X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never give up - tylko Prevomit dziala po kilku tabletkach dopiero. Tez mnie dziwil ten prosty sklad, ale naprawde jest lepiej :)
    Ghanar- jest juz co ogladac! Wszystkiego dobrego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 18:35

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia będzie dobrze. Nie ma innej opcji

Dziś mam okropny dzień. Mdłości nie mijaja nawet jak coś zjem

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie.. 2 tygodnie przed zanim dowiedziałam sie o ciąży sprzedałam wózek. I tak nie udawało mi sie zajść w ciążę.. teraz juz wiem czemu predzej nie zachodziłam. Trzeba było sprzedać :P

Ghanar, merida17, Konwalia lubią tę wiadomość

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia, bądź dobrej myśli. Wszystko będzie dobrze z fasolką!!!
    Mi po femibionie tez źle jest, jeśli na głodny żołądek wypije.

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoją Fasolkę:-) Ściskam mocno:*

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie teściowa zrobiła pasztet pieczony + kiszony ogórek do kanapki. To właśnie to na co mialam ochotę ze swoimi mdlosciami.

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia trzymaj się, trzeba pozytywnie myslec i bedzie dobrze :)

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zicka wrote:
    @ Zyzia, trzymajcie się mocno!!!!

@ Justynka - a jaki tam skład? Jest wit B6 i B1? Ja sięgnęłam na mdłości i wymiory po Prevomit, który polecała jedna diewczyn tutaj i mimo że dalej zdycham, to już nie siedze w wc non stop :) Chociaż i tak L4 dostalam na min 2 tyg.
    Aha - i proszę o zmianę tp na 16.01.2017 :) Dzidzia przez tydzień z 3mm na 1,2 cm podrosła :)

Tak, jest i B6 i B1, zobaczę jak będzie dalej, czy nasilą się mdłości i w razie czego to zmienię na ten Prevomit :)

Datę zmieniłam :)

zicka lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia trzymaj sie, na pewno wszystko będzie dobrze. Dziewczyny super wieści po wizytach. Moja wizyta przełożona na jutro, co mnie wcale nie ucieszyło hehe ale doktorkowi wyskoczył dyżur w szpitalu.
    Czekam z utęsknieniem na brzydszą pogodę, uczulenie na słońce daje mi w kość plus wymioty to nie wiem czy się drapać czy wuceta przytulać :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue no nie bylo krwiaka bo go sobie wymyslili... zeby dostac te pkt z nfz moja gina mowi ze to niemozliwe zeby wchlonal sie od pon do czw i nawet na wypisie nie ma podanych wymiarow wiec chcieli mnie najprawdopodobniej zatrzymac dla kasy.... wazne ze go nie mam i bede mogla normalnie funkcjonowac... moja fasolina ma juz 1 cm :-D

Zyzia będzie dobrze!

merida17 lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia, uszy do góry, będzie dobrze!

Dziewczyny a jaki femibion bierzecie? Też to biorę i w ulotce mam napisane żeby brać z głównym posiłkiem.
    ktoś jeszcze pisał że kwas foliowy bierze na czczo razem z lekiem na tarczyce, kwas foliowy też lepiej z jedzeniem przyjmować.

Gratuluję wszystkich wizyt serduszkowych i trzymam kciuki aby kolejne wizyty były udane

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • amelik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia trzymaj sie, znam dobrze ten strach, ale musi byc dobrze
    Gratuluje serdusze
    U mnie z mdlosciami ok mam ale bez witania porcelany za to mecza mnie migreny, wlasnie moj 4 latek mamie kklad zrobil a maz kazał lezec i kladzis syna spac i bajki czyta

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia trzymam kciuki za fasola! Jest już taki duży, ze sobie poradzi :)

Dziewczynki czytam was regularnie, ale ostatnio średnio się czuję i nawet sily nie mam pisać :/ Chyba też zainwestuje w ten Premovit. U mnie mdłości straszne ale wymiotów zero i nie wiem czy to lepiej bo czasem wydaję mi się, że gdybym zwróciła tę gulę to może bym się poczuła lepiej..

A właśnie odnośnie witamin to polecacie jakieś szczególnie? Ja zaraz po pozytywnym teście dostałam w aptece VitaMama1 teraz mi się kończą i się zastanawiam czy nie zakupić czegoś nowego :)

relgh371p970veew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy rzeczywiście potrzebne nam te sztuczne witaminy teraz gdy tyle owoców mamy dostępnych ?
    Mój lekarz nie poleca od początku ciąży ich brania. Js robię koktajle jem zdrowo ;) tak te w tabletkach powodują ze jest nam niedobrze !

• Dooti Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny miałam się wczoraj u Was zameldować z terminem na 9 stycznia, ale niestety po wczorajszym usg od razu dostałam skierowanie do szpitala. Moja fasolka się nie rozwija, wciąż nie ma serduszka mimo że to już 9 tydzień. Od wczoraj leżę na oddziale jutro mam kolejne beta-hcg które niestety zaczęło spadać. Powoli oswajam się z myślą że jutro jednak czeka mnie zabieg. Dobrze że chociaż mój lekarz był dziś i jutro na oddziale i on to zrobi...

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti tak bardzo mi przykro. Przytulam Cie z calego serca.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dzisiaj brak czasu na pisanie, ale powoli nadrabiam. Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:*
    Zyzia trzymam kciuki, będzie dobrze :)!!
    A ja jutro proszę o kciuki dla mojej Majki, jedziemy jutro na kontrol do Zabrza i mam nadzieje usłyszeć wiadomość ze jest dalej wszystko ok i tylko się poprawia !! A po drugie mam nadzieje, ze da się zbadać. Ma dostać jakiś syrop na uspokojenie, ale czy pomoże zobaczymy.

• Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti bardzo mi przykro:(

Ja biorę narazie zwykły kwas foliowy, a witaminy po 12 tyg;)

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia trzymam mocno kciuki za Ciebie !! Jestem pewna że będzie dobrze inaczej być nie może !!

Justynko piękne zdjęcie :D

Fajnie, że na wizytach wszystko jest ok oby tak dalej :*

Ja biorę femibion, ale u mnie to nie od niego, bo raz mam dzień całkiem do kitu a raz jest ok, tak samo w tamtej ciąży brałam inne i też miałam mdłości rano. A tutaj mam najgorsze wieczorami, a tabsy biorę właśnie rankiem.

justyna1220 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dooti :( bardzo mi przykro...obyś szybko wróciła z dobrymi wieściami! Trzymaj się dzielnie!

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ