X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    A jakie duplo macie?
    Mamy 3 zestawy
    Ten był kupiony jak miała rok i miesiac
    lego-duplo-lustige-tiere-10573.jpg

te pół roku później
    lego-grundbausteine-6176-lego-duplo-14539655.jpg

a te teraz na dzien dziecka. Kocha minnie
    0673419248686_p2_v3_s550x406.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:28

Sweet_CupCake lubi tę wiadomość

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka_czarna pięknie Ci to wyszło :)

Co do płci to czuję, że będzie chłopczyk. Objawy mam tez zupełnie inne niż przy Hani, wyglądam i czuje się bardzo dobrze, a bynajmniej mąż twierdzi, że promienieje, ale kto wie czy mówi mi prawdę ;)
    W poprzedniej ciąży mąż cały czas twierdził, że będzie chłopak, teraz tez tak uważa ;)
    Wróżby mówią, że będzie chłopak, kalendarz chiński, że dziewczynka więc kto wie ;)

EwaP lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Prześliczna! Mama moja będzie na weekend to może mi pokaże jak się na szydełku robi. A dzisiaj na FB Osmiornicznki dla wcześniaków takie zdjęcie. Za każdym razem jak na nie patrzę chce mi się wyć. Moja koleżanka z pracy urodziła 2 msc temu w 24 tygodniu. Maleńka jest w bardzo poważnym stanie.

Moja kuzynka urodziła w 27 tc. dziewczynka miała dodatkowo hipotrofię płodową, urodziła się z wagą 620g dokładnie tego samego dnia co Hania, w tej chwili wiele nie odbiega od mojej małej waży już prawie 6,5 kg rozwija się prawidłowo :) Dlatego wiem, że i skrajne wcześniaki mają duże szanse. Ale fakt, gdy przeglądam zdjęcia małej zaraz po urodzeniu to aż ściska w gardle..

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy na usg genetycznym którejś lekarz powie co widzi :) i na ile to się później sprawdzi :P
    ja bym chciała szybko wiedzieć a nie czekać do 30 tyg ale wiadomo że niektóre dzieciaczki są nieśmiałe i nie chcą nóg rozkładać i co zrobić :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    ciekawe czy na usg genetycznym którejś lekarz powie co widzi :) i na ile to się później sprawdzi :P
    ja bym chciała szybko wiedzieć a nie czekać do 30 tyg ale wiadomo że niektóre dzieciaczki są nieśmiałe i nie chcą nóg rozkładać i co zrobić :P

Teraz nie chcą nóg rozkladac, to zle ;) ale za kilka lat, to bedziemy pilnować, by oby tego nie robiły zbyt szybko :P :P

angelstw, wszamanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzą te Wasze suwaczki do przodu!!!! ;)

wariatka3 lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida to fakt z tym rozkładaniem hihihi :P

merida17 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że na pranatalnych mój maluszek pokaże co ma tam między nóżkami :D

EwaP, wariatka3, zicka lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta ośmiorniczka!

Ja również mam nadzieję, że na genetycznym dowiem się jaka płeć, imiona już wybrane od dawna, tylko nie wiem jak się do maleństwa w brzuchu zwracać :)

Mnie dziś naleciało na kakao. Piłam chyba ze 20 lat temu, bo nie toleruje laktozy i nie lubię mleka pod żadną postacią, ble. Zadziwiające jak w ciąży wszystko się zmienia :) Ale rewolucja w brzuchu po mleku jest, wzdęcia i kiszki grają marsza :D Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

p19udqk36s5wi0vb.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia7979 wrote:
    Super ta ośmiorniczka!

Ja również mam nadzieję, że na genetycznym dowiem się jaka płeć, imiona już wybrane od dawna, tylko nie wiem jak się do maleństwa w brzuchu zwracać :)

Mnie dziś naleciało na kakao. Piłam chyba ze 20 lat temu, bo nie toleruje laktozy i nie lubię mleka pod żadną postacią, ble. Zadziwiające jak w ciąży wszystko się zmienia :) Ale rewolucja w brzuchu po mleku jest, wzdęcia i kiszki grają marsza :D Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Fakt, ciążą to dziwny stan :P Ja dzisiaj zjadłam kiełbasę ''z metra'' :P Nigdy nie przepadałam za kiełbasianymi wyrobami, chyba że takie świeżo uwędzone to jeszcze, a dzisiaj nie wiem co mi się stało wolałam kiełbasę od czekolady :P
    A teraz robię gulasz, na ostro, a ostrego nigdy nie lubiłam ;) Ciekawe czy po ciąży, nasze smaki powrócą ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 14:32

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również zaczęłam jeść mięso, a za kiełbasą nie mogę się opędzić...

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie mięsne jeże :D ogólnie mięso może dla mnie nie istnieć, jem raz w tygodniu, wole ryby ale teraz szybki, kabanosy, kiełbasy i schabowe pycha

venne lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Basia90 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja jakaś wariatka jestem, bo wy wszystkie o L4, a ja w lipcu zamierzam wrócić do pracy ;p Mam przerwę od kwietnia, akurat jak mi się umowa skończyła to zaszłam w ciążę. Miałam wrócić w maju, ale pracodawca nie miał na mnie pieniędzy (Urząd Miejski), ale kazał mi czekać bo coś będą kombinować bo bardzo mnie potrzebują (taa i zapomnieli, że w kwietniu kończy mi się umowa i mnie nie uwzględnili w budżecie) oo i tak wykombinowali, że w lipcu załatwili mi super staż za 1500zł netto, no ale staż. A od stycznia ponownie normalne zatrudnienie, tyle, że na to zatrudnienie już nie zdążę ;p Ale stwierdziłam, że lepsze to niż siedzenie plackiem w domu przez 9 miesięcy..

relgh371p970veew.png
  • EwaP Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj rozmawiałam z koleżanka i mówiła, że u niej na pierwszym genetycznym było wyraźnie widać co będzie, miała w 12 tyg.

My zdecydowaliśmy, ze nie będziemy sprawdzać co będzie, ale jakoś nie wierze, ze damy rade wytrzymac ;)

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu strasznie "kurczakowa" byłam. Kotlety z piersi kurczaka, pieczone udka, warzywa z ryżem i kurczakiem, no wszystko co z kurczakiem pochłaniałam w ogromnych ilościach. Odkąd jestem w ciąży kurczak jest BE - no nie mogę tknąć, inne rodzaje mięsa jem tak jak wcześniej, byle to nie był kurczak.
    Ale to podobno mija, bo moja koleżanka też miała wstręt do kurczaka.

p19udqk36s5wi0vb.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    To chyba ja jakaś wariatka jestem, bo wy wszystkie o L4, a ja w lipcu zamierzam wrócić do pracy ;p Mam przerwę od kwietnia, akurat jak mi się umowa skończyła to zaszłam w ciążę. Miałam wrócić w maju, ale pracodawca nie miał na mnie pieniędzy (Urząd Miejski), ale kazał mi czekać bo coś będą kombinować bo bardzo mnie potrzebują (taa i zapomnieli, że w kwietniu kończy mi się umowa i mnie nie uwzględnili w budżecie) oo i tak wykombinowali, że w lipcu załatwili mi super staż za 1500zł netto, no ale staż. A od stycznia ponownie normalne zatrudnienie, tyle, że na to zatrudnienie już nie zdążę ;p Ale stwierdziłam, że lepsze to niż siedzenie plackiem w domu przez 9 miesięcy..

Ja tam wole już odpoczywać w spokoju, bez stresu, można gdzieś będzie wyjechać, poodwiedzać znajomych i rodzinę, a po porodzie nie będzie na to czasu ;d

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa kurcze jak zaczynałam pisać posta to był temat L4, a w między czasie już mięsny jeż i nie utrafiłam z tematem ;p

PeggySue, EwaP lubią tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze apetyt na fastfoody ale rzadko kiedy sobie na to pozwalam, ale non stop bym opierdzieliła hamburgera, hot doga, pizze albo kebaba ;d

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fast food, przed ciąża robiłam pizzę w domu dwa trzy razy w tyg, jak mała już spała :) a teraz za te 3 miesiące praktycznie zjadłam dwa razy i to bez szału :) przynajmniej piekarnik odpocznie

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    dzisiaj rozmawiałam z koleżanka i mówiła, że u niej na pierwszym genetycznym było wyraźnie widać co będzie, miała w 12 tyg.

My zdecydowaliśmy, ze nie będziemy sprawdzać co będzie, ale jakoś nie wierze, ze damy rade wytrzymac ;)

Tez słyszałam o takich przypadkach, mój lekarz raczej to sprawdza już na tym etapie. Hania podczas tego USG bardzo wariowała i musiałam czekać ;) Ciekawe jak kolejne dzieciątko ;)

EwaP lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ