WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj mam wizytę u drugiego gina na 14:40, idę po skierowanie i może cytologię, i poproszę o zaświadczenie dla pracodawcy. Ale nie wiem jak odreaguje że już mam prowadzącego lekarza, i czy nie odmówi mi?
    A dowiedziałam się że ponoć badania ciążowe mogę robić w luxmedzie jeśli prowadzę tam ciążę.

A nie robicie dla dzieciaków słodycze naturalne? Z daktyli, orzechow, owoce w gorzkiej czekoladzie? Nam z bratem w dzieciństwie dawali słodycze, i niczego złego się nie działo.

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana fajne wiesci:) nie ma co prorokowac

my panikujemy a nasz fasolki rosną hehe
    a tez jak piszecie zauwazylam ze najgorsze mdlosci mam jak glodna jestem

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia, moja na razie reaguje wysypka na orzechy a daltyle jej nie smakują wcale. Na razie nie dostaje wcale czekolady nawet gorzkiej.
    Ja tez dostawałam słodycze, rodzice znosili całymi kartonami i niestety nie odbiło sie dobrze to szczególnie na moich zębach i cerze. Moja siostra tak samo chowana tez wiecznie problemy z zębami.
    Jeszcze sie najedzą słodkiego. Będę ograniczać ile mogę.

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ruszyłyście temat słodyczy...
    Ja moim dzieciom nie bronie. Staram sie by w domu raczej były babany i jabłka bo te owoce im najlepiej smakują ale jak poproszą o jakieś ciasteczko czy batonika to im dam i nie chodzą jakieś grube czy garbate od tego. Chipsy jedza ale baaaardzo rzadko. Dwójka starszych pije razem ze mna wode niegazowaną ale najmłodszy wody nie ruszy. Musi byc smakowa. Soki też pijemy w domu. Zabraniam im tylko picia napojów gazowanych choć sama od czasu do czasu kupie bo mam apetyt.
    Dlatego nikt mi nie powie że słodycze w rozsądnych ilościach są złe.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• angelstw Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś zajada rodzynki :P uwielbia :) a minę po skosztowaniu gorzkiej czekolady miał taką jak po jajecznicy - jakbym go otruć chciała :P
    uważam że dość cukrów i słodkości ma w owocach i naturalnych sokach ;) a tak jak pisze PeggySue ma jeszcze czas by najeść się w życiu słodkości :) ale wiadomo każdy rodzic sam decyduje :) dlatego ja nikogo nie potępiam ani nie chwalę.
    Uciekamy na spacer, Księciunio już się wyspał :D

a tak w ogóle patrzcie jaki mam brzuch :P normalnie rośnie! pokażcie też brzuchy :D

svj91e.jpg

wariatka3, EwaP, zicka, merida17, Karolina1234, never give up, Domi$ lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• naserio Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, nikt nie mówi, że słodycze w rozsądnych ilościach są złe :) Ty masz już nieco starsze dzieciaczki, w tym wieku to oczywiste, że jedzą słodycze. Ale takiemu maluszkowi rocznemu ja osobiście wolałabym oszczędzić słodyczy jak najdłużej by się dało :)

angelstw, piękny brzusio :) ja niestety nie widzę u siebie różnicy, bo mam otyłość brzuszną. mój mąż jedynie stwierdził, że mi się pupa zaokrągliła i on chce, żeby tak zostało :D

angelstw lubi tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zrobiłam zdjęcie ale nie widać różnicy. Nie jest całkiem płaski, to jakbym obiad zjadła i tyle. Na razie cisza przed burza :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw wow, szybko Cie wybilo.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fakt moje są juz starsze.
    Co do poerwszego skosztowania czekolady to moje szybko dzieki mojej babci. Ona szybko dzieci uczyla jesc. Pamiętam nawet jak karmiła je ziemniaczkami z masełkiem pierwszy raz :)
    Moje dzieci wogóle szybko przestawały pić mleko. Nawet roku nie miały to potem ratowałam sie czym mogłam a to serki a to chlebek bo niestety gerberki byly dla nich bleee.

Co do brzuszka to ja sie chwalić nie będe bo nie ma czym ;) mam za dużo zbędnych kilogramów. Ale widać już różnice. Najwiecej jak założe leginsy i np obcisłą bluzkę typu bokserke. Nawet nie raz mnie denerwuja ciuchy na brzuchu i w domu jak jesyem to raczej brzusio jest odkryty.
    Ja ogólnie mam mega rozstępy na brzuchu. W pierwszej ciąży przytyłam 28 kg i wiekszość właśnie poszło w brzuvh i cyc.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• naserio Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli mowa o rozstępach, czym się dziołszki smarujecie?
    moja mama mi mówiła, żeby kupić Fissan. w sumie sama tego nie stosowałam jeszcze, właśnie się rozglądam za czymś, co mogłabym kupić, żeby już smarować ;> podobno też spirytus kosmetyczny działa, słyszałyście coś o tym?

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    a jeśli mowa o rozstępach, czym się dziołszki smarujecie?
    moja mama mi mówiła, żeby kupić Fissan. w sumie sama tego nie stosowałam jeszcze, właśnie się rozglądam za czymś, co mogłabym kupić, żeby już smarować ;> podobno też spirytus kosmetyczny działa, słyszałyście coś o tym?
    Spirytus to bym się bała dawac, przecież on wysusza...
    Ja na razie smaruję sie na noc olejem kokosowym. Potem dodam jeszcze maslo shea.

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka babydream, olej kokosowy, masło shea na zmianę

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • perliczka_82 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 1 ciąży smarowałam głównie kremem Ziajka przeciw rozstępom albo oliwką. Starałam się tego pilnować codziennie - i nie wiem, czy dzięki temu, czy z innych powodów, ale nie miałam ani jednego rozstępu (a ogólnie skórę mam chyba skłonną, bo po okresie dojrzewania zostało mi trochę).

A w ogóle to dzień dobry :)

EwaP lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby nie bylo to moja trzecia ciąża praktycznie rok po roku. Wiadomo jakiś brzuszek zostal po poprzednich ciążach ale nie był aż taki ;-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie witam sie w 12 tyg.... jeszcze tydzien i 2trymestr zaczne !! :) brzuch mi wyszedl ale wygladam jak bym sie najadla za duzo :P ja nie mam nic przeciwko dotykania mojego brzucha o ile nie robi sie tego nagminnie :)
    wczoraj sciagnelam chyba z 10 aplikacji na tel z płcia chłopiec czy dziewczynka i na kazdej jednej mi wychodzila dziewczynka ... jestem ciekaawa :D czary mary podziałąja? :D

Ide robic zdjecie brzucha :P moze widac jakas roznice? :P

Astonia, EwaP, zicka, angelstw, merida17 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,

kurcze, wyspałam się w końcu, chyba mnie wczorajsza wizyta uspokoiła...i mam zamiar cos zrobić w domu, leze od tamtego wtorku i mam armagedon. Mam nadzieje, ze coś mi się uda....

co do słodyczy, moje dzieciaczki jak były małe nie piły soków, tylko wode i tak są przyzwyczajone i tylko o wode prosza. Slodyczy też nie dostawaly, teraz młodsze dużo trenują i muszą mieć słodycze w domu. Gdyby nie codzienna dawka energii chyba by znikly, bo same mięśnie są na nich ;)

Ana- świetna informacja :)

Idę walczyć z brudem, trzymajcie kciuki :D

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może mi ktoś kto korzysta z lux medu odpowiedzieć na wyżej napisane zapytanie?

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, 12 tydzien wow:) szybko:)masz prenatalne juz gdzieś blisko, nie?

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak :) 16 czerwca - i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze .
    Ogolnie nie robia tu rutynowych badan prenatalnych ale ja sie uparłam i sie zgodzili !
    ogolnie do 12 tyg nie jestem traktowana jak ciezarna i gdyby cos sie działo to nie pomogą mi przed 12 tyg. - cale szczescie bylam w Polsce w tym czasie i dostalam odpowidnie leki i mam nadzieje ze za tydz po krwiaku nie bedzie sladu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 11:15

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Andziulkagw Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Czy farbujecie teraz włosy?ja do smarowania stosuje mustele.

34bwxzkri9yfzh95.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ