X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • venne Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

Dziewczyny! Znalazłam wreszcie lekarza, który poprowadzi moją ciążę! Zajmie się mną pani docent od beznadziejnych przypadków (prowadzi ciąże po przeszczepach). We wtorek kazała mi przyjść na Starynkiewicza i założy mi kartę ciąży, mam zrobić badania na awidność tokso, ale doktor jest dobrej myśli i twierdzi że to była stara infekcja, jutro jadę na zakaźny. Także jest nadzieja!

Widziałam znowu swoją fasolkę! Rośnie i ma już 1 cm! :O ale super!

Gratulacje dla was z dzisiejszych wizyt!

Sis, Sweet_CupCake, never give up, wszamanka, Karolina1234, merida17, Kasha lubią tę wiadomość

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia, ja tez obecnie mieszkam kawalek od Wroclawia, ale porod planuje na Chalubinskiego wlasnie. Lezalam tam pod koniec marca na ginekologii i mimo, ze warunki faktycznie spartanskie, to kompetencje lekarzy mnie najbardziej przekonuja! A do kogo chodzisz? Ja sie umowilam na pierwsza wizyte do prof. Karmowskiego na przyszly piatek i zobaczymy :)

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • vvena Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny, czy któraś nadal czeka na pokazanie się dzieciaczka na usg?wg belly jestem w 7 tyg 4 dniu. Wczoraj byłam na usg i nadal nic. Jest pecherzyk, rośnie, ale lekarz juz zakomunikowal, że "czasem tak się zdarza". Dodam, że na poprzedniej wizycie inny lekarz pomylil pęcherzyk z moja torbiela i juz wtedy powiedział ( to był 5 tydz. 4 dni) ze wygląda to kiepsko i mu przykro, ale się nie udało bo nie ma zarodk, a następnie stwierdził że ciąża jest młodsza i dlatego się pomylił. Jestem juz cała głupia, wiem ze musze czekać na kolejne usg i oczywiście bardzo się martwię.

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zicka wrote:
    Astonia, ja tez obecnie mieszkam kawalek od Wroclawia, ale porod planuje na Chalubinskiego wlasnie. Lezalam tam pod koniec marca na ginekologii i mimo, ze warunki faktycznie spartanskie, to kompetencje lekarzy mnie najbardziej przekonuja! A do kogo chodzisz? Ja sie umowilam na pierwsza wizyte do prof. Karmowskiego na przyszly piatek i zobaczymy :)

Ja chodzę do Fabijańskiego w ginemedica, ma też certyfikat do robienia prenatalnych=) I naprawdę tam tylko 1 łazienka na cały oddział???a jak z jedzeniem...pewnie jak w większości..bo jak leżałam na borowskiej...to mi mąż codziennie przynosił jedzonko...

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvena wrote:
    Hej. Dziewczyny, czy któraś nadal czeka na pokazanie się dzieciaczka na usg?wg belly jestem w 7 tyg 4 dniu. Wczoraj byłam na usg i nadal nic. Jest pecherzyk, rośnie, ale lekarz juz zakomunikowal, że "czasem tak się zdarza". Dodam, że na poprzedniej wizycie inny lekarz pomylil pęcherzyk z moja torbiela i juz wtedy powiedział ( to był 5 tydz. 4 dni) ze wygląda to kiepsko i mu przykro, ale się nie udało bo nie ma zarodk, a następnie stwierdził że ciąża jest młodsza i dlatego się pomylił. Jestem juz cała głupia, wiem ze musze czekać na kolejne usg i oczywiście bardzo się martwię.

może tak być..że ciąża jest dużo młodsza, każdy zarodek rozwija się w swoim tempie

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w sklepie, ale fasolki nie bylo:D za to mojej mamie zachowal sie jeszcze woreczek mrozonej z tamtego roku. Wlasnie sie ugotowala i wcinam... Nie pamietam kiedy ostatnio jadlam cos tak dobrego *,*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 18:50

merida17 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia, Zika :D ja też z okolic Wrocławia, też myślałam o Chałubińskiego, bo mąż miałby blisko np. po pracy, ale leżałam tam w grudniu i zastanawiam się czy jednak nie wybrać szpitala w Trzebnicy

zicka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    jest ktoś w ogóle z okolic Bielska-Białej? :)

mmm, moja zupka już się gotuje ^.^ nawet mąż powiedział, że się skusi, tylko nie wiem, czy mu dam :D bo sama wszystko zjem :D

Ja mam jakies 30 min do bielska :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale ja Wam zazdroszczę tych zachcianek. Jestem głodna, a nie mam ochoty zupełnie na nic. Dobrze, że wczoraj ugotowalam zupę ogórkową i zrobiłam kopytka bo dzisiaj ciężko mi do kuchni wejść. Ciężko mają ze mną teraz te moje chłopaki. Dzisiaj brat (bo z nami mieszka) wziął na trochę Alka żebym mogła odpocząć, kochany mój :-) Jutro ma urodziny, muszę się zebrać i zrobić mu coś słodkiego. Może sernik na zimno z truskawkami, macie jakiś dobry przepis? :-)

Justyna ja uwielbiam bigos, właśnie któryś z moich sąsiadów gotuje bo cały czas czuć u mnie kapustę ;-) Ale jak zamknę okno to będzie duszno :-D

justyna1220 lubi tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Ja też mam dowcipnie :-) a jakie masz plany na leżenie? Ja też sporo poleguje, Przeczytałam juz książkę, obejrzałam jakieś seriale i przeczytałam pół internetu ;-) jak masz coś godnego polecenia to daj znać :-)

Ana. Będzie dobrze, ja później będę dzwoniła do lekarza bo mi badania źle wyszły.

Która z was ma zastrzyki z clexany?

Póki co praca zajmowała mi cały dzień ( pracuję z domu) ale po dzisiejszej wizycie mam zamiar przekazać pracodawcy, że nie mogę dłużej tego ciągnąć ( nie wolno mi :( a szkoda bo dzięki temu jakoś mi te dni mijały).

Kurcze nie ma bladego pojęcia co ja będę robiła :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ana spokojnie :) Spodziewasz się że ktosiowi wyrosły czułki :) ?

Hej mamusie.
    Wybaczcie, ale od kilku dni nie czułam się dobrze. Córka daje do wiwatu przy okazji. Ale czytam na bieżąco.

Gratuluję wszystkich wizyt. Nasze dzieciaczki coraz większe. Jejku zaraz będą Nam się ruszać tak że będziemy czuły hihihi.

Imiona mamy wybrane, ale do przedyskutowania jeszcze. Olaf i Ewa.

Zica mogłabym prosić troszkę :) chodzi za mną tak jak fasolka szparagowa. Mogłabym na kilogramy wcinać i z bułeczką podsmażaną na masełku mmmmmm

Kasha, uwielbiam Cię za ten tekst o czułkach :D

Kasha lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Póki co praca zajmowała mi cały dzień ( pracuję z domu) ale po dzisiejszej wizycie mam zamiar przekazać pracodawcy, że nie mogę dłużej tego ciągnąć ( nie wolno mi :( a szkoda bo dzięki temu jakoś mi te dni mijały).

Kurcze nie ma bladego pojęcia co ja będę robiła :)
    Seriale, seriale, seriale. ;-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wiem czy psycha tak może działać, ale właśnie mi się pojawiło jakieś plamienie. Nie krwią żywą na szczęście, tylko taka kawa z mlekiem. Ciężki dzień dzisiaj miałam i dużo wysiłku, może dlatego.
    Faza mdłości wieczornych rozpoczęta pełną parą :/
    Ech, jakoś mi źle -.-

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam przy myciu ze mam na sutkach taki zoltawy nalot. Jakby punktowo? Zmyc tego sie za bardzo nie da, a ze tak powien predzej wyskubac (mam wrazenie ze wychodzi z srodka troszke?).
    Jakies ponysly co to do jasnej ciasnej i co z tym zrobic?

Ps. A moze to normalne tylko ja cos panikuje?:d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 19:25

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Anah Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Dziewczyny, ja nie wiem czy psycha tak może działać, ale właśnie mi się pojawiło jakieś plamienie. Nie krwią żywą na szczęście, tylko taka kawa z mlekiem. Ciężki dzień dzisiaj miałam i dużo wysiłku, może dlatego.
    Faza mdłości wieczornych rozpoczęta pełną parą :/
    Ech, jakoś mi źle -.-

Wiesz co ja plamilam w 6 tygodniu i strasznie się przeraziła,pojechałam do szpitala, lekarz zrobił USG i powiedział że wszystko jest ok, jest pęcherzyk i nic się nie dzieje. Co więcej obok pęcherzyka pokazał mi taką niby błonę i powiedział że tego organizm będzie się pozbywal przez złuszczanie co może powodować lekkie plamienie a w czasie kiedy powinna pojawić się miesiączka nawet i lekkie krwawienie. Trochę mnie pocieszyl .....ale każdy ma inaczej.

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Zauwazylam przy myciu ze mam na sutkach taki zoltawy nalot. Jakby punktowo? Zmyc tego sie za bardzo nie da, a ze tak powien predzej wyskubac (mam wrazenie ze wychodzi z srodka troszke?).

Rosana, też tak mam i się zastanawiam..co to jest

Ana, też podobnie plamiłam, tylko że ja miałam śluz zabarwiony na czasem delikatnie, czasem bardziej brązowo-kawowy, i w ten sam dzień miałam wizytę, to gin powiedział, że wszystko jest ok, i że teraz szyjka macicy, jak i tam wszystko w środku, jest mocno przekrwawione, i tak może być. Zwiększył mi dawkę duphastonu z 1x3 na 2x3 i tak mam brać do następnej wizyty, czyli do końca czerwca(6 op. kupiłam 180 zł....masakra...ale co się nie zrobi dla maleństwa). Mi to ustępiło do 3-4 dni.
    Na twoim miejscu poszłabym do lekarza, jeśli nadal będziesz plamiła

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:

Ana, też podobnie plamiłam, tylko że ja miałam śluz zabarwiony na czasem delikatnie, czasem bardziej brązowo-kawowy, i w ten sam dzień miałam wizytę, to gin powiedział, że wszystko jest ok, i że teraz szyjka macicy, jak i tam wszystko w środku, jest mocno przekrwawione, i tak może być. Zwiększył mi dawkę duphastonu z 1x3 na 2x3 i tak mam brać do następnej wizyty, czyli do końca czerwca(6 op. kupiłam 180 zł....masakra...ale co się nie zrobi dla maleństwa). Mi to ustępiło do 3-4 dni.

Jutro rano mam wizytę. Zobaczymy co powie.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:

U mnie w Aptece Słonecznej dupek jest za 19,99. Sprawdź czy w Twoim mieście jest taka apteka.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:

To jest mleko :D chyba ze o czym innym mowisz? mleko mi np. po karmieniu caly czas wychodzi z sutkow tkjb takie male grudki :) nie przejmuj sie i nie drap tego myj sie normalnie i tyle. Ps. ja nie karmie juz od 9 miesiecy :P a dalej to mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 19:51

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje Fasolek serduszek pięknych wizyt!! :-) pięknie!!

Naserio ja również z okolic Boelska ;-) w wojewodzkim w Bielsku rodziłam Jasia i drugiego Bąbla też zamierzam tam rodzić ;-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ