STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To widzę, ze nie tylko ja patrzę na jaki kolor sikam i czy mam coś na papierze :p
U mnie dziś rozpoczął się 10 tydz! Leci to strasznie. Piszecie o zanikajacych objawach. Ja po ostatniej wizycie (3 tyg temu) stwierdziłam, że stresowanie się nie ma sensu, nic nie wnosi. My się stresujemy a nasze fasolinki rosnąTeraz.dzień bez objawów staram się wykorzystać jak tylko mogę. Już oduczylam się nawyku czytania w intetnetach i bardzo mi z tym dobrze
Tylko was się nie potrafię oduczyć :p
wariatka3, angelstw, Sweet_CupCake, EwaP lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Dopiero teraz nadrobiłam czytanie, bo wcześniej miałam dzisiaj wrażenie, że nie należę do świata żywych. Mdłości niemiłosierne i koszmarne zawroty głowy.
Szydełko jest super sposobem na odstresowanie - nic tak nie zajmuje głowy jak jakiś skonplikowany wzór i liczenie oczek
A próbowałyście z kolorowankami dla dorosłych? -
Dziewczyny ja zmienić teraz temat bo codziennie na wieczór mam wzdęcia i staszne gazy jakich przedtem nie miałam to normalne??? Brzuch mam 2razy większy niż rano ale dostaje kolki przez gazy w jelitach które się gromadzą i z takim bólem się klade dopiero rano cos ze mnie uchodzi ehhhJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Wariatka, ja tez tak mialam kilka dni z rzedu. Sprobuj zmniejszyc porcje spozywanych posilkow a w dzien wypij ze dwie herbaty z kopru i powinno byc lepiej. A w razie czego doraznie espumisan ew nospa. U mnie sie sprawdzilo,a z bolu zasnac nie moglam..zicka
-
Dziewczyny co szydelkuja jeśli macie czas i ochotę możecie dołączyć do pięknej akcji ośmiorniczki dla wcześniaków.
https://m.facebook.com/osmiorniczkidlawczesniakow/
Robi się na szydełku takie ośmiorniczki których macki są skręcone jak pępowina prze co maluchy czują się bezpiecznie i nie wyrywają kabli z aparatury. -
nick nieaktualnyEwaP wrote:Ale się rozpisałyscie, ja dopiero z turnieju córy wróciłam
Ghamar ja teżnie spałam całą noc...
naserio - w nocy się poddałam i zamówiłam detektor tętna płodu, inaczej zeswiruje.
sweetCupCake rozumie co masz na myśli, ale nie masz racji, ja przy obumarłej ciąży rano się obudziłam i wiedziałam, ze coś jest nie tak. Od razu powiedziałam, ze coś się stało, bo mnie nie mdli.
Po takim wydarzeniu ciężko nie martwić się, jakbym mogła, to tym o tym nie myślała, ale to nie jest takie proste.....a dodatkowo mój lekarz mówi, ze jakby objawy zanikały (zmęczenie, mdłości) to mam pilnie dzwonić, bo to źle. Ale fakt- piersi jeszcze długo bolą.
teraz oczekujemy trzeciego dzieciątka. Mam aniołka z 7 tyg ciąży teraz przechodzę masakrę aby było okEwaP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadrobilam Was!!!!
Witajcie
Co do MMR u mnie w kalendarzu jest na 12 mcy plus pneumo. Zoya ma 16 mcy i jakos nie mogę sie zdecydować.
Ja jestem przeciwnikiem spania z dzieckiem i cała ciąże sie zapieralam. Los zweryfikował sytuacje odwrotnie. Nie chciała spać w lozeczku. Jak pisałam wcześniej, na rok dostała normalne lozko i problem sie skończył- nie chce z nami spać, bo tam wiecej miejsca
Spimy w jednym pokoju, bo Z jeszcze jada w nocy. Na palcach ręki można policzyć ilosc przespanych nocy, a ze oboje mamy mocny sen, to byśmy jej nie słyszeli. Nie ma co panikowac, w końcu kiedyś pojdzie do swego pokoju, teraz nawet warunki średnie, by miała swoj pokój!
Z objawów...nie wiem, czy Wy tak macie, ale wstaje z rana i wiadomo siku/dwojeczka/dmucham nos i po tych wszystkich czynnościach spokój żołądka został naruszony i robi sie z miejsca przytulanek pana wucetaaj! Czesto tez mi szarpie zaladek na pusto/zolc- ale jedzenia to nie zwracam. U Was podobnie?
Natomiast nigdy nie bolaly mnie piersi (nawet na @), wiec totalnie nie biorę tego za objaw ciazy
Do nas dzis zjechali sie znajomi i w górach zrobiliśmy grillasuper moment, tylko mecz przegapiony
ale nie można mieć wszystkiego
Jutro ide do rodzinnego, co by mi list do szpitala wysłał i ciąże zarejestrował
Angelstw, czy ja doczytalam, ze Twój Jaś nie pije juz mleka? Moja ewidentnie nie ma juz ochoty, ale ona srednio je, a tam niby w mleku witaminy. Taka zagwostka dla mnie
Rozpisalam sie!
Amelik kciukam za Was -
damy radę
chociaż ja świruje strasznie....
Zamówiłam detektor tętna, może mnie to uspokoi. Takie dziewczynki to będą miały sama radość przy dzidziusiu
Ghamar wrote:Dobrze ze mam Kompana na forum juz z doświadczeniem dzieciowym kilkunastoletnim;)) moje córki maja 12,5 oraz 11 lat
teraz oczekujemy trzeciego dzieciątka. Mam aniołka z 7 tyg ciąży teraz przechodzę masakrę aby było okGhamar lubi tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Sweet_CupCake wrote:Dziewczyny co szydelkuja jeśli macie czas i ochotę możecie dołączyć do pięknej akcji ośmiorniczki dla wcześniaków.
https://m.facebook.com/osmiorniczkidlawczesniakow/
Robi się na szydełku takie ośmiorniczki których macki są skręcone jak pępowina prze co maluchy czują się bezpiecznie i nie wyrywają kabli z aparatury.
A dla laika trudne? Co to jednym lancuszkiem umie mam w sumie czas miglabym porobic kilka26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Dziewczyny u mnie zaczął się 9tc a z nim straszne zawroty głowy i dziś pierwszy raz przywitalam się z kiblem... A już się cieszyłam, że mnie to omninelo...Sciagnelam właśnie wyniki i teraz się stresuje...Wizyta dopiero 30.06:/ Toksoplazmowa wyszła mi ok,czyli wyniki negatywne, ale cytomegalowirus nie wiem... Przeciw ciała w kl. IgG mam 97,680 ,gdzie <0.5 nieaktywny ,>0,5 <1 niejednoznaczne a >1 reaktywny. Natomiast IgM 0,656 ,gdzie <0,7 nieaktywny,0,7 <1,0 niejednoznaczny a >1 reaktywny. .. Nie wiem co to oznacza.. Mogłam nie ściągać tych wyników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 03:20
nikaaa_87 -
Merida ja Jasiowi trochę przed rokiem czasu zamiast mm zaczełam gotować kasze manne na mleku krowim. Potrafił zjesc całą butle na raz ponad 250ml
ale z czasem zjadał mniej i mniej aż pewnego najpierw wieczoru nie chciał nawet łyka zrobić a po kilku dniach zrezygnował też z porannej butli
takze nie je mleka wcale. Rano gotuje mu zupe mleczną i jemy łyżeczką
czasem zjada jogurt jakis ale jak ma lepszy dzień albo kanapkę z twarozkiem.
przecież na siłę w niego nie wcisne tego nabiału
dobrze jest jak jest
Z szarpaniem żołądka mam podobnie...szczególnie przy myciu zębówale lepiej mi jak zwymiotuje, mimo wszystko
Nikaaa ja nie pomogę niestety nie mam nawet pojecia o co chodzi z tym wirusem. Nie robilam tego badania w ciąży z Jasiem i teraz też nie robię.
Nasiusialam juz w kubeczek. Nie śpię od pol godz a Syn jeszcze dosypia spokojnieczekam na męża z nocki i jedziemy upuścić trochę krwi do badań
Jutro jedziemy w moje rodzinne strony 350kmw końcu powiemy rodzicom
mam nadzieję że się ucieszą
merida17 lubi tę wiadomość
-
Witam sie dzisiaj.
Wczoraj juz nic nie pisalam bo mąż mnie opierniczył ze miałam odpoczywac a nie zajmowac sie telefonem i mi go zabrał
Co do tego podcierania to w zadnej ciaży tak nie mialam. Nawet nie zwróciłam uwagi kiedy mijały mdłości i wogole i wszystko bylo ok. A teraz to tak panikuje ze masakra. Pewnie gdyby mnie przy tym bolał brzuch to bym od razu jechała do szpitala. Ale czułam sie tak jak zwykle.
Co do akcji szydełkowych ośmiorniczek to wiem widziałam w tv, słyszałam w radiu i czytałam na fb ale powiem Wam szczerze że za cholerkę mi nie wychodza. Próbowałam kilka razy i rzuciłam w kąt. Ja tak ogólnie to robie tylko na kordonku a nie włuczce wiec moze dlatego. Jedną jedyną maskotke jaką zrobiłam to był minionek dla mojego najmłodszego synusia.
Najlepijlej to mi wychodza serwetki, bombki, gwiazdy dmuchane, koszyczki, zajączki, kurki. Na swoim koncie mam też 2 spódniczki, czapki, chuste, ale z maskotkami jestem na dystans.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
kredkaczarna wrote:Gdzie jest jakis schemat bo nie moge znalesc na fb
-
nikaaa_87 wrote:Chyba zadzwonie do mojego gin,bo nie wytrzymam do 30...Cala noc interpretowalam wyniki przeglądając rozne fora i nie dosc,że dalej nic nie wiem,to jeszcze sie zdolowalam,ze coś jest nie tak
-
Dziewczyny takie głupoty śniły mi się w nocy... uviekalam przed wybuchem wulkanu. A teraz szykuje się na wizytę. Trzymać prosze kciukasy. Obskocze jeszcze H&M to zobaczę czy ciążowe rzeczy są na wyprzedaży. Buziaki!
wariatka3, EwaP lubią tę wiadomość