X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa super!

EwaP lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 3:02 a ja od godziny nie mogę spac. Zjadłam juz bułke i dalej nic.
    Do tego co jakis czas kluje mnie w pochwie, któras z Was tak miala?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moje dziecko o 6 miało wyjechać na wycieczkę przedszkola akurat wyjazd do Bałtowa park dinozaurow. Maz nastąpił budzik mowilam będzie grał pewnie nie usłyszeć to mnie szturchnij. Słyszę o quw która godzina!!!! Okazało się ze przebudził się 5.50 wszystko w pośpiechu dziecko bez śniadania dobrze ze wszystko naszykowalam wczoraj . zebrać się w 10minut ... Chociaż pewnie później wyjada bo sprawdzanie autokaru przez policje ale tydzień się zaczął pięknie moim płaczem po filmie a teraz zaspalismy dobrze ze późno niż wcale dziecko by mi tego nie wybaczylo...

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • venne Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Dziś moje dziecko o 6 miało wyjechać na wycieczkę przedszkola akurat wyjazd do Bałtowa park dinozaurow. Maz nastąpił budzik mowilam będzie grał pewnie nie usłyszeć to mnie szturchnij. Słyszę o quw która godzina!!!! Okazało się ze przebudził się 5.50 wszystko w pośpiechu dziecko bez śniadania dobrze ze wszystko naszykowalam wczoraj . zebrać się w 10minut ... Chociaż pewnie później wyjada bo sprawdzanie autokaru przez policje ale tydzień się zaczął pięknie moim płaczem po filmie a teraz zaspalismy dobrze ze późno niż wcale dziecko by mi tego nie wybaczylo...

byłam z mężem w Bałtowie ;) ;) ostatnio w majówkę, fajnie tam jest, w szczególności podobało mi się mini zoo i park miniatur :) strasznie to duuużeee

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry nie w Bałtowie, w Inwałdzie ;) ;)

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja witam ranne ptaszki :)
    Jak L4 to spać nie idzie od 6, ehhh idę dziecko do szkoły wyszykować :)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ja dziś zrobiłam test :P zasłoniłam okna w pokoju grubym ciemnym kocem :D ale....z jednej strony wpadał słupek światła dziennego ;) no więc słysze syna o 5:19 :) patrzę na niego a ten stoi w łóżeczku i wzrok ma skierowany właśnie na ten słupek światła wpadający do pokoju :D także muszę dopracować moją zasłonę :D

idę sie zaraz ogarnąć póki Młody dosypia, przed 10 wybieram się na kawę do znajomej, muszę zakupić olej kokosowy i odebrać jeszcze jeden wynik co bym na jutrzejszą wizytę miała komplet. Jutro wracamy do domu a o 16:30 podglądamy Skrzata :)

kciuki za dzisiejsze widzenia z Grochami :) dobrego dnia dziewczyny!!

never give up lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Coconue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też kłuje w pochwie?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue takie kłucia są normalne. Wszystko sie naciąga, może kłuć jajnik, macica, szyjka nawet a przede wszystkim ból w pachwinach. Spokojnie.

Ja padłam o 21,nawet nie posłuchałam Lamberta z balkonu, zawiedziona jestem :( od 7 nie śpimy bo to przecież poniedziałek wiec spanie do 8-9 sie dla małej skończyło.
    Leje wiec nici z energylandii także swietnie, początek tygodnia idealny

Coconue lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • never give up Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    haha ja dziś zrobiłam test :P zasłoniłam okna w pokoju grubym ciemnym kocem :D ale....z jednej strony wpadał słupek światła dziennego ;) no więc słysze syna o 5:19 :) patrzę na niego a ten stoi w łóżeczku i wzrok ma skierowany właśnie na ten słupek światła wpadający do pokoju :D także muszę dopracować moją zasłonę :D

idę sie zaraz ogarnąć póki Młody dosypia, przed 10 wybieram się na kawę do znajomej, muszę zakupić olej kokosowy i odebrać jeszcze jeden wynik co bym na jutrzejszą wizytę miała komplet. Jutro wracamy do domu a o 16:30 podglądamy Skrzata :)

kciuki za dzisiejsze widzenia z Grochami :) dobrego dnia dziewczyny!!

Hahahahaha :):):) niemożliwy jest ten Twój maluch ;) Nieźle to wykombinował. Padłam :)

angelstw lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ale pogoda, wrrrrrrr nic tylko siedzieć pod kocem i ja tak planuje :) mam pytanie, tylko nie wiem czy nie namieszam, do becikowego potrzebne jest by były badania przed 10 tyg. ciąży ? A czy to chodzi o założoną kartę ciąży?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Miałam tydzień praktycznie bez mdłości i bez objawów.. taaa, dzisiejsza noc przebiła wszystko. Żołądek mi wysiada, mdli jak cholera i ran nie przeszło, jak to zwykle bywało.

Poza tym brzuch boli, jajnik boli i w ogóle mi jakoś źle i do bani.

Po południu idę na kontrolne USG - bo do prenatalnych jeszcze 2 tyg, a miałam się pojawiać w razie silnych bóli jajnika. Wolę pójść na USG niż kisić się na izbie pół dnia...

A na razie leżę i zdycham :(

EwaP lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    hej dziewczyny, ale pogoda, wrrrrrrr nic tylko siedzieć pod kocem i ja tak planuje :) mam pytanie, tylko nie wiem czy nie namieszam, do becikowego potrzebne jest by były badania przed 10 tyg. ciąży ? A czy to chodzi o założoną kartę ciąży?

kochana do becikowego potrzebujesz zaświadczenie od lekarza że byłaś pod jego opieką przed 10tc :) zaświadczenie dostaniesz w MOPSie czy w urzędzie który zajmuje się wypłatami becikowego. Także ani badania ani karta ciąży tu nie ma nic do rzeczy. Ważne jest to że lekarz stwierdził ciążę przed 10tc i jest to zanotowane kartotece :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:23

Emilka27 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Ana. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:

Tak, dowód na to, że rozpoczęłaś opiekę przed tym czasem - może być karta ciąży, wynik usg albo dowód wizyty, cokolwiek. Tak mi położna powiedziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:23

Emilka27 lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    kochana do becikowego potrzebujesz zaświadczenie od lekarza że byłaś pod jego opieką przed 10tc :) zaświadczenie dostaniesz w MOPSie czy w urzędzie który zajmuje się wypłatami becikowego. Także ani badania ani karta ciąży tu nie ma nic do rzeczy. Ważne jest to że lekarz stwierdził ciążę przed 10tc i jest to zanotowane kartotece :)

dzięki :) coś przeczytałam a dokładnie nie wiedziałam :)

czy u Was za każdym razem na wizycie macie inny tydzień? ja stratowałam z teminem porodu na 17.01 a teraz już mam 8.01 i dzisiaj jest po kolejnej zmianie już 10t2dz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:28

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:

Emilka27 tak ważne aby dowieść, że było się pod opieką przed 10 tyg. ale nie na podstawie karty ciąży a na podstawie zaświadczenia wydanego przez lekarza prowadzącego. Sprawdź czy " łapiesz " się na becikowe ( zgodnie z nowymi zasadami na 2016).

relghdgenv7rm5nv.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 zawsze należy się kierować terminem z OM, bo ten termin będzie brany pod uwagę w szpitalu, chyba, że ktoś miał problemy z miesiączką to lekarz powinien ustalić termin wg usg.
    Witam sie :) dlugo mnie nie było, dopadły mnie okropne migreny z wymiotami. Czasami podczytywałam, gratuluje udanych wizyt. Czy Rosana pisala cos od soboty?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Emilka27 zawsze należy się kierować terminem z OM, bo ten termin będzie brany pod uwagę w szpitalu, chyba, że ktoś miał problemy z miesiączką to lekarz powinien ustalić termin wg usg.
    Witam sie :) dlugo mnie nie było, dopadły mnie okropne migreny z wymiotami. Czasami podczytywałam, gratuluje udanych wizyt. Czy Rosana pisala cos od soboty?
    Pisała na fb,ze już lepiej ale byli teściowie u niej i nie miała kiedy pisać :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Lali Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Pisała na fb,ze już lepiej ale byli teściowie u niej i nie miała kiedy pisać :)
    No tak, wieczór zapoznawczy :) dobrze, że wszystko ok!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • amelik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka moj jutro jedzie do zoo do opola o 7.30 a dzis byla pobudka 7.20 eief na jutro nastawie z trzy budziki, tes ma zjesc w domu. U nas dzis jeszcze pogoda w miare w nocy lało a teraz spokoj ale wlasnie jutro ma byc gorzej.
    Coconut tez sie wczoraj stresowalam jakimis pikaniami i rozciaganiami a dzis ok. Poza tym nie moglam spac i chrupki w srodku nocy jadlam. Teraz zjadlam sniadanie maz w pracy syn w przedszkolu i ide odespac.
    Szwagierka tez spi wiec spoko.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ