X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    ja nie mówię że nie ma droższych :) wiem o tym że są :) po prostu swoją reakcję przekazałam :)

Nie wiem z czego zrobione są te wózki. I w ogóle po co takie drogie kupować.
    Miałam podobną reakcję jak przeglądałam gazetki z wózkami przy pierwszej ciąży. :p

EwaP lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Mój też od początku chodził w różowym. Nawet jeszcze w szpitalu chodził na różowo. Tak ulewal ze nie nadążałam z przybieraniem. I jak lekarz przyszedł na badanie to pyta co to za księżniczka obok mnie leży... Różowy kombinezon na spacerch to tez standard pytanie było jak ma córka na imię. Ale to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale jak teraz wychodzę i synek jest naprawdę ubrany jak chłopak i ktoś mnie pyta jak ma córka na imię to wpadam w osłupienie, ;-)

oj Jasia też dłuuugo brali za dziewczynkę :D w sklepie często starsze babiczki zagadywały jak się córeczka chowa :D

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Nie wiem z czego zrobione są te wózki. I w ogóle po co takie drogie kupować.
    Miałam podobną reakcję jak przeglądałam gazetki z wózkami przy pierwszej ciąży. :p

:) każdy kupuje to na co go stać. Myślę że nie ma tu co dyskutować :)

ja mam tako baby heaven exclusive, jestem bardzo zadowolona z niego, na moje górskie tereny ten wózek jest idealny wręcz :P duże pompowane koła, masywny, duży :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was ma bóle krzyżowe? Martwi mnie to bardzo

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was ma bóle krzyżowe? Martwi mnie to bardzo

kurcze myślałam że odpisałam patrze teraz że jednak nie :/
    Derii ja nie pomogę, tzn zdarzyło mi się raz czy dwa że mnie w krzyżu bolało jakieś 2 tyg temu, ale to nie trwało długo i nie było jakoś szczególnie dokuczliwe. Paracetamol łyknęłaś?

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trzy chusty i nie mogę się doczekać aż znowu będą w użyciu. Bardzo dużo nosiłam synka i mój mąż rowniez. Mamy wspaniałe wspomnienia z tym związane. Poza tym czasem była to jedyna możliwość by mieć wolne ręce i coś zjeść. :-) Nie mówiąc o tym jak fantastycznie przydają się w podróży ;-) Teraz zastanawiam się nad nosidelkiem ergonomicznym dla starszaka ale póki co nie mam okazji do noszenia przynajmniej do stycznia :-P

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam wynik sprzed dwoch tygodni beta wynosiła 7625 a teraz po 2 tygodniach 34864 to chyba ewidentnie widać Ze jest nieprawidłowa....

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mei tai :) też sobie bardzo chwaliłam :) nie raz nosidło było wybawieniem, kiedy wszelkie sposoby usypiania Jontka zawodziły..wystarczyła wpakować w nosidło 10 minut się pobujać i dziecka nie było ;) spacery też miło wspominamy :) i tak wyjątkowa bliskość :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    :) każdy kupuje to na co go stać. Myślę że nie ma tu co dyskutować :)

ja mam tako baby heaven exclusive, jestem bardzo zadowolona z niego, na moje górskie tereny ten wózek jest idealny wręcz :P duże pompowane koła, masywny, duży :)

Ja miałam swojego czasu jedo bartatina classic. Wózek także świetny tyle że nad morze :) Ale minus taki że piekielnie ciężki. Całość - spacerówka - ważyła 15kg + jeszcze dziecko ... Auć. A teraz mam mega dylemat.
    Jaki wózek będziesz kupować dla Jasia i Ktośka? Czy dostawkę?

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila kiedy masz wizytę zaplanowaną?

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• emoska Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 na tym etapie przyrost bety nie wiele już mówi. Nie schizuj tylko umów się na USG...

Wychodzę z ukrycia, termin mam na 14 stycznia.

angelstw, wszamanka, merida17, Kasha, EwaP lubią tę wiadomość

uwo9gzu3u2y2oyhz.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ja miałam swojego czasu jedo bartatina classic. Wózek także świetny tyle że nad morze :) Ale minus taki że piekielnie ciężki. Całość - spacerówka - ważyła 15kg + jeszcze dziecko ... Auć. A teraz mam mega dylemat.
    Jaki wózek będziesz kupować dla Jasia i Ktośka? Czy dostawkę?

rozmyślam właśnie bardzo nad tematem :P szczerze to mam nadzieję że Jaś do tego czasu zrezygnuje już z wózka moze :D takie moje pobożne życzenie :P ale chyba najrozsądniejsza byłaby dostawka

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emoska wrote:
    Kamiliia24 na tym etapie przyrost bety nie wiele już mówi. Nie schizuj tylko umów się na USG...

Wychodzę z ukrycia, termin mam na 14 stycznia.

kto nam się tu jeszcze ukrywa? :D wyłazić :P
    który tydzień u cb? :)

merida17 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Ja mam trzy chusty i nie mogę się doczekać aż znowu będą w użyciu. Bardzo dużo nosiłam synka i mój mąż rowniez. Mamy wspaniałe wspomnienia z tym związane. Poza tym czasem była to jedyna możliwość by mieć wolne ręce i coś zjeść. :-) Nie mówiąc o tym jak fantastycznie przydają się w podróży ;-) Teraz zastanawiam się nad nosidelkiem ergonomicznym dla starszaka ale póki co nie mam okazji do noszenia przynajmniej do stycznia :-P

Dużo właśnie słyszałam o chustach. Czy taki malusi smyk (po ok miesiacu po porodzie) może spokojnie z godzinę być w chuście i nic nie będzie miało z pleckami?
    Bo zastanawiałam się też nad tą opcją, bo wygodniej w podróży, by było.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 Twój synek to skarb <3 Fajnie, że potrafi się już tak sobą zająć :) Ale ja również nie mogę narzekać, jest mi ostatnio ciężej się nią zajmować, ale ona większość czasu na dywanie się bawi, co najlepsze najdłużej ją zajmuje warsztat z piłą i szlifierką :P Tata spełniony bo działa na co dzień na tego typu maszynach i zawsze się śmiał, że kupi Hani różowy kask do spawania ;)

Co do ruchów dziecka to ja dopiero poczułam koło 19 w 17 były takie delikatne muśnięcia tylko ;)

Basia Gochta gratuluje udanych wizyt :)

derii84 jeszcze jakieś 2 tygodnie miałam tak silne bóle krzyża, że momentami siedzieć nie mogłam, teraz odpukać jak ręką odjął :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Sweet_CupCake Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sprzedawałam moja pierwsza chustę to płakałam jak bobr! tyle wspomnień! Ciężko będzie się pozbyć kiedyś reszty. Ja bardzo często usypiałam w chuście a potem szybko przenosiłam do wózka. Jak synek był starszy to wiązałam go na plecach i to juz było super wygodne bo mogłam zrobic dosłownie wszystko. Myślę że teraz tez się super sprawdzi bo będę mogła się w miarę starszakiem zająć mając wolne ręce.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha!
    A ja czesto słyszałam na poczatku, ze Z to chłopiec, bo ja nie trawie różowego ;)

Derii mnie czesto bolało i boli w krzyżu, ale nie jest to jakos upierdliwe.

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki będę wszystkie kupować nowe tzn. większość używek ;) Coś z grup na FB i coś na olx. na pewno. W lumpkach nigdy nie umiałam szukać, a szkoda bo jak widzę jakie perełki można tam wyrwać to aż mi gulek skacze ;)

Jeśli chodzi o większe rzeczy to musimy kupić wszystko, łóżeczko, wózek rok po roku, mebelki tez bo będziemy na nowym mieszkaniu więc jakaś komoda na początek na pewno. Mam za to przewijak, wanienkę i bujaczek :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania do jakiegoś 4 miesiąca była w kółko chłopcem, potem się wkurzyłam i kupiłam jej różowy kombinezon polarowy ;) Wolę neutralne kolory, dużo osób twierdzi, że krzywdzę dziecko nie ubierając jej kolorowo, ale ja mam to gdzieś ;) Chłopiec będzie latał w bieli, szarości i stonowanym błękicie, ewentualnie jak coś dostanie w innym kolorze to może przełknę po domu ;) Na początku i u Hani się broniłam,a teraz coraz częściej ma coś kolorowego, bo dostała ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Mam wynik sprzed dwoch tygodni beta wynosiła 7625 a teraz po 2 tygodniach 34864 to chyba ewidentnie widać Ze jest nieprawidłowa....

Uparlas sie zeby siebie i wszystkich przekonac ze cos jest nie tak. Przeciez przy takiej duzej becie jej przyrost znacznie zwalnia. Jeszcze rozumiem jakby zaczela spadac, ale przeciez rosnie...

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ