X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Anah Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktoś z okolic Katowic? Odnośnie wcześniejszych rozmów na temat imion...mnie od zawsze podobał się Ignacy i Natalka...:-)

• Emilka27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarza i jednak z wizyty 18.06.2016 przenoszę się na jutro ze względu na duży wynik d dimerów i będę witać się z codziennymi zastrzykami.... :( no ale czegóż nie robi się dla dzidziusia :)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia, Myszka, moze spotkamy sie w styczniu na jednym oddziale. Lazienka byla jedna z 3 prysznicami i wc tez jedno z 4 kabinkami. Porodowka jest pietro nizej, ale pewnie jest taki sam uklad. Tylko raz, jak sie rura zatkala to caly dzien lazienka byla zamknieta. A jedzenie - nie było zle. Rano bulka z twarozkiem albo z dzemem, obiad pezyzwoity i na kolację znow bulka.. Ale byłam po 3-dniowej glodowce przed operacja, wiec mozliwe,ze mi wtedy wszystko smakowalo :)

Astonia lubi tę wiadomość

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anah ja mam 30min do bielska i 30 do Katowic, mieszkam po środku ;)
    Poprzednio rodziłam w Katowicach :)
    Teraz zastanawiam sie nad Bielskiem, esculap.

Angelstw leżałam kiedyś w wojewódzkim z zapaleniem nerek-najgorszy tydzień mojego życia ale podobno tylko te oddział był taki koszmarny.

Rosana ja tak miałam w poprzedniej ciąży właśnie od początku. To początki mleka :) nic nie trzeba z my robić ale możesz oczywiście wyciągnąć, takie strupki jakby żółtawe :) jak zaczniesz karmić to bedziesz je mieć często :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:05

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue porod w wojewodzki wspominam roznie ale ze wzgledu na stopień referencyjnosci opieki nad noworodkami wybieram ten szpital. Zresztą tym razem zamierzam dogadac sie z polozną ktora tam pracuje i miec ją na wyłączność.

Za to po stracie Zuzi bardzo dobrze wspominałam ten szpital. Personel bardzo mi wtedy pomógł, był bardzo życzliwy..

PeggySue lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    To jest mleko :D chyba ze o czym innym mowisz? mleko mi np. po karmieniu caly czas wychodzi z sutkow tkjb takie male grudki :) nie przejmuj sie i nie drap tego myj sie normalnie i tyle. Ps. ja nie karmie juz od 9 miesiecy :P a dalej to mam :)

Mleko?! W 9 tygodniu?... w sumie w 8?:)
    Zawsze myslalam ze mleko pojawia sie tuz przed porodem lub po.:)
    No i mi sie nic nie ulewa, sladow na cyckonoszach nie ma. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:10

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    U mnie w Aptece Słonecznej dupek jest za 19,99. Sprawdź czy w Twoim mieście jest taka apteka.
    Słoneczna ma rewelacyjne ceny, dupek po tyle ile piszesz, a w sieciówce dr.max 45 :o Ja od jakiegoś czasu w innych aptekach zaopatruję się tylko w leki na astmę, które mają taką sama cenę wszędzie.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od półtora godziny leże we wyrku bo brzuchol mnie tak boli ze boje sie nawet do toalety iść :/ Leże i rycze :( Wzięłam nospe ale zero poprawy :(

Anah lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana spokojnie :) jak już masz to zacznie ci sie ulewac pewnie jeszcze przed porodem tak jak mi :) za to potem miałam rzekę mleka i byłam spokojna o to czy mała sie naje :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana ja musialam sie ratować wkładkami laktacyjnymi juz od ok 17tc az do porodu. A gdzies w 36tc mialam taki nawał ze wiele nie brakowało a dostalabym zapalenia piersi. Kapusta uratowała sytuacje. Ale normalnie po porodzie nie mialam czegos takiego jak wtedy. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało

Joasia bierzesz jakis magnez? Leż, odpoczywaj i sie nie denerwuj!! A moze ten ból to od jelit?

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zika a prysznice działały? :D jak byłam w grudniu to z jednego prawie woda nie leciala, z drugiego tylko gorąca, tylko w trzecim można było się w miarę umyć. Była wtedy też dziewczyna (po terminie porodu) która leżała 3 miesiące wcześniej na podtrzymaniu ciąży i mówiła że już wtedy te prysznice takie były, było to zgłaszane ale nikt nic nie robił.
    Z jedzeniem to nie wiem, bo załapałam się na zupę dzień przed operacją (kalafiorowa była, smaczna), w dzień operacji i po operacji nic, i śniadanie, na obiedzie już mnie nie było :D ale pytały np czy nie mam alergii na pożywienie albo muszę stosować jakąś dietę

zicka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Ja mam jakies 30 min do bielska :)

Ja na oko tez ;)
    Tak jak mówisz 30 min tu i 30 tam ;)
    Oczywiście, jak w kraju bywam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:47

• cati Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Mleko?! W 9 tygodniu?... w sumie w 8?:)
    Zawsze myslalam ze mleko pojawia sie tuz przed porodem lub po.:)
    No i mi sie nic nie ulewa, sladow na cyckonoszach nie ma. :)

bo w cyckach go zobaczysz pozniej :) to sa takue poczatki :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:

Joasia bierzesz jakis magnez? Leż, odpoczywaj i sie nie denerwuj!! A moze ten ból to od jelit?

Nie nie biore. Lekarz kazał mi brać kwas foliowy, duphlaston i acard. No i miałam sie oszczędzać tzn nie dzwigac. A ja dwa razy dziennie rowerkiem musze dzieciaki odprowadzac na autobus szkolny i wracam. Nieraz jade z nimi autobusem jak mama idzie na rano bo nie ma kto młodego zaprowadzić do przedszkola.
    A z racji tej że to mój wybór szkoły bo dzieci mogły by chodzić do nas na wsi a ja chce zeby do miasta dojezdzali to autobus szkolny nie podwiezie mi małego do przedszkola tylko przystanek jest przy podstawówce.

Nie mam pojęcia od czego ten ból w kazdym bądz razie boli mnie całe podbrzusze i teraz jeszcze zaczął krzyż.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:
    Nie nie biore. Lekarz kazał mi brać kwas foliowy, duphlaston i acard. No i miałam sie oszczędzać tzn nie dzwigac. A ja dwa razy dziennie rowerkiem musze dzieciaki odprowadzac na autobus szkolny i wracam. Nieraz jade z nimi autobusem jak mama idzie na rano bo nie ma kto młodego zaprowadzić do przedszkola.
    A z racji tej że to mój wybór szkoły bo dzieci mogły by chodzić do nas na wsi a ja chce zeby do miasta dojezdzali to autobus szkolny nie podwiezie mi małego do przedszkola tylko przystanek jest przy podstawówce.

Nie mam pojęcia od czego ten ból w kazdym bądz razie boli mnie całe podbrzusze i teraz jeszcze zaczął krzyż.

Moze od jazdy na rowerze Cie boli? Mi lekarz kategorycznie zabronil, bo ostatnio pytalam czy moge czasem podjechac na rowerze do sklepu.

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Słoneczna ma rewelacyjne ceny, dupek po tyle ile piszesz, a w sieciówce dr.max 45 :o Ja od jakiegoś czasu w innych aptekach zaopatruję się tylko w leki na astmę, które mają taką sama cenę wszędzie.
    Dokładnie jak coś kupuje na szybko, a nie w gemini, to tylko tam, ceny mają hurtowe. To co kupuje refundowane to wszędzie kosztuje tyle samo.

Żeby przywrócić miesiączkę bralam dostinex. Za pierwszym razem kupowalam go w Czechach bo kosztował 110 zł za 8 tabletek a w PL prawie 400zł. Ale tym razem okazało się ze w Aptece Słonecznej mają dwa rodzaje jeden polski za 350 zł i importowany z Grecji za 120 zl. Wiec juz mogłam odpuścić wycieczkę do Czech. :)

wariatka3 lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem właśnie po wizycie. U mnie ciąża o 3 dni młodsza, a tym samym termin porodu przesuwa mi się na 20 stycznia :) Moja fasolka ma już 1,28 cm i serduszko bije jak należy :)

Sweet_CupCake, zicka, wszamanka, merida17, wariatka3, Karolina1234, Madzia1888, Lali, justyna1220, anettte, Sis, vioris lubią tę wiadomość

tb73hdgehrkau5k1.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Moze od jazdy na rowerze Cie boli? Mi lekarz kategorycznie zabronil, bo ostatnio pytalam czy moge czasem podjechac na rowerze do sklepu.

Może i tak. Mogłam sie zapytać doktorkowi o ten rower, ale byłam tak przejęta tym serduszkiem bijącym i krwiakiem ze całkiem mi to z głowy wyleciało. Jutro musze zrobić sobie wolne. Dobrze że to już koniec roku szkolnego.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• zicka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skallarek-swietne wiesci, ogromne gratulacje :)
    Myszka, ja testowalam tylko dwa prysznice ale dzialaly juz jak nalezy. A na ta ilosc lozek tez jakis kolejek nie bylo :)

skallarek, Astonia lubią tę wiadomość

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia8966 dbaj o siebie i łez spokojnie będzie dobrze może zbyt duży wysiłek i dlatego boli będzie dobrze.
    Ja dziś byłam u teściów wizyta nawet ok jeszcze ciotka przyjechała pogadalo się moje rozdrażnienie jakoś minęło i to akurat dobrze.
    A jest ktoś z okolic Lublina??? Czy z tej części polski jestem sama??

joasia8966 lubi tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ