dzielo, odnawiana co miesiac i nie mam wlasciwie zadnych praw i pracowac musze bo cos jesc trzeba
Ale licze ze wwakacje dorobie sie stalej umowy i jakos to bedzie
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
naserio wrote:Powiedziała mi, że dla niej to za wcześnie i może dopiero od 6 tygodnia mi wystawić l4 i jak mi bardzo zależy, to żebym się "ratowała urlopem".
I chyba właśnie tak zrobię, idę na 11 do pracy, od razu wbijam do dyrektorki i powiem, co i jak, żebym wiedziała, na czym stoję. Mąż się wkurza, bo nie rozumie, dlaczego nie dostałam, jak przecież to praca fizyczna i to jeszcze w mroźni i chłodniach.
No nic, zobaczymy, co mi powie przełożona.
Zbieram się, odezwę się później
Trzymam kciukasy za wszystkie wizytujące dzisiaj)
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Dziewczyny nie pisałam bo po wizycie zrobiliśmy sobie dzień dziecka, pojechaliśmy z małą do miasta na lody, a potem coś zjeść.
Dzisiaj rano z kolei byliśmy na rehabilitacji z Hanią, a teraz wypoczywam bo dopadły mnie mdłości, nawet kefir nie pomaga
Ginegolog oczywiście pierwsza klasa, pokazał mi kończyny, kręgosłupek, pępowinę i bijące serduszkoMłody człowiek jest starszy niż to liczy BBF, ale puki co nie zmieniam daty, maluch ma już 2,1cm
Na 5 lipca umówiliśmy się już na prenatalne
P.S. Mąż oczywiście twierdzi, że to między nogami to nie pępowina tylko siusiak
Przedstawiam Wam mojego małego Alienka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:02
Beata1987, joasia8966, Sis, wariatka3, anettte, angelstw, Emilka27, venne, Karolina1234, Blueberry88, Basia90, wszamanka, merida17, Madzia1888, Kasha, cati lubią tę wiadomość
-
Ana. wrote:Taaa.. czuję klimat. Najpierw ta niepozorna plama na oczach po jednej stronie, potem chwila ciszy przed burzą i dzień wyjęty z życia. Dzisiaj już jest lepiej, ale wczoraj była masakraaa.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Dziewczyny, również nie rozumiem podejścia lekarzy którzy nie dają zwolnienia. Praca fizyczna powinna być wystarczającym powodem, złe samopoczucie czy wcześniejsze poronienia tym bardziej powinny skłonić lekarza do wystawienia L4. ;/
Gratuluję wszystkim wizyt i trzymam kciuki za dzisiaj wizytująceWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:11
-
nick nieaktualny
-
hej
justyna cudne usg
co do migren u mnie to samo
generalnie tez nie potrafie spac
tak w domu siedze ksiazki czytam i odpoczywam by znowu sid nc nie narobiło
ciekawi mnie co w pracy bo szefowa powiedziala zespolowi ze na L4 ale miala nie mowic szzegolow, pewnie wszysyc sie domyslaja juzJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017