STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś moje dziecko o 6 miało wyjechać na wycieczkę przedszkola akurat wyjazd do Bałtowa park dinozaurow. Maz nastąpił budzik mowilam będzie grał pewnie nie usłyszeć to mnie szturchnij. Słyszę o quw która godzina!!!! Okazało się ze przebudził się 5.50 wszystko w pośpiechu dziecko bez śniadania dobrze ze wszystko naszykowalam wczoraj . zebrać się w 10minut ... Chociaż pewnie później wyjada bo sprawdzanie autokaru przez policje ale tydzień się zaczął pięknie moim płaczem po filmie a teraz zaspalismy dobrze ze późno niż wcale dziecko by mi tego nie wybaczylo...
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
wariatka3 wrote:Dziś moje dziecko o 6 miało wyjechać na wycieczkę przedszkola akurat wyjazd do Bałtowa park dinozaurow. Maz nastąpił budzik mowilam będzie grał pewnie nie usłyszeć to mnie szturchnij. Słyszę o quw która godzina!!!! Okazało się ze przebudził się 5.50 wszystko w pośpiechu dziecko bez śniadania dobrze ze wszystko naszykowalam wczoraj . zebrać się w 10minut ... Chociaż pewnie później wyjada bo sprawdzanie autokaru przez policje ale tydzień się zaczął pięknie moim płaczem po filmie a teraz zaspalismy dobrze ze późno niż wcale dziecko by mi tego nie wybaczylo...
byłam z mężem w Bałtowie ostatnio w majówkę, fajnie tam jest, w szczególności podobało mi się mini zoo i park miniatur strasznie to duuużeee -
haha ja dziś zrobiłam test zasłoniłam okna w pokoju grubym ciemnym kocem ale....z jednej strony wpadał słupek światła dziennego no więc słysze syna o 5:19 patrzę na niego a ten stoi w łóżeczku i wzrok ma skierowany właśnie na ten słupek światła wpadający do pokoju także muszę dopracować moją zasłonę
idę sie zaraz ogarnąć póki Młody dosypia, przed 10 wybieram się na kawę do znajomej, muszę zakupić olej kokosowy i odebrać jeszcze jeden wynik co bym na jutrzejszą wizytę miała komplet. Jutro wracamy do domu a o 16:30 podglądamy Skrzata
kciuki za dzisiejsze widzenia z Grochami dobrego dnia dziewczyny!!never give up lubi tę wiadomość
-
Coconue takie kłucia są normalne. Wszystko sie naciąga, może kłuć jajnik, macica, szyjka nawet a przede wszystkim ból w pachwinach. Spokojnie.
Ja padłam o 21,nawet nie posłuchałam Lamberta z balkonu, zawiedziona jestem od 7 nie śpimy bo to przecież poniedziałek wiec spanie do 8-9 sie dla małej skończyło.
Leje wiec nici z energylandii także swietnie, początek tygodnia idealnyCoconue lubi tę wiadomość
[/url] -
angelstw wrote:haha ja dziś zrobiłam test zasłoniłam okna w pokoju grubym ciemnym kocem ale....z jednej strony wpadał słupek światła dziennego no więc słysze syna o 5:19 patrzę na niego a ten stoi w łóżeczku i wzrok ma skierowany właśnie na ten słupek światła wpadający do pokoju także muszę dopracować moją zasłonę
idę sie zaraz ogarnąć póki Młody dosypia, przed 10 wybieram się na kawę do znajomej, muszę zakupić olej kokosowy i odebrać jeszcze jeden wynik co bym na jutrzejszą wizytę miała komplet. Jutro wracamy do domu a o 16:30 podglądamy Skrzata
kciuki za dzisiejsze widzenia z Grochami dobrego dnia dziewczyny!!
Hahahahaha niemożliwy jest ten Twój maluch Nieźle to wykombinował. Padłamangelstw lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, ale pogoda, wrrrrrrr nic tylko siedzieć pod kocem i ja tak planuje mam pytanie, tylko nie wiem czy nie namieszam, do becikowego potrzebne jest by były badania przed 10 tyg. ciąży ? A czy to chodzi o założoną kartę ciąży?Co ma być to będzie...
-
Hej dziewczyny
Miałam tydzień praktycznie bez mdłości i bez objawów.. taaa, dzisiejsza noc przebiła wszystko. Żołądek mi wysiada, mdli jak cholera i ran nie przeszło, jak to zwykle bywało.
Poza tym brzuch boli, jajnik boli i w ogóle mi jakoś źle i do bani.
Po południu idę na kontrolne USG - bo do prenatalnych jeszcze 2 tyg, a miałam się pojawiać w razie silnych bóli jajnika. Wolę pójść na USG niż kisić się na izbie pół dnia...
A na razie leżę i zdychamEwaP lubi tę wiadomość
-
Emilka27 wrote:hej dziewczyny, ale pogoda, wrrrrrrr nic tylko siedzieć pod kocem i ja tak planuje mam pytanie, tylko nie wiem czy nie namieszam, do becikowego potrzebne jest by były badania przed 10 tyg. ciąży ? A czy to chodzi o założoną kartę ciąży?
kochana do becikowego potrzebujesz zaświadczenie od lekarza że byłaś pod jego opieką przed 10tc zaświadczenie dostaniesz w MOPSie czy w urzędzie który zajmuje się wypłatami becikowego. Także ani badania ani karta ciąży tu nie ma nic do rzeczy. Ważne jest to że lekarz stwierdził ciążę przed 10tc i jest to zanotowane kartoteceWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:23
Emilka27 lubi tę wiadomość
-
Emilka27 wrote:hej dziewczyny, ale pogoda, wrrrrrrr nic tylko siedzieć pod kocem i ja tak planuje mam pytanie, tylko nie wiem czy nie namieszam, do becikowego potrzebne jest by były badania przed 10 tyg. ciąży ? A czy to chodzi o założoną kartę ciąży?
Tak, dowód na to, że rozpoczęłaś opiekę przed tym czasem - może być karta ciąży, wynik usg albo dowód wizyty, cokolwiek. Tak mi położna powiedziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:23
Emilka27 lubi tę wiadomość
-
angelstw wrote:kochana do becikowego potrzebujesz zaświadczenie od lekarza że byłaś pod jego opieką przed 10tc zaświadczenie dostaniesz w MOPSie czy w urzędzie który zajmuje się wypłatami becikowego. Także ani badania ani karta ciąży tu nie ma nic do rzeczy. Ważne jest to że lekarz stwierdził ciążę przed 10tc i jest to zanotowane kartotece
dzięki coś przeczytałam a dokładnie nie wiedziałam
czy u Was za każdym razem na wizycie macie inny tydzień? ja stratowałam z teminem porodu na 17.01 a teraz już mam 8.01 i dzisiaj jest po kolejnej zmianie już 10t2dz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:28
Co ma być to będzie...
-
Emilka27 tak ważne aby dowieść, że było się pod opieką przed 10 tyg. ale nie na podstawie karty ciąży a na podstawie zaświadczenia wydanego przez lekarza prowadzącego. Sprawdź czy " łapiesz " się na becikowe ( zgodnie z nowymi zasadami na 2016). -
Emilka27 zawsze należy się kierować terminem z OM, bo ten termin będzie brany pod uwagę w szpitalu, chyba, że ktoś miał problemy z miesiączką to lekarz powinien ustalić termin wg usg.
Witam sie dlugo mnie nie było, dopadły mnie okropne migreny z wymiotami. Czasami podczytywałam, gratuluje udanych wizyt. Czy Rosana pisala cos od soboty? -
Lali wrote:Emilka27 zawsze należy się kierować terminem z OM, bo ten termin będzie brany pod uwagę w szpitalu, chyba, że ktoś miał problemy z miesiączką to lekarz powinien ustalić termin wg usg.
Witam sie dlugo mnie nie było, dopadły mnie okropne migreny z wymiotami. Czasami podczytywałam, gratuluje udanych wizyt. Czy Rosana pisala cos od soboty?
[/url] -
Wariatka moj jutro jedzie do zoo do opola o 7.30 a dzis byla pobudka 7.20 eief na jutro nastawie z trzy budziki, tes ma zjesc w domu. U nas dzis jeszcze pogoda w miare w nocy lało a teraz spokoj ale wlasnie jutro ma byc gorzej.
Coconut tez sie wczoraj stresowalam jakimis pikaniami i rozciaganiami a dzis ok. Poza tym nie moglam spac i chrupki w srodku nocy jadlam. Teraz zjadlam sniadanie maz w pracy syn w przedszkolu i ide odespac.
Szwagierka tez spi wiec spoko.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017