STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
O ch jak dobra wiedzieć ze dużo śluzu to nie tylko ja nad tym ubolewam ale i skłonność do słonych przekąsek i mega smaka na mięso gdzie w poprzednich mięsa mogło nie istnieć. Dziewczyny macie chęć na takie niezdrowe jedzenie?? Czyli np frytki?? Chodzą za mną juz 2tyg ale odmawiam sobie i nie wiem czy juz dziś nie wygnam męża po nie bo tylko to mam w głowie. Gotować mi się nie chce bo juz nie wiem co wymyślać jak chodziła do pracy jedli wszystko i nie narzekali teraz problem jakiś tez może i przez pogodę.
Czy jest jeszcze jakąś 11tygodniowka z nami??? Bo u mnie akurat się skończył 10 biegnie 11tc i czuje się osamotniona taka staraJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
derii84 wrote:Sweet cupcake Olas skończy 16 mies w czerwcu, ale on ma kontakt z dziećmi, choćby z kuzynka o półtora roku starsza, ale nie lubi się z nią bawić. Ja daje, ponieważ musze wrócić do pracy po urlopie na 100% chociaż na.miesiac, wiec wyjścia nie ma, a moja mama nie da rady go ogarnąć przez 8h,także pójdzie na 5 dziennie. To będzie niestety test dla nas wszystkich
Mamy podobny gust. Ciekawa jestem jakbyś dałam na imię córce?
-
vioris wrote:Hej, można dołączyć? Jestem w 8tc i termin mam na 20 stycznia
Ciąża po 3 latach starań i pomocy ivf. Na razie strasznie się boję, bo miałam ogromne problemy po stymulacji, szpital przez prawie 3 tyg z powodu powikłań po ivf, beta źle przyrastala,nawet spadla trochę. Na początku nie było widać nic w pęcherzyku. Dopiero w piątek byłam na usg i zobaczylam maluszka z bijącym serduszkiem
a byłam pewna, że nic nie zobaczę. Na razie jeszcze bardzo się boję i staram się nie nastawiać za bardzo, ale mam nadzieję, że jak już tyle maluch przetrwał, to zostanie z nami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:21
vioris lubi tę wiadomość
-
Oj tak ja musze bardzo czesto jeść ale mało. Jak zaczyna mnie ssać na żołądku to od razu wymiotować mi sie chce. Ale tak jak miqłam z najmłodszym synem nie wszystko moge jeść. Ostatnie dni to jestem na suchych biszkoptach i ewentualnie chleb z masłem lub pasztetem.
Cieszyłam sie że brzuszek mnie dzisiaj nie boli i lipabylam po młodego w przedszkolu i po tym spacerku mnie rozbolał. A jeszcze mnie czeka powrót do domu rowerkiem 2,5 km.
Wogóle mam takie jakieś dziwne misje i za każdym razem po wizycie w toalecie sprawdzam papierek przy podcieraniu czy nic sie nie dzieje.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
derii84 wrote:Sweet cupcake, a zgadnij jakie mi się podoba dla dziewczynki? M in Milenka!!!
Ale mam jeszcze parę innych typów,Eliza, Laura, Mia, Nel, Sofia, Anastazja, Nadia LilianaCzuje każdym zmysłem ze będzie chłopak, ale moja mama ma już 3 wnuków i czeka na wnuczusie
-
Ja nie wiem kompletnie jak bym nazwala dziewczynke
Lilka mi sie podoba, ale juz mam jedna w rodzinie, a inne sa dla mnie jakies takie... Mysle jeszcze
nad Małgosią
No ale zobaczymy:) Ja sie smieje do mojego Bartka ze skoro ja wybralam imie dla chlopca to on niech nysli nad imieniem dla dziewczynki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 14:39
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Piękne imiona dla dzieci
Ja mam swoje typy, już inne niż zakładałam
Dla dziewczynki - Lenka, a dla chłopca - Jaś, Adaś, Kubuś bądź Julek.
Ale... Dla Hani wybrałam ja, dla drugiego bobika ma wybrać mąż, ale oczywiście zwleka, nie ma czasu itd. a ja już z chęcią mówiła bym do brzusia
Wariatka ja mam na suwaczku 9 tydzień, ale ciążą starsza i wychodzi 10 już -
Dla mnie wybór imienia to ciężka sprawa. Niby jakaś część imion mi się podoba, ale wybrać to jedyne, które będzie całe życie nosiło moje dziecko, nie jest łatwo.
Mój Mąż jak byłam pierwszy raz w ciąży to mówił, że będzie Liliana. Natomiast rodzinie w ogóle się nie podoba. W grę wchodzi jeszcze Adrianna i Marysia.
Dla chłopca mamy tylko jedno- Ksawery.
-
justyna1220 wrote:Piękne imiona dla dzieci
Ja mam swoje typy, już inne niż zakładałam
Dla dziewczynki - Lenka, a dla chłopca - Jaś, Adaś, Kubuś bądź Julek.
Ale... Dla Hani wybrałam ja, dla drugiego bobika ma wybrać mąż, ale oczywiście zwleka, nie ma czasu itd. a ja już z chęcią mówiła bym do brzusia
Wariatka ja mam na suwaczku 9 tydzień, ale ciążą starsza i wychodzi 10 już
Adaś dla mnie śliczne imię, ja bardzo bym chciała tak dać na imię synkowi ale mój Mąż mówi "Adam mu nie nadam bo to jak Sadam", tak mu się to kojarzy z kabaretem , że nie ma przebacz. Julka mamy w rodzinie, a Alek jest Aleksander Jan.
Właśnie dajecie jedno imię czy dwa?
U nas jest tradycja, że dwa dlatego Aluś również dostał podwójne.
-
Dla dziewczynki już dawno dawno wybrałam, będzie Adela. Mąż na początku trochę protestował, ale w końcu się przekonał że nie wybierzemy nic lepszego, i już przywykł. Dla chłopaka nie mam pojęcia, nic mi się nie podoba. U kogoś, to owszem, ale nie żeby moje dziecko miało się tak nazywać
Po długich poszukiwaniach na razie mąż wstępnie mówi że będzie Alek. Tylko nie wiem jeszcze czy Aleksander czy Aleks. Albo Adam.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Blueberry88 wrote:Justyna super imiona
Adaś dla mnie śliczne imię, ja bardzo bym chciała tak dać na imię synkowi ale mój Mąż mówi "Adam mu nie nadam bo to jak Sadam", tak mu się to kojarzy z kabaretem , że nie ma przebacz. Julka mamy w rodzinie, a Alek jest Aleksander Jan.
Właśnie dajecie jedno imię czy dwa?
U nas jest tradycja, że dwa dlatego Aluś również dostał podwójne.
U mnie zazwyczaj w rodzinie dzieci drugie imię mają po dziadkach. Tylko weź tu dogódź jednej i drugiej stronie. Byłyby bliźniaki, to jedno dostałoby imię po dziadkach z jednej strony, drugie po drugich
I z tego wszystkiego to pewnie nasze będzie mieć jedno imię.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
PeggySue jak dowiesz się jaka płeć to raz dwa się i imiona znajdą
Blueberry88
z tymi skojarzeniami dotyczącymi imion jest ciężko, bo tak na prawdę każde imię się nam z kimś bądź z czymś kojarzy i nie koniecznie dobrze
Hani nie miało być bo ciotka gruba, brzydka i w ogóle be, Filip oo jak Filip z konopi, Kubuś mamy takiego małego nieuka w rodzinie itd...
My nadajemy jedno imię, dwa to trochę problem, trzeba podawać we wszelkich urzędach itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 15:01
-
No jesteśmy
obudziłam się dzisiaj ze skurczami i poleciałam na IP. Bardzo mnie miło przyjęli (szpital Żeromskiego Kraków), ja oczywiście zapłakana, Panie położne sympatyczne, współczujące i wyrozumiałe.
Najpierw mieli mnie zatrzymać, bo myśleli że mam skręt cysty (rośnie bardzo na prawym jajniku, dziś już ma 6,5 cm), ale przyszedł Pan ordynator i kazał się nie martwić, zwiększyć duphaston i leżec w domku
Fasolka ma pięknie bijące serduszko, 1,96 cm wielkość z OM 8 i 4 dni, z USg 8 i 4 dni
przynajmniej się uspokoiłam, dobrze radziłyście, żeby lepiej sprawdzić. U mojego gon wizyta w niedziele.
Czy wiecie co z never give up ? o 13 miała wizytę....
never give up, zicka, Madzia1888 lubią tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
U mnie zgodnie przyjęliśmy z mężem, że dziewczynka będzie Joanna, a chłopiec Janek
A jak kiedyś będzie drugi syn, to Piotr
o drugiej dziewczynce
My mamy w rodzinie już Aleksandra, Aleksandrę, Antoninę, Hanię i Adasiapowoli wszystkie fajne imiona zaczynają się wykruszać
mojemu mężowi podoba się jeszcze Zuzanna, ale ja nie jestem przekonana
-
ja chciałabym dziewczynkę, wiadomo że jak będzie chłopczyk to też fajnie
w pierwszej ciąży mąż powiedział, że chciałby dla dziewczynki Liliana, nie podobało mi się strasznie ale po kilku dniach się przekonałam. Widzę że teraz bardziej popularne to imię się zrobiłoteraz sama nie wiem czy bym tak dała córce na imię, ogólnie nie mogę się zdecydować co mi się podoba
Myślałam o Anieli po prababci ale mąż mówi że jest beee
Dla chłopca podoba mi się Filip i Mikołaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 15:03
29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Byłam dziś na USG i jestem w 8 tyg ciazy. Groszek ma 11mm i serduszko 160 pyka ale mam problem z czytaniem tych co tygodniowych informacji na bellybest... chyba musze czytać do tylu czyli zakonczony 7 tydz wtedy podana jest wielkosc 0,8cm a obecnie wyswietla mi informacje z 9 tyg a termin porodu mam na 18 stycznia wedlug ostatniej miesiaczki 12 kwietnia. Mozecie mi to wyjasnic? A może te cotygodniowe informacje są liczone od zapłodnienia to by wszystko wyjasnilo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 15:06
EwaP lubi tę wiadomość
-
Boże dziękuję Ci.
Wizyta i USG to jeden z najszczęśliwszych dni w moim życiu.
Zacznę od dobrych wiadomości:
- CRL - 21mm to daje nam 8tyd + 4d
- ciąża żywa, połóżenie płodu dowolne ( tyn. że pływa sobie gdzie chce)
- głowa symetryczna, struktury wewnątrzczaszkowe symetryczne
- akcja serca miarowa, prawidłowa ( 170 ) - znów mogłam je usłyszeć
- brzuszek z widoczną bańką żołądka
- ruchy widoczne, prawidłowe
Złe wiadomości:
- odklejenie kosmówki (12mm)
- leżenie całą ciąże, kontynuacja zwolnienia, zakaz podnoszenia, stresu, silnych emocji, podwyższona dawka leków w tym progesteron bez którego nie utrzymałabym tej ciąży.
Za 2 tyg. robimy test NIFTY i wtedy dopiero będziemy mogli odetchnąć z ulgą.
Dziewczyny przedstawiam Wam nasze maleństwo
http://images75.fotosik.pl/659/907e9959c2f29b67gen.jpg
http://images76.fotosik.pl/660/5f9c3a8146cda869gen.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 15:07
Sis, wszamanka, PeggySue, EwaP, Dooti, Emilka27, merida17, Kasha, zicka, freya, angelstw, Ana., Kamila ;), Madzia1888, mitonia lubią tę wiadomość