X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti i ja tez Ciebie sciskam!! Wroci ta mała istotka do Ciebie!!!!

Naserio trzymam kciuki, ale to pewnie po badaniu! Bynajmniej fasole zobaczysz ;)

• Dooti Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za wsparcie.
    Byle do jutra. Jutro już będzie po wszystkim. Doktorek obiecał że wieczorem już wyjdę, on ma na mnie naprawdę terapeutyczne działanie.

Ghanar lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti Jestes dzielna!

• amelik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti trzymaj sie ja czekalam 3 cykle na dwie kreski i tez są. Dobrze ze masz takie wsparcie w lekarzu i nie bedziesz musiala byc w szpitalu.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze pojdziesz tego samego dnia do domu.. o to mi chodziło

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti to smutne :(

Naserio daj koniecznie znać co i jak

Ja jutro wizyta o 8:10

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • mala85 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pisze tutaj pierwszy raz, bo już świra dostaję i muszę z kimś pogadać . Według OM jestem w 7t4d ciąży, przedwczoraj byłam na usg i lekarz stwierdził, że widzi 3mm zarodek a wszystko wielkością wskazuje na to, że jest to ciąża o ok 2tyg młodsza. Przełączył na coś tam ( z tego stresu nawet dobrze go nie zrozumiałam) i stwierdził, że mignęło mu na niebiesko czyli to ciąża żywa. Nie martwiłabym się tak jeszcze jakbym dzisiaj nie zrobiła beta hcg, które wyniosło 109087 mIU/ml- co by wskazywało na ten tydzień z OM i przy tej becie już raczej zarodek powinien być większy, a już napewno z wyraźną akcją serca.Ja już nic nie wiem :( pewnie już się nastawię że nic z tego nie będzie :(

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, spokojnie ciąża może być dużo młodsza:) u mnie na niebiesko pokazuje sie bijące serduszko w późniejszej ciąży tak sprawdzają komory w serduszku jedne są na czerwono drugie na niebiesko, przepływy :)
    Nie jestem w tym ekspertem :):)
    Nie stresuj sie beta, bo ona ma bardzo duże widełki, różnica może być nawet 3 tygodnie:)
    Kiedy masz następna wizytę ?

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja twarda babka jestem chociaż nie wyglądam i będziemy próbować dalej, swoje już wczoraj wypłaķałam.Na pocieszenie to powiem Wam że mąż spotkał dziś koleżankę która w lipcu zeszłego roku też miała zabieg w 8 tygodniu, a jak się okazało już w następnym cyklu zaszła w kolejną ciążę i teraz końcem czerwca będzie rodzić.

Za Was i Wasze fasolki trzymam mocno kciuki
    Trzymam kciuki za Ciebie, nie poddawaj się :*

Byliśmy z mężem w szpitalu, pani doktor mnie zbadała i powiedziała, ze owszem jest malutkie krwawienie, ale bardzo niegroźne i że nie mam się czym martwić :) mam się tylko oszczędzać i być dobrej myśli, bo to bardzo małe ziarenko jeszcze :) przepisała mi luteinę i slow mag b6.
    także jestem już spokojna, mąż tak samo :)
    a teraz idę odpocząć :)
    miłego wieczorku, dziewczynki :)

skallarek, Madzia1888, Karolina1234, angelstw, justyna1220, joasia8966 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naserio to teraz sie możesz spokojnie wyluzować :) dobre wieści to najważniejsze :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde sory za podwójny post... zaczyna sie kisiel zamiast mozgu :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • mala85 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Mala, spokojnie ciąża może być dużo młodsza:) u mnie na niebiesko pokazuje sie bijące serduszko w późniejszej ciąży tak sprawdzają komory w serduszku jedne są na czerwono drugie na niebiesko, przepływy :)
    Nie jestem w tym ekspertem :):)
    Nie stresuj sie beta, bo ona ma bardzo duże widełki, różnica może być nawet 3 tygodnie:)
    Kiedy masz następna wizytę ?
    Dopiero za dwa tygodnie, chyba zwariuję do tego czasu najgorsze jest takie czekanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda js tez myślałam ze to 7 tydz a był 6 ;) czasem te daty są rozbieżne ale ważne jest ze dzidzia jest ok

• cati Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Dzień dobry :)

Cati, Madzia ja też myślę o zakupie takiego urządzenia. Zdradźcie jaka to firma ?
    Ja uzywam sonoline b doppler, i podobno juz wlasnie od 10 tyg mozna spokojnie szukac :) oczywiscie nie denerwowac sie jak sie nie znajdzie czasem nasz fasolek jest ruchliwy i ciezko go namierzyc :)
    mi samej zajelo to ponad 1h az przez przypadek przyplyną jak mialam w tym miejscu przylozoną sonde :)

Madzia1888 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, moja pierwsza wizyta niby w 7 tyg okazało sie ze to 5t5d o ile dobrze pamietam wiec różnica ogromna. Nie stresuj sie, jeśli ciąża żywa tzn, ze serduszko bije wg mnie. Może po prostu lekarz nie ujął tego tak jak byś chciała :) bety już nie rób bo to nie potrzebny stres, zawsze jest za mało albo za dużo :) jesteś w ciąży! Gratuluje :) 2tygodnie szybka zleca:)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mowil ze tydzien mlodsza niz wychodzi z OM - ale USG mial do dupy - po mimo iz klinika prywatna i kupe forsy zostawilam ...
    po tygodniu wrocilam do swojego lekarza z b.dobrym usg i okazalo sie ze idealnie sie pokrywa z OM - tak wiec ;D daj sobe czas i nie martw sie ... :D

mala85 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • mala85 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Mała, moja pierwsza wizyta niby w 7 tyg okazało sie ze to 5t5d o ile dobrze pamietam wiec różnica ogromna. Nie stresuj sie, jeśli ciąża żywa tzn, ze serduszko bije wg mnie. Może po prostu lekarz nie ujął tego tak jak byś chciała :) bety już nie rób bo to nie potrzebny stres, zawsze jest za mało albo za dużo :) jesteś w ciąży! Gratuluje :) 2tygodnie szybka zleca:)

Dzięki za pocieszenie :) lepiej mi będzie zasnąć :) chyba muszę jakieś zajęcie sobie wynaleźć na noc żeby nie myśleć tyle, pewnie zacznę czytać jakąś książkę żeby się zrelaksować

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc laseczki !!!!

Madzia1888 lubi tę wiadomość

• Madzia1888 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Ja uzywam sonoline b doppler, i podobno juz wlasnie od 10 tyg mozna spokojnie szukac :) oczywiscie nie denerwowac sie jak sie nie znajdzie czasem nasz fasolek jest ruchliwy i ciezko go namierzyc :)
    mi samej zajelo to ponad 1h az przez przypadek przyplyną jak mialam w tym miejscu przylozoną sonde :)

Mam ten sam dopler ;) za 2 tyg bede testowac juz tak normalnie teraz probuje ale na razie jeszcze tylko moje tetnice slysze. Chociaz znajoma w 8tyg juz wylapala fasolke ale ona byla szczuplutka. A ja po cc to mam waleczek ;)

*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***

gannyx8dxw1dmqff.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naserio dobrze ze sprawdzilas co sie dzieje i ze jesteś spokojniejsza!

Mnie Syn dziś obudził o 4:50 :-P a ja bym spała najchętniej do jutra :-D albo może nie bo przespalabym wizyte dziś o 10:30 ;-) no także ten na samą myśl stres sięga zenitu...

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ