X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba kupimy na początek dostawiane do naszego łóżka..żeby było bliżej nas:)

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kosz Mojżesza będzie w użytku jeśli Majką będzie spała w łóżeczku a jeśli nie to łóżeczko obok naszego łóżka

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • venne Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas łóżeczko w swoim pokoju, niech od najmniejszego ma swój kąt :) a w razie potrzeby będę spała na materacu w jego pokoiku - to wersja na dzień dzisiejszy

jeeeny dziewczyny też macie wrażenie że wam cycki zaraz eksplodują? normalnie nie mogę się dotknąć

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś mi narobiła smaka na kalafiorową, i oczywiście też musiałam ugotować :P oprócz tego kupiłam jeszcze jednego kalafiora i zrobiłam z wody na dziś na obiad, myślałam że się nie najem tak mi smakował. Mrożone nie są tak dobre jak świeże :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyscie, ja dopiero z turnieju córy wróciłam :)

Ghamar ja teżnie spałam całą noc...

naserio - w nocy się poddałam i zamówiłam detektor tętna płodu, inaczej zeswiruje.

sweetCupCake rozumie co masz na myśli, ale nie masz racji, ja przy obumarłej ciąży rano się obudziłam i wiedziałam, ze coś jest nie tak. Od razu powiedziałam, ze coś się stało, bo mnie nie mdli.

Po takim wydarzeniu ciężko nie martwić się, jakbym mogła, to tym o tym nie myślała, ale to nie jest takie proste.....a dodatkowo mój lekarz mówi, ze jakby objawy zanikały (zmęczenie, mdłości) to mam pilnie dzwonić, bo to źle. Ale fakt- piersi jeszcze długo bolą.

Ghamar lubi tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Ale się rozpisałyscie, ja dopiero z turnieju córy wróciłam :)

Ghamar ja teżnie spałam całą noc...

naserio - w nocy się poddałam i zamówiłam detektor tętna płodu, inaczej zeswiruje.

sweetCupCake rozumie co masz na myśli, ale nie masz racji, ja przy obumarłej ciąży rano się obudziłam i wiedziałam, ze coś jest nie tak. Od razu powiedziałam, ze coś się stało, bo mnie nie mdli.

Po takim wydarzeniu ciężko nie martwić się, jakbym mogła, to tym o tym nie myślała, ale to nie jest takie proste.....a dodatkowo mój lekarz mówi, ze jakby objawy zanikały (zmęczenie, mdłości) to mam pilnie dzwonić, bo to źle. Ale fakt- piersi jeszcze długo bolą.
    Oczywiście zdarzają się i takie przypadki. Ale nie ma co się martwić na zapas I szukać na problemu tam gdzie go nie ma. Pisze o tym bo dziewczyny piszą o tym że muszą zrobić przerwę od forum i internetu. Nie ma nic gorszego niż nakręcanie się na nadchodzący codziennie armagedon. Ja podchodzę do tego z rezerwą. Co ma być to będzie. Stres jest jak dla każdej czekającej na dziecko kobiety. Dziewczyny będą się martwić wszystkim od zaniku mdłości bo zły wymiar nogi na usg i rozumiem, to normalne i po to jest forum żeby się pozalic i wygadac,bo czasami nawet nie ma komu powiedzieć o tych obawach. Ale to co napisałam jest dla mnie ważne bo sama się nakręca łam w pierwszej ciazy czytając ze wszyscy całują porcelanę, mają cycki jak balony i każda ma bóle jak na okres, a ja nie. I uważam że to było nie potrzebne.

PeggySue, Basia90, Malowanka lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram sweetcupcake:)
    Nie warto sie nakręcać non stop. Takie życzeniowe myślenie, nie mam objawów pewnie jest zle, dziś mnie nie mdli pewnie poronie itp a potem no mówiłam, stało sie. Trzeba myślec pozytywnie bo takie złe myśli złe wpływają na nas i dziecko. Można sie martwić, każda sie martwi ale nie fiksujmy, bo o tej porze sie czuje dobrze a wczoraj sie czułam złe :) trochę wiry w nasze silne fasole:)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z innej mańki: jak wam wyszła cytologia w ciąży?

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    Mi drugi gin powiedział..że nie chce robić cytologię do 20 tyg. bo może wystąpić plamienie...tak jak niedawno miałam....

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mi wyszła II grupa - stan zapalny, objawy to jedynie upławy, ale ponoć w ciązy to całkowicie normalne zjawisko, szybko zmieniające się i niekoniecznie należy się martwić, bo organizm sam powinien sobie poradzić, no ale nie wiem... któraś też miała II grupę?

ja po cyto nie miałam plamień, ale dzień po bardzo bolało mnie podbrzusze, lezałam plackiem.

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione na pierwszej wizycie to badanie a wynik dowiem sie w środę na wizycie wiec dam znać

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pisze dokładnie tak:

Inne zmiany nienowotworow: odczynowe zmiany komórkowe związane z zapaleniem (łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi). Obraz cytologiczny odpowiada grupie II wg systemu Papanicolaou

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam grupe II z ostatniej cytologi i mi gin powiedzial ze to znaczy ze jest ok i to samo pielegbiarka ktora mi wydawala wyniki. Nawet mam rozpiske ze jakosc rozmazu zadowalajaca, ogolna ocena roznazu w granicach normy.

Tobie powiedzieli ze grupa II to zle ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 18:54

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    u mnie pisze dokładnie tak:

Inne zmiany nienowotworow: odczynowe zmiany komórkowe związane z zapaleniem (łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi). Obraz cytologiczny odpowiada grupie II wg systemu Papanicolaou

Venne ja też mam II grupę, tą grupę mają właściwie wszystkie kobiety prowadzące życie seksualne. Resztę oceni lekarz, jeśli masz stan zapalny lekarz da leki i tyle. Nie ma się co martwić.
    III grupa może być powodem do niepokoju.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    bo mi wyszła II grupa - stan zapalny, objawy to jedynie upławy, ale ponoć w ciązy to całkowicie normalne zjawisko, szybko zmieniające się i niekoniecznie należy się martwić, bo organizm sam powinien sobie poradzić, no ale nie wiem... któraś też miała II grupę?

ja po cyto nie miałam plamień, ale dzień po bardzo bolało mnie podbrzusze, lezałam plackiem.
    A robilas jeszcze może biocenoze pochwy? Bo jeśli w bicenozie coś wyjdzie to dostaje się leki żeby nie doszlo do żadnego zapalenia. Ja w 1 ciąży miałam po biocenozie jakieś grzyby i bakterie i dostałam dopochwowo nystatyne.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:

ja miałam pobieraną cytologię dopiero na ostatniej wizycie więc czekamy na wynik.
    Ale moje poprzednie wyniki to też była II i wg gin wszystko było ok :)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• joasia8966 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    No ja jutro i w środę dla świętego spokoju idę na betę ;) jeszcze nie robiłam, myślałam że nie będę musiała.
    A teraz wybaczcie drogie koleżanki, idę siąść do szydełka, zresetować myśli :D

Robisz na szydełku? :) o nie jestem sama widze :) ja robię od jakiegoś roku. Uwielbiam to zajęcie, bardzo pomaga sie odstresowac.

A tak wogóle to się witam :)

Dziewczyny ale sie dzisiaj zestresowałam :/ jak zawsze po skorzystaniu z toalety, po podtarciu sie spojrzałam na papier (jakiś taki dziwny nawyk odkąd dowiedziałam sie że jestem w ciąży), a tam krew!!! Normalnie panika i w ryk!! Jak ja sie wystraszyłam :( na szczęcie później już nic takiego sie nie powtórzyło no i wkładka też czysta ale strachu sie najadłam mega. Mąż też wystraszony i zaraz do łóżka mnie wygonił.
    Nie wiem dlaczego tak sie stało. I mam nadzieje że to sie wiecej nie powtórzy.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia oby się nie powtórzyło, też mam taki zwyczaj, jakoś zawsze rzucę okiem czy papier jest czysty...

Od jakiś 2-3 lat szydełkuję, ciągle mi powoli idzie i mam problemy z doborem włóczki, ale się uczę :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia oby to było jednorazowa sytuacja!!! Ja bym na zawał zeszła chyba...zresztą też zawsze zaglądam na papier przy korzystaniu z toalety, to już takie zboczenie po stracie

EwaP lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zawsze zaglądam na papierek....i chyba to jednak jest normalne=)jak inaczej będziemy wiedzieć że wszystko jest ok...

2nn3vfxmntpmdpv2.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ