X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    haha zostawiła samopas :D już to widzę jak Jasiek staje koło mnie przy łóżku stęka kupe i później siada mi pod nos :D pobudka murowana :D

to ciekawe że organizm tak potrafi reagować na ciążę...ja znowu z Jasiem miałam zawsze bardzo podwyższone płytki krwi...na razie póki co nie jest najgorzej ale jest ich sporo. Zobaczymy co lekarz na to.
    U nas kupa jest grana po śniadaniu wiec jak by głodowała to by był spokój :) ale kiedyś tez codziennie mi taka pobudkę fundowała i trzeba było szybko wstawać, zeby nie umrzeć :D

W 7 miesiącu jak trafiłam ze skurczami do szpitala wprost mi powiedzieli, ze mój organizm nie daje rady i chce sie pozbyć intruza, szczególnie, ze wszystko idzie w dziecko a ja nie zatrzymuje dla sie je żadnych witamin, nic. Jak w zmierzchu, jeśli ktoś oglądał:D. Teraz od początku problemy. Do rze, ze zaczęłam wcześnie bo pewnie po 30 miałabym jeszcze większe problemy z utrzymaniem

Zyzia trzymamy kciuki :):):)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    U nas kupa jest grana po śniadaniu wiec jak by głodowała to by był spokój :) ale kiedyś tez codziennie mi taka pobudkę fundowała i trzeba było szybko wstawać, zeby nie umrzeć :D

W 7 miesiącu jak trafiłam ze skurczami do szpitala wprost mi powiedzieli, ze mój organizm nie daje rady i chce sie pozbyć intruza, szczególnie, ze wszystko idzie w dziecko a ja nie zatrzymuje dla sie je żadnych witamin, nic. Jak w zmierzchu, jeśli ktoś oglądał:D. Teraz od początku problemy. Do rze, ze zaczęłam wcześnie bo pewnie po 30 miałabym jeszcze większe problemy z utrzymaniem

Zyzia trzymamy kciuki :):):)

kurcze no to oby ta ciąża była choć troszkę spokojniejsza...ale mimo wszystko udało się zatrzymać skurcze i urodziłaś w terminie?

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    kurcze no to oby ta ciąża była choć troszkę spokojniejsza...ale mimo wszystko udało się zatrzymać skurcze i urodziłaś w terminie?
    Tak, dostałam sterydy na płucka i zajęli sie wyciszeniem skurczy. Po 3 dniach dopiero znikły ale miałam końska dawkę magnezu, no spy i luteiny. Dochodziłam do 40t3d z pessarem i 4cm rozwarciem:)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, rozpoczynając 11 tydzień.
    Kolejny dzień, kiedy objawy są już sporo słabsze. Oby to był zwiastun końca pierwszego trymestru a nie niczego złego..

Do jednej pracy na razie nie wracam - dojazdy i duże obciążenie to teraz nie dla mnie, ale od wczoraj wróciłam do drugiej - zdalnej, sprzed komputera. W końcu mam się czym zająć i nie wymyślam :) No i pieniądze się robią, to najważniejsze :P

Pozdrawiam Was ciepło i trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące :)

angelstw, justyna1220, wariatka3, merida17 lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) Dziewczyny, doradzcie mi proszę. Dzisiaj nie dojechałam do pracy, musiałam zawrócić, bo źle się czułam, było mi niedobrze. Chciałabym dostać zwolnienie lekarskie na dzisiaj. Czy internista może wystawić mi zwolnienie z tego powodu? Czy mam się umawiać do ginekologa? Jeszcze nic w pracy nie mówiłam o ciąży, nie wiem czy już brać zwolnienie z kodem B...

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) Dziewczyny, doradzcie mi proszę. Dzisiaj nie dojechałam do pracy, musiałam zawrócić, bo źle się czułam, było mi niedobrze. Chciałabym dostać zwolnienie lekarskie na dzisiaj. Czy internista może wystawić mi zwolnienie z tego powodu? Czy mam się umawiać do ginekologa? Jeszcze nic w pracy nie mówiłam o ciąży, nie wiem czy już brać zwolnienie z kodem B...
    Myśle, ze spokojnie możesz Isc rodzinnego lekarza. Powiedz o ciazy, ze masz mdłości i złe sie czujesz nie jesteś w stanie normalnie funkcjonować a wizytę masz dopiero za jakiś czasu.

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:

Zadzwoń do przychodni i zapytaj czy w wyjątkowej syt kiedy Twojego gin nie ma (np urlop, oczywiście naściemniaj) lekarz rodzinny może wystawić ci zwolnienie ciążowe :) myślę że nie powinno być problemu. Aczkolwiek to zależy od przychodni. No chyba że nie chcesz jeszcze by w pracy było wiadomo że w ciąży jesteś to idź do rodzinnego i powiedz że się bardzo źle czujesz to dostaniesz zwykłe L4 z powodu np zatrucia, tyle że wtedy jest płatne 80% a nie 100% tak jak ciążowe :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Tak, dostałam sterydy na płucka i zajęli sie wyciszeniem skurczy. Po 3 dniach dopiero znikły ale miałam końska dawkę magnezu, no spy i luteiny. Dochodziłam do 40t3d z pessarem i 4cm rozwarciem:)

no to i tak pięknie dotrwałaś :D
    ja też dostałam sterydy na płucka w 33/34tc, miałam podejrzenie małowodzia, które okazało się paniką mojej gin :P no ale wiadomo profilaktycznie już dostałam zastrzyki w doopkę :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    no to i tak pięknie dotrwałaś :D
    ja też dostałam sterydy na płucka w 33/34tc, miałam podejrzenie małowodzia, które okazało się paniką mojej gin :P no ale wiadomo profilaktycznie już dostałam zastrzyki w doopkę :)
    Zauważyłam, ze wielu lekarzy daje te sterydy w razie czego, zanim stwierdza dokładnie czy coś jest nie tak. Przynajmniej u mnie w szpitalu.

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Zadzwoń do przychodni i zapytaj czy w wyjątkowej syt kiedy Twojego gin nie ma (np urlop, oczywiście naściemniaj) lekarz rodzinny może wystawić ci zwolnienie ciążowe :) myślę że nie powinno być problemu. Aczkolwiek to zależy od przychodni. No chyba że nie chcesz jeszcze by w pracy było wiadomo że w ciąży jesteś to idź do rodzinnego i powiedz że się bardzo źle czujesz to dostaniesz zwykłe L4 z powodu np zatrucia, tyle że wtedy jest płatne 80% a nie 100% tak jak ciążowe :)
    Dzięki:) zapisałam sie do internisty. Nie będę ściemniać, bo chodzę do luxmedu, a tam pewnie wszystko widać w systemie ;) ale faktycznie do mojego gina nie ma wolnych terminów na dziś, więc muszę iść do internisty. Może nie wpisze mi mimo wszystko kodu b.

EwaP lubi tę wiadomość

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Dzięki:) zapisałam sie do internisty. Nie będę ściemniać, bo chodzę do luxmedu, a tam pewnie wszystko widać w systemie ;) ale faktycznie do mojego gina nie ma wolnych terminów na dziś, więc muszę iść do internisty. Może nie wpisze mi mimo wszystko kodu b.
    Powiedz ze masz okropne mdłości ale nie chcesz żeby w pracy wiedzieli że jesteś w ciąży to wpisze jakieś inny kod choroby tylko będzie 80% płatne.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależne od ciebie jeżeli nie chcesz ciazowe go l4 to ci nie wypisze. Tylko ze po tym l4 nie bierz od razu l4 ciazowego bo wtedy moja znajoma miała problemy z ZUS dlaczego najpierw takie a później ciazowe jeżeli to jest problem ciążowy powinno być wystawione z b ale to w większości zależy od ciebie i tu lekarze ida na reke

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś polozylam się o 1 w nocy obudzilam się 7.45 przez to ze moje dziecko spazmy dostało nie wiem czemu jak ojciec ja wybiera do przedszkola wyje ile wlezie i taka zaplakana i czerwona idzie do przedszkola. Ze mną ona jest spokojniejsza i nie wymusza niczego. Ale powiem wam ze się wyspalam ale moje jelita maja dziś ciężki dzień burczy cały czas jak nie z jednej to z drugiej strony brzucha masakra jakas.

U nas koniec 11tyg a zaczął się 12tydzien!!!!! Jestem mega zadowolona tak szybko zlecialo hahaha IDE jeść śniadanie mezus cos kupił to cudne jak mam śniadanie jak on jest w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 08:33

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida we mmie tez pakowali jedzenie picie, ale ja nie mogłam patrzeć na jedzenie z bólu, i Też na początku miałam żel, ale Gucio pomógł ☺

Na razie nie mam.mdlosci mocnych, oby było dobrze wszystko.

Wizytujacym życzę pięknych dzieci na usg i samych dobrych wieści.

Trawka jesteśmy na tym.samym etapie ciąży ☺

A co do.chorobowego, może lekarz pójdzie Ci na rękę, powodzenia

merida17 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka, ale Ci dobrze z tym śniadaniem!!

Olaf jest w trakcie jedzenia, s ja nie wiem co zjadlabym

wariatka3 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 10:15 aaaaaaa trzymajcie kciuki!

PeggySue, Lali, Ana., merida17, derii84, wariatka3, never give up, EwaP lubią tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Merida we mmie tez pakowali jedzenie picie, ale ja nie mogłam patrzeć na jedzenie z bólu, i Też na początku miałam żel, ale Gucio pomógł ☺

Na razie nie mam.mdlosci mocnych, oby było dobrze wszystko.

Wizytujacym życzę pięknych dzieci na usg i samych dobrych wieści.

Trawka jesteśmy na tym.samym etapie ciąży ☺

A co do.chorobowego, może lekarz pójdzie Ci na rękę, powodzenia
    Faktycznie, ten sam etap, fajnie :D

derii84 lubi tę wiadomość

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Ja dziś od 5.20 na nogach wiec już posprzątane.
    Kolejny dzień spędzam w domciu z racji tej że syn chory. Poszliśmy wczoraj do lekarza bo gardło go bolało od piątku a domowe lekarstwa nie pomagały co się okazało ma zawalone oskrzela. Chociaż po moim dziecku nigdy tego nie widac.

Moje objawy nieco mijają. już nie czuje mdłości. Boli mnie tylko żołądek jak jestem głodna a często sie to zdarza ale z jedzeniem mam problem jak mialam. Na nic nie ma apetytu. Poza tym brzusio wzdęty jak bym była 4,5 miesiącu ciąży :P no i piersi bardzo bolące.

Co do porodów to miałam trzy naturalne i najlżejszy był trzeci. Długo mnie męczył lekarz zanim wydał zgode na przebicie pęcherza. Kazał chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić. A te które miały silne bóle krzyżowe wiedzą że podczas takiego bólu nie da sie chodzić, siedzieć ani leżeć... No ale cóż idiota nie lekarz. W końcu po badaniu na porodówce o 18;45 zadecydował że przebijamy pęcherz. Lekkie oburzenie położnej że teraz jak za 15 minut bedzie zmiana personelu i wielkie zamieszanie bo poród bedzie a lekarz stwierdził że do tego czasu i tak nie urodzę. Więc koniec końców o 18.50 przebili mi pęcherz a o 19.00 lekarz zakładał mi 1 szew. Podobno nie musiał ale zrobił to dla "ESTETYKI". Między czasie szybka zmiana położnych bo akurat wchodziła miła pani po schodach i słyszała że jest akcja porodowa (darłam pape na cały oddział :P ). Uczucie kiedy położyli mi bąbla na brzuch bezcenne :) zapomniałam o całym bólu.
    Mam nadzieje że ten poród będzie też taki szybki. Nie licząc bóli krzyżowych które i tak na pewno będe miała bo już mi dokucza kręgosłup :(

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Ana. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:

Rodzinny. Nie musi wystawiać na ciążę, możesz mu powiedzieć, że na razie nie chcesz :)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Wariatka, ale Ci dobrze z tym śniadaniem!!

Olaf jest w trakcie jedzenia, s ja nie wiem co zjadlabym
    A to dlatego ze maz musiał pojechać po chleb i poprosiła go o cebularza ostatnio jakąś manie mam ogólnie lubilam ale teraz mogę jeść codziennie jednego ale po wczorajszych mdlosciach dziś musiała zjeść cos co mi posmakuje i uspokoić brzucho później było by nie ciekawie. A teraz mój m ma 2 zmianę wiec sniadanko robi wiec cudownie mam.

Com dziś gotujecie??? Nie mam pojęcia co dziś zjeść

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ