STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mam nic, muszę kupić wszystkie ciuszki, po za jednym dresikiem, który sobie zostawiłam po Hani bo bardzo uniwersalny i nie zniszczony
Resztę ubranek sprzedałam, wiele miałam używanych w bardzo dobrym stanie i sprzedając praktycznie nic nie traciłam, dlatego przy drugim Bobiku postąpię tak samo
Co do przeprowadzki to nas czeka, ale dopiero w okolicach września-października, a do tego czasu chciałabym mieć ciuszki skompletowane -
Sweet_CupCake wrote:Problem w tym że ja szydelkowac nie potrafię ale mogłabym się nauczyć dla tej akcji. Jak będę mieć chwilę to poszukam czy jest tam jakaś instrukcja albo trzeba do nich napisać na prv i może oni wtdy wysyłają. Bo te ośmiorniczki nie na sprzedaż tylko i wyłącznie charytatywnie oddawane szpialom.26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
wariatka3 wrote:To justynka nie malutka była. Ale to nie zasada ze następne większe zależne od genow bo moja mama pierwsze dziecko 3200 a ja z bratem to 2800 wazylismy za to u teściowej większe dzieci bo mój aż miał oprawie 4kg. Ja pierwsza córkę 3600 i 56 cm /bynajmniej juz nie pamiętam ile miała cm/ a druga córka juz 4240 i 59cm wiec wielkościowo niemal takie same.wiec jak wiem ze może być większe to zaczynam się bać ile będzie mieć przy porodzie ale ja rodzilam naturalnie a ty?
Chwalcie się waga waszych dzieciaczkow które urodzilyscie i czy naturalnie czy cc?
Rodziłam naturalnie, ale ze względu na wagę małej były przesłanki do cesarki, ale na ostatnim USG wyszło, że mała waży 4100 i nie było potrzeby. Gdybym mogła wybierać to wolałabym cesarkę i jeśli drugie dziecię będzie większe to na pewno będę o tym rozmawiać z Ginkiem bo i popękałam i byłam porządnie nacinana przez co długo dochodziłam do siebie.
Ja ważyłam 4300 i miałam 60cmMąż 3700 i 57 cm, ale teraz jest facetem prawie 190cm, a ja 180cm więc nasze dzieci siłą rzeczy nie mogą być małe
-
ciekawe kiedy się wyprzedaż na stronie h&m zacznie..wiecie coś
?
obok mnie stacjonarnie bardzo mały dział ciążowy i nic mi tam w oko nie wpadło więc się nie wybierałam dziś. Chociaż ze względu na bieliznę się zastanawiam.. w stanikach mi ciasno i może bym sobie kilka w większym rozmiarze kupiła po taniości..
29+1, 44 cm, 1430 g -
Nom nie dziwie się naprawdę. Dużą kruszyna bylas po urodzeniu
ja chciałam CC mowilam ale położna uznała ze po prostu ja mam dużo wód tak bez USG choć na nim waga była 3950 a tu bach ponad 4kg i były w szoku ze ja urodziłam bo juz mogło być zagrożenie ze mogłam jej nie urodzić ale Bóg dal takie szczęście ze cala zdrowa i bez komplikacji ale przy trzecim muszę być uwazniejsza i aby robili dokładne USG bo 4,5 kg to juz nie wypchane ale mówią ze większe dzieciaczki łatwiej urodzić niż male.
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
justyna1220 wrote:Wyjęłaś mi to pytanie z ust
Ja jestem maniaczką non stop tam zamawiam
Mam już sporo w koszyku dla kolejnego Bobika, pieluszki, otulacz, buciki, skarpetki i dla siebie biustonosz tez wyhaczyłam
Co do ciuszków waham się, nie wiem jak za jakością, często ponoć rozmiarówka nie ta, masz jakieś doświadczenie w tym temacie?
Ja zawsze patrze na komentarze i wymiary podane w tabeli przez chinczyka i jest zawsze w sumie ok:)
Moze zalozymy jakis osobny tenat z zakupami z ali?fajnie jakbysmy sie mogly dzielic linkami a tu to nam zginie
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Rosana wrote:Ja zawsze patrze na komentarze i wymiary podane w tabeli przez chinczyka i jest zawsze w sumie ok:)
Moze zalozymy jakis osobny tenat z zakupami z ali?fajnie jakbysmy sie mogly dzielic linkami a tu to nam zginie
Możemy takie coś utworzyć już na grupie na fejsie i przypiąć post do głównychPewnie w niedalekim czasie powstanie ta grupa, a teraz i tak za wiele jeszcze nie kupujemy
A czy ktoś już założył grupę na FB? Bo już by chyba można było -
EwaP wrote:Normalnie po prostu lekarz bada na normalnym sprzęcie przezierność itd.
Wydaje mi się, ze piszemy od tym samym, tylko ja źle nazywam.
To usg trzeba wykonać na dobrym sprzęcie przez lekarza z certyfikatem, dziewczyny o tym kilka dni pisząnie jest to wiec zwykle usg.
Może sie źle zrozumiałyśmy, zgąbczenie ciążoweWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 15:56
[/url]
-
wariatka3 wrote:Jakby ktoś założył FB to ja się wpisuje ale tylko grupa zamknięta com??
Oczywiście, że zamknięta. Mogę ją założyć, ale nie wiem czy już ktoś tego nie zrobił i nie chcę dublować : )
Oczywiście stąd nie wybywamy -
Blueberry88 wrote:Justyna, Wariatka3 podziwiam Was
Jesteście niesamowite. Ja taką Kruszynkę 2620 gram i 49 cm rodziłam 16h. Nie wiem co by było jakby Alek był większy.
Ojeny jaki malusi, ale jak dostałam Hanie na pierś po porodzie to i tak wydawała mi się najmniejszym dzieckiem na świecieBlueberry88 lubi tę wiadomość
-
1. 3000 g 56 cm
2. 4000 g 60 cm
3. 4000 g 60 cm - 3 tygodnie przed terminem......
nie spodziewam się maluszkawszystkie naturalnie.
wariatka3 wrote:To justynka nie malutka była. Ale to nie zasada ze następne większe zależne od genow bo moja mama pierwsze dziecko 3200 a ja z bratem to 2800 wazylismy za to u teściowej większe dzieci bo mój aż miał oprawie 4kg. Ja pierwsza córkę 3600 i 56 cm /bynajmniej juz nie pamiętam ile miała cm/ a druga córka juz 4240 i 59cm wiec wielkościowo niemal takie same.wiec jak wiem ze może być większe to zaczynam się bać ile będzie mieć przy porodzie ale ja rodzilam naturalnie a ty?
Chwalcie się waga waszych dzieciaczkow które urodzilyscie i czy naturalnie czy cc?wariatka3 lubi tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Sis wrote:ciekawe kiedy się wyprzedaż na stronie h&m zacznie..wiecie coś
?
obok mnie stacjonarnie bardzo mały dział ciążowy i nic mi tam w oko nie wpadło więc się nie wybierałam dziś. Chociaż ze względu na bieliznę się zastanawiam.. w stanikach mi ciasno i może bym sobie kilka w większym rozmiarze kupiła po taniości..1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Malowanka wrote:Pisałam.dziś już online są już wyprzedaże ubrań ciężarowych i nie tylko
to co teraz jest na stronie to jest już od kilku miesięcy, chyba od ostatniej wyprzedażya teraz ma ruszyć nowa wyprzedaż, tych ubrań które teraz są w kolekcji.
29+1, 44 cm, 1430 g -
Ewa jakie wielkie te Twoje dzieciątka
wow jestem pod wrażeniem ze sn
Moja Jagoda 3420 i 51cm i tak jestem w szoku że tak dużo,moje dziecko ma 3,5 roku ma 94cm i waży 13,5 kilo w przedszkolu najmniejszaEwaP lubi tę wiadomość
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany