X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa super!

EwaP lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 3:02 a ja od godziny nie mogę spac. Zjadłam juz bułke i dalej nic.
    Do tego co jakis czas kluje mnie w pochwie, któras z Was tak miala?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moje dziecko o 6 miało wyjechać na wycieczkę przedszkola akurat wyjazd do Bałtowa park dinozaurow. Maz nastąpił budzik mowilam będzie grał pewnie nie usłyszeć to mnie szturchnij. Słyszę o quw która godzina!!!! Okazało się ze przebudził się 5.50 wszystko w pośpiechu dziecko bez śniadania dobrze ze wszystko naszykowalam wczoraj . zebrać się w 10minut ... Chociaż pewnie później wyjada bo sprawdzanie autokaru przez policje ale tydzień się zaczął pięknie moim płaczem po filmie a teraz zaspalismy dobrze ze późno niż wcale dziecko by mi tego nie wybaczylo...

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • venne Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Dziś moje dziecko o 6 miało wyjechać na wycieczkę przedszkola akurat wyjazd do Bałtowa park dinozaurow. Maz nastąpił budzik mowilam będzie grał pewnie nie usłyszeć to mnie szturchnij. Słyszę o quw która godzina!!!! Okazało się ze przebudził się 5.50 wszystko w pośpiechu dziecko bez śniadania dobrze ze wszystko naszykowalam wczoraj . zebrać się w 10minut ... Chociaż pewnie później wyjada bo sprawdzanie autokaru przez policje ale tydzień się zaczął pięknie moim płaczem po filmie a teraz zaspalismy dobrze ze późno niż wcale dziecko by mi tego nie wybaczylo...

byłam z mężem w Bałtowie ;) ;) ostatnio w majówkę, fajnie tam jest, w szczególności podobało mi się mini zoo i park miniatur :) strasznie to duuużeee

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry nie w Bałtowie, w Inwałdzie ;) ;)

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja witam ranne ptaszki :)
    Jak L4 to spać nie idzie od 6, ehhh idę dziecko do szkoły wyszykować :)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ja dziś zrobiłam test :P zasłoniłam okna w pokoju grubym ciemnym kocem :D ale....z jednej strony wpadał słupek światła dziennego ;) no więc słysze syna o 5:19 :) patrzę na niego a ten stoi w łóżeczku i wzrok ma skierowany właśnie na ten słupek światła wpadający do pokoju :D także muszę dopracować moją zasłonę :D

idę sie zaraz ogarnąć póki Młody dosypia, przed 10 wybieram się na kawę do znajomej, muszę zakupić olej kokosowy i odebrać jeszcze jeden wynik co bym na jutrzejszą wizytę miała komplet. Jutro wracamy do domu a o 16:30 podglądamy Skrzata :)

kciuki za dzisiejsze widzenia z Grochami :) dobrego dnia dziewczyny!!

never give up lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Coconue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też kłuje w pochwie?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue takie kłucia są normalne. Wszystko sie naciąga, może kłuć jajnik, macica, szyjka nawet a przede wszystkim ból w pachwinach. Spokojnie.

Ja padłam o 21,nawet nie posłuchałam Lamberta z balkonu, zawiedziona jestem :( od 7 nie śpimy bo to przecież poniedziałek wiec spanie do 8-9 sie dla małej skończyło.
    Leje wiec nici z energylandii także swietnie, początek tygodnia idealny

Coconue lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • never give up Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    haha ja dziś zrobiłam test :P zasłoniłam okna w pokoju grubym ciemnym kocem :D ale....z jednej strony wpadał słupek światła dziennego ;) no więc słysze syna o 5:19 :) patrzę na niego a ten stoi w łóżeczku i wzrok ma skierowany właśnie na ten słupek światła wpadający do pokoju :D także muszę dopracować moją zasłonę :D

idę sie zaraz ogarnąć póki Młody dosypia, przed 10 wybieram się na kawę do znajomej, muszę zakupić olej kokosowy i odebrać jeszcze jeden wynik co bym na jutrzejszą wizytę miała komplet. Jutro wracamy do domu a o 16:30 podglądamy Skrzata :)

kciuki za dzisiejsze widzenia z Grochami :) dobrego dnia dziewczyny!!

Hahahahaha :):):) niemożliwy jest ten Twój maluch ;) Nieźle to wykombinował. Padłam :)

angelstw lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ale pogoda, wrrrrrrr nic tylko siedzieć pod kocem i ja tak planuje :) mam pytanie, tylko nie wiem czy nie namieszam, do becikowego potrzebne jest by były badania przed 10 tyg. ciąży ? A czy to chodzi o założoną kartę ciąży?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Miałam tydzień praktycznie bez mdłości i bez objawów.. taaa, dzisiejsza noc przebiła wszystko. Żołądek mi wysiada, mdli jak cholera i ran nie przeszło, jak to zwykle bywało.

Poza tym brzuch boli, jajnik boli i w ogóle mi jakoś źle i do bani.

Po południu idę na kontrolne USG - bo do prenatalnych jeszcze 2 tyg, a miałam się pojawiać w razie silnych bóli jajnika. Wolę pójść na USG niż kisić się na izbie pół dnia...

A na razie leżę i zdycham :(

EwaP lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    hej dziewczyny, ale pogoda, wrrrrrrr nic tylko siedzieć pod kocem i ja tak planuje :) mam pytanie, tylko nie wiem czy nie namieszam, do becikowego potrzebne jest by były badania przed 10 tyg. ciąży ? A czy to chodzi o założoną kartę ciąży?

kochana do becikowego potrzebujesz zaświadczenie od lekarza że byłaś pod jego opieką przed 10tc :) zaświadczenie dostaniesz w MOPSie czy w urzędzie który zajmuje się wypłatami becikowego. Także ani badania ani karta ciąży tu nie ma nic do rzeczy. Ważne jest to że lekarz stwierdził ciążę przed 10tc i jest to zanotowane kartotece :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:23

Emilka27 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Ana. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:

Tak, dowód na to, że rozpoczęłaś opiekę przed tym czasem - może być karta ciąży, wynik usg albo dowód wizyty, cokolwiek. Tak mi położna powiedziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:23

Emilka27 lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    kochana do becikowego potrzebujesz zaświadczenie od lekarza że byłaś pod jego opieką przed 10tc :) zaświadczenie dostaniesz w MOPSie czy w urzędzie który zajmuje się wypłatami becikowego. Także ani badania ani karta ciąży tu nie ma nic do rzeczy. Ważne jest to że lekarz stwierdził ciążę przed 10tc i jest to zanotowane kartotece :)

dzięki :) coś przeczytałam a dokładnie nie wiedziałam :)

czy u Was za każdym razem na wizycie macie inny tydzień? ja stratowałam z teminem porodu na 17.01 a teraz już mam 8.01 i dzisiaj jest po kolejnej zmianie już 10t2dz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:28

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:

Emilka27 tak ważne aby dowieść, że było się pod opieką przed 10 tyg. ale nie na podstawie karty ciąży a na podstawie zaświadczenia wydanego przez lekarza prowadzącego. Sprawdź czy " łapiesz " się na becikowe ( zgodnie z nowymi zasadami na 2016).

relghdgenv7rm5nv.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 zawsze należy się kierować terminem z OM, bo ten termin będzie brany pod uwagę w szpitalu, chyba, że ktoś miał problemy z miesiączką to lekarz powinien ustalić termin wg usg.
    Witam sie :) dlugo mnie nie było, dopadły mnie okropne migreny z wymiotami. Czasami podczytywałam, gratuluje udanych wizyt. Czy Rosana pisala cos od soboty?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Emilka27 zawsze należy się kierować terminem z OM, bo ten termin będzie brany pod uwagę w szpitalu, chyba, że ktoś miał problemy z miesiączką to lekarz powinien ustalić termin wg usg.
    Witam sie :) dlugo mnie nie było, dopadły mnie okropne migreny z wymiotami. Czasami podczytywałam, gratuluje udanych wizyt. Czy Rosana pisala cos od soboty?
    Pisała na fb,ze już lepiej ale byli teściowie u niej i nie miała kiedy pisać :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Lali Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Pisała na fb,ze już lepiej ale byli teściowie u niej i nie miała kiedy pisać :)
    No tak, wieczór zapoznawczy :) dobrze, że wszystko ok!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • amelik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka moj jutro jedzie do zoo do opola o 7.30 a dzis byla pobudka 7.20 eief na jutro nastawie z trzy budziki, tes ma zjesc w domu. U nas dzis jeszcze pogoda w miare w nocy lało a teraz spokoj ale wlasnie jutro ma byc gorzej.
    Coconut tez sie wczoraj stresowalam jakimis pikaniami i rozciaganiami a dzis ok. Poza tym nie moglam spac i chrupki w srodku nocy jadlam. Teraz zjadlam sniadanie maz w pracy syn w przedszkolu i ide odespac.
    Szwagierka tez spi wiec spoko.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ