X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpetta witaj!

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam że ta z Motherhood jest świetna. Ja dostałam taka długą prostą a nie w literę C, nie wiem jakiej firmy bo metkę odcięłam.. ale nie jet jakaś specjalna i dość twarda i właśnie zastanawiałam się czy taka w kształcie litery C nie byłaby wygodniejsza i po porodzie praktyczniejsza. Może jak mi brzuch urośnie i z tą mi będzie źle to zamówię.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Az sie poplakalam! A bie jesten zbyt szybkp rozklejajaca sie osoba!:)
    Musialas byc niesamowicie szczesliwa kiedy zobaczyłaś robaczka!:)

hehehe no meeeega szczęśliwa! Pobeczałam się na fotelu u gina! A całe popołudnie i wieczór siedziałam i gapiłam się na zdjęcie z niedowierzaniem :-)

Astonia wystawi, nie powinno to być problemem

My też pajacyków używaliśmy od urodzenia jako piżamek. Jeśli pajacyk cieńszy, to pod jeszcze bodziak z krótkim rękawem, jeśli grubszy to nic więcej. W ciągu dnia body z długim rękawem lub z krótkim i bluza, skarpetusie i spodenki dresowe ze ściągaczami.
    Udało mi się na allegro kupić paczkę używanych spodenek i bluz ze ściągaczami i byłam mega zadowolona :-)

Teraz mam czuja i trochę marzenie, że będzie dziewuszka :-) i też już obczajałam, na początek myślę, że body z długim rękawem i półśpiochy, może jakieś spodenki dresowe, na noce znowu pajacyki. Rozmawiałyście okolorach ja też jestem anty różowa ;-) ale kolorowe paski, kwiatuszki ooo taaak :-) oczywiście nie w jednym zestawieniu ale uwielbiam kolory na bobasach ;-) chociaż zestawienie szarość z kolorem, biel z kolorem, czerń z kolorem, lubie kontrasty :-)

wariatka3 lubi tę wiadomość

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze jutro poprawic angielski bo nie dostane zaliczenia, a zamiast sie uczyć to oglądam wózki:(

zicka lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• cati Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana ogladaj na angl. stronach :D hehehe

EwaP, wszamanka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    hej dziewczyny :-) chciałam nieśmiało dołączyć ;-) podczytuję Was jakiś czas, przyjaciółka dała mi namiary na tą stronkę :-)
    po krótce nas przedstawię. Mamy synusia- Gabryś, 7 lat skończy w listopadzie, dopiero teraz zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i już w styczniu się udało, tzn. skończyło się samoistnym poronieniem w 6 tyg- puste jajo płodowe. W kwietniu była pierwsza próba po poronieniu i udało się, tzn. brak @, test pozytywny. Poszłam do gina prywatnie w 7 tyg dopiero, było jajo 23mm i ciałko żółte, zarodka brak, lekarz dobrej myśli. Po tygodniu poszłam do innego lekarza na NFZ, no jesttylko jajo ale ma 11mm, co odpowiada 5 tygodniowi a to był już początek 8 tyg. Zapytałam jak to możliwe, jajo zmalało? Załamka-znowu to samo, mętlik w głowie, dlaczego?! Po godzinach płaczu pogodziłam się z tym, trudno za jakiś czas spróbujemy znowu, w końcu się uda. Minęły kolejne 2tygodnie, czekam na poronienie, którego brak, zarejestrowałam się do innego gina na NFZ z myślą: da tabletki na wywołanie okresu, bądź skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia. Powiedziałam co i jak zaprosił na fotel i po paru sekundach obrócił monitor: "Jest piękna zdrowa ciąża, to już 9tyg i 3 dni, 10-ty tydzień" Na monitorze ujrzałam piękne dziecko, już nie fasolkę! Główka, rączki, nóżki, pępowina. Poryczałam się ze szczęścia! I tym sposobem dzisiaj jestem już w 12 tyg i termin mam na 01.01.2017 :-)

Kochana w szoku jestem ale gratulacje i będzie juz tylko dobrze!!!!
    Bardzo się cieszymy ze do nas dolaczylas i naprawdę podziwiać ciebie bo przeżyła cos strasznego ale juz tylko będzie lepiej i spokojnej ciąży juz bez komplikacji żadnych

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Musze jutro poprawic angielski bo nie dostane zaliczenia, a zamiast sie uczyć to oglądam wózki:(
    Ja mam taki sam problem jak Ty egzaminy i sesja się zaczęły a ja myślami gdzie indziej i ciężko się zmotywowac aby porządnie usiąść i się nauczyć :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pada cały dzień i tez wiedzę w domu zrobilam dziś zupke i drugie i drzemke miałam . nie wiem skąd na noc dostalam mega energii i przy szybszym obrocie głową juz mi się nie krecilo aż pootwieralam okna bo aż zaduch cieplucho na dworze bo 15stopni i przewietrzylam mieszkanie. W kuchni w szafkach posprzatalam w pokoju w swoich bluzkach lad zrobilam dwie szafki ciuchow ogarnelam i w szafie tez teraz usiadlam chwile ale jakoś ochoty na lenistwo nie mam taka forma jak przed ciaza. Na jedna stronę jestem mega zadowolona ze mam tyle siły bo od półtora miesiąca nie mogłam tego zrobić teraz migusiem wszystko ogarnelam a i lodówkę umylam w mieszkaniu po swojemu posprzatalam cudownie ale jak to łapie ciężarne czy jak mam tyle energii czy wszystko ok???? Strach jak cholera zobaczymy jak będzie jutro mam ochotę zrobić jeszcze pranie i mam sile pójść się wykompac nie mam pojęcia skąd mam tyle energii.
    Tak piszecie o ciuszkach dla dzieciaczkow ja miałam sporo ale tez więcej w domciu niż na zewnątrz bo moje dziewczynki to ciapaczki i wiele odpieralam ale grubaski malucie i po rozciągane i wszystko pooddawlam bo nie planowała ze zajde w ciążę tym bardziej w końcu poszlak do pracy myslalam ze będzie praca a w ciążę i tak nie zajde po jednym razie ale tam i wszystko co miałam poszło w świat a teraz nie mam nic.... Wszystko muszę się zaopatrzyć tak jak przy pierwszym dzieciaczku trochę spory wydatek ale trzeba.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Dorcia ale fajny kociak :D
    A dziękuję, to zdjęcie mojego kocurka jak jeszcze był malutki, teraz to już kawał kota :-)
    Ja też już w łóżku, ale pooglądam jeszcze coś w tv i poczekam na męża aż wróci z pracy, dopiero wtedy zasne.
    Dziś jakiś leniwy dzień i mało energii, oby jutro sił przybyło, bo mam mnóstwo do zrobienia!
    Dobranoc dziewczyny :-)

p19udqk36s5wi0vb.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszki do karmienia nie miałam ale teraz to numer jeden bo jak mała trochę podrosła czy jak karmienie trwało dłużej to bolały mnie ręce od trzymania, a nie potrafię karmić na leżąco nawet w nocy musiałam dodać do karmienia.
    Jak znów będę mieć takie bóle bioder to od razu zamówię tez duża C do spania bo poduszki nie zdawały egzaminu i byłam po takiej nocy padnięta bardziej niż przed:)

U mnie od początku body i spodenki. Czasem pajac. Raczej na noc. Teraz kupie więcej pajaców bo będzie mi wygodnie w zimie ubrać kaftanik albo body i na to pajac. U nas nie ma za ciepło w bloku niestety wiec będę same nóżki odsłaniać do przebierania:) śpiochy miałam od kuzynki i użyłam raz jak już wszystko było brudne :D kompletnie zbędna rzecz dla mnie.

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wieczorne mdlosci...zawsze kolo 22... :(

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpadam jak to mówicie

• Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka wrote:
    A ja mam wieczorne mdlosci...zawsze kolo 22... :(

to musisz o 22 zacząć spać chodzić i je przesypiać :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • agi354 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to śmieszne, ale nie mam pojęcia do czego służą te poduszki :P Dlaczego w kształcie C i jak na nich spać? Dlaczego są lepsze od normalnej poduszki? Pytam, bo cena nie należy do najniższych.. prawie 200zł za taki rogalik to dla mnie bardzo dużo i nie mam bladego pojęcia po co i czy warto takową kupować :)

wszamanka lubi tę wiadomość

hchy3e3kgiyrnayd.png[/url]
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpetta witaj!

Agi ja też tu świeżakiem w sprawach ciążowych, a z poduchą z tego co podglądałam na necie to chodzi o to, żeby jej część dać między nogi dla pdciążenia bioder, a reszta poduchy ładnie podpiera plecy i kark. Chyba.... :-)

agi354 lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • agi354 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma próbuję sobie to wyobrazić, ale średnio mi to wychodzi :P ja z tych co śpią na brzuchu niestety.. I korzystam z tego, póki jeszcze mogę :D

hchy3e3kgiyrnayd.png[/url]
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi354 wrote:
    Wiedźma próbuję sobie to wyobrazić, ale średnio mi to wychodzi :P ja z tych co śpią na brzuchu niestety.. I korzystam z tego, póki jeszcze mogę :D
    Ja też :-) Tylko piersi trochę w tym przeszkadzają, bo jak się na którąś za bardzo położę to pobudka gwarantowana...

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest też fajne jak ktoś lubi na brzuchu spać bo jak już się nie da to na boku może się wydawać że jest niewygodnie a z taką poduchą jest ponoć lepiej :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06dd4ae9ad3e.jpg

agi354, Madzia1888, joasia8966, wariatka3, wszamanka lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi354 wrote:
    ja też z tych, co na brzuchu, a jednak już nie mogę tak spać, ani nawet na boku :( bo coś mnie ciśnie, źle mi się oddycha i w ogóle wszystko źle :( nigdy nie lubiłam spać na plecach, ale teraz to jedyna pozycja, w której mogę zasnąć :(

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Ja sobie obiecalam kupić poduszkę przy drugiej ciazy do spania ;) dobrze, ze poruszylyscie temat ;)

Za to totalnie nie sprawdził mi sie rogal do karmienia. Cisnal mnie w obwodzie i jakos tak sobie było :/ na fotach pokazują, ze pozniej dzidzia na tym sie bawi, siedzi i w ogóle milion zastosowań- totalna bujda w naszym przypadku ;)

Ja tez lubię pajace z next, kaftaniki i spiochy niepraktyczne dla mnie.
    U nas pepek odpadł w 5 dobie. Nam kazali nie smarowac niczym, tylko osuszac, jak dobrze pamietam i wszystko cacy było.

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ