STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Astonia, Myszka, moze spotkamy sie w styczniu na jednym oddziale. Lazienka byla jedna z 3 prysznicami i wc tez jedno z 4 kabinkami. Porodowka jest pietro nizej, ale pewnie jest taki sam uklad. Tylko raz, jak sie rura zatkala to caly dzien lazienka byla zamknieta. A jedzenie - nie było zle. Rano bulka z twarozkiem albo z dzemem, obiad pezyzwoity i na kolację znow bulka.. Ale byłam po 3-dniowej glodowce przed operacja, wiec mozliwe,ze mi wtedy wszystko smakowalo
Astonia lubi tę wiadomość
zicka

-
Anah ja mam 30min do bielska i 30 do Katowic, mieszkam po środku

Poprzednio rodziłam w Katowicach
Teraz zastanawiam sie nad Bielskiem, esculap.
Angelstw leżałam kiedyś w wojewódzkim z zapaleniem nerek-najgorszy tydzień mojego życia ale podobno tylko te oddział był taki koszmarny.
Rosana ja tak miałam w poprzedniej ciąży właśnie od początku. To początki mleka
nic nie trzeba z my robić ale możesz oczywiście wyciągnąć, takie strupki jakby żółtawe
jak zaczniesz karmić to bedziesz je mieć często 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:05

[/url] -
PeggySue porod w wojewodzki wspominam roznie ale ze wzgledu na stopień referencyjnosci opieki nad noworodkami wybieram ten szpital. Zresztą tym razem zamierzam dogadac sie z polozną ktora tam pracuje i miec ją na wyłączność.
Za to po stracie Zuzi bardzo dobrze wspominałam ten szpital. Personel bardzo mi wtedy pomógł, był bardzo życzliwy..
PeggySue lubi tę wiadomość
-
cati wrote:To jest mleko
chyba ze o czym innym mowisz? mleko mi np. po karmieniu caly czas wychodzi z sutkow tkjb takie male grudki
nie przejmuj sie i nie drap tego myj sie normalnie i tyle. Ps. ja nie karmie juz od 9 miesiecy
a dalej to mam 
Mleko?! W 9 tygodniu?... w sumie w 8?
Zawsze myslalam ze mleko pojawia sie tuz przed porodem lub po.
No i mi sie nic nie ulewa, sladow na cyckonoszach nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:10

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Słoneczna ma rewelacyjne ceny, dupek po tyle ile piszesz, a w sieciówce dr.max 45 :o Ja od jakiegoś czasu w innych aptekach zaopatruję się tylko w leki na astmę, które mają taką sama cenę wszędzie.Sweet_CupCake wrote:U mnie w Aptece Słonecznej dupek jest za 19,99. Sprawdź czy w Twoim mieście jest taka apteka.

Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Rosana ja musialam sie ratować wkładkami laktacyjnymi juz od ok 17tc az do porodu. A gdzies w 36tc mialam taki nawał ze wiele nie brakowało a dostalabym zapalenia piersi. Kapusta uratowała sytuacje. Ale normalnie po porodzie nie mialam czegos takiego jak wtedy. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało
Joasia bierzesz jakis magnez? Leż, odpoczywaj i sie nie denerwuj!! A moze ten ból to od jelit? -
Zika a prysznice działały?
jak byłam w grudniu to z jednego prawie woda nie leciala, z drugiego tylko gorąca, tylko w trzecim można było się w miarę umyć. Była wtedy też dziewczyna (po terminie porodu) która leżała 3 miesiące wcześniej na podtrzymaniu ciąży i mówiła że już wtedy te prysznice takie były, było to zgłaszane ale nikt nic nie robił.
Z jedzeniem to nie wiem, bo załapałam się na zupę dzień przed operacją (kalafiorowa była, smaczna), w dzień operacji i po operacji nic, i śniadanie, na obiedzie już mnie nie było
ale pytały np czy nie mam alergii na pożywienie albo muszę stosować jakąś dietę
zicka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rosana wrote:Mleko?! W 9 tygodniu?... w sumie w 8?

Zawsze myslalam ze mleko pojawia sie tuz przed porodem lub po.
No i mi sie nic nie ulewa, sladow na cyckonoszach nie ma.
bo w cyckach go zobaczysz pozniej
to sa takue poczatki
-
angelstw wrote:
Joasia bierzesz jakis magnez? Leż, odpoczywaj i sie nie denerwuj!! A moze ten ból to od jelit?
Nie nie biore. Lekarz kazał mi brać kwas foliowy, duphlaston i acard. No i miałam sie oszczędzać tzn nie dzwigac. A ja dwa razy dziennie rowerkiem musze dzieciaki odprowadzac na autobus szkolny i wracam. Nieraz jade z nimi autobusem jak mama idzie na rano bo nie ma kto młodego zaprowadzić do przedszkola.
A z racji tej że to mój wybór szkoły bo dzieci mogły by chodzić do nas na wsi a ja chce zeby do miasta dojezdzali to autobus szkolny nie podwiezie mi małego do przedszkola tylko przystanek jest przy podstawówce.
Nie mam pojęcia od czego ten ból w kazdym bądz razie boli mnie całe podbrzusze i teraz jeszcze zaczął krzyż.

Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
joasia8966 wrote:Nie nie biore. Lekarz kazał mi brać kwas foliowy, duphlaston i acard. No i miałam sie oszczędzać tzn nie dzwigac. A ja dwa razy dziennie rowerkiem musze dzieciaki odprowadzac na autobus szkolny i wracam. Nieraz jade z nimi autobusem jak mama idzie na rano bo nie ma kto młodego zaprowadzić do przedszkola.
A z racji tej że to mój wybór szkoły bo dzieci mogły by chodzić do nas na wsi a ja chce zeby do miasta dojezdzali to autobus szkolny nie podwiezie mi małego do przedszkola tylko przystanek jest przy podstawówce.
Nie mam pojęcia od czego ten ból w kazdym bądz razie boli mnie całe podbrzusze i teraz jeszcze zaczął krzyż.
Moze od jazdy na rowerze Cie boli? Mi lekarz kategorycznie zabronil, bo ostatnio pytalam czy moge czasem podjechac na rowerze do sklepu.
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Dokładnie jak coś kupuje na szybko, a nie w gemini, to tylko tam, ceny mają hurtowe. To co kupuje refundowane to wszędzie kosztuje tyle samo.wszamanka wrote:Słoneczna ma rewelacyjne ceny, dupek po tyle ile piszesz, a w sieciówce dr.max 45 :o Ja od jakiegoś czasu w innych aptekach zaopatruję się tylko w leki na astmę, które mają taką sama cenę wszędzie.
Żeby przywrócić miesiączkę bralam dostinex. Za pierwszym razem kupowalam go w Czechach bo kosztował 110 zł za 8 tabletek a w PL prawie 400zł. Ale tym razem okazało się ze w Aptece Słonecznej mają dwa rodzaje jeden polski za 350 zł i importowany z Grecji za 120 zl. Wiec juz mogłam odpuścić wycieczkę do Czech.
wariatka3 lubi tę wiadomość
-
I ja jestem właśnie po wizycie. U mnie ciąża o 3 dni młodsza, a tym samym termin porodu przesuwa mi się na 20 stycznia
Moja fasolka ma już 1,28 cm i serduszko bije jak należy
Sweet_CupCake, zicka, wszamanka, merida17, wariatka3, Karolina1234, Madzia1888, Lali, justyna1220, anettte, Sis, vioris lubią tę wiadomość
-
Rosana wrote:Moze od jazdy na rowerze Cie boli? Mi lekarz kategorycznie zabronil, bo ostatnio pytalam czy moge czasem podjechac na rowerze do sklepu.
Może i tak. Mogłam sie zapytać doktorkowi o ten rower, ale byłam tak przejęta tym serduszkiem bijącym i krwiakiem ze całkiem mi to z głowy wyleciało. Jutro musze zrobić sobie wolne. Dobrze że to już koniec roku szkolnego.

Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Joasia8966 dbaj o siebie i łez spokojnie będzie dobrze może zbyt duży wysiłek i dlatego boli będzie dobrze.
Ja dziś byłam u teściów wizyta nawet ok jeszcze ciotka przyjechała pogadalo się moje rozdrażnienie jakoś minęło i to akurat dobrze.
A jest ktoś z okolic Lublina??? Czy z tej części polski jestem sama??
joasia8966 lubi tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016

no ale czegóż nie robi się dla dzidziusia 

Leże i rycze