Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    ja mam kontakt od urodzenia z roczną córeczką siostry i właśnie jak z nią zostawałam i musiałam przewinąć albo przebrać to najwygodniej mi ją było właśnie z pajaca ogarnąć. Odpinasz od góry do dołu i masz golasa przed sobą :P
    Body i półśpiochy też spoko ale śpiochy to dramat jak dla mnie. I jeszcze zakładanie rajstop brrrr :P

Moja mała nigdy nie miała na sobie rajstopek, chyba że do sukienki, stosuję zimny chów :P Co do pajacyków itp. tak jak pisałam każda z nas musi sobie wypracować swój sposób i wiadomo, że będzie miała swoje upodobania co do ubioru.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak czytam o wyprawkach to piszą pieluchy tetrowe, a po co?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    hej dziewczyny :-) chciałam nieśmiało dołączyć ;-) podczytuję Was jakiś czas, przyjaciółka dała mi namiary na tą stronkę :-)
    po krótce nas przedstawię. Mamy synusia- Gabryś, 7 lat skończy w listopadzie, dopiero teraz zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i już w styczniu się udało, tzn. skończyło się samoistnym poronieniem w 6 tyg- puste jajo płodowe. W kwietniu była pierwsza próba po poronieniu i udało się, tzn. brak @, test pozytywny. Poszłam do gina prywatnie w 7 tyg dopiero, było jajo 23mm i ciałko żółte, zarodka brak, lekarz dobrej myśli. Po tygodniu poszłam do innego lekarza na NFZ, no jesttylko jajo ale ma 11mm, co odpowiada 5 tygodniowi a to był już początek 8 tyg. Zapytałam jak to możliwe, jajo zmalało? Załamka-znowu to samo, mętlik w głowie, dlaczego?! Po godzinach płaczu pogodziłam się z tym, trudno za jakiś czas spróbujemy znowu, w końcu się uda. Minęły kolejne 2tygodnie, czekam na poronienie, którego brak, zarejestrowałam się do innego gina na NFZ z myślą: da tabletki na wywołanie okresu, bądź skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia. Powiedziałam co i jak zaprosił na fotel i po paru sekundach obrócił monitor: "Jest piękna zdrowa ciąża, to już 9tyg i 3 dni, 10-ty tydzień" Na monitorze ujrzałam piękne dziecko, już nie fasolkę! Główka, rączki, nóżki, pępowina. Poryczałam się ze szczęścia! I tym sposobem dzisiaj jestem już w 12 tyg i termin mam na 01.01.2017 :-)

Witaj :)
    Dużo przeszłaś zanim mogłaś zacząć się cieszyć, ale najważniejsze ze już wszystko dobrze i tak musi już zostać do samego końca :D :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    A jak czytam o wyprawkach to piszą pieluchy tetrowe, a po co?

Do odbijania, do przetarcia po ulewaniu, do podłożenia pod tyłek na przewijaku, wiele zastosowań :) Zdecydowanie są potrzebne, miałam 10 na początek w między czasie dokupiłam kolejne 10 i znowu się jakoś skurczyło i jest och mało :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpetta niezła historia..grunt że wszystko dobrze wyszło :)

Emilka a te pieluchy to chyba do wszystkiego są, do wycierania jak się uleje, do podkładania przy karmieniu zeby nie ciekło na szyjkę, do przytulania i pewnie każda mama ma jeszcze pełno zastosowań ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:13

justyna1220 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Dziewczyny jeśli mówicie o ubraniach to mam głupie pytanie :) w co ubierać dzieci w zimie bo wtedy rodzimy :D czy kaftaniki ? na to śpioszki? czy kaftaników nie tylko body? dam pajacyk? kaftanik/body i spodenki? O rany, widać, że to pierwsza ciąża :P
    Ja w szpitalu miałam tylko kaftaniki i pajace. Było mi bardzo wygodnie. Ale powiem tak, co położna to inne zdanie. Potrafią Cię opierdzielic bo dziecko jest ubrane w polspiochy a one chcą spiochy. :-) I tak jak u Justyny. Jak odpadł pępek to zakaldalam body + polspiochy ew. spodnie z dlugimi nogawkami i skarpety ciepłe. Na noc zawsze pajace. Tylko jak były upały to spał w pampersie i podkoszulce. Co do zimy dodatkowo jeszcze jedna warstwa na górę i dół plus kombinezon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:22

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o tych ciuszkach nexta pisałyście i właśnie odkryłam, że ma stronę polską internetową :p Jakie fajne ciuszki dla maluszków.. <3

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, które ponownie w ciąży :) Czy miałyście do spania specjalne długie poduszki? W poprzedniej sobie nie kupiłam, a chyba by mi się przydała, ale potrzebuję czyjejś opinii ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :))))))))))) jesteście niezastąpione :)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    hej dziewczyny :-) chciałam nieśmiało dołączyć ;-) podczytuję Was jakiś czas, przyjaciółka dała mi namiary na tą stronkę :-)
    po krótce nas przedstawię. Mamy synusia- Gabryś, 7 lat skończy w listopadzie, dopiero teraz zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i już w styczniu się udało, tzn. skończyło się samoistnym poronieniem w 6 tyg- puste jajo płodowe. W kwietniu była pierwsza próba po poronieniu i udało się, tzn. brak @, test pozytywny. Poszłam do gina prywatnie w 7 tyg dopiero, było jajo 23mm i ciałko żółte, zarodka brak, lekarz dobrej myśli. Po tygodniu poszłam do innego lekarza na NFZ, no jesttylko jajo ale ma 11mm, co odpowiada 5 tygodniowi a to był już początek 8 tyg. Zapytałam jak to możliwe, jajo zmalało? Załamka-znowu to samo, mętlik w głowie, dlaczego?! Po godzinach płaczu pogodziłam się z tym, trudno za jakiś czas spróbujemy znowu, w końcu się uda. Minęły kolejne 2tygodnie, czekam na poronienie, którego brak, zarejestrowałam się do innego gina na NFZ z myślą: da tabletki na wywołanie okresu, bądź skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia. Powiedziałam co i jak zaprosił na fotel i po paru sekundach obrócił monitor: "Jest piękna zdrowa ciąża, to już 9tyg i 3 dni, 10-ty tydzień" Na monitorze ujrzałam piękne dziecko, już nie fasolkę! Główka, rączki, nóżki, pępowina. Poryczałam się ze szczęścia! I tym sposobem dzisiaj jestem już w 12 tyg i termin mam na 01.01.2017 :-)
    Wowwwwwwwwww witaj ale przejście miałaś!!!! Wspaniale wspaniale yupiiii !!! Witaj u nas!

EwaP lubi tę wiadomość

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Tak o tych ciuszkach nexta pisałyście i właśnie odkryłam, że ma stronę polską internetową :p Jakie fajne ciuszki dla maluszków.. <3

Nawet nie wiedziałam, że mają stronę pl. ;)
    Ale jakie ceny :O Pozostanę przy H&M ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam, Przyjaciółka w kwietniu zeszłego roku urodziła i miała, bardzo sobie ją chwaliła. Najpierw używała jak była w ciąży, podobno mega wygodna do spania, później do karmienia młodego przez jakiś czas po porodzie.
    Teraz też sama się zastanawiam nad kupnem takiej poduchy

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Kobitki, które ponownie w ciąży :) Czy miałyście do spania specjalne długie poduszki? W poprzedniej sobie nie kupiłam, a chyba by mi się przydała, ale potrzebuję czyjejś opinii ;)
    Moja przyjaciółka od początku ciąży miała i zachwalała strasznie. A ze ja mam problem z kręgosłupem to powiedziała ze po ciąży mi ja odda. A wiec przyjaciółka urodziła tydzień temu i poduszki mi nie odda bo sie w niej zakochała i w ogóle to najlepsza rzecz na świecie. Obiecała mi w prezencie

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tertry Tak jak dziewczyny pisały. Ale chciałam dodać że u nas lepeij sprawdziły się flanelowe. Nie mówiąc już o bambusowej która jest hitem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:25

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Astonia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta, witamy=) cieszę się że wszystko dobrze=) i oby tak dalej było=)

Można zwariować z tymi wynikami, mi aż gorąco się zrobiło, jak ujrzałam cyfry i żadnego wytłumaczenia, co jak i do czego.
    A robiłyście badanie w kierunku cytomegalii? Bo mi 1 gin zlecił, a 2 nie, i nie zauważyłam tego, i właśnie umówiłam się na sobotę do internisty w lux medzie, żeby wystawił na to skierowanie, bo mam go w pakiecie..

Czym się różni internista od lekarza rodzinnego? bo właśnie w lux med można się umówić i do tego i do tego... a nie wiem czym się różnią...

Sis lubi tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przywitanie :-)
    Teraz chciałabym już mieć tylko dobre myśli :-)
    Co prawda od samego początku dokucza mi ból w pachwinach (głównie prawej) i takie pobolewania jak na okres ale teraz MUSI być dobrze! :-)

EwaP lubi tę wiadomość

zud3s65gbleemoja.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Tertry Tak jak dziewczyny pisały. Ale chciałam dodać że u nas lepeij sprawdziły się flanelowe. Nie mówiąc już o bambusowej która jest hitem :-)

a czemu hitem :D ? lepsza w dotyku, milsza?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    Dziękuję za miłe przywitanie :-)
    Teraz chciałabym już mieć tylko dobre myśli :-)
    Co prawda od samego początku dokucza mi ból w pachwinach (głównie prawej) i takie pobolewania jak na okres ale teraz MUSI być dobrze! :-)

Nie zakładamy innego scenariusza, tylko dobrze :)
    Może być tak, że owulka była z prawego jajnika wtedy może pobolewać właśnie z tej strony. :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Ja zwijam kołdrę i wkładamy poduszki między nogi i koło brzucha. A w 3 trymestrze spałam na siedząco:-P Więc chyba się nie zdecyduje ale chcę kupić poduszke do karmienia bo żałuję że w 1 ciąży nie kupiłam. Byłaby idealna po cc tak to musiałam w sPitalu kołdrę zwijać i kłaść na udach i dopiero na to dziecko.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    karpetta, witamy=) cieszę się że wszystko dobrze=) i oby tak dalej było=)

Można zwariować z tymi wynikami, mi aż gorąco się zrobiło, jak ujrzałam cyfry i żadnego wytłumaczenia, co jak i do czego.
    A robiłyście badanie w kierunku cytomegalii? Bo mi 1 gin zlecił, a 2 nie, i nie zauważyłam tego, i właśnie umówiłam się na sobotę do internisty w lux medzie, żeby wystawił na to skierowanie, bo mam go w pakiecie..

Czym się różni internista od lekarza rodzinnego? bo właśnie w lux med można się umówić i do tego i do tego... a nie wiem czym się różnią...

głównie tym, że lekarz rodzinny może więcej ;-) internista np. (z tego co się orientuję) nie do każdego specjalisty może wystawić skierowanie

zud3s65gbleemoja.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ