X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, dziewczyny, zapraszam!! :)

justyna1220 lubi tę wiadomość

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna mam nie daleko do Ciebie więc już się szykuję ;)

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt❤️

Ja właśnie zaczęłam 11 tydzień wg belly;) leci szybciej niż przypuszczałam.
    Wczoraj któraś narobila mi ochoty na bigos i dziś poleciałam do teściów do piwnicy po słoiczek;)

Imiona mam wybrane ale to zawsze może sie coś zmienić. Zuzia i Filip;)

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    justyna mam nie daleko do Ciebie więc już się szykuję ;)

Zapraszam :D załapiesz się jeszcze na tartę z truskawkami na deser :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:52

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak piszecie o tym jedzonku, że teraz i bigos bym zjadła ehh.. może jutro jak starczy sił ;) Macie jakiś sprawdzony przepis? To będzie mój pierwszy raz :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cały czas stresuję, powoli zaczynam świrować. Wcześniej byłam mega optymistyczna a teraz mam doła. A do tego wszystkiego zrobiło mi się coś dziwnego na udach jakby jakieś uczulenie i teraz to takie strupki.

EwaP lubi tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.
    Mi wyszedł pierwsza klasa jak go gotowałam po kilka godzin przez kilka dni.
    i na kg kapusty kiszonej po 30dag wołowego, kurczaka, wieprzowinki, kiełbaski.
    Kilka suszonych grzybków, liść laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie.
    I wszystko.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Hmmm.
    Mi wyszedł pierwsza klasa jak go gotowałam po kilka godzin przez kilka dni.
    i na kg kapusty kiszonej po 30dag wołowego, kurczaka, wieprzowinki, kiełbaski.
    Kilka suszonych grzybków, liść laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie.
    I wszystko.

Kilka dni ? :O To chyba nie dla mnie :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerzynko nie martw się. W okresie ciąży wszystko Nam szaleje. Ja na przykład mam sieczkę na plecach i barkach od kilku tygodni. Tyle mi pryszczy wyskoczyło że chyba w całym swoim życiu jeszcze nie miałam :(

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Ja się cały czas stresuję, powoli zaczynam świrować. Wcześniej byłam mega optymistyczna a teraz mam doła. A do tego wszystkiego zrobiło mi się coś dziwnego na udach jakby jakieś uczulenie i teraz to takie strupki.

Ejj a co to za wkreny ?! Skoro wcześniej potrafiłaś podejść do tego optymistycznie to i teraz się tego trzymaj :) Do wizyty zleci raz dwa i usłyszysz same dobre wieści :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi narobilyscie smaka na fasolke! A nie mam skad teraz nawet wziac :(
    W poludnie mialam smaka na hot-dogi wiec kupilam wszystko co potrzebne i mi sie odechcialo... Nawet patrzec na te buly nie moge :/

zicka lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• amelik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mialam makaron z szpinakiem i zostalo jeszcze, zupa tez szpinakowa
    wszystko z tego ze mama ma szpinak w ogrodku i akurat jedt na niego pora
    Marze o czyms truskawkowym, wlasnie leze sobie u tesciow syn juz z dziadkiem gra w piłę a mąż drzemie. Ale bym cos zjadła tylko nie wiem co. W piatek zrobie knedle z truskawkami o ktorys ktos tu pisal ze nie chcial a ja bym zjadła hihi
    Aczkolwiek jak zaczynam jesc zjem troche i pelna jestrm a potem godzine to czuje ale porcelany nie tule.
    Z imionami syn wiedzialam jak bedzie mial na imie a teraz syn to moze Tomasz chociaz teraz moj gin tak ma na imie hehe a syn ostatanio przypadkiem rsucil ze by chcial Kacpra i tez mi sie podoba. Z corka bedzie problem z imieniem bo jakos ... nie wiem... Lena, Paulinka, Hania ale czuje ze drugi syn wie na razie nie mysle. Moja druga ciaza to miala byc Hania czulam ze to bedzie coreczka. A teraz zaczne myslec po 12tyg.
    Mam dylemat z latem i przedszkolem. Zakladajac ze bedzie ok bym syna w domu zostaeila jeden miesiac a drugi puscila na 2-3 tyg ale od 8-13 tylko by sie mogl z kolegami pobawic. Natomiast jesli sie znowu cos porypie a malego nie zapisze zostane bez opieki na lato. Mam czas do piatku i chyba zapisze i dzis gadalam przedstawilam sytuacje i zapisze a ewent. do polowy lipca sierpien moge zrezygnowac bez kosztow. A w lipcu go zapisze do 13 i zaryzykuje. Wariant optymistyczny obstawiam hehe ze bede w domu i bede mogla go odbierac. Maz zawozi na 8 a ja odbierałam do tejcpory ok 14.40 po podwieczorku.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Kasha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka ja tak robiłam. Mój tato mówił że tak lepiej jak dłużej i po troszku, by smaki się połączyły dobrze. Wystarczy jeden dzień i niech noc przeleży. Bigos jest jak wino :) Im starsze tym lepsze :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:09

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Emilko widziałam Twoją dawkę i gwarantuję, że niedługo obie zaczniemy świecić od tego progesteronu. Ja mam dowcipnie, podjęzykowa przy moim zapotrzebowaniu to jak pastylka dla słonia :)

Ja też mam dowcipnie :-) a jakie masz plany na leżenie? Ja też sporo poleguje, Przeczytałam juz książkę, obejrzałam jakieś seriale i przeczytałam pół internetu ;-) jak masz coś godnego polecenia to daj znać :-)

Ana. Będzie dobrze, ja później będę dzwoniła do lekarza bo mi badania źle wyszły.

Która z was ma zastrzyki z clexany?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z tych panikujacych poza tym, aczkolwiek slucham mojego opowiadajacego babci cos i mi lepiej.

Kasha lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, w weekend jedziemy do teściów już kazałam mojemu zadzwonić, zapytać czy będzie fasolka :) ale czekają na moja pomoc przy robieniu :) pewnie do tego czasu mi sie odechce :)

Za to skusiłam sie na sałatkę Cezar, miałam mega ochotę, zamówiłam 30min pan przywiózł do domu :) pycha tyle, ze mi teraz nie dobrze a muszę wyściubić nos i jechać na zakupy bo w lodowce już pusto

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • vioris Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robicie smaki :) Ja to mam okres taki, że co zjem, to ciągle głodna jestem. Tak mnie ssie w żołądku jakbym nie zjadła nic a jadłam pół godziny wcześniej. Już nie wiem co mam jeść, żeby nie czuć ciągle tego głodu. W dodatku jak jestem głodna, to mdlosci się nasilają :/
    No początek ciąży mi daje nieźle w kość dokładając te bóle po hiperkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:28

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie smaki na maxa, ja po obiadku (kasza jęczmienia z gulaszem z żołądkow)wcinam loda waniliowego z migdałami :-) miksy miksy miksy

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220, też tak mam, tylko że to moja 1 ciąża..nie licząc poronienia,ale wtedy tak dużo nie miałam.
    naserio, też muszę często jeść,bo inaczej dziwny ból żolądka, niby jak głód...ale dziwny=)
    zicka, ja jestem z pod Wrocławia, ale można uważać...że z Wrocławia, na temat szpitala...to zastanawiam się nad Chałubińskiego, bo tam mój lekarz pracuje i słyszałam że fajna tam opieka(tylko straszy mnie brak remontu i 1 łazienka na cały odział-gdzieś tak czytałam) i nad Trzebnicą...mam kawałek tam..ale zobaczymy...A Ty coś myślałaś?

zicka lubi tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest ktoś w ogóle z okolic Bielska-Białej? :)

mmm, moja zupka już się gotuje ^.^ nawet mąż powiedział, że się skusi, tylko nie wiem, czy mu dam :D bo sama wszystko zjem :D

wszamanka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ