STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki kochane za wsparcie.
Byle do jutra. Jutro już będzie po wszystkim. Doktorek obiecał że wieczorem już wyjdę, on ma na mnie naprawdę terapeutyczne działanie.Ghanar lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
Hej pisze tutaj pierwszy raz, bo już świra dostaję i muszę z kimś pogadać . Według OM jestem w 7t4d ciąży, przedwczoraj byłam na usg i lekarz stwierdził, że widzi 3mm zarodek a wszystko wielkością wskazuje na to, że jest to ciąża o ok 2tyg młodsza. Przełączył na coś tam ( z tego stresu nawet dobrze go nie zrozumiałam) i stwierdził, że mignęło mu na niebiesko czyli to ciąża żywa. Nie martwiłabym się tak jeszcze jakbym dzisiaj nie zrobiła beta hcg, które wyniosło 109087 mIU/ml- co by wskazywało na ten tydzień z OM i przy tej becie już raczej zarodek powinien być większy, a już napewno z wyraźną akcją serca.Ja już nic nie wiem
pewnie już się nastawię że nic z tego nie będzie
-
Mala, spokojnie ciąża może być dużo młodsza:) u mnie na niebiesko pokazuje sie bijące serduszko w późniejszej ciąży tak sprawdzają komory w serduszku jedne są na czerwono drugie na niebiesko, przepływy
Nie jestem w tym ekspertem
Nie stresuj sie beta, bo ona ma bardzo duże widełki, różnica może być nawet 3 tygodnie:)
Kiedy masz następna wizytę ?
[/url]
-
Dooti wrote:Ja twarda babka jestem chociaż nie wyglądam i będziemy próbować dalej, swoje już wczoraj wypłaķałam.Na pocieszenie to powiem Wam że mąż spotkał dziś koleżankę która w lipcu zeszłego roku też miała zabieg w 8 tygodniu, a jak się okazało już w następnym cyklu zaszła w kolejną ciążę i teraz końcem czerwca będzie rodzić.
Za Was i Wasze fasolki trzymam mocno kciuki
Byliśmy z mężem w szpitalu, pani doktor mnie zbadała i powiedziała, ze owszem jest malutkie krwawienie, ale bardzo niegroźne i że nie mam się czym martwićmam się tylko oszczędzać i być dobrej myśli, bo to bardzo małe ziarenko jeszcze
przepisała mi luteinę i slow mag b6.
także jestem już spokojna, mąż tak samo
a teraz idę odpocząć
miłego wieczorku, dziewczynkiskallarek, Madzia1888, Karolina1234, angelstw, justyna1220, joasia8966 lubią tę wiadomość
-
PeggySue wrote:Mala, spokojnie ciąża może być dużo młodsza:) u mnie na niebiesko pokazuje sie bijące serduszko w późniejszej ciąży tak sprawdzają komory w serduszku jedne są na czerwono drugie na niebiesko, przepływy
Nie jestem w tym ekspertem
Nie stresuj sie beta, bo ona ma bardzo duże widełki, różnica może być nawet 3 tygodnie:)
Kiedy masz następna wizytę ? -
nick nieaktualny
-
never give up wrote:Dzień dobry
Cati, Madzia ja też myślę o zakupie takiego urządzenia. Zdradźcie jaka to firma ?oczywiscie nie denerwowac sie jak sie nie znajdzie czasem nasz fasolek jest ruchliwy i ciezko go namierzyc
mi samej zajelo to ponad 1h az przez przypadek przyplyną jak mialam w tym miejscu przylozoną sondeMadzia1888 lubi tę wiadomość
-
Mała, moja pierwsza wizyta niby w 7 tyg okazało sie ze to 5t5d o ile dobrze pamietam wiec różnica ogromna. Nie stresuj sie, jeśli ciąża żywa tzn, ze serduszko bije wg mnie. Może po prostu lekarz nie ujął tego tak jak byś chciała
bety już nie rób bo to nie potrzebny stres, zawsze jest za mało albo za dużo
jesteś w ciąży! Gratuluje
2tygodnie szybka zleca:)
[/url]
-
u mnie mowil ze tydzien mlodsza niz wychodzi z OM - ale USG mial do dupy - po mimo iz klinika prywatna i kupe forsy zostawilam ...
po tygodniu wrocilam do swojego lekarza z b.dobrym usg i okazalo sie ze idealnie sie pokrywa z OM - tak wiecdaj sobe czas i nie martw sie ...
mala85 lubi tę wiadomość
-
PeggySue wrote:Mała, moja pierwsza wizyta niby w 7 tyg okazało sie ze to 5t5d o ile dobrze pamietam wiec różnica ogromna. Nie stresuj sie, jeśli ciąża żywa tzn, ze serduszko bije wg mnie. Może po prostu lekarz nie ujął tego tak jak byś chciała
bety już nie rób bo to nie potrzebny stres, zawsze jest za mało albo za dużo
jesteś w ciąży! Gratuluje
2tygodnie szybka zleca:)
Dzięki za pocieszenielepiej mi będzie zasnąć
chyba muszę jakieś zajęcie sobie wynaleźć na noc żeby nie myśleć tyle, pewnie zacznę czytać jakąś książkę żeby się zrelaksować
-
nick nieaktualny
-
cati wrote:Ja uzywam sonoline b doppler, i podobno juz wlasnie od 10 tyg mozna spokojnie szukac
oczywiscie nie denerwowac sie jak sie nie znajdzie czasem nasz fasolek jest ruchliwy i ciezko go namierzyc
mi samej zajelo to ponad 1h az przez przypadek przyplyną jak mialam w tym miejscu przylozoną sonde
Mam ten sam doplerza 2 tyg bede testowac juz tak normalnie teraz probuje ale na razie jeszcze tylko moje tetnice slysze. Chociaz znajoma w 8tyg juz wylapala fasolke ale ona byla szczuplutka. A ja po cc to mam waleczek
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-
Naserio dobrze ze sprawdzilas co sie dzieje i ze jesteś spokojniejsza!
Mnie Syn dziś obudził o 4:50a ja bym spała najchętniej do jutra
albo może nie bo przespalabym wizyte dziś o 10:30
no także ten na samą myśl stres sięga zenitu...