X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • elammm Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Czy Was też kłuje w pochwie?

ja w piątek z tego powodu wylądowałam w szpitalu...
    ból był taki że nie mogłam się wyprostować...
    ale z dzieckiem jest ok a ja dalej nie wiem co to jest bo nie zostałam na obserwacji...
    możliwa niestrawność (wzdęcia + zaparcia) wyrostek (ale brak dalszych objawów) lub rozciąganie wiązadeł macicy ale to jest najczęściej po obu stronach a mnie kłuje po prawej...
    dziś wizyta u ginekologa więc może powie mi coś więcej....

sorki - przeczytałam że w pachwinie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:26

w4sqcsqvrkx3o6uz.png
    Kubuś <3
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maz śpi złapał jelitowej. Dziewczynki miały epizod z wymiotami a ten ma biegunkę super po prostu zbieeam zaraz moja młoda na zakupy chleba nawet brak na obiad mam dziś pierogi od teściowej trzeba zjeść bo znów wyrzuce. U nas tez lalo w nocy bo burza przeszła

Czy placzecie podczas oglądania filmow?? U mnie ponownie włączył się płacz rozpaczy bo strasznie przezywam filmy

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę zacząć ogarniać przeprowadzkę, a zupełnie nie mogę się do tego zabrać. Nie chcę wszystkiego zostawiać na ostatnia chwilę, przeprowadzaliśmy się półtora roku temu i doskonale pamiętam jak bardzo to było męczące. A teraz to tak naprawdę jeszcze nie wiem, czy uda nam się już tak od razu do siebie przenieść, czy na parę dni będziemy musieli u rodziców zamieszkać. Dom nieskończony, cały czas jeszcze jakieś prace tam trwają, wszędzie pył i bałagan budowlany, przerasta mnie to wszystko. A 2.07 z tego mieszkania mamy klucze zdać.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też mam te ciągnięcia w pachwinach, a czasem taki jakby nagły skurcz-przeważnie po jednej albo po drugiej str.

A wczoraj Coconue właśnie miałam takie kłucie w pochwie, wystraszyłam się bo rano był sex i od razu te myśli, że po co się bzykałam i inne wkręty... no ale w każdym razie nie trwało to długo-położyłam się i przeszło. A jak u Ciebie? Czy długo to czujesz?
    Mam znajomą położną-zapytam co to może być;)

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:

Czy placzecie podczas oglądania filmow?? U mnie ponownie włączył się płacz rozpaczy bo strasznie przezywam filmy

Tak tak tak... I nie tylko na filmach... już bardzo dużo rzeczy mnie wzrusza-małe dziecko, ładna piosenka, że ktoś był dla kogoś miły, albo nie mily...

Dawid 19.01.2017
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atagata wrote:
    Dziewczyny też mam te ciągnięcia w pachwinach, a czasem taki jakby nagły skurcz-przeważnie po jednej albo po drugiej str.

A wczoraj Coconue właśnie miałam takie kłucie w pochwie, wystraszyłam się bo rano był sex i od razu te myśli, że po co się bzykałam i inne wkręty... no ale w każdym razie nie trwało to długo-położyłam się i przeszło. A jak u Ciebie? Czy długo to czujesz?
    Mam znajomą położną-zapytam co to może być;)
    Ja to może nie tyle w pachwinach, ale zazwyczaj tak jak elammm po prawej stronie w dole brzucha. Czasami zaboli tylko ciut, czasami tak zakłuje, że jak idę, to muszę się w miejscu zatrzymać i chwilke postać, ale szybko mija. Głównie w prawej strony, czasami z lewej, a czasami tak jak Coconue w pochwie. Najbardziej niepokoi mnie ten ból z prawej strony, tuz przed szczęśliwym cyklem trafilam na izbę przyjęć z niesamowicie silnym bólem brzucha, i podejrzewali wyrostek, ale po lekach ból przeszedł i nie wrócił, ale strach pozostał;)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    2 ❄❄
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszananka współczuję przeprowadzki-sama w sumie 3 duże zaliczyłam z całym dobytkiem-ale zawsze trzeba myśleć o tym ze finalnie przeprowadzasz sie do lepszego :)
    Do 2 lipca to jeszcze trochę czasu-to moze juz w domu uda się pokonczyć?
    Z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej przeprowadzać się bezpośrednio do siebie.
    Będzie dobrze :)

Dawid 19.01.2017
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23a23a426b62.jpg

Próba

No udało się.

Nasze foto z czwartku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:17

Lali, wszamanka, never give up, joasia8966, Madzia1888, merida17, EwaP, karpetta, angelstw, zicka, anettte, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Dawid 19.01.2017
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dziewczyny zapytajcie o te kłucia, ja wizytę u lekarza miałam w piątek, następna za półtora tygodnia. Nie będę latać z każdym ukłuciem do ginekologa.

Ja miałam wczoraj wieczorem kilka ukłuć. W nocy przez 1 h kłuło mnie co kilka minut, i od rana też kilkanaście razy mnie zakłuło.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę dopiero 6.07 :(

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    2 ❄❄
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Siedlisko bakterii. Powiedział, że basen to duża wanna, gdzie kąpie się ogromna ilość Ludzi, że ma mały manewr pod względem globulek i antybiotyków, że on mi odradza bardzo. A ja się Grzecznie słucham, bo flora bakteryjna w ciąży osłabiona i grzyba dodatkowego nie chcę mieć ;-)
    Też tak myślę ;) Mi gin akurat nic o tym nie mówił, ale ciocia mi opowiadała kiedyś, że zaraziła się czymś na basenie i straciła dziecko. A teraz nie mogą zajść... Nie wiem dokładnie, czy to akurat od tego, ale lepiej dmuchać na zimne ;)
    wariatka3 wrote:
    Ja nie płaczę, ale zauważyłam, że jak oglądam mój serial i tam się całują, to mi się aż gorąco robi :D nigdy tak nie miałam :)
    a z innych emocji, to mąż często szybciej niż zwykle podnosi mi ciśnienie, hihi :D

Bardzo ładne zdjęcia dzieciaczków, dziewczynki :) cieszę się, że pięknie rosną i wszystko jest w porządeczku :)
    ja jutro mam wizytę o 12 w wojewódzkim, jeszcze tam nie byłam w tej poradni, zobaczymy, co to tam będzie i czego się dowiem, pewnie mają lepszy sprzęt niż w luxmedzie i zobaczę moją kruszynkę :)
    a co do kłucia, to ja mam bardzo, bardzo rzadko jakieś małe ukłucia, jak napinam brzuch, a robię to z przyzwyczajenia, bo jak chodzę, to automatycznie wciągam brzuch i właśnie zauważyłam, że przy tym czasem mnie kłuje. Ja biorę dwa magnezy dziennie, ale że nic się nie dzieje, to na razie zostanę przy tej dawce :)
    u nas dzisiaj "cudowna" pogoda - leje, jakby chciało a nie mogło :) miałam już dzisiaj spacerek, bo mąż podwiózł mnie do dentysty i pojechał do pracy, a z powrotem trzeba było iść na nogach :) ale przynajmniej się troszkę dotleniłam, nikt mnie nie gonił, na spokojnie :) bo z mężem, to jak idę, to on gna na łeb na szyję, a ja wszystko na spokojnie :D

Emilka27 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naserio a jak tam sytuacja po tym probiotyku? Przeszło czy nadal Cię męczy?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Dziewczyny, muszę zacząć ogarniać przeprowadzkę, a zupełnie nie mogę się do tego zabrać. Nie chcę wszystkiego zostawiać na ostatnia chwilę, przeprowadzaliśmy się półtora roku temu i doskonale pamiętam jak bardzo to było męczące. A teraz to tak naprawdę jeszcze nie wiem, czy uda nam się już tak od razu do siebie przenieść, czy na parę dni będziemy musieli u rodziców zamieszkać. Dom nieskończony, cały czas jeszcze jakieś prace tam trwają, wszędzie pył i bałagan budowlany, przerasta mnie to wszystko. A 2.07 z tego mieszkania mamy klucze zdać.

Wszamanka, my się będziemy przeprowadzać w październiku :P Nawet nie chcę o tym myśleć :P

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Naserio a jak tam sytuacja po tym probiotyku? Przeszło czy nadal Cię męczy?
    Po zażyciu tabletki mam lekkie bulgotanie w jelitach przez około pół godziny, ale potem przechodzi i faktycznie biegunki nie występują. Za to zaparcia dalej mnie męczą mimo, że staram się jeść regularnie itp.
    Ana. wrote:
    Wszamanka, my się będziemy przeprowadzać w październiku :P Nawet nie chcę o tym myśleć :P
    My za to planujemy generalny remont mieszkania na przełomie sierpnia i września ;) będę się musiała wyprowadzić do teściowej chyba :p też tego nie widzę kompletnie, no ale jak nie zrobię remontu przed urodzeniem dziecka, to potem już nie zrobię przez najbliższe 10 lat :(

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Próba wklejenia zdjęcia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e770ee99b61.jpg

Gratuluję :) śliczny bobasek :)
    Ja jutro mam wizyte i już sie denerwuje.

EwaP lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - śliczne maleństwa! Gratulacje i zazdroszczę, że macie już wizyty za sobą i chwilę spokoju bez stresu. Ja dopiero wizyta za tydzień i już chodzę po ścianach!

EwaP lubi tę wiadomość

p19udqk36s5wi0vb.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak się zastanawiam, niby ta moja doktorka kazała przyjść jutro na 12 do poradni dla kobiet w wojewódzkim, ale nie wiem, czy tam się trzeba rejestrować czy jak? Nie wiecie? próbuję się do nich dodzwonić od godziny i nikt tam nie odbiera! ;x nie wiem, czy jutro jak po prostu przyjdę, to czy mnie normalnie przyjmą czy powiedzą, że nie byłam zarejestrowana ;x ale jak tam nikt nie odbiera telefonu to nawet nie mam jak się dowiedzieć :(

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    Kurcze, tak się zastanawiam, niby ta moja doktorka kazała przyjść jutro na 12 do poradni dla kobiet w wojewódzkim, ale nie wiem, czy tam się trzeba rejestrować czy jak? Nie wiecie? próbuję się do nich dodzwonić od godziny i nikt tam nie odbiera! ;x nie wiem, czy jutro jak po prostu przyjdę, to czy mnie normalnie przyjmą czy powiedzą, że nie byłam zarejestrowana ;x ale jak tam nikt nie odbiera telefonu to nawet nie mam jak się dowiedzieć :(

Ja chodzę do przychodni przy szpitalu.
    Masz sie do lekatza zglosic w przychodni, czy na izbie przyjęć?
    Jesli w przychodni, a nie masz zalozonej u nich karty, to bądź na miejscu wczesniej - w rejestracji założą Ci kartę pacjenta, pozniej do poloznych z kartą ciąży na wazenie i pomiar ciśnienia przed wizyta.
    Tyle ze ja zapisuję sie na wizyte z 2 tygodniowym wyprzedzeniem.
    Moze u Ciebie działa to trochę inaczej.

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • Madziulka890 Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki sposob mozna dolaczyc na fb? Bo rozumiem ze grupa tajna I nikt nie widzi ze dolaczylam czy cos pisze?

• naserio Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana wrote:
    Ja chodzę do przychodni przy szpitalu.
    Masz sie do lekatza zglosic w przychodni, czy na izbie przyjęć?
    Jesli w przychodni, a nie masz zalozonej u nich karty, to bądź na miejscu wczesniej - w rejestracji założą Ci kartę pacjenta, pozniej do poloznych z kartą ciąży na wazenie i pomiar ciśnienia przed wizyta.
    Tyle ze ja zapisuję sie na wizyte z 2 tygodniowym wyprzedzeniem.
    Moze u Ciebie działa to trochę inaczej.
    Idę pierwszy raz. Normalnie chodzę do lekarki z luxmedu, ale kazała mi przyjść jutro do Poradni dla Kobiet o 12. Powiedziała tylko, że ona tam wtedy będzie i mnie przyjmie. Dalej nikt tam nie odbiera, tak to bym się dowiedziała pewnie, jak to działa ;x

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ