STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sis wrote:to co teraz jest na stronie to jest już od kilku miesięcy, chyba od ostatniej wyprzedaży a teraz ma ruszyć nowa wyprzedaż, tych ubrań które teraz są w kolekcji.1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
EwaP wrote:1. 3000 g 56 cm
2. 4000 g 60 cm
3. 4000 g 60 cm - 3 tygodnie przed terminem......
nie spodziewam się maluszka wszystkie naturalnie.
To Hanka niestety była jeszcze większa Oczywiście gdyby nie fakt, że u Ciebie przed terminem
A powiedz czy to prawda, że kolejny poród jest lżejszy? Tak się trochę łudzęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:17
EwaP lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:To Hanka niestety była jeszcze większa Oczywiście gdyby nie fakt, że u Ciebie przed terminem
A powiedz czy to prawda, że kolejny poród jest lżejszy? Tak się trochę łudzęJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Co do zakupów z Ali, pierwsze co znalazło się w koszyku dla dzieciątka Nadal zakładam, że będzie to chłopiec
http://pl.aliexpress.com/item/2015-Lovely-Casual-Baby-Shoes-Baby-Boys-Girls-First-Walker-Boots-Antislip-Toddler-Kids-Sport-Shoes/32321380543.html?spm=2114.13010208.99999999.268.RboqBS -
Blueberry88 wrote:Justyna, Wariatka3 podziwiam Was Jesteście niesamowite. Ja taką Kruszynkę 2620 gram i 49 cm rodziłam 16h. Nie wiem co by było jakby Alek był większy.
Blueberry88 lubi tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
nick nieaktualnyZoya 3370 gr i 56 cm.
Porod 16h, ale na samej porodowce 14 minut.
4 pchnięcia, 3 na główkę i 1 na resztę.
Zaparlam sie, ze urodze, by nie było ssaka/vacum.
Podwozie nietkniete. Porod wywołany. Bez znieczulenia.
Drugi chce taki samWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:34
wariatka3, Malowanka, EwaP, Emilka27 lubią tę wiadomość
-
wariatka3 wrote:A jakbyscie miały wybrać jak rodzicie jakie były by wsze decyzje??? Ja wole naturalnie niż cesarke boje się skalpela chyba ze musiała bym.
Ja rodziłam 15h, wywoływany poród, i nie mogłam jej wypchać. Bałabym sie, ze drugie okaże sie większe i przy porodzie sie okaże, ze jednak nie wyjdzie:) długo dochodziłam do siebie po porodzie i szyciu dlatego wybieram cesarkę. Zreszta jak dziecko będzie większe niż Majka to pewnie dostanę skierowanie. Nie boje sie operacji. W pierwszej ciazy tez miałam zamiar wybrać cesarke i potem żałowałam, ze sie nie zdecydowałam.
[/url] -
U mnie od odejścia wód do urodzenia minelo 1h45min samych partych 10min. Też bez znieczulenia ale byłam zacięta,drugi jak można było chciałabym taki sam. Nie dostałam ani jednej koplowki lub innych leków. Rodzilam z mężem, mimo wszystko wspomnienia i przeżycia cudowne1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
PeggySue wrote:Ja rodziłam 15h, wywoływany poród, i nie mogłam jej wypchać. Bałabym sie, ze drugie okaże sie większe i przy porodzie sie okaże, ze jednak nie wyjdzie:) długo dochodziłam do siebie po porodzie i szyciu dlatego wybieram cesarkę. Zreszta jak dziecko będzie większe niż Majka to pewnie dostanę skierowanie. Nie boje sie operacji. W pierwszej ciazy tez miałam zamiar wybrać cesarke i potem żałowałam, ze sie nie zdecydowałam.
A masz jakieś wskazanie na cesarkę czy prywatnie? -
nick nieaktualny
-
justyna1220 wrote:A masz jakieś wskazanie na cesarkę czy prywatnie?
[/url] -
PeggySue wrote:Ogólnie poprzednio usłyszałam, ze do 3400maks powinnam urodzić większe dziecko cesarka. Majką wychodziła z usg 3200 wiec rodziłam okazało,sie ze brakowało jej tylko 20g do 3400. Urodziła sie sina po 2godiznach parcia. Jeśli teraz dziecko będzie większe to pewnie dostanę skierowanie a jeśli nie to pójdę zapłacic bo nie zafunduje sobie tego ani sobie ani dziecku.
Rozumiem, w tej sytuacji też bym nie ryzykowała. Może uda Ci się przekonać swojego Ginka do skierowania na cesarkę, z tego co się orientowałam to prywatnie jest to koszt ok. 2000 zł więc nie mało, jeśli masz możliwość to ominąc o kombinuj -
Moja mama mowila ze wlasnie z kazdym kolejny dzieckiem bylo lepiej:)
Moj brat mimo ze wczesniak i malutki to sie jakos tak ulozyl ze mama sie meczyla prawie dobe lacznie, ze mna ponoc poszlo juz latwiej i jakby bol mniejszy. A moja siostra malo braklo a by wypadla na korytarzu sama
Tzn. Pielegniarki kazaly mamie spacerowac po korytarzu bo stwierdzily ze jeszcze pewnie z kilka godzin zejdzie a moja mama po kilku kinutach wrocila im oznajmic ze juz zdaje sie rodzi i faktycznie rozwarcie poszlo szybko i mama mowi ze aneta to prawie bez pomocy wyszla;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:54
merida17, justyna1220 lubią tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
u mnie drugi był tragiczny, była za duża, zablokowała się, mnie rozerwało itp., ale byłam wtedy malutka i lekarze myśleli, ze wazy 3 kg.....
trzeci poszedł szybciutko
justyna1220 wrote:To Hanka niestety była jeszcze większa Oczywiście gdyby nie fakt, że u Ciebie przed terminem
A powiedz czy to prawda, że kolejny poród jest lżejszy? Tak się trochę łudzęCórka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
mój najmłodszy niby był wielki, a teraz też maluszek w listopadzie 7 lat kończy, a waży 18 kg
Malowanka wrote:Ewa jakie wielkie te Twoje dzieciątka wow jestem pod wrażeniem ze sn
Moja Jagoda 3420 i 51cm i tak jestem w szoku że tak dużo,moje dziecko ma 3,5 roku ma 94cm i waży 13,5 kilo w przedszkolu najmniejszaCórka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
EwaP wrote:mój najmłodszy niby był wielki, a teraz też maluszek w listopadzie 7 lat kończy, a waży 18 kg
EwaP lubi tę wiadomość
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany