STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
merida17 wrote:Widzę, ze Ty tez nie masz lekko!!
To bedzie skan potwierdzający ciąże taki ogólny! Tak to tu działa. Bedzie pogadanka, długi wywiad, ostatnio pytali, czy Maz mnie bije nawet krew chyba pobiora i dostanę mini torbę prezentów- tak było za pierwszym razem ostatnio. 100 ciężarówek w kolejce i cały dzien do dupy
Na prenat ide prywatnie do ginka.
To widzę że masz tak jak ja hehehe mi usg na 28 czerwca dali a do samej poloznej czekalam 3 tygodnie wiec znam twoj bol
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-
Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, nie mam siły nadrabiać... wybaczcie. Wczoraj byliśmy u lekarza, wszystko dobrze zrobił nam od razu prenatalne, bo dzidzius ma 4,8 cm wg usg ciaza jest starsza o prawie tydzień, więc mam nowy termin porodu na 2.01.2017 (poproszę Justynko o zmianę ). A maluszek ruszal się tak, ze doktorek nie umiał uchwycić nie których rzeczy i długo manewrowal tym usg. Dostałam wreszcie skierowanie na te badania z krwi więc na następna wizyte zrobię. A następna wizyta 15 lipca, więc za 4 tyg możliwe że że tym czasie będę już czuła ruchy maluszka także meega fajnie no i doktorek powiedział, ze będzie już możliwe poznanie płci (chociaż ja i tak Czuję że to bedzie chłopiec ) Czuję się dobrze, od kilku dni mam mega parcie na pęcherz i ciągnięcia w brzuchu więc macica rośnie. No i mam mdłości , ale głównie wieczorem i spontanicznie wymiotuje czasem.
Dziewczyny dużo sił , cierpliwości i zdrowych ciąż życzę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 11:36
wariatka3, Kasha, Madzia1888, PeggySue, angelstw, merida17, derii84, wszamanka, zicka, skallarek, joasia8966 lubią tę wiadomość
-
Co do drugiego macierzynskiego to po pierwszym mozesz bezposrednio przesc na l4 i beda ci liczyc takie skladki jak mialas nie musisz wracac nawet na jeden dzien l4 przez 9mcy i pozniej roczny macierzynski pobierasz to wiem napewno. Cos sie szefowej chyba niespodobalo26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
kurcze...przekombinowałam z porządkami i spadłam z krzesła, zakręciło mi się w głowie przy mysiu górnej szafki w kuchni....jestem przerazona, brzuch mnie nie boli, tylko krzyże ...jutro ma mnie przyjąć lekarz o 11.30- trzymajcie kciuki za mojego groszka proszę Dziewczyny...
idę się położyć, mam takie wyrzuty sumienia, że to nie do wiary.....zicka, wariatka3 lubią tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
EwaP wrote:kurcze...przekombinowałam z porządkami i spadłam z krzesła, zakręciło mi się w głowie przy mysiu górnej szafki w kuchni....jestem przerazona, brzuch mnie nie boli, tylko krzyże ...jutro ma mnie przyjąć lekarz o 11.30- trzymajcie kciuki za mojego groszka proszę Dziewczyny...
idę się położyć, mam takie wyrzuty sumienia, że to nie do wiary.....
Ewa, aleś mnie kobieto wystraszyła!!!
Na pewno wszystko jest w porządku, dobrze, że jutro masz lekarza, teraz to tylko leżeć i odpoczywać i nie ruszaj mi się do żadnego sprzątania bo normalnie zlejemy Ci tu tyłek!
A to też taka nauka dla nas dziewczyny - nigdy nie wiemy co może się wydarzyć, moment i nam się może coś stać, dlatego oszczędzajmy się i uważajmy na siebie.EwaP lubi tę wiadomość
-
Natrzaskałyście dziewczęta 50 stron od mojej ostatniej wizyty tutaj. Ja niestety nie mam dobrych wieści dzisiaj miałam USG i mój maluszek nadal nie ma serduszka i ma 44 mm, tak jak na poprzednim USG, lekarz kazał jeszcze przyjść za tydzień i zlecił bete, ale raczej to nie jest żywa ciąża
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia1888 wrote:To widzę że masz tak jak ja hehehe mi usg na 28 czerwca dali a do samej poloznej czekalam 3 tygodnie wiec znam twoj bol
Mi wizytę ustalili w ciagu tyg, bo list poszedł w poniedz, w piatek przyszedł termin na 14 lipca chyba (srednio mi ten dzien pasuje) i to na oko 13 tydz bedzie. Do gp chodzę od ręki, nie musze czekać. Do poloznej jeszcze nie byłam, ale ona robi to samo co gp w sumie, wiec nie wnikam w pierwszej ciazy chodziłam do obu na przemian, ale teraz zmienilam przychodnie, to zobaczymy, jak wyjdzie w praniu
A ginka mam Polaka, bardzo dobrego, wiec szpital odbebniam, bo rodziło mi sie w nim super. -
U mnie jeszcze tydzien do wizyty... Jak to wytrzymac?:p
Brzuch przestal bolec. Nie wiem skad te nocne bole, ale dobrze ze juz sobie poszly;)
Plamienia cale szczescie brak wiec luz
Jutro wieczorek zapoznawczy moich rodzicow z rodzicami B. Mimo 8 letniego zwiazku jakos nigdy sie nie udalo ich spotkac na dluzszym posiedzeniu, ba... Rodzice B nawet nigdy nie widzieli jak mieszkamy mimo tego ze ich syn od 16 roku zycia byl wiecej tu niz w domu a teraz tu juz mieszka od dluzszego czasu, no a ja teraz sie strasznie stresuje..
Dzisiaj ieczorem wybieram sie na festyn napchac sie wata cukrowa na pocieszenie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 14:12
Kasha lubi tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Lezymy, leżymy....też się wystraszyłam. Na prawde szczęście, ze nie przyjmie jutro bo bym oszalała....
Dzięki za słowa otuchy dziewczyny.
Myszka - trzymaj się tam.
Dorcia7979 wrote:Ewa, aleś mnie kobieto wystraszyła!!!
Na pewno wszystko jest w porządku, dobrze, że jutro masz lekarza, teraz to tylko leżeć i odpoczywać i nie ruszaj mi się do żadnego sprzątania bo normalnie zlejemy Ci tu tyłek!
A to też taka nauka dla nas dziewczyny - nigdy nie wiemy co może się wydarzyć, moment i nam się może coś stać, dlatego oszczędzajmy się i uważajmy na siebie.Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Myszka trzymam kciuki!
Marcza jestem w szoku znowu krwiak sie wylał? cos podobnie mamy... ale w szpitalu bylo pelno kobiet co krwawily a potem ok
byly dziewczyny z ciagnieciami w dol i tez na usg ok, czasem dostawaly czopki rozkurczowe a ja to biore nospe jak cos mnie bardziej ciagnie
Ewa nie ma co po krzeslach skakac, moja mama w ciazy z schodow spadla i bylo ok wiec po prostu lez i odpoczywaj i sie nie forsuj juz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 16:32
EwaP lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017