STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasha wrote:Dużo właśnie słyszałam o chustach. Czy taki malusi smyk (po ok miesiacu po porodzie) może spokojnie z godzinę być w chuście i nic nie będzie miało z pleckami?
Bo zastanawiałam się też nad tą opcją, bo wygodniej w podróży, by było.
Ja byłam samoukiem wiec wiązałam po 3 msc jak synek trzymał główkę. Wiązałam kangurka i kieszonkę z przodu. Ważne jest żeby dobrze odciągnąć chustę, by dziecko przyjęło odpowiednią postawę - zaokrąglone plecki w literkę c i kolanka wyżej niż pupa a naprężenia odpowiednio rozłożyły się na plecach. Wtedy jest wygodnie. Jak poczułam się pewnie to wiązałam na plecach. W kolkowej na biodrze.
Jak dziecko zaczyna siadać to już jest większy wybór wiązań -
U nas zakupy to nowa komoda i dostawka do wózka i nosidło z większych rzeczy. Dużo mam, planuje kupić np szumisia czy taki kocyk do fotelika na zimę, który w nim jest na stałe i ma wycięcia na pasy i nie trzeba dziecka w kombinezon wkładać. Reszta to takie drobne rzeczy i ciuszków zimowych nie mam bo maja z kwietnia:)
Kasha nie wiem jak z chustami ale w nosidle ergonomicznym z wkladka dla niemowlaka można spokojnie nosić od pierwszych dni i nic sie nie stanie bo jest tam po prostu dziecko prawidłowo ułożoneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:29
Kasha lubi tę wiadomość
[/url] -
justyna1220 wrote:Hania do jakiegoś 4 miesiąca była w kółko chłopcem, potem się wkurzyłam i kupiłam jej różowy kombinezon polarowy Wolę neutralne kolory, dużo osób twierdzi, że krzywdzę dziecko nie ubierając jej kolorowo, ale ja mam to gdzieś Chłopiec będzie latał w bieli, szarości i stonowanym błękicie, ewentualnie jak coś dostanie w innym kolorze to może przełknę po domu Na początku i u Hani się broniłam,a teraz coraz częściej ma coś kolorowego, bo dostała
Ja tez wole stonowane kolory:)
Okropnie mnie mierzi jak dzieci biegaja w poloczeniu groszkow, kwiatkow, paskow we wszystkich kolorach teczy. Pewnie mnie ktos zaraz zjedzie ale mi sie bardzo podoba jak dziecko jest ubrane we wzory i kolory jakie i dorosly chetnie by zalozyl;)PeggySue, justyna1220 lubią tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Kamiliia24 wrote:Mam wynik sprzed dwoch tygodni beta wynosiła 7625 a teraz po 2 tygodniach 34864 to chyba ewidentnie widać Ze jest nieprawidłowa....
najpewniej będzie jak powtórzysz usg. Beta w którymś tam tygodniu nie przyrasta już jak na początku, zresztą to nie jest żaden pewnik bo znam historie gdzie był zły przyrost i dziecko się prawidłowo rozwijało i urodziło zdrowe. Idealny przyrost też nie jest gwarantem że jest dobrze.
Są u nas przynajmniej 2 dziewczyny które według usg miały ciąże młodszą o tydzień albo lepiej i wszystko jest ok. Nie panikuj tylko umów się na usg bo to jedyne badanie które prawdę Ci powie. Przykro mi że musisz tyle stresu przeżywać, mam nadzieje że wszystko dobrze się skończy.
29+1, 44 cm, 1430 g -
Rosana wrote:Ja tez wole stonowane kolory:)
Okropnie mnie mierzi jak dzieci biegaja w poloczeniu groszkow, kwiatkow, paskow we wszystkich kolorach teczy. Pewnie mnie ktos zaraz zjedzie ale mi sie bardzo podoba jak dziecko jest ubrane we wzory i kolory jakie i dorosly chetnie by zalozyl;)
[/url] -
Sweet_CupCake wrote:Można wiązać noworodki od urodzenia. Dla takich maluchów są specjalne wiązania i najlepiej umówić się z doradcą chustowym który pokaże jak to zrobić żeby nożki nie były za bardzo odwiedzione na boki.
Ja byłam samoukiem wiec wiązałam po 3 msc jak synek trzymał główkę. Wiązałam kangurka i kieszonkę z przodu. Ważne jest żeby dobrze odciągnąć chustę, by dziecko przyjęło odpowiednią postawę - zaokrąglone plecki w literkę c i kolanka wyżej niż pupa a naprężenia odpowiednio rozłożyły się na plecach. Wtedy jest wygodnie. Jak poczułam się pewnie to wiązałam na plecach. W kolkowej na biodrze.
Jak dziecko zaczyna siadać to już jest większy wybór wiązań
Właśnie dlatego pytam. Z jednej strony o niebo łatwiej się przemieszczać z jednym smykiem w chuście, a z drugim w wózku. Ale boję się właśnie o plecki. Popytam znawców i zobaczymy co doradzą. Dzięki. -
Okropnie mnie mierzi jak dzieci biegaja w poloczeniu groszkow, kwiatkow, paskow we wszystkich kolorach teczy. Pewnie mnie ktos zaraz zjedzie ale mi sie bardzo podoba jak dziecko jest ubrane we wzory i kolory jakie i dorosly chetnie by zalozyl;)
Dokładnie, kwiatki, paski itp. taki typowy misz masz Nie uważam żebym krzywdziła dziecko i żeby wyglądała smutno, wręcz przeciwnie, dla mnie właśnie wtedy wygląda najpiękniej Na przyjęciu ostatnio była calutka na biało w koronkach i tylko wianuszek w pudrowo różowe kwiatki to już słyszałam, że jak stara baba do ślubu
Każdy ma swój gust i ubiera dziecko tak jak mu się podobawariatka3 lubi tę wiadomość
-
Okropnie mnie mierzi jak dzieci biegaja w poloczeniu groszkow, kwiatkow, paskow we wszystkich kolorach teczy. Pewnie mnie ktos zaraz zjedzie ale mi sie bardzo podoba jak dziecko jest ubrane we wzory i kolory jakie i dorosly chetnie by zalozyl;) -
Chyba po drzemce, odzyskałam siły, nie jest różowo, ale jest lepiej, na wieczór ciepłe mleko z czosnkiem i miodem, a jutro będę jak nowo narodzona
Hania dorwała swojego bucika i miętoli go od 15 minut
Kasha lubi tę wiadomość
-
PeggySue wrote:Kasha nie wiem jak z chustami ale w nosidle ergonomicznym z wkladka dla niemowlaka można spokojnie nosić od pierwszych dni i nic sie nie stanie bo jest tam po prostu dziecko prawidłowo ułożone
Mam takie nosidło, ale dla smyków które trzymają już główkę i szczerze bałam się nosić córkę na plecach. Dlaczego? Nie wiem. Na brzuchu było wygodnie do czasu jak podrosła i główka latała jej we wszystkie strony, by świat oglądać -
Sweet_CupCake wrote:Ja mam tak samo, chociaż dużo mam jakiś takich ciuchów od siostry co mi nie bardzo pasują to ubieram po domu albo do jedzenia bo wiem ze mi ich nie szkoda. Takie też się przydają. Ale mój mąż to jest już wogole blogerka modowa i dziecku dresów nie założy bo jak on w tym wygląda. No mowie Wam czasami to sikam po nogach z tych jego tekstów. Też lubię ciuszki takie jak dla dorosłych tylko w wersji mini. Chociaż jak szyję ciuszki to lubię wybierać takie typowo dziecięce materiały z dresówki. Dużo ciuszków kupiłam tez w lidlu bardzo dobrej jakości, nie spierają się nadruki naprawdę polecam jak będą jakieś dla maluszków body to super się zaopatrzyć.
Po raz kolejny zazdroszczę talentu do szycia
Ciuszki z Lidla bardzo fajne pod względem jakości, ale denerwuje, mnie że nie mają zatrzasków przy szyjce i jak się rusza mała to robi się jej wielki dekolt -
derii84 wrote:Dziewczyny, czy któraś z was ma bóle krzyżowe? Martwi mnie to bardzo
Ja mam bóle krzyżowe. jak na razie pomaga mi leżenie w pozycji półsiedzącej lub na boku. Ale zdażają sie takie dni że nawet to nie pomaga wiec biotę bańkę wogy ciepłej ale nie za gorącej i kłade pod plecy. Pomaga
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
justyna1220 wrote:Po raz kolejny zazdroszczę talentu do szycia
Ciuszki z Lidla bardzo fajne pod względem jakości, ale denerwuje, mnie że nie mają zatrzasków przy szyjce i jak się rusza mała to robi się jej wielki dekolt -
justyna1220 wrote:Matka kładź się obok i wypoczywaj Ja całą dwugodzinna drzemkę przespałam z Hanią
chodzi właśnie o to że wróciły mi siły witalne raczej nie sypiam już w dzień zamontowałam nowe rolety posegregowałam śmieci, przygotowałam jedzenie dla psa i zaczęłam pakować Jasia na wyjazd jutrzejszy ale coś mruknął właśnie więc się chyba przebudza -
Sweet_CupCake wrote:To fakt. Ja wszystkie body mam z napami, najwięcej z hm. A te które nie miały dorobiłam. Ale powiem ci ze te które mam z Lidla to od razu kupiłam takie ze były idealne, nie za duże i się nie rozjezdzaly. Wiec może jakiś wyjątek. Ale szczerze to tak od rozmiaru 74 polecam kupić w hm bo super jakoś i długo się trzymają. 74 kupiłam krótki rękaw i mieliśmy je od 5 do 12 msc. ;-P potem kupiłam od razu z długim w rozmiarze 86 i cały czas nosimy.
U nas też H&M króluje, ciuszki rosną z dzieckiem, jakoś rewelacyjna, zapierane milion razy po marchewce itp., a na materiale żadnych uszczerbków A co najważniejsze bodziaki są dla długasków, mają fajne długie rękawki, a Hania chyba poszła w mamę i ręce długie jak i nogi -
przecież 34 tys są w normach od 7 do nawet 12 tyg....
jedź gdziekolwiek na usg.
Kamiliia24 wrote:A ja chyba musze sie wykreślić ze stycznia. Dzisiaj wychodzi 8 tydzien w sumie koniec 8 a beta na poziomie 34 864 wiec od wychodzi ze duzo poniżej normy. Podwaja sie co 160 h wiec wiem ze te wszystkie informacje hak ciąża młodsza od usg ze Zaniknly objawy ciążowe wszystko wskazuje na najgorsza informacje.Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
angelstw wrote:chodzi właśnie o to że wróciły mi siły witalne raczej nie sypiam już w dzień zamontowałam nowe rolety posegregowałam śmieci, przygotowałam jedzenie dla psa i zaczęłam pakować Jasia na wyjazd jutrzejszy ale coś mruknął właśnie więc się chyba przebudza
Mi tez się wydawało, że siły wróciły, a dzisiaj padłam i spałam jak zabita
A Ty widzę, że masz motorek w doopce -
Ja po drzemce z synem udało mi się zdrzemnąć 1,5 godzinki nim starszy syn mnie obudził. To i tak cud
Co do rzeczy dla dzidziusia to nie mam zupełnie nic. Pewnie tak za jakies 2-3 tyg i zacznę pierdołki kupować bo potem na sam koniec to kasy by poszło tyle że masakra. Wózek kupuję od koleżanki bebetto latina ciemnoszary więc uniwersalny. Nie jest zniszczony ani nic. A znając moje szczęście to i tak będe się później rozglądała za jakąś spacerówką. Jedynie łóżeczko kupię nowe. Już zaglądałam na allegro i jest tak dużo ciekawych propozycji. No oczywiście jakaś komoda na rzeczy dla bąbla.
W sumie to rzeczy mogę też mieć od koleżanek, jedna ma córeczkę i już mówiła że zaczeka z pozbyciem się ciuszków aż dowiem sie co będzie a druga w sierpniu rodzi synka
Nie powiem bo chciała bym żeby była córcia wtedy by było po równo w domu trzy kobiety i trzech mężczyzn ale jakoś tak czuje że będzie chłopiec
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008