X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Madzia1888 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Widzę, ze Ty tez nie masz lekko!!

To bedzie skan potwierdzający ciąże :D taki ogólny! Tak to tu działa. Bedzie pogadanka, długi wywiad, ostatnio pytali, czy Maz mnie bije nawet ;) krew chyba pobiora i dostanę mini torbę prezentów- tak było za pierwszym razem ostatnio. 100 ciężarówek w kolejce i cały dzien do dupy :/
    Na prenat ide prywatnie do ginka.

To widzę że masz tak jak ja hehehe mi usg na 28 czerwca dali a do samej poloznej czekalam 3 tygodnie wiec znam twoj bol ;)

*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***

gannyx8dxw1dmqff.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dawno mnie tu nie było, nie mam siły nadrabiać... wybaczcie. Wczoraj byliśmy u lekarza, wszystko dobrze ;) zrobił nam od razu prenatalne, bo dzidzius ma 4,8 cm :) wg usg ciaza jest starsza o prawie tydzień, więc mam nowy termin porodu na 2.01.2017 (poproszę Justynko o zmianę :) ). A maluszek ruszal się tak, ze doktorek nie umiał uchwycić nie których rzeczy i długo manewrowal tym usg. Dostałam wreszcie skierowanie na te badania z krwi więc na następna wizyte zrobię. A następna wizyta 15 lipca, więc za 4 tyg :) możliwe że że tym czasie będę już czuła ruchy maluszka także meega fajnie no i doktorek powiedział, ze będzie już możliwe poznanie płci (chociaż ja i tak Czuję że to bedzie chłopiec ;) ) Czuję się dobrze, od kilku dni mam mega parcie na pęcherz i ciągnięcia w brzuchu więc macica rośnie. No i mam mdłości , ale głównie wieczorem i spontanicznie wymiotuje czasem.

Dziewczyny dużo sił , cierpliwości i zdrowych ciąż życzę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 11:36

wariatka3, Kasha, Madzia1888, PeggySue, angelstw, merida17, derii84, wszamanka, zicka, skallarek, joasia8966 lubią tę wiadomość

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do drugiego macierzynskiego to po pierwszym mozesz bezposrednio przesc na l4 i beda ci liczyc takie skladki jak mialas nie musisz wracac nawet na jeden dzien :) l4 przez 9mcy i pozniej roczny macierzynski pobierasz :) to wiem napewno. Cos sie szefowej chyba niespodobalo ;)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze...przekombinowałam z porządkami i spadłam z krzesła, zakręciło mi się w głowie przy mysiu górnej szafki w kuchni....jestem przerazona, brzuch mnie nie boli, tylko krzyże ...jutro ma mnie przyjąć lekarz o 11.30- trzymajcie kciuki za mojego groszka proszę Dziewczyny...

idę się położyć, mam takie wyrzuty sumienia, że to nie do wiary.....

zicka, wariatka3 lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    kurcze...przekombinowałam z porządkami i spadłam z krzesła, zakręciło mi się w głowie przy mysiu górnej szafki w kuchni....jestem przerazona, brzuch mnie nie boli, tylko krzyże ...jutro ma mnie przyjąć lekarz o 11.30- trzymajcie kciuki za mojego groszka proszę Dziewczyny...

idę się położyć, mam takie wyrzuty sumienia, że to nie do wiary.....

Ewa, aleś mnie kobieto wystraszyła!!!
    Na pewno wszystko jest w porządku, dobrze, że jutro masz lekarza, teraz to tylko leżeć i odpoczywać i nie ruszaj mi się do żadnego sprzątania bo normalnie zlejemy Ci tu tyłek!
    A to też taka nauka dla nas dziewczyny - nigdy nie wiemy co może się wydarzyć, moment i nam się może coś stać, dlatego oszczędzajmy się i uważajmy na siebie.

EwaP lubi tę wiadomość

p19udqk36s5wi0vb.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natrzaskałyście dziewczęta 50 stron od mojej ostatniej wizyty tutaj. Ja niestety nie mam dobrych wieści :( dzisiaj miałam USG i mój maluszek nadal nie ma serduszka i ma 44 mm, tak jak na poprzednim USG, lekarz kazał jeszcze przyjść za tydzień i zlecił bete, ale raczej to nie jest żywa ciąża

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ nadzieja umiera ostatnia!!! Musimy wierzyć, ze to tylko Leniuszek w Twoim brzuszku rośnie!

Ewa!!!!!! Ty wiesz! Dobrze, ze dobrze! Ufff!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia1888 wrote:
    To widzę że masz tak jak ja hehehe mi usg na 28 czerwca dali a do samej poloznej czekalam 3 tygodnie wiec znam twoj bol ;)

Mi wizytę ustalili w ciagu tyg, bo list poszedł w poniedz, w piatek przyszedł termin na 14 lipca chyba (srednio mi ten dzien pasuje) i to na oko 13 tydz bedzie. Do gp chodzę od ręki, nie musze czekać. Do poloznej jeszcze nie byłam, ale ona robi to samo co gp w sumie, wiec nie wnikam ;) w pierwszej ciazy chodziłam do obu na przemian, ale teraz zmienilam przychodnie, to zobaczymy, jak wyjdzie w praniu ;)

A ginka mam Polaka, bardzo dobrego, wiec szpital odbebniam, bo rodziło mi sie w nim super.

• Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka... Tak mi przykro, wyobrażam sobie co musisz teraz przeżywać. Ale nadzieję trzeba mieć do końca, natura płata różne figle, będę trzymać kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 13:40

p19udqk36s5wi0vb.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka@ trzymam za was kciuki. Musi byc dobrze wierze w to!

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze tydzien do wizyty... Jak to wytrzymac?:p

Brzuch przestal bolec. Nie wiem skad te nocne bole, ale dobrze ze juz sobie poszly;)
    Plamienia cale szczescie brak wiec luz :)

Jutro wieczorek zapoznawczy moich rodzicow z rodzicami B. Mimo 8 letniego zwiazku jakos nigdy sie nie udalo ich spotkac na dluzszym posiedzeniu, ba... Rodzice B nawet nigdy nie widzieli jak mieszkamy mimo tego ze ich syn od 16 roku zycia byl wiecej tu niz w domu a teraz tu juz mieszka od dluzszego czasu, no a ja teraz sie strasznie stresuje..

Dzisiaj ieczorem wybieram sie na festyn napchac sie wata cukrowa na pocieszenie!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 14:12

Kasha lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• zicka Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, trzymaj się kochana!!! My wierzymy, że musi być dobrze!!
    Ewcia - a Ty uważaj na siebie i bobaska!!!
    Rosana - głowa do góry ;)) Na pewno będzie miły dzień ;)))))

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezymy, leżymy....też się wystraszyłam. Na prawde szczęście, ze nie przyjmie jutro bo bym oszalała....

Dzięki za słowa otuchy dziewczyny.

Myszka - trzymaj się tam.

Dorcia7979 wrote:
    Ewa, aleś mnie kobieto wystraszyła!!!
    Na pewno wszystko jest w porządku, dobrze, że jutro masz lekarza, teraz to tylko leżeć i odpoczywać i nie ruszaj mi się do żadnego sprzątania bo normalnie zlejemy Ci tu tyłek!
    A to też taka nauka dla nas dziewczyny - nigdy nie wiemy co może się wydarzyć, moment i nam się może coś stać, dlatego oszczędzajmy się i uważajmy na siebie.

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • amelik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka trzymam kciuki!
    Marcza jestem w szoku znowu krwiak sie wylał? cos podobnie mamy... ale w szpitalu bylo pelno kobiet co krwawily a potem ok

byly dziewczyny z ciagnieciami w dol i tez na usg ok, czasem dostawaly czopki rozkurczowe a ja to biore nospe jak cos mnie bardziej ciagnie
    Ewa nie ma co po krzeslach skakac, moja mama w ciazy z schodow spadla i bylo ok wiec po prostu lez i odpoczywaj i sie nie forsuj juz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 16:32

EwaP lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP kobieto musisz uważać :-) męża wysłać na krzesełko by mył szafeczki a Ty łóżeczko i książeczka :-)

Dziewczyny jeszcze niecałe 5 Godzin do mojej wizyty :-) odliczam :-)

zicka, EwaP, merida17 lubią tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do karuzel to w energilandi na każdej karuzeli jest zakaz dla kobiet w ciąży.

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP nigdy więcej tego nie rób, obiecaj! Leż i się niczym nie stresuj. Wszystko będzie dobrze. Myszka nie znamy się ale moje kciuki też mocno zaciśnięte. Trzymajcie się dziewczyny cieplutko :)

EwaP lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was leciała samolotem w ciąży? Jakie są opinie na ten temat?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczal mi leciec sluz koloru toffi. Nie wiem co mam robic, nie chce wszystkich straszyc.
    Do tej pory bylo zupelnie czysto. Nawet plamienie implantacyjne mnie ominelo.

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• amelik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana lezec i w pon do lekarza albo na IP
    sluz tylko brazowy czy cos czerwonego tez?
    jak nie minie to lepiej IP tez z powodu tego bolu

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ