X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Emilko plan jest taki:
    Luteina 2x 3 tabletki rano i wieczorem *100mg
    Luteina 1x 2 tabletki w południe
    Agolutin ( progesteron domięśnowy) 1 x 60 mg
    Lactovaginal na ochronę

Do tego dochodzi:
    nospa forte 2x1
    scopolan 2x1
    magnez 3x2 tabl.
    wapno + wit.D 1 x dziennie
    żelazo 1x1
    zamiast kwasu foliowego mam brać witaminy dla kobiet w ciąży z mikroelementami ( ważne są te mikroelementy i tu mam problem bo nie wiem jakie kupić). Doradzicie coś ?

Ponieważ nie jem mięsa bo mnie odrzuciło mam wcinać buraki, szpinaki i takie tam :)

Ładnie jesteś obstawiania lekami, bardzo profesjonalnie jak widzę. Progesteronu masz dużo-tak jak ma być. Trochę o tym wiem bo mam 3x2luteiny. Polecam koktajle witaminowe np.jarmuz lub szpinak, Gruszka, kiwi. Jest bardzo dobre i zdrowe, możesz dodać troszkę soku jabłkowego, wszystkie produktu z lodówki i koktajle są pyszne. Trzymam za Ciebie kciuki, masz dobre leki i wszystko Będzie bardzo dobrze. <3

never give up lubi tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Wiem co czujesz. Mi wszyscy mówili, że będzie chłopiec a Ja tak bardzo chciałam pierwszego syna, że zaczęłam sobie wmawiać, że będzie dziewczynka. Nie wiem czemu miałam przeczucie, że będzie dziewczynka i strasznie się bałam, że jak lekarz na usg powie, że płeć żeńska to będę rozczarowana dlatego chciałam się przygotować.

Teraz mówią mi, że będzie dziewczynka, a ja znowu czuję odwrotnie, że będzie chłopak.

Ja mam na imię Marta, śmieję się, że rodzice poszli na łatwiznę bo urodziłam się 29.07 czyli w Marty. To imię wydaje mi się mało ciepłe. A mój mąż wypowiada je tak, że równie dobrze mógłby mówić "Helga raus schnell" :-)

Mi zależało na parce, ot takie marzenie z kiedyś, kiedyś ;) Mąż twierdzi, że jak będzie kolejna baba to zaraz zabieramy się za trzeci i musi być syn :P Jeszcze miesiąc góra dwa i się dowiemy kto tam u nas się zagościł ;)

"Helga raus schnell" padłam :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Zyzia, Never, EwaP, Czarnakredka gratuluje dziewczyny wizyt, dobrych szpitali, powrotu do domu i serduszek ;)
    Brawo Wy!!! ;)

My z Lubym dzis 8 lat po ślubie! Kiedy to zlecialo? Ja w pracy, dzien oczywiście otworzyło przytulanke do pana wuceta (zamiast do męża, nawet w taki dzien :P ), ale najwidoczniej ważniejszych trzeba sciskac ;)

Moja mała poszła do żłobka mając 6 mcy i nigdy nie było z tym problemu. Bardzo lubi dzieci, zwłaszcza starsze i je zaczepia na placu zabaw, ale one takiego Maluszka to nie kumaja, ale biega tam miedzy nimi ;) jak zaczęła chodzić do żłobka, to była jedna z pelzaczy w swojej grupie, reszta to 2-3 latki, na prawdę dała sobie radę, chociaz myślałam, ze po głowie bedą ja bić ;)
    Chwile pozniej zrobiło sie 4 pelzaczy, a teraz to juz inna bajka ;)

Mdłości trwają 24/7 i nasilaja sie, wiec i cola :/ poszła w ruch! Jeszcze troszke i sie skończą ;)

Pomysłu na imię to u nas brak ;) bedzie krótkie, by łatwo literowac z długim nazwiskiem :P

never give up, EwaP, wariatka3 lubią tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Witaj wśród styczniowek i zostań z nami na dłużej! Przeczytałam twój wpis na IVF i prawdziwy z ciebie wojownik! Trzymam kciuki żeby po tak ciężkich przeżyciach fasolka została z tobą do końca!
    Dziękuję :*
    Modlę się, żeby maluch z nami został. Po tym wszystkim co się stało mam nadzieję że nasza kruszyna mi to wynagrodzi i będę ją mogła przytulić w styczniu.
    Na razie jeszcze nie jest do końca idealnie, codziennie się męczę z bólem jajników. Ogromnym bólem. Może to trwac nawet do 13tc. No i brzuszek nie będzie mi rósł tak jak Wam, bo ja już mam brzuch jak w 6 miesiącu ciąży, także od samego początku jest ciężko. 14.06 mam wizytę i strasznie się boję czy będzie wszystko ok.

Never super, że wszystko dobrze. Mimo że musisz leżeć, to radość na pewno jest :)

Co do imion to my wstępnie mamy wybrane od dawna. Milena lub Milan. Jeszcze myślałam o Liwii lub Biance, ale mężowi się nie podoba. Dla chłopca tylko jedno, żadne inne się nie podoba.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • never give up Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Ładnie jesteś obstawiania lekami, bardzo profesjonalnie jak widzę. Progesteronu masz dużo-tak jak ma być. Trochę o tym wiem bo mam 3x2luteiny. Polecam koktajle witaminowe np.jarmuz lub szpinak, Gruszka, kiwi. Jest bardzo dobre i zdrowe, możesz dodać troszkę soku jabłkowego, wszystkie produktu z lodówki i koktajle są pyszne. Trzymam za Ciebie kciuki, masz dobre leki i wszystko Będzie bardzo dobrze. <3

Jak to wszystko dodam to wychodzi 860 mg progesteronu :) To musi wystarczyć :)

P.s. Emilko dziękuję za rady i dobre słowo :)

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Dziękuję :*
    Modlę się, żeby maluch z nami został. Po tym wszystkim co się stało mam nadzieję że nasza kruszyna mi to wynagrodzi i będę ją mogła przytulić w styczniu.
    Na razie jeszcze nie jest do końca idealnie, codziennie się męczę z bólem jajników. Ogromnym bólem. Może to trwac nawet do 13tc. No i brzuszek nie będzie mi rósł tak jak Wam, bo ja już mam brzuch jak w 6 miesiącu ciąży, także od samego początku jest ciężko. 14.06 mam wizytę i strasznie się boję czy będzie wszystko ok.

Never super, że wszystko dobrze. Mimo że musisz leżeć, to radość na pewno jest :)

Co do imion to my wstępnie mamy wybrane od dawna. Milena lub Milan. Jeszcze myślałam o Liwii lub Biance, ale mężowi się nie podoba. Dla chłopca tylko jedno, żadne inne się nie podoba.

Witaj :) dobrze trafiłaś. Tu są same wojowniczki. Będzie Ci tu dobrze :)

vioris lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naserio, wpadaj na pomidorowke z ryzem, juz ugotowana!:)
    Justynka, masz imieniny w przyszly czwartek? Jesli tak, to swietujemy razem, bo mamy w ten sam dzień.. I mi się moje tez nigdy nie podobalo.. !
    Dziewczyny super wiesci!!gratki

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Jak to wszystko dodam to wychodzi 860 mg progesteronu :) To musi wystarczyć :)

P.s. Emilko dziękuję za rady i dobre słowo :)

Musi być dobrze :-) ja mam 600mg progesteronu. Jeśli ma pomóc to mogę nawet 1 kg :-) a luteine masz pod język czy dopochwowo?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imiona wam sie nie podobają a co ja mam powiedzieć... Kornelia. Zaszaleli. Jak byłam mała to byłam jedyna Kornelia w mieście po kilku latach sie pojawiły ze dwie ale gdzie nie szlam wszyscy byli w szoku i pytali skąd rodzice takie imię wytrzasneli :) dla kontrastu moja siostra to Zuzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:21

zicka, amelik lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zicka wrote:
    Justynka, masz imieniny w przyszly czwartek? Jesli tak, to swietujemy razem, bo mamy w ten sam dzień.. I mi się moje tez nigdy nie podobalo.. !

Ja też oproszę o porcję pomidorowej :D

Imieniny obchodzę w kwietniu, nawet nie wiedziałam, że teraz jakoś jest Justyny ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Musi być dobrze :-) ja mam 600mg progesteronu. Jeśli ma pomóc to mogę nawet 1 kg :-) a luteine masz pod język czy dopochwowo?

Emilko widziałam Twoją dawkę i gwarantuję, że niedługo obie zaczniemy świecić od tego progesteronu. Ja mam dowcipnie, podjęzykowa przy moim zapotrzebowaniu to jak pastylka dla słonia :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Imiona wam sie nie podobają a co ja mam powiedzieć... Kornelia. Zaszaleli. Jak byłam mała to byłam jedyna Kornelia w mieście po kilku latach sie pojawiły ze dwie ale gdzie nie szlam wszyscy byli w szoku i pytali skąd rodzice takie imię wytrzasneli :) dla kontrastu moja siostra to Zuzia :)

A mi się podoba! Konelka, mała Nelka ;) Ale mało kiedy jest tak, że nasze imię się nam podoba ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zicka wrote:
    Zicka, nie dobijaj mnie :D ja nadal czekam na składniki, z tym, że mąż pojechał jeszcze do leroya po parę rzeczy i nie wiem, ile mu tam zejdzie :p już się nie mogę doczekać, aż dziabnę zupkę :D

zicka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nevergiveup,
    Ale pamiętasz co obiecałaś, jak się dzisiaj okaże że z Maleństwem w porządku?
    Cieszę się bardzo z tego co napisałaś, ale też trzymam Cię za słowo!

Panikę bij po ryju! :)

EwaP lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano ja mam USG.
    Ej, zaczynam się stresować o.O

EwaP lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana spokojnie :) Spodziewasz się że ktosiowi wyrosły czułki :) ?

Hej mamusie.
    Wybaczcie, ale od kilku dni nie czułam się dobrze. Córka daje do wiwatu przy okazji. Ale czytam na bieżąco.

Gratuluję wszystkich wizyt. Nasze dzieciaczki coraz większe. Jejku zaraz będą Nam się ruszać tak że będziemy czuły hihihi.

Imiona mamy wybrane, ale do przedyskutowania jeszcze. Olaf i Ewa.

Zica mogłabym prosić troszkę :) chodzi za mną tak jak fasolka szparagowa. Mogłabym na kilogramy wcinać i z bułeczką podsmażaną na masełku mmmmmm

zicka, Ana. lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Nevergiveup,
    Ale pamiętasz co obiecałaś, jak się dzisiaj okaże że z Maleństwem w porządku?
    Cieszę się bardzo z tego co napisałaś, ale też trzymam Cię za słowo!

Panikę bij po ryju! :)

Ana. pamiętam i dotrzymam słowa. Obiecuję. Masz to jak w banku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:42

EwaP lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana jedna panikara wystarczy;) Zabraniam się stresować., słyszysz ?

Ana. lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Never give up, możesz napisać w skrocie jakie procedury u Ciebie były zastosowane tym razem przy ivf ze się udało? Mam kogos bliskiego, już po kilku nieudanych próbach, może coś jej zasugeruje. ;-)

Sweet_CupCake wysłałam Ci zaproszenie :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. nie panikujemy! Jest dobrze i tak zostanie! ;)

Kasha właśnie gotuje fasolkę szparagową :P Moja tarta mnie zniszczyła chyba bo zjadłam 3 spore kawałki i teraz potrzebuję czegoś nie słodkiego dla wyrównania ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ