X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • never give up Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Angelstw :) I tego się właśnie boję tzn. tego, że nasze dziecko pójdzie w matkę a nie w ojca i oczy już o 5 tej będzie otwierało :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never ja mam nadzieję ze jak przyjdą dłuższe moce i o 5 będzie jeszcze ciemno to wtedy pośpimy dłużej ;-) jak będzie widział ze jeszcze ciemno to może pośpi dłużej ;-) haha nadzieja ;-) ja naprawdę nie narzekam przynajmniej śpi całą noc a ja wtedy też i to jak zabita :-P i tak sobie myślę ze po ciężkich nieprzesypianych przez rok nocach wstawanie o 5 nie jest problemem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 06:18

derii84 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzy mi się takie dziecko :) Jeśli jesteśmy przy życzeniach to ja poproszę właśnie taki model: śpi całą noc i śpi tak mocno jak ojciec :)

A tak na poważnie to po porodzie rozważam kupno maty z czujnikiem ruchu i kosz Mojżesza żeby sobie strachu i wstawania etc. oszczędzić :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie witam ;) u mnie 5:30 wlasnie i zbieram sie do pracy.
    Oczywiście Dzidziuska nie odpuszcza i kibelek z rana zaliczony!

Dostałam wczoraj list ze szpitala z data na pierwszy skan- za 4 tyg!

angelstw lubi tę wiadomość

• venne Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszyscy zachwalają ten kosz mojżesza tymczasem nie wiem w czym on jest lepszy od normalnego łóżeczka

O matach z czujnikiem ruchu nie słyszałam, my zamontujemy kamerkę z widokiem na łóżeczko, żeby dziecko samo uczyło się zasypiać i żebym miała podgląd jak śpi czy wszystko ok. Nasi sąsiedzi tak zrobili i powiem wam, że naprawdę świetny pomysł, mają 0 problemów z pójściem spać swoich maleństw.

h44eyx8d1a0f3ngg.png

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć merida :) Ty zaliczyłaś kibelek a mnie ból głowy od wczoraj nie opuszcza - boję się brać leki i kurdę muszę się z nim męczyć :( A sio ode mnie bólu...

Piszesz o I scanie tzn. USG prenatalne :)?

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    wszyscy zachwalają ten kosz mojżesza tymczasem nie wiem w czym on jest lepszy od normalnego łóżeczka

O matach z czujnikiem ruchu nie słyszałam, my zamontujemy kamerkę z widokiem na łóżeczko, żeby dziecko samo uczyło się zasypiać i żebym miała podgląd jak śpi czy wszystko ok. Nasi sąsiedzi tak zrobili i powiem wam, że naprawdę świetny pomysł, mają 0 problemów z pójściem spać swoich maleństw.

venne raczej nie chodzi o to czy jest lepszy a w naszym przypadku po prostu praktyczniejszy bo mam bardzo mało miejsca w sypialni i łóżeczko się tam nie zmieści. Zanim zmienimy pokój na dziecięcy musimy sobie jakoś radzić :) Plusem kosza jest to, że występuje on w wersji ze stelażem i na kółkach czyli będę mogła nim bujać i jeździć po całym domu, balkonie etc.

A co do kamerki to ciekawy pomysł :) Poczytam o nich w necie :)

angelstw lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:

ja miałam zwykłe drewniane łóżeczko przy Jasiu i jak dla mnie to był niewypał. Tzn był ok do czasu kiedy Jaś nie zaczął się przekręcać na brzuszek i kokosić. Więc właśnie tym razem zdecydowałam na kosz Mojżesza a jak zacznie być bardziej ruchliwy/a to od razu będzie turystyczne tak jak teraz ma Jasiu. Nie wyobrażam sobie dziecka śpiącego w drewnianym łóżeczku ze szczebelkami, które tak jak Jasiu zasypiając tarza się na wszystkie strony i mam wrażenie że czasem zasypia na głowie . Chyba musiałabym wstawać w nocy do niego po to by odblokowywać mu poplątane w szczebelkach nogi i ręce :)
    wiadomo że każdy zrobi po swojemu, ja już nauczona swoim doświadczeniem wiem, że drewnianego łóżeczka nawet nie rozłożę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 06:55

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Marzy mi się takie dziecko :) Jeśli jesteśmy przy życzeniach to ja poproszę właśnie taki model: śpi całą noc i śpi tak mocno jak ojciec :)

A tak na poważnie to po porodzie rozważam kupno maty z czujnikiem ruchu i kosz Mojżesza żeby sobie strachu i wstawania etc. oszczędzić :)

ojj ja już myślałam że u nas przespane noce nie nadejdą nigdy :) problemem Jasia nie było to że był głodny w nocy...on po prostu nie potrafił zasnąć jak przebudził się w nocy a nadgorliwa mama biegła od razu na jedno kwęknięcie :P ale doszłam do tego i w końcu udało się ;)od 20-5:20 mamy spokój :)

a ta mata z czujnikiem ruchu to działa na każdy ruch dziecka? i ona dzwoni? pika? jak to działa? :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

Wysłany: 18 czerwca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    ojj ja już myślałam że u nas przespane noce nie nadejdą nigdy :) problemem Jasia nie było to że był głodny w nocy...on po prostu nie potrafił zasnąć jak przebudził się w nocy a nadgorliwa mama biegła od razu na jedno kwęknięcie :P ale doszłam do tego i w końcu udało się ;)od 20-5:20 mamy spokój :)

a ta mata z czujnikiem ruchu to działa na każdy ruch dziecka? i ona dzwoni? pika? jak to działa? :)

angelstw ja sobie tu o nich poczytałam :)
    http://www.tommeetippee.pl/department/monitors/

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 18 czerwca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę oddać krew na progesteron. Miłego dnia i do później :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • Aleksandraa Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski.
    Mogę dolaczyc do Was na fb? Tam pewnie bede bardziej aktywna bo tutaj to poprostu nie nadazam Was nadrabiac :p a do tego mdlosci nie daja spokoju.
    Pozdrawiam i spokojnego dnia zycze :)

w5wqdf9hjufkrer3.pngm3sxdqk32v3vt1j1.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a ja obudziłam się z bólem w prawej części brzucha. Dzisiaj mam wizytę, ale późno bo po 20, wiec się później odezwę :-) trzymajcie kciuki :-)

Madzia1888, Beata1987, EwaP lubią tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida! Ode mnie życzenia spóźnione, ale bardzo szczere!:) spokojnej ciąży i pociechy z coreczki!:)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) ranne ptaszki :D

ja wstałam o 7, całe moje 2osobowe stadko jeszcze śpi. Oczywiście w weekend to śpi do 9 a w tygodniu mni eo 7 zwleka z łóżka i gdzie tu sprawiedliwość? Już się przestawiłam na tą 7.
    Posprzątałam trochę, czekam aż wstaną żeby odkurzyć. Zagonie M do mycia podłogi i łazienki bo to jego robota. Śniadanie i spadamy do teściów.

O coś zaczyna tam jęczeć, może wstaną zaraz :)

U nas zwykłe łóżeczko też się nie spisuje, nawet jak mała w nim śpi bo ją przełożę to bija głową o szczebelki, mimo ochraniacza, nóżki między szczeble wkłada i nie może ich otem wyciągnąć... Liczę,że jak zdejmę cały bok to będzie lepiej a jak nie to może faktycznie przeniosę się na turystyczne.

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzil mnie w nocy okropny bol brzucha. Wczesniej mnie pobolewal czasami, ale to raczej tak ze cos pociagnelo lub tak jak na okres, a teraz ten bol byl kompletnie inny. Az sie wystraszylam.
    Teraz leze i nadal czuje pobolewanie ale juz delikatne. Nie wiem co mam o tym myslec...

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• angelstw Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana weź dodatkowy magnez i jeśli mpcno boli to nospe lyknij!!

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Never ja mam nadzieję ze jak przyjdą dłuższe moce i o 5 będzie jeszcze ciemno to wtedy pośpimy dłużej ;-) jak będzie widział ze jeszcze ciemno to może pośpi dłużej ;-) haha nadzieja ;-) ja naprawdę nie narzekam przynajmniej śpi całą noc a ja wtedy też i to jak zabita :-P i tak sobie myślę ze po ciężkich nieprzesypianych przez rok nocach wstawanie o 5 nie jest problemem ;-)

Widzę, że mamy ten sam problem, prócz rolety zawuesilismy koc w sypialni, pomogło, śpi do 7,ale w nocy ma kilka pobudek

Jak coś to żyje, ale pracowałam, skończyło się leniuchowanie. Ciężko ukryć w pracy moje mdłości, bo mam je akurat wtedy największe, w domu jest ok, jakoś znośnie, a tam nasilają się, drażnią mnie zapachy perfum, ta mieszanka mnie dobija.

Za 9 dni mam nadzieje ujrzeć moja fasolkę zdrowa i piękna, odliczam dni z przyspieszonym tetnnem.

Dziewczyny czy macie widoczne naczynia krwionośne na piersiach, bo u mnie nie, ciut się powiekszyly, ale nie wiem czy przez ciążę czy przez plus 2kg

Życzę udanej soboty, ja zostałam sama z Olafem, mąż i starszy pojechali na mecze football, starszak gra, wrócą jutro wieczorem, wiec nie będzie drzemki popołudniowej

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana weź magnez, a jak nie przejdzie to no spe

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida ode mnie także spóźnione, ale szczere, dużo zdrówka, witalności, spokojnej ciąży oraz lekkiego porodu

merida17 lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ