X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake o to nawet nie wiedziałam że sol wysusza sluzowke. Zawsze plukalam tak jakos gorzej sie nie czułam ;-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Do rodziców moich w moje rodzinne strony jedziemy na tydzień wiec troche zabrac trzeba ;-)

Korzystajcie i wypoczywajcie :) Zazdroszczę wyjazdu ;):D

angelstw lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle piszecie o ciuszkach dla maluszków, trochę od was ściągnę bo po ośmiu latach człowiek z wprawy wyszedł :) oczywiście muszę kupić wszystko bo dzieci więcej nie planowaliśmy i wydałam dosłownie wszystko :) zostały mi jedne śpioszki i skarpetki na pamiątkę hehe. Już sie nie mogę doczekać aż kupię coś tak malusiego ale jeszcze się wstrzymuje na jakiś czas.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • never give up Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    A możecie polecić jakąś konkretną firmę tych poduszek? Nie chciałabym żeby zrobił się z niej placek po kilku nockach ;)

Sweet_CupCake mam rogal do karmienia, nie był jakiś super drogi coś koło 70-80zł, ale wszystko w nim się tak rozeszło, że nie dało się na nim karmić, chyba był z Ceba baby. teraz jakbym kupiła porządną poduchę do spania to by spełniała właśnie funkcję również rogala :D

Hej Justynka. Ja zdecydowałam się na chyba najsłynniejszą jaka jest http://motherhood.pl/sklep/kojec-premium-47/

Ma kilka zastosowań :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Hej Justynka. Ja zdecydowałam się na chyba najsłynniejszą jaka jest http://motherhood.pl/sklep/kojec-premium-47/

Ma kilka zastosowań :)

Już używasz? Myślałam, żeby kupić tak za miesiąc.. używki znalazłam już za 40-50 zł w bdb. stanie ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi nie, jeszcze nie ale dziś właśnie jadę po używkę za 30 zł dam ja do czyszczenia i będzie jak nowa ;)

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Hihi nie, jeszcze nie ale dziś właśnie jadę po używkę za 30 zł dam ja do czyszczenia i będzie jak nowa ;)

Oo to widzę, że jeszcze lepszą ofertę znalazłaś ;) Może tez coś jeszcze ciekawego znajdę do czasu jak będę kupowała za ok. miesiąc, puki co śpi mi się jeszcze dobrze, ale brzucholek będzie rósł więc się na pewno w niedługim czasie przyda :)

Ghamar lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pobyczylam sie w domu dwa tygodnie imusze wracać do pracy. Oczywiście nie chce mi sie ale obskocze ileś tam czasu i znów pójdę na L4. Ile planujecie po urodzeniu byc w domu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 07:46

• Andziulkagw Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dobrze, że piszesz, ja wczoraj wysłałam męża i m.in. Tanntum verde mi kupił ;/
    Tantum Verde ok a jak suche gardło to isle

34bwxzkri9yfzh95.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio hasco sept dla małej ale czytałam ulotkę i można stosować w ciazy i przy karmieniu wiec musi być bezpieczne, patrzyłam tez na rożnych forach i piszą ze można :):)

wstałam, z bólem karku :/ chyba tez muszę kupić nowa poduszkę. A ta ma dopiero 4 miesiące, z ikei., badziew jakiś.
    Mała jeszcze spi.
    Wczoraj pierwszy raz spała w łóżeczku. Nie chciała usnąć wiec ja tam przenieśliśmy jak zasnęła ale po 21 sie obudziła i do 23:30 trzymała mnie za rękę i cały czas jęczała. Już nie miałam siły i ja wzięła
    Do nas. Ja nie wiem jak mam ja przenieść tam... Ona sie cała noc do mnie tuli. Kopie tak nogami, ze zaraz będzie problem z nią spać...

A, dziś mam wizytę o 18:15:) cieszę siebardzo :)

Ghamar napewno rok, może nawet dłużej sie uda, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 07:54

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka a gdzie szukasz bo ja na olx.pl ją znalazłam :)

P.s. super, że wrzuciłaś ściągę jak ubrać malucha w zimę. Bardzo fajna i prosta podpowiedź :)

justyna1220 lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Justynka a gdzie szukasz bo ja na olx.pl ją znalazłam :)

P.s. super, że wrzuciłaś ściągę jak ubrać malucha w zimę. Bardzo fajna i prosta podpowiedź :)

Narazie tak zerknęłam na allegro na najtańsze opcje, ale będę patrzyła na olx. i na grupie w moim mieście czy nie ma czegoś w dobrym stanie i za nie wygórowaną cenę :)

Puki co przepadłam i oglądam ubranka na olx. jeny same cudowności :D Gdybym tylko znał płeć na 100 % :D ;)

Mi ta ściągawka pomogła w zeszłym roku przy pierwszych spacerach, ale chyba i tak ubierałam małą lżej niż jest tam opisane, ale ona wrześniowa, więc na mrozy była już ''starsza'' :) Nasze styczniowe maluchy będą musiały być dość dobrze odziane :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Ja kupiłam ostatnio hasco sept dla małej ale czytałam ulotkę i można stosować w ciazy i przy karmieniu wiec musi być bezpieczne, patrzyłam tez na rożnych forach i piszą ze można :):)

wstałam, z bólem karku :/ chyba tez muszę kupić nowa poduszkę. A ta ma dopiero 4 miesiące, z ikei., badziew jakiś.
    Mała jeszcze spi.
    Wczoraj pierwszy raz spała w łóżeczku. Nie chciała usnąć wiec ja tam przenieśliśmy jak zasnęła ale po 21 sie obudziła i do 23:30 trzymała mnie za rękę i cały czas jęczała. Już nie miałam siły i ja wzięła
    Do nas. Ja nie wiem jak mam ja przenieść tam... Ona sie cała noc do mnie tuli. Kopie tak nogami, ze zaraz będzie problem z nią spać...

A, dziś mam wizytę o 18:15:) cieszę siebardzo :)

Ghamar napewno rok, może nawet dłużej sie uda, zobaczymy.

A mała cały czas spała z Wami? Moja Haneczka w ciągu dnia śpi ze mną w łóżku, na noc u siebie pietro niżej i pewnie tak zostanie puki się nie przeprowadzimy, bo nie wyobrażam sobie w ciągu dnia latać jeszcze na dół na drzemki ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziulkagw wrote:
    Tantum Verde ok a jak suche gardło to isle

Mnie niestety bardziej gryzie, przez katar zatokowy, w ciąży niestety jakoś się nasilił ;/ Wczoraj robiłam już sobie inhalację, dzisiaj powtórze i mam nadzieję, że się polepszy i odpuszczę Tantum verde ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam kosmiczna noc. Młoda znów o północy płacz okazało się ze brzuszek ja boli. Najpierw próba spania to 10mnut i się budzi to idziemy po przeciwbólowy do kuchni i się zaczęło bo kaszlnela i zaczęła wymiotowac w kuchni przeniosła ja do łazienki i tam skończyła. Na wszelki wypadek pod łóżko miska gdyby cos się działo. Maz z pracy przyjechał ponownie to samo. Później juz zasnęła ale o 5 ponownie zaczęła chodzić i mówić nie dobrze mi. maz kazał jej usiąść nad miska i poczekać i znów kaszel i ponownie wymioty... Później się napila i śpi do tej pory a ja zjadlam wszystko co córka mi nic a ona miała straszna noc. A najlepsze jest to ze najpierw poszła zupa pomidorowa później woda z cola bo dalismy jej aby się napila w nadzieji ze juz będzie lepiej to tez poszło. Od wczoraj popołudnia ustąpiły u mnie wszystkie objawy dziś normalnie sięgnęła po bolke i mogę jeść i zastanawiał się czy to dobrze ...??? Jak myslicie

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    A mała cały czas spała z Wami? Moja Haneczka w ciągu dnia śpi ze mną w łóżku, na noc u siebie pietro niżej i pewnie tak zostanie puki się nie przeprowadzimy, bo nie wyobrażam sobie w ciągu dnia latać jeszcze na dół na drzemki ;)
    Tak, tzn już były próby przeniesienie do łóżeczka przy naszym łożku. Nawet zasypiała w nim w dzień i na noc ale w nocy jak sie obudziła na mleko to jęczała aż ja wzięliśmy do siebie. Jak by nie jadła w nocy to by pewnie spała sama a tak sie wybudziła na jedzenie i koniec... Dziś to trwało 2h pod koniec już zasnęła ale trwało to 10min i znów jęk...

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka biedna mała, oby szybko jej to przeszło i nie była to żadna wirusówka :/
    Swoim brakiem objawów się nie przejmuj, widzę że wiele z Was doszukuje się złego, nie wiem dlaczego.. Jest dobrze i trzeba się tym cieszyć kochane :)

merida17 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Tak, tzn już były próby przeniesienie do łóżeczka przy naszym łożku. Nawet zasypiała w nim w dzień i na noc ale w nocy jak sie obudziła na mleko to jęczała aż ja wzięliśmy do siebie. Jak by nie jadła w nocy to by pewnie spała sama a tak sie wybudziła na jedzenie i koniec... Dziś to trwało 2h pod koniec już zasnęła ale trwało to 10min i znów jęk...

Życzę Ci powodzenia i wytrwałości, pamiętam jak mi kuzynka opowiadała jak właśnie przenosiła małą do swojego pokoju, miała wtedy ponad roczek. Takie zarwane nocki trwały blisko miesiąca, ale była twarda i w końcu się udało, co więcej po tym mała przestała się budzić w nocy na karmienie, więc myślę że warto :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Sweet_CupCake o to nawet nie wiedziałam że sol wysusza sluzowke. Zawsze plukalam tak jakos gorzej sie nie czułam ;-)
    Ja też zawsze tylko woda z solą. Ale spróbowałam woda utleniona i było lepiej i szybciej. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 08:37

angelstw lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Daj jej jeszcze trochę czasu. Mój dopiero niedawno przesypiania całą noc 20-6 bez pobudki na jedzenie. Ale póki co śpi z nami. Wiem ze jak bym go położyła w lozeczku będzie się budzil wiec czekam na lepszą chwile żeby go przenieść do łóżka. A ile Maja śpi w dzień? Chodzi juz sama? U nas max 1,5h a po drzemke do końca dnia moje dziecko jest bardzo aktywne cały czas biega chodzi po schodach i poprostu ze zmęczenia śpi całą nOC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 08:38

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ