STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PeggySue wrote:Wygląda tak samo jak wcześniej. Nie miałam wielkiego brzucha. Smarowałam po prostu dwa razy dziennie od 5 miesiąca olejem kokosowym i masłem shea. Nie ma rozstępów, z tatuażem też nic się nie stało. Żadnych zmian. Nie ma się co bać, że coś się stanie na zapas, ja się nastawiłam, że będę mieć ładny brzuch i po ciąży i tyle
Tatuaż piękny, brzuszek też śliczny miałaś :d Ale ciekawa jestem jak by to było właśnie przy rozstępach. Też smarowałam 2 razy dziennie, przez całą ciąże nic, a po ciąży siatka na brzuchu -
Blueberry88 wrote:Justyna cudowny brzuszek, mega słodka Twoja Hania, a Ty jesteś piękną kobietą
Zazdroszczę wzrostu i figury
Uwierz, nie zazdrościsz180cm wzrostu gdy się jest nastolatką naprawdę utrudnia życie. Kiedyś wstydziłam się tylu centymetrów, zwłaszcza że kochałam wysokie szpilki i przy moich koleżankach wyglądałam dośc dziwnie
Dopiero z czasem zrozumiałam, że to jest mój atut, ale to było dużo później
Dziękuję za miłe słowo o Hani :*
EwaP, zicka lubią tę wiadomość
-
Justyna jednak nie można przestać z dnia na dzien po porodzie się smarować. Ja dalej smarowałam brzuch jeszcze 2 tyg a piersi nie, bo bałam się, że małej zapach będzie przeszkadzał i po 2 tygodniach miałam zorane rozstępami całe piersi. Duże rozstępy na szczęście większość od dołu więc na codzień nie widać.
Jeśli bym miała rozstępy na tatuażu no to niestety nie wiele da się z tym zrobić bo tatuaż się rozejdzie. Ale jestem pozytywnie nastawiona i tym razem
[/url]
-
Witam
no nie mogę nadążyć z czytaniem, tak się rozpisałyście
brzuszki piękne, zazdrosna jestem.
Ja całe życie ważyłam 50kg (wzrost165), po porodach też, aż 3 lata temu rzuciłam palenie i tak się roztyłam, ze teraz mnie lepiej przeskoczyć niż obejść.....brzuchol mam już wielki, bo obrośnięty tłuszczem, do tego dzidziuś i moja 7 cm cysta na jajniku, także śmiało 4/5 miesiąc......mam nadzieje, ze po ciąży wróce do swojej normalnej wagi.
Czy jest tu ktoś, kto nie wygląd jak modelka....ehhhhCórka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
PeggySue wrote:Justyna jednak nie można przestać z dnia na dzien po porodzie się smarować. Ja dalej smarowałam brzuch jeszcze 2 tyg a piersi nie, bo bałam się, że małej zapach będzie przeszkadzał i po 2 tygodniach miałam zorane rozstępami całe piersi. Duże rozstępy na szczęście większość od dołu więc na codzień nie widać.
Jeśli bym miała rozstępy na tatuażu no to niestety nie wiele da się z tym zrobić bo tatuaż się rozejdzie. Ale jestem pozytywnie nastawiona i tym razem
Po też smarowałam i myślałam, że to coś da ;)U mnie chyba jednak te szybko spadające kilogramy dały popalić, a może i geny -
justyna1220 wrote:Zła jestem, wyszłam z Hanką na spacer, a poszłyśmy tylko do Biedry i z powrotem. U Was tez tak wieje?? rawie jak halny
U mnie nie wieje, ale obudziłam się z bólem głowy... Ale teraz znam przyczynę - godzinę później zaczęło padać i leje do tej pory... Niestety, taka pogoda nie sprzyja mojemu samopoczuciu, a wczoraj tak się cieszyłam chwilowym przypływem energii, że zrobiłam sobie maraton po sklepach.
Z każdym dniem moja ciąża robi mi niespodzianki - tak jak wczoraj. Nigdy nie lubiłam jedzenia z McDonalda i nikt nie był mnie w stanie namówić na hamburgera - ale moje maleństwo myśli inaczej i właśnie wczoraj zjadłam swojego pierwszego ogromnego Bic Maca bo nie potrafiłam przejść obojętnie obok tych zapachów, a co najlepsze - smakował miMam nadzieję, że zachcianki na fast foody szybko miną
-
A ja właśnie sprzątanie musiała zaprzestać dostalam takich kuc w prawym podbrzuszu ze stać nie mogę. Jestem w mega starchu co się stało. Wczoraj w nocy jak przekładała się z boku na bok z lewej strony miałam taki ciągnący bol ze aż plakalam i tez szok bo nigdy czegoś takiego nie miałam. Może być to cos złego???Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Dorcia7979 wrote:U mnie nie wieje, ale obudziłam się z bólem głowy... Ale teraz znam przyczynę - godzinę później zaczęło padać i leje do tej pory... Niestety, taka pogoda nie sprzyja mojemu samopoczuciu, a wczoraj tak się cieszyłam chwilowym przypływem energii, że zrobiłam sobie maraton po sklepach.
Z każdym dniem moja ciąża robi mi niespodzianki - tak jak wczoraj. Nigdy nie lubiłam jedzenia z McDonalda i nikt nie był mnie w stanie namówić na hamburgera - ale moje maleństwo myśli inaczej i właśnie wczoraj zjadłam swojego pierwszego ogromnego Bic Maca bo nie potrafiłam przejść obojętnie obok tych zapachów, a co najlepsze - smakował miMam nadzieję, że zachcianki na fast foody szybko miną
Jeszcze chwila i drugi trymestr, oby wtedy zawitało lepsze samopoczucie
MC... Ahh jadlabymWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 12:03
-
wariatka3 wrote:A ja właśnie sprzątanie musiała zaprzestać dostalam takich kuc w prawym podbrzuszu ze stać nie mogę. Jestem w mega starchu co się stało. Wczoraj w nocy jak przekładała się z boku na bok z lewej strony miałam taki ciągnący bol ze aż plakalam i tez szok bo nigdy czegoś takiego nie miałam. Może być to cos złego???
Może to poprostu przeciążenie? Zwolnij trochę tempo i Odpocznij sobie, w końcu jesteś w ciąży,należy Ci się -
A tak juz jak siedze i was czytam obrzuszkach z pierwsza miałam malutki do 9 miesiąca i jak wywalilo mi bębenek momentalnie ze nawet nie miałam możliwości zapanować nad rozstepami. Brzuchol został ale tak przy ćwiczeniach faktycznie ściągał się ladniej. Przy drugiej ciąży dziewczyny wyglądała jak słoń dosłownie miałam mega wielki brzuch wielkie uda boczki tez swoje obrosly ehhh nawet jak po ciąży spadam to później przytylam przez szpitale z córka bywa. Teraz startuje z nadwaga oczywiście przy wzroście 158 to niewiele mi trzeba ale prawie 70 wazę wiec BMI wskoczył niedługo jako otyłość. A teraz niby początek 3miesiaca a u mnie brzuszek jak w5 widać wiec jednak nie ukryje wakacyjnego brzucholka. Ale powiem wam ze cudowne macie brzuszki na zdjęciach mój ta faldka tłuszczu...
EwaP lubi tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
A ja tam myślę, że wszystkie jesteśmy piękne. Nie ważne gruba czy chuda, wysoka czy niska, każda ma swoją wartość. Nie wiem jak wyglądacie, dla mnie i tak jesteście wszystkie piękne :-*
Domi$, EwaP, merida17, zicka lubią tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Może to poprostu przeciążenie? Zwolnij trochę tempo i Odpocznij sobie, w końcu jesteś w ciąży,należy Ci sięJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Domi$, ja pasków do spodni nie noszę nigdy, bo mnie denerwują (ale ja w ogóle za spodniami nie przepadam, a jeśli - to muszę mieć bardzo dobrze dobrane, ale przy niektórych sukienkach mam i nie widzę powodu, dla którego miałabym nie nosić. Naszyjniki i łańcuszki też noszę
Z córką nie miałam rozstępów, więc mam nadzieję, że i teraz uniknę... zobaczymy.
Spać mi się chce... wczoraj dłużej posiedziałam i mam za swoje. A jeszcze góra prasowania przede mną i obiad chcę zrobić... -
justyna1220 wrote:A ja tam myślę, że wszystkie jesteśmy piękne. Nie ważne gruba czy chuda, wysoka czy niska, każda ma swoją wartość. Nie wiem jak wyglądacie, dla mnie i tak jesteście wszystkie piękne :-*
Bylyscie na wizytach juz z mężami?? Bo na ostatniej mój maz uciekł z przychodni bo przyszło z 5 mamusiek juz takich na ostatniej prostej a mój się przeraził tylu brzuszkow i uciekł ... Ja chyba wiem dlaczego bo straszylam go bliźniakami i jak jest więcej niż 2 ciężarne czuje się on nieswojo. Muszę go za tydzień zabrać na USG aby zobaczył bo chyba che on taki malo wylewnyEwaP lubi tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Ja od zawsze mam niedowagę... Ciążę zaczęłam z wagą 43 kg przy wzroście 153 cm.
Za nic nie mogłam przytyć chociaż bardzo chciałam. To chyba mój największy kompleks i jeszcze te komentarze ludzi jaka to jestem chuda... Ale zaczynam się zaokrąglać tu i tam i bardzo mnie to cieszy! Każda kobieta nosząca w sobie życie jest PIĘKNA.wariatka3 lubi tę wiadomość
-
perliczka_82 wrote:Domi$, ja pasków do spodni nie noszę nigdy, bo mnie denerwują (ale ja w ogóle za spodniami nie przepadam, a jeśli - to muszę mieć bardzo dobrze dobrane, ale przy niektórych sukienkach mam i nie widzę powodu, dla którego miałabym nie nosić. Naszyjniki i łańcuszki też noszę
Z córką nie miałam rozstępów, więc mam nadzieję, że i teraz uniknę... zobaczymy.
Spać mi się chce... wczoraj dłużej posiedziałam i mam za swoje. A jeszcze góra prasowania przede mną i obiad chcę zrobić...
Hmm aż się usmiechnelam na widok suwaczka ze za mną juz 10tyg i 3 dzień kiedy to minęłoJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016