STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sis wrote:ja mam kontakt od urodzenia z roczną córeczką siostry i właśnie jak z nią zostawałam i musiałam przewinąć albo przebrać to najwygodniej mi ją było właśnie z pajaca ogarnąć. Odpinasz od góry do dołu i masz golasa przed sobą
Body i półśpiochy też spoko ale śpiochy to dramat jak dla mnie. I jeszcze zakładanie rajstop brrrr
Moja mała nigdy nie miała na sobie rajstopek, chyba że do sukienki, stosuję zimny chów Co do pajacyków itp. tak jak pisałam każda z nas musi sobie wypracować swój sposób i wiadomo, że będzie miała swoje upodobania co do ubioru. -
karpetta wrote:hej dziewczyny chciałam nieśmiało dołączyć podczytuję Was jakiś czas, przyjaciółka dała mi namiary na tą stronkę
po krótce nas przedstawię. Mamy synusia- Gabryś, 7 lat skończy w listopadzie, dopiero teraz zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i już w styczniu się udało, tzn. skończyło się samoistnym poronieniem w 6 tyg- puste jajo płodowe. W kwietniu była pierwsza próba po poronieniu i udało się, tzn. brak @, test pozytywny. Poszłam do gina prywatnie w 7 tyg dopiero, było jajo 23mm i ciałko żółte, zarodka brak, lekarz dobrej myśli. Po tygodniu poszłam do innego lekarza na NFZ, no jesttylko jajo ale ma 11mm, co odpowiada 5 tygodniowi a to był już początek 8 tyg. Zapytałam jak to możliwe, jajo zmalało? Załamka-znowu to samo, mętlik w głowie, dlaczego?! Po godzinach płaczu pogodziłam się z tym, trudno za jakiś czas spróbujemy znowu, w końcu się uda. Minęły kolejne 2tygodnie, czekam na poronienie, którego brak, zarejestrowałam się do innego gina na NFZ z myślą: da tabletki na wywołanie okresu, bądź skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia. Powiedziałam co i jak zaprosił na fotel i po paru sekundach obrócił monitor: "Jest piękna zdrowa ciąża, to już 9tyg i 3 dni, 10-ty tydzień" Na monitorze ujrzałam piękne dziecko, już nie fasolkę! Główka, rączki, nóżki, pępowina. Poryczałam się ze szczęścia! I tym sposobem dzisiaj jestem już w 12 tyg i termin mam na 01.01.2017
Witaj
Dużo przeszłaś zanim mogłaś zacząć się cieszyć, ale najważniejsze ze już wszystko dobrze i tak musi już zostać do samego końca -
Emilka27 wrote:A jak czytam o wyprawkach to piszą pieluchy tetrowe, a po co?
Do odbijania, do przetarcia po ulewaniu, do podłożenia pod tyłek na przewijaku, wiele zastosowań Zdecydowanie są potrzebne, miałam 10 na początek w między czasie dokupiłam kolejne 10 i znowu się jakoś skurczyło i jest och mało -
Karpetta niezła historia..grunt że wszystko dobrze wyszło
Emilka a te pieluchy to chyba do wszystkiego są, do wycierania jak się uleje, do podkładania przy karmieniu zeby nie ciekło na szyjkę, do przytulania i pewnie każda mama ma jeszcze pełno zastosowańWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:13
justyna1220 lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Emilka27 wrote:Dziewczyny jeśli mówicie o ubraniach to mam głupie pytanie w co ubierać dzieci w zimie bo wtedy rodzimy czy kaftaniki ? na to śpioszki? czy kaftaników nie tylko body? dam pajacyk? kaftanik/body i spodenki? O rany, widać, że to pierwsza ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:22
justyna1220 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarpetta wrote:hej dziewczyny chciałam nieśmiało dołączyć podczytuję Was jakiś czas, przyjaciółka dała mi namiary na tą stronkę
po krótce nas przedstawię. Mamy synusia- Gabryś, 7 lat skończy w listopadzie, dopiero teraz zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i już w styczniu się udało, tzn. skończyło się samoistnym poronieniem w 6 tyg- puste jajo płodowe. W kwietniu była pierwsza próba po poronieniu i udało się, tzn. brak @, test pozytywny. Poszłam do gina prywatnie w 7 tyg dopiero, było jajo 23mm i ciałko żółte, zarodka brak, lekarz dobrej myśli. Po tygodniu poszłam do innego lekarza na NFZ, no jesttylko jajo ale ma 11mm, co odpowiada 5 tygodniowi a to był już początek 8 tyg. Zapytałam jak to możliwe, jajo zmalało? Załamka-znowu to samo, mętlik w głowie, dlaczego?! Po godzinach płaczu pogodziłam się z tym, trudno za jakiś czas spróbujemy znowu, w końcu się uda. Minęły kolejne 2tygodnie, czekam na poronienie, którego brak, zarejestrowałam się do innego gina na NFZ z myślą: da tabletki na wywołanie okresu, bądź skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia. Powiedziałam co i jak zaprosił na fotel i po paru sekundach obrócił monitor: "Jest piękna zdrowa ciąża, to już 9tyg i 3 dni, 10-ty tydzień" Na monitorze ujrzałam piękne dziecko, już nie fasolkę! Główka, rączki, nóżki, pępowina. Poryczałam się ze szczęścia! I tym sposobem dzisiaj jestem już w 12 tyg i termin mam na 01.01.2017EwaP lubi tę wiadomość
-
Sis wrote:Tak o tych ciuszkach nexta pisałyście i właśnie odkryłam, że ma stronę polską internetową :p Jakie fajne ciuszki dla maluszków..
Nawet nie wiedziałam, że mają stronę pl.
Ale jakie ceny Pozostanę przy H&M -
ja nie miałam, Przyjaciółka w kwietniu zeszłego roku urodziła i miała, bardzo sobie ją chwaliła. Najpierw używała jak była w ciąży, podobno mega wygodna do spania, później do karmienia młodego przez jakiś czas po porodzie.
Teraz też sama się zastanawiam nad kupnem takiej poduchySynuś Gabryś 19.11.2009r.
-
nick nieaktualnyjustyna1220 wrote:Kobitki, które ponownie w ciąży Czy miałyście do spania specjalne długie poduszki? W poprzedniej sobie nie kupiłam, a chyba by mi się przydała, ale potrzebuję czyjejś opinii
-
karpetta, witamy=) cieszę się że wszystko dobrze=) i oby tak dalej było=)
Można zwariować z tymi wynikami, mi aż gorąco się zrobiło, jak ujrzałam cyfry i żadnego wytłumaczenia, co jak i do czego.
A robiłyście badanie w kierunku cytomegalii? Bo mi 1 gin zlecił, a 2 nie, i nie zauważyłam tego, i właśnie umówiłam się na sobotę do internisty w lux medzie, żeby wystawił na to skierowanie, bo mam go w pakiecie..
Czym się różni internista od lekarza rodzinnego? bo właśnie w lux med można się umówić i do tego i do tego... a nie wiem czym się różnią...Sis lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za miłe przywitanie
Teraz chciałabym już mieć tylko dobre myśli
Co prawda od samego początku dokucza mi ból w pachwinach (głównie prawej) i takie pobolewania jak na okres ale teraz MUSI być dobrze!EwaP lubi tę wiadomość
Synuś Gabryś 19.11.2009r.
-
karpetta wrote:Dziękuję za miłe przywitanie
Teraz chciałabym już mieć tylko dobre myśli
Co prawda od samego początku dokucza mi ból w pachwinach (głównie prawej) i takie pobolewania jak na okres ale teraz MUSI być dobrze!
Nie zakładamy innego scenariusza, tylko dobrze
Może być tak, że owulka była z prawego jajnika wtedy może pobolewać właśnie z tej strony. -
justyna1220 wrote:Kobitki, które ponownie w ciąży Czy miałyście do spania specjalne długie poduszki? W poprzedniej sobie nie kupiłam, a chyba by mi się przydała, ale potrzebuję czyjejś opinii
-
Astonia wrote:karpetta, witamy=) cieszę się że wszystko dobrze=) i oby tak dalej było=)
Można zwariować z tymi wynikami, mi aż gorąco się zrobiło, jak ujrzałam cyfry i żadnego wytłumaczenia, co jak i do czego.
A robiłyście badanie w kierunku cytomegalii? Bo mi 1 gin zlecił, a 2 nie, i nie zauważyłam tego, i właśnie umówiłam się na sobotę do internisty w lux medzie, żeby wystawił na to skierowanie, bo mam go w pakiecie..
Czym się różni internista od lekarza rodzinnego? bo właśnie w lux med można się umówić i do tego i do tego... a nie wiem czym się różnią...
głównie tym, że lekarz rodzinny może więcej internista np. (z tego co się orientuję) nie do każdego specjalisty może wystawić skierowanie
Synuś Gabryś 19.11.2009r.