X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    ja mam kontakt od urodzenia z roczną córeczką siostry i właśnie jak z nią zostawałam i musiałam przewinąć albo przebrać to najwygodniej mi ją było właśnie z pajaca ogarnąć. Odpinasz od góry do dołu i masz golasa przed sobą :P
    Body i półśpiochy też spoko ale śpiochy to dramat jak dla mnie. I jeszcze zakładanie rajstop brrrr :P

Moja mała nigdy nie miała na sobie rajstopek, chyba że do sukienki, stosuję zimny chów :P Co do pajacyków itp. tak jak pisałam każda z nas musi sobie wypracować swój sposób i wiadomo, że będzie miała swoje upodobania co do ubioru.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak czytam o wyprawkach to piszą pieluchy tetrowe, a po co?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    hej dziewczyny :-) chciałam nieśmiało dołączyć ;-) podczytuję Was jakiś czas, przyjaciółka dała mi namiary na tą stronkę :-)
    po krótce nas przedstawię. Mamy synusia- Gabryś, 7 lat skończy w listopadzie, dopiero teraz zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i już w styczniu się udało, tzn. skończyło się samoistnym poronieniem w 6 tyg- puste jajo płodowe. W kwietniu była pierwsza próba po poronieniu i udało się, tzn. brak @, test pozytywny. Poszłam do gina prywatnie w 7 tyg dopiero, było jajo 23mm i ciałko żółte, zarodka brak, lekarz dobrej myśli. Po tygodniu poszłam do innego lekarza na NFZ, no jesttylko jajo ale ma 11mm, co odpowiada 5 tygodniowi a to był już początek 8 tyg. Zapytałam jak to możliwe, jajo zmalało? Załamka-znowu to samo, mętlik w głowie, dlaczego?! Po godzinach płaczu pogodziłam się z tym, trudno za jakiś czas spróbujemy znowu, w końcu się uda. Minęły kolejne 2tygodnie, czekam na poronienie, którego brak, zarejestrowałam się do innego gina na NFZ z myślą: da tabletki na wywołanie okresu, bądź skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia. Powiedziałam co i jak zaprosił na fotel i po paru sekundach obrócił monitor: "Jest piękna zdrowa ciąża, to już 9tyg i 3 dni, 10-ty tydzień" Na monitorze ujrzałam piękne dziecko, już nie fasolkę! Główka, rączki, nóżki, pępowina. Poryczałam się ze szczęścia! I tym sposobem dzisiaj jestem już w 12 tyg i termin mam na 01.01.2017 :-)

Witaj :)
    Dużo przeszłaś zanim mogłaś zacząć się cieszyć, ale najważniejsze ze już wszystko dobrze i tak musi już zostać do samego końca :D :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    A jak czytam o wyprawkach to piszą pieluchy tetrowe, a po co?

Do odbijania, do przetarcia po ulewaniu, do podłożenia pod tyłek na przewijaku, wiele zastosowań :) Zdecydowanie są potrzebne, miałam 10 na początek w między czasie dokupiłam kolejne 10 i znowu się jakoś skurczyło i jest och mało :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpetta niezła historia..grunt że wszystko dobrze wyszło :)

Emilka a te pieluchy to chyba do wszystkiego są, do wycierania jak się uleje, do podkładania przy karmieniu zeby nie ciekło na szyjkę, do przytulania i pewnie każda mama ma jeszcze pełno zastosowań ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:13

justyna1220 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Dziewczyny jeśli mówicie o ubraniach to mam głupie pytanie :) w co ubierać dzieci w zimie bo wtedy rodzimy :D czy kaftaniki ? na to śpioszki? czy kaftaników nie tylko body? dam pajacyk? kaftanik/body i spodenki? O rany, widać, że to pierwsza ciąża :P
    Ja w szpitalu miałam tylko kaftaniki i pajace. Było mi bardzo wygodnie. Ale powiem tak, co położna to inne zdanie. Potrafią Cię opierdzielic bo dziecko jest ubrane w polspiochy a one chcą spiochy. :-) I tak jak u Justyny. Jak odpadł pępek to zakaldalam body + polspiochy ew. spodnie z dlugimi nogawkami i skarpety ciepłe. Na noc zawsze pajace. Tylko jak były upały to spał w pampersie i podkoszulce. Co do zimy dodatkowo jeszcze jedna warstwa na górę i dół plus kombinezon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:22

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o tych ciuszkach nexta pisałyście i właśnie odkryłam, że ma stronę polską internetową :p Jakie fajne ciuszki dla maluszków.. <3

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, które ponownie w ciąży :) Czy miałyście do spania specjalne długie poduszki? W poprzedniej sobie nie kupiłam, a chyba by mi się przydała, ale potrzebuję czyjejś opinii ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :))))))))))) jesteście niezastąpione :)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    hej dziewczyny :-) chciałam nieśmiało dołączyć ;-) podczytuję Was jakiś czas, przyjaciółka dała mi namiary na tą stronkę :-)
    po krótce nas przedstawię. Mamy synusia- Gabryś, 7 lat skończy w listopadzie, dopiero teraz zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i już w styczniu się udało, tzn. skończyło się samoistnym poronieniem w 6 tyg- puste jajo płodowe. W kwietniu była pierwsza próba po poronieniu i udało się, tzn. brak @, test pozytywny. Poszłam do gina prywatnie w 7 tyg dopiero, było jajo 23mm i ciałko żółte, zarodka brak, lekarz dobrej myśli. Po tygodniu poszłam do innego lekarza na NFZ, no jesttylko jajo ale ma 11mm, co odpowiada 5 tygodniowi a to był już początek 8 tyg. Zapytałam jak to możliwe, jajo zmalało? Załamka-znowu to samo, mętlik w głowie, dlaczego?! Po godzinach płaczu pogodziłam się z tym, trudno za jakiś czas spróbujemy znowu, w końcu się uda. Minęły kolejne 2tygodnie, czekam na poronienie, którego brak, zarejestrowałam się do innego gina na NFZ z myślą: da tabletki na wywołanie okresu, bądź skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia. Powiedziałam co i jak zaprosił na fotel i po paru sekundach obrócił monitor: "Jest piękna zdrowa ciąża, to już 9tyg i 3 dni, 10-ty tydzień" Na monitorze ujrzałam piękne dziecko, już nie fasolkę! Główka, rączki, nóżki, pępowina. Poryczałam się ze szczęścia! I tym sposobem dzisiaj jestem już w 12 tyg i termin mam na 01.01.2017 :-)
    Wowwwwwwwwww witaj ale przejście miałaś!!!! Wspaniale wspaniale yupiiii !!! Witaj u nas!

EwaP lubi tę wiadomość

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Tak o tych ciuszkach nexta pisałyście i właśnie odkryłam, że ma stronę polską internetową :p Jakie fajne ciuszki dla maluszków.. <3

Nawet nie wiedziałam, że mają stronę pl. ;)
    Ale jakie ceny :O Pozostanę przy H&M ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam, Przyjaciółka w kwietniu zeszłego roku urodziła i miała, bardzo sobie ją chwaliła. Najpierw używała jak była w ciąży, podobno mega wygodna do spania, później do karmienia młodego przez jakiś czas po porodzie.
    Teraz też sama się zastanawiam nad kupnem takiej poduchy

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Kobitki, które ponownie w ciąży :) Czy miałyście do spania specjalne długie poduszki? W poprzedniej sobie nie kupiłam, a chyba by mi się przydała, ale potrzebuję czyjejś opinii ;)
    Moja przyjaciółka od początku ciąży miała i zachwalała strasznie. A ze ja mam problem z kręgosłupem to powiedziała ze po ciąży mi ja odda. A wiec przyjaciółka urodziła tydzień temu i poduszki mi nie odda bo sie w niej zakochała i w ogóle to najlepsza rzecz na świecie. Obiecała mi w prezencie

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tertry Tak jak dziewczyny pisały. Ale chciałam dodać że u nas lepeij sprawdziły się flanelowe. Nie mówiąc już o bambusowej która jest hitem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:25

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Astonia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta, witamy=) cieszę się że wszystko dobrze=) i oby tak dalej było=)

Można zwariować z tymi wynikami, mi aż gorąco się zrobiło, jak ujrzałam cyfry i żadnego wytłumaczenia, co jak i do czego.
    A robiłyście badanie w kierunku cytomegalii? Bo mi 1 gin zlecił, a 2 nie, i nie zauważyłam tego, i właśnie umówiłam się na sobotę do internisty w lux medzie, żeby wystawił na to skierowanie, bo mam go w pakiecie..

Czym się różni internista od lekarza rodzinnego? bo właśnie w lux med można się umówić i do tego i do tego... a nie wiem czym się różnią...

Sis lubi tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przywitanie :-)
    Teraz chciałabym już mieć tylko dobre myśli :-)
    Co prawda od samego początku dokucza mi ból w pachwinach (głównie prawej) i takie pobolewania jak na okres ale teraz MUSI być dobrze! :-)

EwaP lubi tę wiadomość

zud3s65gbleemoja.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Tertry Tak jak dziewczyny pisały. Ale chciałam dodać że u nas lepeij sprawdziły się flanelowe. Nie mówiąc już o bambusowej która jest hitem :-)

a czemu hitem :D ? lepsza w dotyku, milsza?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    Dziękuję za miłe przywitanie :-)
    Teraz chciałabym już mieć tylko dobre myśli :-)
    Co prawda od samego początku dokucza mi ból w pachwinach (głównie prawej) i takie pobolewania jak na okres ale teraz MUSI być dobrze! :-)

Nie zakładamy innego scenariusza, tylko dobrze :)
    Może być tak, że owulka była z prawego jajnika wtedy może pobolewać właśnie z tej strony. :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Ja zwijam kołdrę i wkładamy poduszki między nogi i koło brzucha. A w 3 trymestrze spałam na siedząco:-P Więc chyba się nie zdecyduje ale chcę kupić poduszke do karmienia bo żałuję że w 1 ciąży nie kupiłam. Byłaby idealna po cc tak to musiałam w sPitalu kołdrę zwijać i kłaść na udach i dopiero na to dziecko.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    karpetta, witamy=) cieszę się że wszystko dobrze=) i oby tak dalej było=)

Można zwariować z tymi wynikami, mi aż gorąco się zrobiło, jak ujrzałam cyfry i żadnego wytłumaczenia, co jak i do czego.
    A robiłyście badanie w kierunku cytomegalii? Bo mi 1 gin zlecił, a 2 nie, i nie zauważyłam tego, i właśnie umówiłam się na sobotę do internisty w lux medzie, żeby wystawił na to skierowanie, bo mam go w pakiecie..

Czym się różni internista od lekarza rodzinnego? bo właśnie w lux med można się umówić i do tego i do tego... a nie wiem czym się różnią...

głównie tym, że lekarz rodzinny może więcej ;-) internista np. (z tego co się orientuję) nie do każdego specjalisty może wystawić skierowanie

zud3s65gbleemoja.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ