X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ch jak dobra wiedzieć ze dużo śluzu to nie tylko ja nad tym ubolewam ale i skłonność do słonych przekąsek i mega smaka na mięso gdzie w poprzednich mięsa mogło nie istnieć. Dziewczyny macie chęć na takie niezdrowe jedzenie?? Czyli np frytki?? Chodzą za mną juz 2tyg ale odmawiam sobie i nie wiem czy juz dziś nie wygnam męża po nie bo tylko to mam w głowie. Gotować mi się nie chce bo juz nie wiem co wymyślać jak chodziła do pracy jedli wszystko i nie narzekali teraz problem jakiś tez może i przez pogodę.
    Czy jest jeszcze jakąś 11tygodniowka z nami??? Bo u mnie akurat się skończył 10 biegnie 11tc i czuje się osamotniona taka stara :-)

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Sweet cupcake Olas skończy 16 mies w czerwcu, ale on ma kontakt z dziećmi, choćby z kuzynka o półtora roku starsza, ale nie lubi się z nią bawić. Ja daje, ponieważ musze wrócić do pracy po urlopie na 100% chociaż na.miesiac, wiec wyjścia nie ma, a moja mama nie da rady go ogarnąć przez 8h,także pójdzie na 5 dziennie. To będzie niestety test dla nas wszystkich
    Rozumiem Cię w 100%. U nas Tymek miał 13 msc jak wracałam do pracy wiec w grę wchodziła tylko niania. Spory koszt ale trochę pomagają dziadkowie i dofinansowuja. To było super rozwiązanie i będzie z nami do końca sierpnia, chociaż ja juz pewnie do pracy nie wrócę, bo jestem leżąca. Bardzo bym chciała żeby mój brzdac zainteresował się zabawa z innymi dziećmi, ale pewnie go i tak nie puszcze do żłobka bo boję się że będzie przynosił do domu same wirusy. No a wiadomo jak to z niemowlakiem. Trzymam kciukasy za Ola i super imiona ;-) Mamy podobny gust. Ciekawa jestem jakbyś dałam na imię córce?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Hej, można dołączyć? Jestem w 8tc i termin mam na 20 stycznia :) Ciąża po 3 latach starań i pomocy ivf. Na razie strasznie się boję, bo miałam ogromne problemy po stymulacji, szpital przez prawie 3 tyg z powodu powikłań po ivf, beta źle przyrastala,nawet spadla trochę. Na początku nie było widać nic w pęcherzyku. Dopiero w piątek byłam na usg i zobaczylam maluszka z bijącym serduszkiem :) a byłam pewna, że nic nie zobaczę. Na razie jeszcze bardzo się boję i staram się nie nastawiać za bardzo, ale mam nadzieję, że jak już tyle maluch przetrwał, to zostanie z nami.
    Witaj wśród styczniowek i zostań z nami na dłużej! Przeczytałam twój wpis na IVF i prawdziwy z ciebie wojownik! Trzymam kciuki żeby po tak ciężkich przeżyciach fasolka została z tobą do końca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:21

vioris lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja musze bardzo czesto jeść ale mało. Jak zaczyna mnie ssać na żołądku to od razu wymiotować mi sie chce. Ale tak jak miqłam z najmłodszym synem nie wszystko moge jeść. Ostatnie dni to jestem na suchych biszkoptach i ewentualnie chleb z masłem lub pasztetem.

Cieszyłam sie że brzuszek mnie dzisiaj nie boli i lipa :/ bylam po młodego w przedszkolu i po tym spacerku mnie rozbolał. A jeszcze mnie czeka powrót do domu rowerkiem 2,5 km.

Wogóle mam takie jakieś dziwne misje i za każdym razem po wizycie w toalecie sprawdzam papierek przy podcieraniu czy nic sie nie dzieje.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• derii84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet cupcake, a zgadnij jakie mi się podoba dla dziewczynki? M in Milenka!!!
    Ale mam jeszcze parę innych typów,Eliza, Laura, Mia, Nel, Sofia, Anastazja, Nadia Liliana

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, powodzenia!!! My tez po 3 latach staran, ivf i tez po dlugiej i ciezkiej przygodzie w szpitalu po punkcji.. Ale popatrz, mamy serduszka i tak juz będzie!!

Madzia1888, wariatka3, vioris, Karolina1234 lubią tę wiadomość

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Sweet cupcake, a zgadnij jakie mi się podoba dla dziewczynki? M in Milenka!!!
    Ale mam jeszcze parę innych typów,Eliza, Laura, Mia, Nel, Sofia, Anastazja, Nadia Liliana
    O tak! Milenka i Liliana. Ostatnio chodzi mi jeszcze jedno imię i tak się zastanawiam czy będzie dziewczynka. ;-) Czuje każdym zmysłem ze będzie chłopak, ale moja mama ma już 3 wnuków i czeka na wnuczusie :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kompletnie jak bym nazwala dziewczynke :)
    Lilka mi sie podoba, ale juz mam jedna w rodzinie, a inne sa dla mnie jakies takie... Mysle jeszcze
    nad Małgosią :)
    No ale zobaczymy:) Ja sie smieje do mojego Bartka ze skoro ja wybralam imie dla chlopca to on niech nysli nad imieniem dla dziewczynki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 14:39

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne imiona dla dzieci :)
    Ja mam swoje typy, już inne niż zakładałam ;)
    Dla dziewczynki - Lenka, a dla chłopca - Jaś, Adaś, Kubuś bądź Julek.
    Ale... Dla Hani wybrałam ja, dla drugiego bobika ma wybrać mąż, ale oczywiście zwleka, nie ma czasu itd. a ja już z chęcią mówiła bym do brzusia ;)

Wariatka ja mam na suwaczku 9 tydzień, ale ciążą starsza i wychodzi 10 już :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wybór imienia to ciężka sprawa. Niby jakaś część imion mi się podoba, ale wybrać to jedyne, które będzie całe życie nosiło moje dziecko, nie jest łatwo.

Mój Mąż jak byłam pierwszy raz w ciąży to mówił, że będzie Liliana. Natomiast rodzinie w ogóle się nie podoba. W grę wchodzi jeszcze Adrianna i Marysia.

Dla chłopca mamy tylko jedno- Ksawery.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pomysły na dziewczynkę ale na chłopca zero. A ze czuje, ze to chłopak to będę mieć z imieniem problem, prawie żadne męskie imię mi sie niepodoba.

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Piękne imiona dla dzieci :)
    Ja mam swoje typy, już inne niż zakładałam ;)
    Dla dziewczynki - Lenka, a dla chłopca - Jaś, Adaś, Kubuś bądź Julek.
    Ale... Dla Hani wybrałam ja, dla drugiego bobika ma wybrać mąż, ale oczywiście zwleka, nie ma czasu itd. a ja już z chęcią mówiła bym do brzusia ;)

Wariatka ja mam na suwaczku 9 tydzień, ale ciążą starsza i wychodzi 10 już :)
    Justyna super imiona :-)
    Adaś dla mnie śliczne imię, ja bardzo bym chciała tak dać na imię synkowi ale mój Mąż mówi "Adam mu nie nadam bo to jak Sadam", tak mu się to kojarzy z kabaretem , że nie ma przebacz. Julka mamy w rodzinie, a Alek jest Aleksander Jan.

Właśnie dajecie jedno imię czy dwa?
    U nas jest tradycja, że dwa dlatego Aluś również dostał podwójne.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki już dawno dawno wybrałam, będzie Adela. Mąż na początku trochę protestował, ale w końcu się przekonał że nie wybierzemy nic lepszego, i już przywykł. Dla chłopaka nie mam pojęcia, nic mi się nie podoba. U kogoś, to owszem, ale nie żeby moje dziecko miało się tak nazywać;) Po długich poszukiwaniach na razie mąż wstępnie mówi że będzie Alek. Tylko nie wiem jeszcze czy Aleksander czy Aleks. Albo Adam.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Justyna super imiona :-)
    Adaś dla mnie śliczne imię, ja bardzo bym chciała tak dać na imię synkowi ale mój Mąż mówi "Adam mu nie nadam bo to jak Sadam", tak mu się to kojarzy z kabaretem , że nie ma przebacz. Julka mamy w rodzinie, a Alek jest Aleksander Jan.

Właśnie dajecie jedno imię czy dwa?
    U nas jest tradycja, że dwa dlatego Aluś również dostał podwójne.

U mnie zazwyczaj w rodzinie dzieci drugie imię mają po dziadkach. Tylko weź tu dogódź jednej i drugiej stronie. Byłyby bliźniaki, to jedno dostałoby imię po dziadkach z jednej strony, drugie po drugich ;)
    I z tego wszystkiego to pewnie nasze będzie mieć jedno imię.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue jak dowiesz się jaka płeć to raz dwa się i imiona znajdą :D

Blueberry88
    z tymi skojarzeniami dotyczącymi imion jest ciężko, bo tak na prawdę każde imię się nam z kimś bądź z czymś kojarzy i nie koniecznie dobrze ;)
    Hani nie miało być bo ciotka gruba, brzydka i w ogóle be, Filip oo jak Filip z konopi, Kubuś mamy takiego małego nieuka w rodzinie itd... :P ;)

My nadajemy jedno imię, dwa to trochę problem, trzeba podawać we wszelkich urzędach itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 15:01

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesteśmy :) obudziłam się dzisiaj ze skurczami i poleciałam na IP. Bardzo mnie miło przyjęli (szpital Żeromskiego Kraków), ja oczywiście zapłakana, Panie położne sympatyczne, współczujące i wyrozumiałe.
    Najpierw mieli mnie zatrzymać, bo myśleli że mam skręt cysty (rośnie bardzo na prawym jajniku, dziś już ma 6,5 cm), ale przyszedł Pan ordynator i kazał się nie martwić, zwiększyć duphaston i leżec w domku :)

Fasolka ma pięknie bijące serduszko, 1,96 cm wielkość z OM 8 i 4 dni, z USg 8 i 4 dni :)
    przynajmniej się uspokoiłam, dobrze radziłyście, żeby lepiej sprawdzić. U mojego gon wizyta w niedziele.

Czy wiecie co z never give up ? o 13 miała wizytę....

never give up, zicka, Madzia1888 lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zgodnie przyjęliśmy z mężem, że dziewczynka będzie Joanna, a chłopiec Janek :) A jak kiedyś będzie drugi syn, to Piotr ;) o drugiej dziewczynce
    My mamy w rodzinie już Aleksandra, Aleksandrę, Antoninę, Hanię i Adasia :) powoli wszystkie fajne imiona zaczynają się wykruszać :D
    mojemu mężowi podoba się jeszcze Zuzanna, ale ja nie jestem przekonana ;)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałabym dziewczynkę, wiadomo że jak będzie chłopczyk to też fajnie ;)
    w pierwszej ciąży mąż powiedział, że chciałby dla dziewczynki Liliana, nie podobało mi się strasznie ale po kilku dniach się przekonałam. Widzę że teraz bardziej popularne to imię się zrobiło :) teraz sama nie wiem czy bym tak dała córce na imię, ogólnie nie mogę się zdecydować co mi się podoba :P Myślałam o Anieli po prababci ale mąż mówi że jest beee ;)
    Dla chłopca podoba mi się Filip i Mikołaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 15:03

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłam dziś na USG i jestem w 8 tyg ciazy. Groszek ma 11mm i serduszko 160 pyka ale mam problem z czytaniem tych co tygodniowych informacji na bellybest... chyba musze czytać do tylu czyli zakonczony 7 tydz wtedy podana jest wielkosc 0,8cm a obecnie wyswietla mi informacje z 9 tyg a termin porodu mam na 18 stycznia wedlug ostatniej miesiaczki 12 kwietnia. Mozecie mi to wyjasnic? A może te cotygodniowe informacje są liczone od zapłodnienia to by wszystko wyjasnilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 15:06

EwaP lubi tę wiadomość

• never give up Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziękuję Ci.
    Wizyta i USG to jeden z najszczęśliwszych dni w moim życiu.
    Zacznę od dobrych wiadomości:
    - CRL - 21mm to daje nam 8tyd + 4d
    - ciąża żywa, połóżenie płodu dowolne ( tyn. że pływa sobie gdzie chce ;))
    - głowa symetryczna, struktury wewnątrzczaszkowe symetryczne
    - akcja serca miarowa, prawidłowa ( 170 ) - znów mogłam je usłyszeć :)
    - brzuszek z widoczną bańką żołądka
    - ruchy widoczne, prawidłowe :)

Złe wiadomości:
    - odklejenie kosmówki (12mm)
    - leżenie całą ciąże, kontynuacja zwolnienia, zakaz podnoszenia, stresu, silnych emocji, podwyższona dawka leków w tym progesteron bez którego nie utrzymałabym tej ciąży.

Za 2 tyg. robimy test NIFTY i wtedy dopiero będziemy mogli odetchnąć z ulgą.

Dziewczyny przedstawiam Wam nasze maleństwo :)
    http://images75.fotosik.pl/659/907e9959c2f29b67gen.jpg
    http://images76.fotosik.pl/660/5f9c3a8146cda869gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 15:07

Sis, wszamanka, PeggySue, EwaP, Dooti, Emilka27, merida17, Kasha, zicka, freya, angelstw, Ana., Kamila ;), Madzia1888, mitonia lubią tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ