STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna1220 wrote:Hashija, a robiłaś wcześniej, żebyś miała porównanie? Tyko kurcze rzeczywiście niska jak na prawie 6 tydzień...
24 kwietni i 25 robilam test plytkowy wiec praynajmniej bylo 25 jednostek. Przez 2 tyg albo spadlo albo nie przyroslo prawidlowo... dla mnie to juz koniec :'( mocniej plamie... zaraz bede dzwonic do gina. Pewnie w przyszlym tyg sprawdze czy spada i to by bylo na tyle :'( -
joasia8966 wrote:No raczej sie nie spodziewa, ale co tam. To jest moja decyzja nikt mi przy dzieciach nie pomaga wiec nawet jesli jej sie to nie spodoba to trudno
joasia8966 lubi tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
wariatka3 wrote:A ja tobie powiem lepsza rzecz maz dzwonił i mówił ze moja mama strasznie się martwi, bo ja przed zajściem w ciążę miałam operacje czyszczenie zatok szczekowych pod narkiza. pytalam juz lekarzy czy to mogło wpłynąć na zarodek ale wszyscy mówią aby poczekać bo wszystko powinno być wpozadku a moja mama doradzała abym jak najszybciej do ginekologa jechała a najlepiej prywatnie, aż jestem pelna zdziwienia ze sia tak martwi chyba juz zaakceptowała ze następne w drodze cieszę się ze ma takie podejście teraz bo ja tez się martwie a jak martwi się to i jej zależy aby dobrze było
Moja też sie bedzie martwić czy wszystko wporzadku ale pierwsze jak sie dowie to zapyta czy nie wiem co to antykoncepcja hehe
Ona zawsze powtarza ze jak mój brat "zmajstruje" drugie dziecko to idzie do psychiatryka mieszkac bo młodzi mieszkaja z nia i praktycznie do 7 miesiaca mama kąpała tą małą, moja mama z mała chodzi na szczepienia czy do lekarza bo ona sie boi.
Mi za duzo nie bedzie gadac na temat ciąży bo ja jej do dzisiaj wypominam ze jak zaszłam w ciaże to powiedziała ze musimy sobie znalesc jakies mieszkanie a młodzi mieszkaja z nia i ze mi nic nie chciała pomóc przy pierwszym dziecku (za co w sumie nawet troche jestem jej wdzięczna bo przynajmniej sie nauczyłam wszystko sama robic, np pierwsze kąpanie była obok mnie ale mówiła ze musze sama bo sobie później nie poradze) a praktycznie za nich robi wszystko
wariatka3 lubi tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Hashija przykro mi bardzo ;( ech ;(
Co do zachcianek to ja nie mam. Jedynie co to ochota na zielony groszek
Co do płci to zachcianki się nie sprawdzają u małego miałam ochotę na słodkie a niby na dziewczynę są. Cera u mnie akurat na chłopca była piękna. Ale u mojej siostry również śliczna a miała dziewczynę. Tak naprawdę to nic nam nie podpowie o płci. Czytałam jednak że poziom bety ma określić płeć w przyszłości. Że niby przy dziewczynkach są większe wartości ale to jeszcze nie dokonca sprawdzone.
Justynka zdrowia dla babci ;*
Co do rozstępów ja myślę że to też zależy od wagi ja byłam i chuda i gruba więc skóra już się przyzwyczaila. W ciąży nie miałam więc rozstępów. Ale to też nie reguła. Niemniej jak widzę to dużo szczupłych osób je ma. Ale wiadomo nie ma reguły.justyna1220 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mój mały od wczoraj jakiś taki chorutki i gorączka i brzuszek boli i główka i gardełko jakby tego było mało na brzuszku, plecykach rączkach i na szyji wysypały mu sie takie czerwone kropeczki... Nie wiem co to może być i troche się boję o siebie i o moją dzidzie...
Jak z moim starszym synusiem byłam u Pani doktor jakiś czas temubo też go gardło bolało i miał temperature to powiedziała że jeśli sie wysypią czerwone kropeczki to może być świeżb... Kurcze no a małemu tak sie zrobiło
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Dziękuję za wpisanie na pierwszą stronę
Dziewczęta, jak samopoczucie? Jakieś objawy? Ja właśnie zadziwiona jestem, bo poza delikatnym pobolewaniem podbrzusza nic, absolutne nic. No dobra. I poza zwiększeniem racji żywieniowych, bo ciągle głodna jestem.
Zrobiłam betę po 48h
12dpo - 304
14 dpo - 957
to poszalałam....
Muszę się wybrać do ginekologa po l4, chciałabym, żeby już zobaczyć pęcherzyk.. Jak sądzicie, kiedy warto?AnnaMaja lubi tę wiadomość
-
Ana. u mnie też pobolewania brzucha, piersi też czuję, że mam Zachciewajek raczej nie mam.
Bhcg po 48h miałaś takie?
Miałam dzisiaj wypad z synem na targi motoryzacyjne i szykując się stwierdziłam, że dupa mi urosła. Nie mogłam dopiąć się w kilku spodniach :p -
AnnaMaja wrote:Ana. u mnie też pobolewania brzucha, piersi też czuję, że mam Zachciewajek raczej nie mam.
Bhcg po 48h miałaś takie?
Miałam dzisiaj wypad z synem na targi motoryzacyjne i szykując się stwierdziłam, że dupa mi urosła. Nie mogłam dopiąć się w kilku spodniach :p
A ja nawet piersi nie czuję, dupsko też we właściwych rozmiarach na razie.
Troszeczkę więcej niż 48h, na pierwszej byłam o 9 rano, teraz koło 10.30; ale generalnie tak, po dwóch dobach. Też się zdziwiłam. Rodzinna kazała mi pójść jeszcze w poniedziałek zrobić trzeci raz. Na wizytę u gina czekam, tylko nie wiem kiedy... -
AnnaMaja wrote:Hashija przykro mi
Asiu zdrówka dla synka :* Tak sobie czytam.... Co ma ból gardła i gorączka wspólnego ze świerzbem? Co ta lekarka wygaduje???
Dziękuje
Szczerze to nie wiem ale teraz jak zobaczyłam te jego kropki to mi sie tak skojarzylo. Od razu mu podałam Calcium dla dzieci. Mam nadzieje ze to nic poważnego.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Ana. coś takiego wyczytałam: " W prawidłowej ciąży w ciągu 48 godzin poziom hCG wzrasta o 66%, a w ciągu 72 godzin aż o 114%.
Wraz z rozwojem zarodka wzrost stężenia hCG staje się wolniejszy i w szóstym tygodniu, aby podwoić swoją wartość potrzebuje aż 96 godzin.
Z czasem poziom hCG obniża się i taki pozostaje już do końca ciąży." -
U nas też nikt nie wie prócz nas może oznsjmie rodzicom po usg choć nie sądzę by byli zachwyceni ze tak wcześnie
Co do objawow to mega apetyt właśnie mąż kebaba przywiezie. Brzuch wzfety.
Ja na brzuchu po ciszy nie mam rozstepow. Smarowalam oliwka od chyba 3-4 mies. Ale u nas to genetyczne. A i mało prsytylam ale skóra z tłuszczem została
-
Witam
Można dołączyć?
Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. To dopiero sam początek, bo jestem po ivf i udało się za pierwszym razem Na razie boje się cieszyć, bo już jedną ciążę naturalną poroniłam
Obecnie jestem dopiero 8dni po transferze i beta wczoraj była 9.7 a po 24h przyrost prawie 200% 28.4 Mam nadzieję, że to dobrze wróżyjustyna1220, Konwalia lubią tę wiadomość
-
joasia8966 wrote:Dziewczyny mój mały od wczoraj jakiś taki chorutki i gorączka i brzuszek boli i główka i gardełko jakby tego było mało na brzuszku, plecykach rączkach i na szyji wysypały mu sie takie czerwone kropeczki... Nie wiem co to może być i troche się boję o siebie i o moją dzidzie...
Jak z moim starszym synusiem byłam u Pani doktor jakiś czas temubo też go gardło bolało i miał temperature to powiedziała że jeśli sie wysypią czerwone kropeczki to może być świeżb... Kurcze no a małemu tak sie zrobiłojoasia8966 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malinowa Mamba wrote:Kochane mam przyrost bety 68%. Na początku się cieszyłam że jest ok bo w normie, ale coraz bardziej mnie prześladuje myśl że to jednak jest na granicy normy...
-
Offca88 wrote:A może to trzydniowka? Po tym jest taka wysypka właśnie?
No mam nadzieje że to nic poważnego. U nas nigdy trzydniówka nie ojawiała się wysypką.
Zobaczymy jak nie przejdzie to w poniedziałek do rodzinnego pójde.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008