X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się umówiłam na usg genetyczne:) 4.07 będę podglądać swoje maleństwo. Pani przy rejestracji przez telefon powiedziała, że 180zł, więc nie jest źle. I lekarz jest w wykazie lekarzy który tu kiedyś któraś z was podesłała.

EwaP lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idę za tydzien we wtorek na usg. Najgorzej ze mam straszne czarne myśli :( wiem ze to nie pomaga, ale to nasze pierwsze dziecko i jakos obawa tez o to co by było dalej Ew. Zabieg i znowu czekanie i strach. Ale trzeba czekać :)

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    No idę za tydzien we wtorek na usg. Najgorzej ze mam straszne czarne myśli :( wiem ze to nie pomaga, ale to nasze pierwsze dziecko i jakos obawa tez o to co by było dalej Ew. Zabieg i znowu czekanie i strach. Ale trzeba czekać :)

ja też za tydzień we wtorek kolejne USG. Kochana spokojnie. Po co myśleć o zabiegu? o tym co dalej? Czy nie lepiej myśleć o tym, że za tydzień zobaczysz ślicznego dzidziola na USG? Weź książkę i poczytaj, obejrzyj jakiś film, idź na spacer posłuchaj śpiewu ptaków czy szumu rzeki :) pewnych rzeczy nie jesteśmy w stanie przeskoczyć, co ma być i tak będzie. My robimy wszystko co w naszej mocy żeby było dobrze, resztę zostawmy sile wyższej! Głowa do góry!

wszamanka, never give up, justyna1220, merida17 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce tez zrobic to usg genetyczne, ale sie wlasnie zastanawiam. Gdyby moj lekarz prowadzacy wykonywal te badania to to nie bedzie dziwne jak pojde do innego a temu przedstawie wyniki?
    Na ostatniej wizycie zapomnialam zapytac o te prenatalne a lekarz nic mi o nich nie mowil.
    Na nastepnej wizycie u niego bede juz w 11 tygodniu. Dokladnie 10+5 wiec wypadaloby juz chyba miec cos umowione...;)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• angelstw Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana mnie moja gin w ciąży z Jasiem sama wysłała do innego gin bo ona powiedziała ze takich badań nie wykonuje. Zreszta gin u ktorego byłam od razu wszystjo tłumaczył i mówił co i jak wychodziło na usg, wiec nawet nie potrzebowałam tych wyników przedstawiać swojej gin :-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Rosana mnie moja gin w ciąży z Jasiem sama wysłała do innego gin bo ona powiedziała ze takich badań nie wykonuje. Zreszta gin u ktorego byłam od razu wszystjo tłumaczył i mówił co i jak wychodziło na usg, wiec nawet nie potrzebowałam tych wyników przedstawiać swojej gin :-)

Ale ten wykonujacy badanie bedzie musial chyba wpisac wszystko w karte ciazy:) to moj sie skapnie ze go "zdradzilam":D

ckai9jcgjglpl7nq.png
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• never give up Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    To i ja się umówiłam na usg genetyczne:) 4.07 będę podglądać swoje maleństwo. Pani przy rejestracji przez telefon powiedziała, że 180zł, więc nie jest źle. I lekarz jest w wykazie lekarzy który tu kiedyś któraś z was podesłała.

Ja też ma 04.07 :) Co to będzie za dzień :)

wszamanka, EwaP lubią tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Ale ten wykonujacy badanie bedzie musial chyba wpisac wszystko w karte ciazy:) to moj sie skapnie ze go "zdradzilam":D

Mój wykonujący usg prenatalne i polowkowe nic nie wpisywal do karty ciąży. Dostalam wydruk z wynikami usg i wszelkimi pomiarami, na kartce a4 :-)

PeggySue, merida17 lubią tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• EwaP Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do takiego badania potrzebny jest dobry sprzęt i dobrze jak lekarz ma certyfikat. To nie jest zdrada, tylko norma. Mój jest bardzo dobrym lekarzem, ale wysłał mnie do kliniki, kóra się tym zajmuje.

Twoja lekarka może o tym nie wspominać, bo normalnie się tego nie wykonuje, jeśli ktoś nie jest w grupie ryzyka. Ja mam za darmo, bo w tym roku kończe 35 lat.

ale w poprzednich ciążach robiłam dla spokoju, nawet jak byłam młodziutka ;)
    Rosana wrote:

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Sis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana ja też i chyba wiele dziewczyn tutaj mamy te usg u innego lekarza. Moja lekarka nie ma tych certyfikatów więc nie wykonuje usg genetycznego. Możesz sprawdzić swojego na liście-kiedyś ktoś tu udostępniał taką stronkę gdzie można sprawdzić lekarza czy ma certyfikat. Awaryjnie umów się do kogoś innego gdyby Twój lekarz tego nie robił, a jak Ci powie na następnej wizycie że Ci zrobi takie usg to albo do kogoś innego pójdziesz "na lewo" albo odwołasz :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:

Powinien Ci lekarz powiedzieć coś na temat tego usg. Może on go nie wykonuje tzn nie ma sprzętu a będzie chciał ci zrobić.
    Moj pierwszy lekarz poprzednio powiedział, że robi takie badania a na samym usg nic nie sprawdzałam trwało 10 min, jak zapytałam co z tą przeziornością to powiedział "chyba wszystko ok".
    Zaraz zmieniłam lekarz i na szczęście jeszcze udało mi się przed 14 tyg zrobić prawdziwie genetyczne usg.
    Mój wyników z usg nie wpisuje do karty. Dostaje się kilka kartek wydrukowanych z usg ze wszystkimi pomiarami i tyle.

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Chce tez zrobic to usg genetyczne, ale sie wlasnie zastanawiam. Gdyby moj lekarz prowadzacy wykonywal te badania to to nie bedzie dziwne jak pojde do innego a temu przedstawie wyniki?
    Na ostatniej wizycie zapomnialam zapytac o te prenatalne a lekarz nic mi o nich nie mowil.
    Na nastepnej wizycie u niego bede juz w 11 tygodniu. Dokladnie 10+5 wiec wypadaloby juz chyba miec cos umowione...;)
    Ja też na ostatniej wizycie zupełnie zapomniałam o to zapytać, a lekarz też nic sam nie wspomnial o usg genetycznym. W poniedziałek będę mieć USG, a w środę do swojego lekarza. Do swojego chodzę na nfz, ale nawet gdyby mi wystawił skierowanie, to wizytę mam w 12t1d, więc na szukanie terminów na usg na nfz trochę późno, więc idę prywatnie.
    Rosana, myślę że w twoim przypadku to będzie najlepiej jak zadzwonisz do swojego lekarza i powiesz że zapomniałas o to zapytać, i co on na to, czy sam zrobi, czy masz robić gdzie indziej.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    do takiego badania potrzebny jest dobry sprzęt i dobrze jak lekarz ma certyfikat. To nie jest zdrada, tylko norma. Mój jest bardzo dobrym lekarzem, ale wysłał mnie do kliniki, kóra się tym zajmuje.

Twoja lekarka może o tym nie wspominać, bo normalnie się tego nie wykonuje, jeśli ktoś nie jest w grupie ryzyka. Ja mam za darmo, bo w tym roku kończe 35 lat.

ale w poprzednich ciążach robiłam dla spokoju, nawet jak byłam młodziutka ;)

Zawsze się wykonuje takie usg w 11-13 tyg. Nie tylko w grupie ryzyka. W grupie ryzyka wykonuje się prenatalne badania.

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/web to lista learzy

atagata lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu dobre wieści :) Oby tak dalej :)

Jeśli chodzi o wagę to jeszcze parę dni temu miałam 1 kg na minusie, a dzisiaj weszłam na wagę i szok! +2kg, ale to chyba efekt weekendu ;)
    rzez te kluchy pewnie przybędzie mi następny kilogram bo jem je jak opętana :D

Prenatalne mam 5 lipca i całkiem możliwe, że wstępnie poznam już płeć Bobika :D :)

angelstw lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego lekarza nie ma na tej liscie, za to jest p. Doktor ktora polecala mi szwagierka, wiec sie do niej chyba umowie ;)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Znowu dobre wieści :) Oby tak dalej :)

Jeśli chodzi o wagę to jeszcze parę dni temu miałam 1 kg na minusie, a dzisiaj weszłam na wagę i szok! +2kg, ale to chyba efekt weekendu ;)
    rzez te kluchy pewnie przybędzie mi następny kilogram bo jem je jak opętana :D

Prenatalne mam 5 lipca i całkiem możliwe, że wstępnie poznam już płeć Bobika :D :)
    Justyna, a w którym będziesz wtedy tygodniu?

34bw43r8r3764uge.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    Justyna, a w którym będziesz wtedy tygodniu?

13+1 w poprzedniej ciąży miałam 4 dni wcześniej i wszystko było ok, a Hania od samego początku duża i drugi Bobik pewnie też mały nie będzie :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potrafił już Ci powiedzieć płeć czy za wcześnie było?

34bw43r8r3764uge.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka a jak duża Hania sie urodziła? :-) przypomnij mi rodziłas sn czy cc?

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ