STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja się umówiłam na usg genetyczne:) 4.07 będę podglądać swoje maleństwo. Pani przy rejestracji przez telefon powiedziała, że 180zł, więc nie jest źle. I lekarz jest w wykazie lekarzy który tu kiedyś któraś z was podesłała.
EwaP lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Kamiliia24 wrote:No idę za tydzien we wtorek na usg. Najgorzej ze mam straszne czarne myśli
wiem ze to nie pomaga, ale to nasze pierwsze dziecko i jakos obawa tez o to co by było dalej Ew. Zabieg i znowu czekanie i strach. Ale trzeba czekać
ja też za tydzień we wtorek kolejne USG. Kochana spokojnie. Po co myśleć o zabiegu? o tym co dalej? Czy nie lepiej myśleć o tym, że za tydzień zobaczysz ślicznego dzidziola na USG? Weź książkę i poczytaj, obejrzyj jakiś film, idź na spacer posłuchaj śpiewu ptaków czy szumu rzekipewnych rzeczy nie jesteśmy w stanie przeskoczyć, co ma być i tak będzie. My robimy wszystko co w naszej mocy żeby było dobrze, resztę zostawmy sile wyższej! Głowa do góry!
wszamanka, never give up, justyna1220, merida17 lubią tę wiadomość
-
Chce tez zrobic to usg genetyczne, ale sie wlasnie zastanawiam. Gdyby moj lekarz prowadzacy wykonywal te badania to to nie bedzie dziwne jak pojde do innego a temu przedstawie wyniki?
Na ostatniej wizycie zapomnialam zapytac o te prenatalne a lekarz nic mi o nich nie mowil.
Na nastepnej wizycie u niego bede juz w 11 tygodniu. Dokladnie 10+5 wiec wypadaloby juz chyba miec cos umowione...
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Rosana mnie moja gin w ciąży z Jasiem sama wysłała do innego gin bo ona powiedziała ze takich badań nie wykonuje. Zreszta gin u ktorego byłam od razu wszystjo tłumaczył i mówił co i jak wychodziło na usg, wiec nawet nie potrzebowałam tych wyników przedstawiać swojej gin
-
angelstw wrote:Rosana mnie moja gin w ciąży z Jasiem sama wysłała do innego gin bo ona powiedziała ze takich badań nie wykonuje. Zreszta gin u ktorego byłam od razu wszystjo tłumaczył i mówił co i jak wychodziło na usg, wiec nawet nie potrzebowałam tych wyników przedstawiać swojej gin
Ale ten wykonujacy badanie bedzie musial chyba wpisac wszystko w karte ciazy:) to moj sie skapnie ze go "zdradzilam"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
wszamanka wrote:To i ja się umówiłam na usg genetyczne:) 4.07 będę podglądać swoje maleństwo. Pani przy rejestracji przez telefon powiedziała, że 180zł, więc nie jest źle. I lekarz jest w wykazie lekarzy który tu kiedyś któraś z was podesłała.
Ja też ma 04.07Co to będzie za dzień
wszamanka, EwaP lubią tę wiadomość
-
Rosana wrote:Ale ten wykonujacy badanie bedzie musial chyba wpisac wszystko w karte ciazy:) to moj sie skapnie ze go "zdradzilam"
Mój wykonujący usg prenatalne i polowkowe nic nie wpisywal do karty ciąży. Dostalam wydruk z wynikami usg i wszelkimi pomiarami, na kartce a4PeggySue, merida17 lubią tę wiadomość
-
do takiego badania potrzebny jest dobry sprzęt i dobrze jak lekarz ma certyfikat. To nie jest zdrada, tylko norma. Mój jest bardzo dobrym lekarzem, ale wysłał mnie do kliniki, kóra się tym zajmuje.
Twoja lekarka może o tym nie wspominać, bo normalnie się tego nie wykonuje, jeśli ktoś nie jest w grupie ryzyka. Ja mam za darmo, bo w tym roku kończe 35 lat.
ale w poprzednich ciążach robiłam dla spokoju, nawet jak byłam młodziutka
Rosana wrote:Ale ten wykonujacy badanie bedzie musial chyba wpisac wszystko w karte ciazy:) to moj sie skapnie ze go "zdradzilam"Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Rosana ja też i chyba wiele dziewczyn tutaj mamy te usg u innego lekarza. Moja lekarka nie ma tych certyfikatów więc nie wykonuje usg genetycznego. Możesz sprawdzić swojego na liście-kiedyś ktoś tu udostępniał taką stronkę gdzie można sprawdzić lekarza czy ma certyfikat. Awaryjnie umów się do kogoś innego gdyby Twój lekarz tego nie robił, a jak Ci powie na następnej wizycie że Ci zrobi takie usg to albo do kogoś innego pójdziesz "na lewo" albo odwołasz
29+1, 44 cm, 1430 g -
Rosana wrote:Ale ten wykonujacy badanie bedzie musial chyba wpisac wszystko w karte ciazy:) to moj sie skapnie ze go "zdradzilam"
Powinien Ci lekarz powiedzieć coś na temat tego usg. Może on go nie wykonuje tzn nie ma sprzętu a będzie chciał ci zrobić.
Moj pierwszy lekarz poprzednio powiedział, że robi takie badania a na samym usg nic nie sprawdzałam trwało 10 min, jak zapytałam co z tą przeziornością to powiedział "chyba wszystko ok".
Zaraz zmieniłam lekarz i na szczęście jeszcze udało mi się przed 14 tyg zrobić prawdziwie genetyczne usg.
Mój wyników z usg nie wpisuje do karty. Dostaje się kilka kartek wydrukowanych z usg ze wszystkimi pomiarami i tyle.
[/url]
-
Rosana wrote:Chce tez zrobic to usg genetyczne, ale sie wlasnie zastanawiam. Gdyby moj lekarz prowadzacy wykonywal te badania to to nie bedzie dziwne jak pojde do innego a temu przedstawie wyniki?
Na ostatniej wizycie zapomnialam zapytac o te prenatalne a lekarz nic mi o nich nie mowil.
Na nastepnej wizycie u niego bede juz w 11 tygodniu. Dokladnie 10+5 wiec wypadaloby juz chyba miec cos umowione...
Rosana, myślę że w twoim przypadku to będzie najlepiej jak zadzwonisz do swojego lekarza i powiesz że zapomniałas o to zapytać, i co on na to, czy sam zrobi, czy masz robić gdzie indziej.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
EwaP wrote:do takiego badania potrzebny jest dobry sprzęt i dobrze jak lekarz ma certyfikat. To nie jest zdrada, tylko norma. Mój jest bardzo dobrym lekarzem, ale wysłał mnie do kliniki, kóra się tym zajmuje.
Twoja lekarka może o tym nie wspominać, bo normalnie się tego nie wykonuje, jeśli ktoś nie jest w grupie ryzyka. Ja mam za darmo, bo w tym roku kończe 35 lat.
ale w poprzednich ciążach robiłam dla spokoju, nawet jak byłam młodziutka
Zawsze się wykonuje takie usg w 11-13 tyg. Nie tylko w grupie ryzyka. W grupie ryzyka wykonuje się prenatalne badania.
[/url]
-
Znowu dobre wieści
Oby tak dalej
Jeśli chodzi o wagę to jeszcze parę dni temu miałam 1 kg na minusie, a dzisiaj weszłam na wagę i szok! +2kg, ale to chyba efekt weekendu
rzez te kluchy pewnie przybędzie mi następny kilogram bo jem je jak opętana
Prenatalne mam 5 lipca i całkiem możliwe, że wstępnie poznam już płeć Bobika
angelstw lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Znowu dobre wieści
Oby tak dalej
Jeśli chodzi o wagę to jeszcze parę dni temu miałam 1 kg na minusie, a dzisiaj weszłam na wagę i szok! +2kg, ale to chyba efekt weekendu
rzez te kluchy pewnie przybędzie mi następny kilogram bo jem je jak opętana
Prenatalne mam 5 lipca i całkiem możliwe, że wstępnie poznam już płeć Bobika