X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Anah Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktoś z okolic Katowic? Odnośnie wcześniejszych rozmów na temat imion...mnie od zawsze podobał się Ignacy i Natalka...:-)

• Emilka27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarza i jednak z wizyty 18.06.2016 przenoszę się na jutro ze względu na duży wynik d dimerów i będę witać się z codziennymi zastrzykami.... :( no ale czegóż nie robi się dla dzidziusia :)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia, Myszka, moze spotkamy sie w styczniu na jednym oddziale. Lazienka byla jedna z 3 prysznicami i wc tez jedno z 4 kabinkami. Porodowka jest pietro nizej, ale pewnie jest taki sam uklad. Tylko raz, jak sie rura zatkala to caly dzien lazienka byla zamknieta. A jedzenie - nie było zle. Rano bulka z twarozkiem albo z dzemem, obiad pezyzwoity i na kolację znow bulka.. Ale byłam po 3-dniowej glodowce przed operacja, wiec mozliwe,ze mi wtedy wszystko smakowalo :)

Astonia lubi tę wiadomość

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anah ja mam 30min do bielska i 30 do Katowic, mieszkam po środku ;)
    Poprzednio rodziłam w Katowicach :)
    Teraz zastanawiam sie nad Bielskiem, esculap.

Angelstw leżałam kiedyś w wojewódzkim z zapaleniem nerek-najgorszy tydzień mojego życia ale podobno tylko te oddział był taki koszmarny.

Rosana ja tak miałam w poprzedniej ciąży właśnie od początku. To początki mleka :) nic nie trzeba z my robić ale możesz oczywiście wyciągnąć, takie strupki jakby żółtawe :) jak zaczniesz karmić to bedziesz je mieć często :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:05

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue porod w wojewodzki wspominam roznie ale ze wzgledu na stopień referencyjnosci opieki nad noworodkami wybieram ten szpital. Zresztą tym razem zamierzam dogadac sie z polozną ktora tam pracuje i miec ją na wyłączność.

Za to po stracie Zuzi bardzo dobrze wspominałam ten szpital. Personel bardzo mi wtedy pomógł, był bardzo życzliwy..

PeggySue lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    To jest mleko :D chyba ze o czym innym mowisz? mleko mi np. po karmieniu caly czas wychodzi z sutkow tkjb takie male grudki :) nie przejmuj sie i nie drap tego myj sie normalnie i tyle. Ps. ja nie karmie juz od 9 miesiecy :P a dalej to mam :)

Mleko?! W 9 tygodniu?... w sumie w 8?:)
    Zawsze myslalam ze mleko pojawia sie tuz przed porodem lub po.:)
    No i mi sie nic nie ulewa, sladow na cyckonoszach nie ma. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:10

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    U mnie w Aptece Słonecznej dupek jest za 19,99. Sprawdź czy w Twoim mieście jest taka apteka.
    Słoneczna ma rewelacyjne ceny, dupek po tyle ile piszesz, a w sieciówce dr.max 45 :o Ja od jakiegoś czasu w innych aptekach zaopatruję się tylko w leki na astmę, które mają taką sama cenę wszędzie.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od półtora godziny leże we wyrku bo brzuchol mnie tak boli ze boje sie nawet do toalety iść :/ Leże i rycze :( Wzięłam nospe ale zero poprawy :(

Anah lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana spokojnie :) jak już masz to zacznie ci sie ulewac pewnie jeszcze przed porodem tak jak mi :) za to potem miałam rzekę mleka i byłam spokojna o to czy mała sie naje :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana ja musialam sie ratować wkładkami laktacyjnymi juz od ok 17tc az do porodu. A gdzies w 36tc mialam taki nawał ze wiele nie brakowało a dostalabym zapalenia piersi. Kapusta uratowała sytuacje. Ale normalnie po porodzie nie mialam czegos takiego jak wtedy. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało

Joasia bierzesz jakis magnez? Leż, odpoczywaj i sie nie denerwuj!! A moze ten ból to od jelit?

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zika a prysznice działały? :D jak byłam w grudniu to z jednego prawie woda nie leciala, z drugiego tylko gorąca, tylko w trzecim można było się w miarę umyć. Była wtedy też dziewczyna (po terminie porodu) która leżała 3 miesiące wcześniej na podtrzymaniu ciąży i mówiła że już wtedy te prysznice takie były, było to zgłaszane ale nikt nic nie robił.
    Z jedzeniem to nie wiem, bo załapałam się na zupę dzień przed operacją (kalafiorowa była, smaczna), w dzień operacji i po operacji nic, i śniadanie, na obiedzie już mnie nie było :D ale pytały np czy nie mam alergii na pożywienie albo muszę stosować jakąś dietę

zicka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Ja mam jakies 30 min do bielska :)

Ja na oko tez ;)
    Tak jak mówisz 30 min tu i 30 tam ;)
    Oczywiście, jak w kraju bywam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:47

• cati Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Mleko?! W 9 tygodniu?... w sumie w 8?:)
    Zawsze myslalam ze mleko pojawia sie tuz przed porodem lub po.:)
    No i mi sie nic nie ulewa, sladow na cyckonoszach nie ma. :)

bo w cyckach go zobaczysz pozniej :) to sa takue poczatki :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:

Joasia bierzesz jakis magnez? Leż, odpoczywaj i sie nie denerwuj!! A moze ten ból to od jelit?

Nie nie biore. Lekarz kazał mi brać kwas foliowy, duphlaston i acard. No i miałam sie oszczędzać tzn nie dzwigac. A ja dwa razy dziennie rowerkiem musze dzieciaki odprowadzac na autobus szkolny i wracam. Nieraz jade z nimi autobusem jak mama idzie na rano bo nie ma kto młodego zaprowadzić do przedszkola.
    A z racji tej że to mój wybór szkoły bo dzieci mogły by chodzić do nas na wsi a ja chce zeby do miasta dojezdzali to autobus szkolny nie podwiezie mi małego do przedszkola tylko przystanek jest przy podstawówce.

Nie mam pojęcia od czego ten ból w kazdym bądz razie boli mnie całe podbrzusze i teraz jeszcze zaczął krzyż.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:
    Nie nie biore. Lekarz kazał mi brać kwas foliowy, duphlaston i acard. No i miałam sie oszczędzać tzn nie dzwigac. A ja dwa razy dziennie rowerkiem musze dzieciaki odprowadzac na autobus szkolny i wracam. Nieraz jade z nimi autobusem jak mama idzie na rano bo nie ma kto młodego zaprowadzić do przedszkola.
    A z racji tej że to mój wybór szkoły bo dzieci mogły by chodzić do nas na wsi a ja chce zeby do miasta dojezdzali to autobus szkolny nie podwiezie mi małego do przedszkola tylko przystanek jest przy podstawówce.

Nie mam pojęcia od czego ten ból w kazdym bądz razie boli mnie całe podbrzusze i teraz jeszcze zaczął krzyż.

Moze od jazdy na rowerze Cie boli? Mi lekarz kategorycznie zabronil, bo ostatnio pytalam czy moge czasem podjechac na rowerze do sklepu.

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Słoneczna ma rewelacyjne ceny, dupek po tyle ile piszesz, a w sieciówce dr.max 45 :o Ja od jakiegoś czasu w innych aptekach zaopatruję się tylko w leki na astmę, które mają taką sama cenę wszędzie.
    Dokładnie jak coś kupuje na szybko, a nie w gemini, to tylko tam, ceny mają hurtowe. To co kupuje refundowane to wszędzie kosztuje tyle samo.

Żeby przywrócić miesiączkę bralam dostinex. Za pierwszym razem kupowalam go w Czechach bo kosztował 110 zł za 8 tabletek a w PL prawie 400zł. Ale tym razem okazało się ze w Aptece Słonecznej mają dwa rodzaje jeden polski za 350 zł i importowany z Grecji za 120 zl. Wiec juz mogłam odpuścić wycieczkę do Czech. :)

wariatka3 lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem właśnie po wizycie. U mnie ciąża o 3 dni młodsza, a tym samym termin porodu przesuwa mi się na 20 stycznia :) Moja fasolka ma już 1,28 cm i serduszko bije jak należy :)

Sweet_CupCake, zicka, wszamanka, merida17, wariatka3, Karolina1234, Madzia1888, Lali, justyna1220, anettte, Sis, vioris lubią tę wiadomość

tb73hdgehrkau5k1.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Moze od jazdy na rowerze Cie boli? Mi lekarz kategorycznie zabronil, bo ostatnio pytalam czy moge czasem podjechac na rowerze do sklepu.

Może i tak. Mogłam sie zapytać doktorkowi o ten rower, ale byłam tak przejęta tym serduszkiem bijącym i krwiakiem ze całkiem mi to z głowy wyleciało. Jutro musze zrobić sobie wolne. Dobrze że to już koniec roku szkolnego.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• zicka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skallarek-swietne wiesci, ogromne gratulacje :)
    Myszka, ja testowalam tylko dwa prysznice ale dzialaly juz jak nalezy. A na ta ilosc lozek tez jakis kolejek nie bylo :)

skallarek, Astonia lubią tę wiadomość

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia8966 dbaj o siebie i łez spokojnie będzie dobrze może zbyt duży wysiłek i dlatego boli będzie dobrze.
    Ja dziś byłam u teściów wizyta nawet ok jeszcze ciotka przyjechała pogadalo się moje rozdrażnienie jakoś minęło i to akurat dobrze.
    A jest ktoś z okolic Lublina??? Czy z tej części polski jestem sama??

joasia8966 lubi tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ