X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Wygląda tak samo jak wcześniej. Nie miałam wielkiego brzucha. Smarowałam po prostu dwa razy dziennie od 5 miesiąca olejem kokosowym i masłem shea. Nie ma rozstępów, z tatuażem też nic się nie stało. Żadnych zmian. Nie ma się co bać, że coś się stanie na zapas, ja się nastawiłam, że będę mieć ładny brzuch i po ciąży i tyle :)

Tatuaż piękny, brzuszek też śliczny miałaś :d Ale ciekawa jestem jak by to było właśnie przy rozstępach. Też smarowałam 2 razy dziennie, przez całą ciąże nic, a po ciąży siatka na brzuchu ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Justyna cudowny brzuszek, mega słodka Twoja Hania, a Ty jesteś piękną kobietą :-) Zazdroszczę wzrostu i figury :-)

Uwierz, nie zazdrościsz ;) 180cm wzrostu gdy się jest nastolatką naprawdę utrudnia życie. Kiedyś wstydziłam się tylu centymetrów, zwłaszcza że kochałam wysokie szpilki i przy moich koleżankach wyglądałam dośc dziwnie :) Dopiero z czasem zrozumiałam, że to jest mój atut, ale to było dużo później ;) Dziękuję za miłe słowo o Hani :*

EwaP, zicka lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hebe jest teraz w promocji olej kokosowy 100% organiczny 250ml za 29zł. Jakiego Wy używacie bo większość z Was chyba go stosuje?

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zła jestem, wyszłam z Hanką na spacer, a poszłyśmy tylko do Biedry i z powrotem. U Was tez tak wieje?? rawie jak halny :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jednak nie można przestać z dnia na dzien po porodzie się smarować. Ja dalej smarowałam brzuch jeszcze 2 tyg a piersi nie, bo bałam się, że małej zapach będzie przeszkadzał i po 2 tygodniach miałam zorane rozstępami całe piersi. Duże rozstępy na szczęście większość od dołu więc na codzień nie widać.

Jeśli bym miała rozstępy na tatuażu no to niestety nie wiele da się z tym zrobić bo tatuaż się rozejdzie. Ale jestem pozytywnie nastawiona i tym razem :D

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej kokosowy nierafinowany, zamawiam zazwyczaj przez internet ze stron z kosmetykami naturalnymi :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

no nie mogę nadążyć z czytaniem, tak się rozpisałyście :)
    brzuszki piękne, zazdrosna jestem.
    Ja całe życie ważyłam 50kg (wzrost165), po porodach też, aż 3 lata temu rzuciłam palenie i tak się roztyłam, ze teraz mnie lepiej przeskoczyć niż obejść.....brzuchol mam już wielki, bo obrośnięty tłuszczem, do tego dzidziuś i moja 7 cm cysta na jajniku, także śmiało 4/5 miesiąc......mam nadzieje, ze po ciąży wróce do swojej normalnej wagi.

Czy jest tu ktoś, kto nie wygląd jak modelka....ehhhh

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Justyna jednak nie można przestać z dnia na dzien po porodzie się smarować. Ja dalej smarowałam brzuch jeszcze 2 tyg a piersi nie, bo bałam się, że małej zapach będzie przeszkadzał i po 2 tygodniach miałam zorane rozstępami całe piersi. Duże rozstępy na szczęście większość od dołu więc na codzień nie widać.

Jeśli bym miała rozstępy na tatuażu no to niestety nie wiele da się z tym zrobić bo tatuaż się rozejdzie. Ale jestem pozytywnie nastawiona i tym razem :D

Po też smarowałam i myślałam, że to coś da ;)U mnie chyba jednak te szybko spadające kilogramy dały popalić, a może i geny :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosicie może paski do spodni nadal? Bo ostatnio mama mnie zabobonowo wyzwala ze już się nie powinno ale ja mam tak że niektóre spodnie mi lecą :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Zła jestem, wyszłam z Hanką na spacer, a poszłyśmy tylko do Biedry i z powrotem. U Was tez tak wieje?? rawie jak halny :P

U mnie nie wieje, ale obudziłam się z bólem głowy... Ale teraz znam przyczynę - godzinę później zaczęło padać i leje do tej pory... Niestety, taka pogoda nie sprzyja mojemu samopoczuciu, a wczoraj tak się cieszyłam chwilowym przypływem energii, że zrobiłam sobie maraton po sklepach.
    Z każdym dniem moja ciąża robi mi niespodzianki - tak jak wczoraj. Nigdy nie lubiłam jedzenia z McDonalda i nikt nie był mnie w stanie namówić na hamburgera - ale moje maleństwo myśli inaczej i właśnie wczoraj zjadłam swojego pierwszego ogromnego Bic Maca bo nie potrafiłam przejść obojętnie obok tych zapachów, a co najlepsze - smakował mi :) Mam nadzieję, że zachcianki na fast foody szybko miną :)

p19udqk36s5wi0vb.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sprzątanie musiała zaprzestać dostalam takich kuc w prawym podbrzuszu ze stać nie mogę. Jestem w mega starchu co się stało. Wczoraj w nocy jak przekładała się z boku na bok z lewej strony miałam taki ciągnący bol ze aż plakalam i tez szok bo nigdy czegoś takiego nie miałam. Może być to cos złego???

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia7979 wrote:
    U mnie nie wieje, ale obudziłam się z bólem głowy... Ale teraz znam przyczynę - godzinę później zaczęło padać i leje do tej pory... Niestety, taka pogoda nie sprzyja mojemu samopoczuciu, a wczoraj tak się cieszyłam chwilowym przypływem energii, że zrobiłam sobie maraton po sklepach.
    Z każdym dniem moja ciąża robi mi niespodzianki - tak jak wczoraj. Nigdy nie lubiłam jedzenia z McDonalda i nikt nie był mnie w stanie namówić na hamburgera - ale moje maleństwo myśli inaczej i właśnie wczoraj zjadłam swojego pierwszego ogromnego Bic Maca bo nie potrafiłam przejść obojętnie obok tych zapachów, a co najlepsze - smakował mi :) Mam nadzieję, że zachcianki na fast foody szybko miną :)

Jeszcze chwila i drugi trymestr, oby wtedy zawitało lepsze samopoczucie :-)
    MC... Ahh jadlabym :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 12:03

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    A ja właśnie sprzątanie musiała zaprzestać dostalam takich kuc w prawym podbrzuszu ze stać nie mogę. Jestem w mega starchu co się stało. Wczoraj w nocy jak przekładała się z boku na bok z lewej strony miałam taki ciągnący bol ze aż plakalam i tez szok bo nigdy czegoś takiego nie miałam. Może być to cos złego???

Może to poprostu przeciążenie? Zwolnij trochę tempo i Odpocznij sobie, w końcu jesteś w ciąży,należy Ci się :-D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak juz jak siedze i was czytam obrzuszkach z pierwsza miałam malutki do 9 miesiąca i jak wywalilo mi bębenek momentalnie ze nawet nie miałam możliwości zapanować nad rozstepami. Brzuchol został ale tak przy ćwiczeniach faktycznie ściągał się ladniej. Przy drugiej ciąży dziewczyny wyglądała jak słoń dosłownie miałam mega wielki brzuch wielkie uda boczki tez swoje obrosly ehhh nawet jak po ciąży spadam to później przytylam przez szpitale z córka bywa. Teraz startuje z nadwaga oczywiście przy wzroście 158 to niewiele mi trzeba ale prawie 70 wazę wiec BMI wskoczył niedługo jako otyłość. A teraz niby początek 3miesiaca a u mnie brzuszek jak w5 widać wiec jednak nie ukryje wakacyjnego brzucholka. Ale powiem wam ze cudowne macie brzuszki na zdjęciach mój ta faldka tłuszczu...

EwaP lubi tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam myślę, że wszystkie jesteśmy piękne. Nie ważne gruba czy chuda, wysoka czy niska, każda ma swoją wartość. Nie wiem jak wyglądacie, dla mnie i tak jesteście wszystkie piękne :-*

Domi$, EwaP, merida17, zicka lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Może to poprostu przeciążenie? Zwolnij trochę tempo i Odpocznij sobie, w końcu jesteś w ciąży,należy Ci się :-D
    Justynko naprawdę uwierz wszystko robię jak żółw kiedyś miałam tempo teraz nie jestem w stanie tyle zrobić w szybkim tempie. Na spacer nie wychodzi sama z dziewczynkami bo muszę za nimi biegać czekany dopiero na tate aż wróci z pracy. Wogule to ja na nic siły nie mam wiem tez i dlaczego jak mi się jeść niechce i zmusilam się dziś do 2 bananów ... Teraz moje dziewczyny tancza przy disco polo a mnie ciągnie kuje i boli zaczyna mnie to niepokoić bo nie maleje bol.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • perliczka_82 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$, ja pasków do spodni nie noszę nigdy, bo mnie denerwują (ale ja w ogóle za spodniami nie przepadam, a jeśli - to muszę mieć bardzo dobrze dobrane, ale przy niektórych sukienkach mam i nie widzę powodu, dla którego miałabym nie nosić. Naszyjniki i łańcuszki też noszę ;)

Z córką nie miałam rozstępów, więc mam nadzieję, że i teraz uniknę... zobaczymy.

Spać mi się chce... wczoraj dłużej posiedziałam i mam za swoje. A jeszcze góra prasowania przede mną i obiad chcę zrobić...

• wariatka3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    A ja tam myślę, że wszystkie jesteśmy piękne. Nie ważne gruba czy chuda, wysoka czy niska, każda ma swoją wartość. Nie wiem jak wyglądacie, dla mnie i tak jesteście wszystkie piękne :-*
    Tak jest dla mężczyzn kobieta ciezarna jest najpiękniejszą nie wiem czemu ale uważają tak. Dla mnie każda ciężarną przyprawa o mega uśmiech bo to szczęście mieć dziecko sama o tym wiem chciałam większą rodzinie ale myslalam ze skoncze na córkach a tu niespodzianka nasza się pojawiła.
    Bylyscie na wizytach juz z mężami?? Bo na ostatniej mój maz uciekł z przychodni bo przyszło z 5 mamusiek juz takich na ostatniej prostej a mój się przeraził tylu brzuszkow i uciekł ... Ja chyba wiem dlaczego bo straszylam go bliźniakami i jak jest więcej niż 2 ciężarne czuje się on nieswojo. Muszę go za tydzień zabrać na USG aby zobaczył bo chyba che on taki malo wylewny

EwaP lubi tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze mam niedowagę... Ciążę zaczęłam z wagą 43 kg przy wzroście 153 cm.
    Za nic nie mogłam przytyć chociaż bardzo chciałam. To chyba mój największy kompleks i jeszcze te komentarze ludzi jaka to jestem chuda... Ale zaczynam się zaokrąglać tu i tam i bardzo mnie to cieszy! Każda kobieta nosząca w sobie życie jest PIĘKNA.

wariatka3 lubi tę wiadomość

p19udqk36s5wi0vb.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perliczka_82 wrote:
    Domi$, ja pasków do spodni nie noszę nigdy, bo mnie denerwują (ale ja w ogóle za spodniami nie przepadam, a jeśli - to muszę mieć bardzo dobrze dobrane, ale przy niektórych sukienkach mam i nie widzę powodu, dla którego miałabym nie nosić. Naszyjniki i łańcuszki też noszę ;)

Z córką nie miałam rozstępów, więc mam nadzieję, że i teraz uniknę... zobaczymy.

Spać mi się chce... wczoraj dłużej posiedziałam i mam za swoje. A jeszcze góra prasowania przede mną i obiad chcę zrobić...
    A jak pranie do złożenia i następne ubrania muszę zaprac i wstawić pralke ale plany są wielkie ale możliwości mniejsze. I tez prasowanie i sprzątanie a niedługo dzieci będą krzyczeć obiad a ja czuje się bezrazdna i siedze odpoczywał myślę ze może z rozumieją moje dziewczyny.
    Hmm aż się usmiechnelam na widok suwaczka ze za mną juz 10tyg i 3 dzień kiedy to minęło

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ