X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    A jakie duplo macie?
    Mamy 3 zestawy
    Ten był kupiony jak miała rok i miesiac
    lego-duplo-lustige-tiere-10573.jpg

te pół roku później
    lego-grundbausteine-6176-lego-duplo-14539655.jpg

a te teraz na dzien dziecka. Kocha minnie
    0673419248686_p2_v3_s550x406.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:28

Sweet_CupCake lubi tę wiadomość

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka_czarna pięknie Ci to wyszło :)

Co do płci to czuję, że będzie chłopczyk. Objawy mam tez zupełnie inne niż przy Hani, wyglądam i czuje się bardzo dobrze, a bynajmniej mąż twierdzi, że promienieje, ale kto wie czy mówi mi prawdę ;)
    W poprzedniej ciąży mąż cały czas twierdził, że będzie chłopak, teraz tez tak uważa ;)
    Wróżby mówią, że będzie chłopak, kalendarz chiński, że dziewczynka więc kto wie ;)

EwaP lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Prześliczna! Mama moja będzie na weekend to może mi pokaże jak się na szydełku robi. A dzisiaj na FB Osmiornicznki dla wcześniaków takie zdjęcie. Za każdym razem jak na nie patrzę chce mi się wyć. Moja koleżanka z pracy urodziła 2 msc temu w 24 tygodniu. Maleńka jest w bardzo poważnym stanie.

Moja kuzynka urodziła w 27 tc. dziewczynka miała dodatkowo hipotrofię płodową, urodziła się z wagą 620g dokładnie tego samego dnia co Hania, w tej chwili wiele nie odbiega od mojej małej waży już prawie 6,5 kg rozwija się prawidłowo :) Dlatego wiem, że i skrajne wcześniaki mają duże szanse. Ale fakt, gdy przeglądam zdjęcia małej zaraz po urodzeniu to aż ściska w gardle..

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy na usg genetycznym którejś lekarz powie co widzi :) i na ile to się później sprawdzi :P
    ja bym chciała szybko wiedzieć a nie czekać do 30 tyg ale wiadomo że niektóre dzieciaczki są nieśmiałe i nie chcą nóg rozkładać i co zrobić :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    ciekawe czy na usg genetycznym którejś lekarz powie co widzi :) i na ile to się później sprawdzi :P
    ja bym chciała szybko wiedzieć a nie czekać do 30 tyg ale wiadomo że niektóre dzieciaczki są nieśmiałe i nie chcą nóg rozkładać i co zrobić :P

Teraz nie chcą nóg rozkladac, to zle ;) ale za kilka lat, to bedziemy pilnować, by oby tego nie robiły zbyt szybko :P :P

angelstw, wszamanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzą te Wasze suwaczki do przodu!!!! ;)

wariatka3 lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida to fakt z tym rozkładaniem hihihi :P

merida17 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że na pranatalnych mój maluszek pokaże co ma tam między nóżkami :D

EwaP, wariatka3, zicka lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta ośmiorniczka!

Ja również mam nadzieję, że na genetycznym dowiem się jaka płeć, imiona już wybrane od dawna, tylko nie wiem jak się do maleństwa w brzuchu zwracać :)

Mnie dziś naleciało na kakao. Piłam chyba ze 20 lat temu, bo nie toleruje laktozy i nie lubię mleka pod żadną postacią, ble. Zadziwiające jak w ciąży wszystko się zmienia :) Ale rewolucja w brzuchu po mleku jest, wzdęcia i kiszki grają marsza :D Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

p19udqk36s5wi0vb.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia7979 wrote:
    Super ta ośmiorniczka!

Ja również mam nadzieję, że na genetycznym dowiem się jaka płeć, imiona już wybrane od dawna, tylko nie wiem jak się do maleństwa w brzuchu zwracać :)

Mnie dziś naleciało na kakao. Piłam chyba ze 20 lat temu, bo nie toleruje laktozy i nie lubię mleka pod żadną postacią, ble. Zadziwiające jak w ciąży wszystko się zmienia :) Ale rewolucja w brzuchu po mleku jest, wzdęcia i kiszki grają marsza :D Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Fakt, ciążą to dziwny stan :P Ja dzisiaj zjadłam kiełbasę ''z metra'' :P Nigdy nie przepadałam za kiełbasianymi wyrobami, chyba że takie świeżo uwędzone to jeszcze, a dzisiaj nie wiem co mi się stało wolałam kiełbasę od czekolady :P
    A teraz robię gulasz, na ostro, a ostrego nigdy nie lubiłam ;) Ciekawe czy po ciąży, nasze smaki powrócą ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 14:32

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również zaczęłam jeść mięso, a za kiełbasą nie mogę się opędzić...

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie mięsne jeże :D ogólnie mięso może dla mnie nie istnieć, jem raz w tygodniu, wole ryby ale teraz szybki, kabanosy, kiełbasy i schabowe pycha

venne lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Basia90 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja jakaś wariatka jestem, bo wy wszystkie o L4, a ja w lipcu zamierzam wrócić do pracy ;p Mam przerwę od kwietnia, akurat jak mi się umowa skończyła to zaszłam w ciążę. Miałam wrócić w maju, ale pracodawca nie miał na mnie pieniędzy (Urząd Miejski), ale kazał mi czekać bo coś będą kombinować bo bardzo mnie potrzebują (taa i zapomnieli, że w kwietniu kończy mi się umowa i mnie nie uwzględnili w budżecie) oo i tak wykombinowali, że w lipcu załatwili mi super staż za 1500zł netto, no ale staż. A od stycznia ponownie normalne zatrudnienie, tyle, że na to zatrudnienie już nie zdążę ;p Ale stwierdziłam, że lepsze to niż siedzenie plackiem w domu przez 9 miesięcy..

relgh371p970veew.png
  • EwaP Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj rozmawiałam z koleżanka i mówiła, że u niej na pierwszym genetycznym było wyraźnie widać co będzie, miała w 12 tyg.

My zdecydowaliśmy, ze nie będziemy sprawdzać co będzie, ale jakoś nie wierze, ze damy rade wytrzymac ;)

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu strasznie "kurczakowa" byłam. Kotlety z piersi kurczaka, pieczone udka, warzywa z ryżem i kurczakiem, no wszystko co z kurczakiem pochłaniałam w ogromnych ilościach. Odkąd jestem w ciąży kurczak jest BE - no nie mogę tknąć, inne rodzaje mięsa jem tak jak wcześniej, byle to nie był kurczak.
    Ale to podobno mija, bo moja koleżanka też miała wstręt do kurczaka.

p19udqk36s5wi0vb.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    To chyba ja jakaś wariatka jestem, bo wy wszystkie o L4, a ja w lipcu zamierzam wrócić do pracy ;p Mam przerwę od kwietnia, akurat jak mi się umowa skończyła to zaszłam w ciążę. Miałam wrócić w maju, ale pracodawca nie miał na mnie pieniędzy (Urząd Miejski), ale kazał mi czekać bo coś będą kombinować bo bardzo mnie potrzebują (taa i zapomnieli, że w kwietniu kończy mi się umowa i mnie nie uwzględnili w budżecie) oo i tak wykombinowali, że w lipcu załatwili mi super staż za 1500zł netto, no ale staż. A od stycznia ponownie normalne zatrudnienie, tyle, że na to zatrudnienie już nie zdążę ;p Ale stwierdziłam, że lepsze to niż siedzenie plackiem w domu przez 9 miesięcy..

Ja tam wole już odpoczywać w spokoju, bez stresu, można gdzieś będzie wyjechać, poodwiedzać znajomych i rodzinę, a po porodzie nie będzie na to czasu ;d

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa kurcze jak zaczynałam pisać posta to był temat L4, a w między czasie już mięsny jeż i nie utrafiłam z tematem ;p

PeggySue, EwaP lubią tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze apetyt na fastfoody ale rzadko kiedy sobie na to pozwalam, ale non stop bym opierdzieliła hamburgera, hot doga, pizze albo kebaba ;d

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fast food, przed ciąża robiłam pizzę w domu dwa trzy razy w tyg, jak mała już spała :) a teraz za te 3 miesiące praktycznie zjadłam dwa razy i to bez szału :) przynajmniej piekarnik odpocznie

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    dzisiaj rozmawiałam z koleżanka i mówiła, że u niej na pierwszym genetycznym było wyraźnie widać co będzie, miała w 12 tyg.

My zdecydowaliśmy, ze nie będziemy sprawdzać co będzie, ale jakoś nie wierze, ze damy rade wytrzymac ;)

Tez słyszałam o takich przypadkach, mój lekarz raczej to sprawdza już na tym etapie. Hania podczas tego USG bardzo wariowała i musiałam czekać ;) Ciekawe jak kolejne dzieciątko ;)

EwaP lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ