STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyskallarek wrote:I ja jestem właśnie po wizycie. U mnie ciąża o 3 dni młodsza, a tym samym termin porodu przesuwa mi się na 20 stycznia
Moja fasolka ma już 1,28 cm i serduszko bije jak należy
Super
20 stycznia rośnie w sile
Posypia sie piękne prezenty na Dzien Babci i Dziadkaskallarek, EwaP lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie przeczytałam wypis ze szpitala i znowu panika, lekarka mówiła, że wszystko ok, a ja tu czytam CRL 8 tyg4 dmi, AMC 144/min - że za słabo serduszko bije?
dlaczego minimum?
wiecie o co chodzi? no zwariuje do niedzieli...
joasia8966 jak się czujesz? mój lekarz kazał mi brać 3 razy dziennie po 2 tabletki magnezu, żeby nie było skurczy, może spróbuj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 21:38
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
amelik wrote:144 na min chyba to znaczy a nie ze minimum
no jak ja żyłam bez Was na tym forum, mówiłam że świrujenawet nie wpadłam na pomysł, że to na minute, od razu wyczytałam minimum...
.a jakie tętno powinno być w tym tygodniu?Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
EwaP wrote:no jak ja żyłam bez Was na tym forum, mówiłam że świruje
nawet nie wpadłam na pomysł, że to na minute, od razu wyczytałam minimum...
.a jakie tętno powinno być w tym tygodniu?
Nie ma chyba norm co do tyg ciazy , ( podobno na dziewczynke wieksze , na chlopca mniejsze ) ale wydaje mi sie ze co do uderzen serduszka to nie ma sie co martwic w tak wczesnym etapie . Pozniej jak dogazujeto bedzie niczym wyscigowka ! !
EwaP lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
super że jesteśmy tu razem, obojętne czy panikujemy, czy mówimy o bigosie, dla mnie jesteście ogromnym wsparciem, nawet jak tylko czytam wpisyzicka, Madzia1888, wszamanka, amelik, merida17 lubią tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Ana, Ty wypoczywaj Nam tu w tej chwili. A jak masz stracha jedź na IP i zbadaj ktosia. Będziesz spokojniejsza.
Rosana ... z Twojego opisu przypomina siarę. Nie wyskubuj. Szkoda otworków w cycusiu. Potem nie wiadomo co może się dziać.
Dziewczynki wpisujcie się proszę na listę. Plooooosięęęęę
EwaP/ Uderzenia do 160 na MINUTĘ
EwaP lubi tę wiadomość
-
EwaP wrote:Dziewczyny,
super że jesteśmy tu razem, obojętne czy panikujemy, czy mówimy o bigosie, dla mnie jesteście ogromnym wsparciem, nawet jak tylko czytam wpisy
A co do paniki, to chyba zaczynam się stresować przed jutrzejszą wizytą. I jeszcze chyba muszę iść sama, bo po pracy nasz przyszły dom maluje bo terminy nas gonią mocno i nie chcę go odciągać. A dzisiaj w nocy śniła mi się moja zmarła babcia. Przyszła tak niby do dzieciaczka którego mam w sobie niby po niego. I ja z jednej strony bardzo się ucieszyłam, że spotkalam moją jedyną babcię jaką miałam, a z drugiej bylam niezadowolona co ona ode mnie chce, i zasłaniałam przed nią brzuch. I się obudziłam. Cały dzień starałam się nie myśleć o tym śnie i wyprzeć go całkiem ze świadomości, ale teraz tak jakoś do mnie to wróciło. A do tego piersi od wczoraj mniej bolą i smak do kawy mi wraca.EwaP lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Ana, Ty wypoczywaj Nam tu w tej chwili. A jak masz stracha jedź na IP i zbadaj ktosia. Będziesz spokojniejsza.
Rosana ... z Twojego opisu przypomina siarę. Nie wyskubuj. Szkoda otworków w cycusiu. Potem nie wiadomo co może się dziać.
A mleko i kanaliki tworzą się od samego początku. Myślisz że piersi się nadmuchały że takie większe?
Dziewczynki wpisujcie się proszę na listę. Plooooosięęęęę
EwaP/ Uderzenia do 160 na MINUTĘ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 22:24
-
nick nieaktualnyMayas wrote:Cześć dziewczyny. Byłam dziś na USG i jestem w 8 tyg ciazy. Groszek ma 11mm i serduszko 160 pyka ale mam problem z czytaniem tych co tygodniowych informacji na bellybest... chyba musze czytać do tylu czyli zakonczony 7 tydz wtedy podana jest wielkosc 0,8cm a obecnie wyswietla mi informacje z 9 tyg a termin porodu mam na 18 stycznia wedlug ostatniej miesiaczki 12 kwietnia. Mozecie mi to wyjasnic? A może te cotygodniowe informacje są liczone od zapłodnienia to by wszystko wyjasnilo.
-
nick nieaktualnyRosana wrote:Bylam w sklepie, ale fasolki nie bylo:D za to mojej mamie zachowal sie jeszcze woreczek mrozonej z tamtego roku. Wlasnie sie ugotowala i wcinam... Nie pamietam kiedy ostatnio jadlam cos tak dobrego *,*
Kasha, EwaP, Madzia1888 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny