STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
never give up wrote:Emilko plan jest taki:
Luteina 2x 3 tabletki rano i wieczorem *100mg
Luteina 1x 2 tabletki w południe
Agolutin ( progesteron domięśnowy) 1 x 60 mg
Lactovaginal na ochronę
Do tego dochodzi:
nospa forte 2x1
scopolan 2x1
magnez 3x2 tabl.
wapno + wit.D 1 x dziennie
żelazo 1x1
zamiast kwasu foliowego mam brać witaminy dla kobiet w ciąży z mikroelementami ( ważne są te mikroelementy i tu mam problem bo nie wiem jakie kupić). Doradzicie coś ?
Ponieważ nie jem mięsa bo mnie odrzuciło mam wcinać buraki, szpinaki i takie tam
Ładnie jesteś obstawiania lekami, bardzo profesjonalnie jak widzę. Progesteronu masz dużo-tak jak ma być. Trochę o tym wiem bo mam 3x2luteiny. Polecam koktajle witaminowe np.jarmuz lub szpinak, Gruszka, kiwi. Jest bardzo dobre i zdrowe, możesz dodać troszkę soku jabłkowego, wszystkie produktu z lodówki i koktajle są pyszne. Trzymam za Ciebie kciuki, masz dobre leki i wszystko Będzie bardzo dobrze.never give up lubi tę wiadomość
Co ma być to będzie...
-
Blueberry88 wrote:Wiem co czujesz. Mi wszyscy mówili, że będzie chłopiec a Ja tak bardzo chciałam pierwszego syna, że zaczęłam sobie wmawiać, że będzie dziewczynka. Nie wiem czemu miałam przeczucie, że będzie dziewczynka i strasznie się bałam, że jak lekarz na usg powie, że płeć żeńska to będę rozczarowana dlatego chciałam się przygotować.
Teraz mówią mi, że będzie dziewczynka, a ja znowu czuję odwrotnie, że będzie chłopak.
Ja mam na imię Marta, śmieję się, że rodzice poszli na łatwiznę bo urodziłam się 29.07 czyli w Marty. To imię wydaje mi się mało ciepłe. A mój mąż wypowiada je tak, że równie dobrze mógłby mówić "Helga raus schnell"
Mi zależało na parce, ot takie marzenie z kiedyś, kiedyśMąż twierdzi, że jak będzie kolejna baba to zaraz zabieramy się za trzeci i musi być syn
Jeszcze miesiąc góra dwa i się dowiemy kto tam u nas się zagościł
"Helga raus schnell" padłam -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny!
Zyzia, Never, EwaP, Czarnakredka gratuluje dziewczyny wizyt, dobrych szpitali, powrotu do domu i serduszek
Brawo Wy!!!
My z Lubym dzis 8 lat po ślubie! Kiedy to zlecialo? Ja w pracy, dzien oczywiście otworzyło przytulanke do pana wuceta (zamiast do męża, nawet w taki dzien), ale najwidoczniej ważniejszych trzeba sciskac
Moja mała poszła do żłobka mając 6 mcy i nigdy nie było z tym problemu. Bardzo lubi dzieci, zwłaszcza starsze i je zaczepia na placu zabaw, ale one takiego Maluszka to nie kumaja, ale biega tam miedzy nimijak zaczęła chodzić do żłobka, to była jedna z pelzaczy w swojej grupie, reszta to 2-3 latki, na prawdę dała sobie radę, chociaz myślałam, ze po głowie bedą ja bić
Chwile pozniej zrobiło sie 4 pelzaczy, a teraz to juz inna bajka
Mdłości trwają 24/7 i nasilaja sie, wiec i colaposzła w ruch! Jeszcze troszke i sie skończą
Pomysłu na imię to u nas brakbedzie krótkie, by łatwo literowac z długim nazwiskiem
never give up, EwaP, wariatka3 lubią tę wiadomość
-
Sweet_CupCake wrote:Witaj wśród styczniowek i zostań z nami na dłużej! Przeczytałam twój wpis na IVF i prawdziwy z ciebie wojownik! Trzymam kciuki żeby po tak ciężkich przeżyciach fasolka została z tobą do końca!
Modlę się, żeby maluch z nami został. Po tym wszystkim co się stało mam nadzieję że nasza kruszyna mi to wynagrodzi i będę ją mogła przytulić w styczniu.
Na razie jeszcze nie jest do końca idealnie, codziennie się męczę z bólem jajników. Ogromnym bólem. Może to trwac nawet do 13tc. No i brzuszek nie będzie mi rósł tak jak Wam, bo ja już mam brzuch jak w 6 miesiącu ciąży, także od samego początku jest ciężko. 14.06 mam wizytę i strasznie się boję czy będzie wszystko ok.
Never super, że wszystko dobrze. Mimo że musisz leżeć, to radość na pewno jest
Co do imion to my wstępnie mamy wybrane od dawna. Milena lub Milan. Jeszcze myślałam o Liwii lub Biance, ale mężowi się nie podoba. Dla chłopca tylko jedno, żadne inne się nie podoba.
-
Emilka27 wrote:Ładnie jesteś obstawiania lekami, bardzo profesjonalnie jak widzę. Progesteronu masz dużo-tak jak ma być. Trochę o tym wiem bo mam 3x2luteiny. Polecam koktajle witaminowe np.jarmuz lub szpinak, Gruszka, kiwi. Jest bardzo dobre i zdrowe, możesz dodać troszkę soku jabłkowego, wszystkie produktu z lodówki i koktajle są pyszne. Trzymam za Ciebie kciuki, masz dobre leki i wszystko Będzie bardzo dobrze.
Jak to wszystko dodam to wychodzi 860 mg progesteronuTo musi wystarczyć
P.s. Emilko dziękuję za rady i dobre słowo -
vioris wrote:Dziękuję :*
Modlę się, żeby maluch z nami został. Po tym wszystkim co się stało mam nadzieję że nasza kruszyna mi to wynagrodzi i będę ją mogła przytulić w styczniu.
Na razie jeszcze nie jest do końca idealnie, codziennie się męczę z bólem jajników. Ogromnym bólem. Może to trwac nawet do 13tc. No i brzuszek nie będzie mi rósł tak jak Wam, bo ja już mam brzuch jak w 6 miesiącu ciąży, także od samego początku jest ciężko. 14.06 mam wizytę i strasznie się boję czy będzie wszystko ok.
Never super, że wszystko dobrze. Mimo że musisz leżeć, to radość na pewno jest
Co do imion to my wstępnie mamy wybrane od dawna. Milena lub Milan. Jeszcze myślałam o Liwii lub Biance, ale mężowi się nie podoba. Dla chłopca tylko jedno, żadne inne się nie podoba.
Witajdobrze trafiłaś. Tu są same wojowniczki. Będzie Ci tu dobrze
vioris lubi tę wiadomość
-
never give up wrote:Jak to wszystko dodam to wychodzi 860 mg progesteronu
To musi wystarczyć
P.s. Emilko dziękuję za rady i dobre słowo
Musi być dobrzeja mam 600mg progesteronu. Jeśli ma pomóc to mogę nawet 1 kg
a luteine masz pod język czy dopochwowo?
Co ma być to będzie...
-
Imiona wam sie nie podobają a co ja mam powiedzieć... Kornelia. Zaszaleli. Jak byłam mała to byłam jedyna Kornelia w mieście po kilku latach sie pojawiły ze dwie ale gdzie nie szlam wszyscy byli w szoku i pytali skąd rodzice takie imię wytrzasneli
dla kontrastu moja siostra to Zuzia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:21
zicka, amelik lubią tę wiadomość
[/url]
-
zicka wrote:Naserio, wpadaj na pomidorowke z ryzem, juz ugotowana!
Justynka, masz imieniny w przyszly czwartek? Jesli tak, to swietujemy razem, bo mamy w ten sam dzień.. I mi się moje tez nigdy nie podobalo.. !
Dziewczyny super wiesci!!gratki
Ja też oproszę o porcję pomidorowej
Imieniny obchodzę w kwietniu, nawet nie wiedziałam, że teraz jakoś jest Justyny -
Emilka27 wrote:Musi być dobrze
ja mam 600mg progesteronu. Jeśli ma pomóc to mogę nawet 1 kg
a luteine masz pod język czy dopochwowo?
Emilko widziałam Twoją dawkę i gwarantuję, że niedługo obie zaczniemy świecić od tego progesteronu. Ja mam dowcipnie, podjęzykowa przy moim zapotrzebowaniu to jak pastylka dla słonia -
PeggySue wrote:Imiona wam sie nie podobają a co ja mam powiedzieć... Kornelia. Zaszaleli. Jak byłam mała to byłam jedyna Kornelia w mieście po kilku latach sie pojawiły ze dwie ale gdzie nie szlam wszyscy byli w szoku i pytali skąd rodzice takie imię wytrzasneli
dla kontrastu moja siostra to Zuzia
A mi się podoba! Konelka, mała NelkaAle mało kiedy jest tak, że nasze imię się nam podoba
-
zicka wrote:Naserio, wpadaj na pomidorowke z ryzem, juz ugotowana!
Justynka, masz imieniny w przyszly czwartek? Jesli tak, to swietujemy razem, bo mamy w ten sam dzień.. I mi się moje tez nigdy nie podobalo.. !
Dziewczyny super wiesci!!gratkija nadal czekam na składniki, z tym, że mąż pojechał jeszcze do leroya po parę rzeczy i nie wiem, ile mu tam zejdzie :p już się nie mogę doczekać, aż dziabnę zupkę
zicka lubi tę wiadomość
-
Ana spokojnie
Spodziewasz się że ktosiowi wyrosły czułki
?
Hej mamusie.
Wybaczcie, ale od kilku dni nie czułam się dobrze. Córka daje do wiwatu przy okazji. Ale czytam na bieżąco.
Gratuluję wszystkich wizyt. Nasze dzieciaczki coraz większe. Jejku zaraz będą Nam się ruszać tak że będziemy czuły hihihi.
Imiona mamy wybrane, ale do przedyskutowania jeszcze. Olaf i Ewa.
Zica mogłabym prosić troszkęchodzi za mną tak jak fasolka szparagowa. Mogłabym na kilogramy wcinać i z bułeczką podsmażaną na masełku mmmmmm
zicka, Ana. lubią tę wiadomość
-
Ana. wrote:Nevergiveup,
Ale pamiętasz co obiecałaś, jak się dzisiaj okaże że z Maleństwem w porządku?
Cieszę się bardzo z tego co napisałaś, ale też trzymam Cię za słowo!
Panikę bij po ryju!
Ana. pamiętam i dotrzymam słowa. Obiecuję. Masz to jak w bankuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:42
EwaP lubi tę wiadomość
-
Sweet_CupCake wrote:Never give up, możesz napisać w skrocie jakie procedury u Ciebie były zastosowane tym razem przy ivf ze się udało? Mam kogos bliskiego, już po kilku nieudanych próbach, może coś jej zasugeruje.
Sweet_CupCake wysłałam Ci zaproszenie