X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • never give up Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Never give up dziewczyny z forum pozdrawiają cieplutko i gratulują Ci :) Właśnie im na fb napisałam bo nic nie wiedziały, a czekały aż się odezwiesz :)

Offca jesteś kochana :) Dziękuję :) Teraz jest mi głupio, że sama im nie powiedziałam. Jestem im to winna. W grupie na fb mnie nie ma i nie wiem gdzie ich szukać. Podaj mi pls link do nich :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Zapowiada sie ciężki dzień, strasznie gorąco u nas już jest. Dzisiaj wizyta, trzymam kciuki za pozostałe wizytujące mamusie :*

zicka, wariatka3, Madzia1888 lubią tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :*

naserio nie mogło być inaczej :D Super wieści :)

angelstw 4:30 chodzące zombie bym była :P Moja Haneczka po przestawieniu godzin snu wstaje już po 6, a czasem nawet do prawie 7 daje mi pospać ;)

My już po śniadanku, za trochę pierwsza drzemka małej, a potem mam w planach spacer, mam nadzieję, że nie będę uciekać do domu przed słońcem po 5 minutach :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    dołączam do dziś wizytujących na fotelu ;) godzina 10:15 to godzina zero :)

ściskam wszystkie, chociaż ciężko mi tu cokolwiek nadrobić....

Aaaaa pytanko.... od prawie 2 tyg walczę ze swędzącą głową, może to dziwne i głupie, ale łupieć ledwo co widać, już myślałam, że wszawicwe dziecko przyniosło, ale M mi oblukał i czysto..... a tu oszaleć idzie, raz mnie swędzi na tyłach, raz na czubku... i to nagle dość dużymi lokalizacjami, zapytam dziś gina i jak coś do dermatologa uderzę, bo oszaleć idzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:35

zicka, wariatka3, Madzia1888 lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Witam kochane :*
    angelstw 4:30 chodzące zombie bym była :P Moja Haneczka po przestawieniu godzin snu wstaje już po 6, a czasem nawet do prawie 7 daje mi pospać ;)

hehe pewnie byłoby dla mnie to uciążliwe gdybym musiała jeszcze wstawać do niego w nocy albo gdyby zasypiał przed północą ;) ale Jaś już o 20 śpi :) bez żadnej pobudki do rana :) także luz ;) ostatnio wstawał przed 6 ale dziś smoka nie mógł znaleźć więc pobudka była już przed 5 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:35

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i właśnie zaliczyłam małe rzyganko. Jednak Skrzacik nie ma ochoty na poranną kawę...i co najgorsze mi samej ona przestaje smakować :( a ja tak kawę uwielbiałam :P

kciuki ściskam za wszystkie wizyty dzisiaj! :)

Dooti lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    Aaaaa pytanko.... od prawie 2 tyg walczę ze swędzącą głową, może to dziwne i głupie, ale łupieć ledwo co widać, już myślałam, że wszawicwe dziecko przyniosło, ale M mi oblukał i czysto..... a tu oszaleć idzie, raz mnie swędzi na tyłach, raz na czubku... i to nagle dość dużymi lokalizacjami, zapytam dziś gina i jak coś do dermatologa uderzę, bo oszaleć idzie :(

nie zmieniałaś szamponu? odżywki? proszku/płynu do prania - chodzi mi o ręcznik którym suszysz włosy? Może jakaś reakcja alergiczna? A może warto że dermatolog popatrzył ci na skórę głowy. Dopytaj gina co on na to

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    .

U mnie tak jak i w pierwszej ciąży tak i teraz, głowa swędzi, pojawił się łupież i szybko przetłuszczają się włosy, pocieszające jest to, że w II trymetrze zmieniło się to o 180 stopni i miałam piękną bujną fryzurkę i nic nie swędziało ;) Więc może i u Ciebie tak będzie, ja już się z tym oswoiłam ;) :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    hehe pewnie byłoby dla mnie to uciążliwe gdybym musiała jeszcze wstawać do niego w nocy albo gdyby zasypiał przed północą ;) ale Jaś już o 20 śpi :) bez żadnej pobudki do rana :) także luz ;) ostatnio wstawał przed 6 ale dziś smoka nie mógł znaleźć więc pobudka była już przed 5 :P

A to on już sam smoka da rade znaleźć i wcelować? :D Dałaś mi jakąś nadzieje, że to już nie długo :D Kładę małej w łóżeczku 3 smoczki, ale i tak wcelować w nie nie może ;)

Aaa i moja też odkąd przestawiłam jej te godziny przesypia całe noce, kochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:47

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    moja beta znowu wzrosła, jednak usg bez zmian, serduszka nie ma,zarodek malusieńki. Zabiegu dziś nie będzie, zostaję w szpitalu, następne badanie w poniedziałek...
    Ja się chyba psychicznie wykończę...

Ghanar lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    A to on już sam smoka da rade znaleźć i wcelować? :D Dałaś mi jakąś nadzieje, że to już nie długo :D Kładę małej w łóżeczku 3 smoczki, ale i tak wcelować w nie nie może ;)

Aaa i moja też odkąd przestawiłam jej te godziny przesypia całe noce, kochana <3

tak Jaś już długo sam trafia smokiem do buzi :D czasem nawet potrafi dwa wsadzić :D haha :D komicznie to wygląda ;) już długo ma ten manewr opanowany do perfekcji więc i lada chwila Haneczka go opanuje :) czasem smok wbije się między materac a łóżeczko i nie potrafi go znaleźć :P zawsze mu dawałam więcej smoków do łóżeczka tak jak i Ty ale czas chyba powoli odzwyczajać od smoka, i od czegoś trzeba było zacząć :P

justyna1220 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Dziewczyny
    moja beta znowu wzrosła, jednak usg bez zmian, serduszka nie ma,zarodek malusieńki. Zabiegu dziś nie będzie, zostaję w szpitalu, następne badanie w poniedziałek...

Dooti Kochana przypomnij który tydzień u Ciebie? może jeszcze jest jakaś nadzieja? Tulę Cię mocno :* takie czekanie jest najgorsze....

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Dziewczyny

Nie chcę Ci dawać złudnych nadziei, ale znajoma miała podobna sytuację, nie zgodziła się na zabieg i dobrze, po kilku dniach usłyszała bijące serduszko, teraz ma już kilkumiesięcznego synka ... Życzę Ci, żeby to się właśnie tak skończyło :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    tak Jaś już długo sam trafia smokiem do buzi :D czasem nawet potrafi dwa wsadzić :D haha :D komicznie to wygląda ;) już długo ma ten manewr opanowany do perfekcji więc i lada chwila Haneczka go opanuje :) czasem smok wbije się między materac a łóżeczko i nie potrafi go znaleźć :P zawsze mu dawałam więcej smoków do łóżeczka tak jak i Ty ale czas chyba powoli odzwyczajać od smoka, i od czegoś trzeba było zacząć :P

Jak zamierzasz odzwyczajać? Wiem, że i nas to czeka, ale mamy jeszcze na to czas, nie razi mnie widok rocznego czy nawet dwuletniego dziecka ze smoczkiem, gorzej dalej ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Jak zamierzasz odzwyczajać? Wiem, że i nas to czeka, ale mamy jeszcze na to czas, nie razi mnie widok rocznego czy nawet dwuletniego dziecka ze smoczkiem, gorzej dalej ;)

dobre pytanie :) najchętniej chciałabym go po prostu zabrać :P tylko teraz tak, co chwilę idzie jakiś ząb, Jaś marudzi, popłakuje, szkoda mi go czasem. Tym bardziej że on tego smoka dostaje tylko na drzemki i na noc, a w nocy często jest tak że jak mu się zapodzieje gdzieś pod kocykiem i nie może znaleźć to śpi bez niego. W dzień smok jest schowany. Chciałabym zaczekać aż wyjdą wszystkie ząbki. No i jeszcze jedna sprawa, mąż mi nie pomaga w tym :P bo on Jasiowi najchętniej zostawiłby tego smoka na wieki :D bo on taki malutki ;) ja wiem że jeszcze malutki ale przecież ja nie chcę robić niczego żeby mu było źle, przecież to mój wyczekany Niuń! Ale w końcu kiedyś ze smokiem trzeba się rozstać :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti rewelka!!!!! Czyli walczycie. Jak wzrosła to swietnie!!! Ciesze sie bardzo! Trzeba pewnie paru dni aby zobaczyć serduszko

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U nas bez słoneczka, W nocy burzo deszcz.
    Doti, bądź dobrej myśli, fasolka walczy i Ty tak szybko się nie poddawaj... Jak by to nie brzmiało-zabieg zawsze można zrobić i później...ale szans malenstwu trzeba dac. Jaką masz betę, kiedy ostatnia @ i jak dlugie cykle masz???

wariatka3 lubi tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw bo mężowie to są takie miękkie buły :P Mój ma tak samo, ze wszystkim ;) No nic, na wszystko przyjdzie pora, tylko taka prawda, ze zawsze będzie ''coś'' a to ząbki, a to katar, a to bunt dwulatka, musimy być twarde ;)

Idę przygotowywać obiad... miłego Wszystkim:*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti trzymam mocno kciuki! Jest nadzieja!

wariatka3 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 tydzień 4 dzień...Ale zarodek jest mniejszy niż na usg z 6 tygodnia. Mam taki mętlik straszny w głowie... W dniu przyjęcia 1.06 miałam 40000 wczoraj 39, dziś wzrosła prawie do 44000. Cykle zawsze ok.26, 27 dni ostatni przed zajściem w ciążę miał ok. 40

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 08:56

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ