X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • elammm Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Czy Was też kłuje w pochwie?

ja w piątek z tego powodu wylądowałam w szpitalu...
    ból był taki że nie mogłam się wyprostować...
    ale z dzieckiem jest ok a ja dalej nie wiem co to jest bo nie zostałam na obserwacji...
    możliwa niestrawność (wzdęcia + zaparcia) wyrostek (ale brak dalszych objawów) lub rozciąganie wiązadeł macicy ale to jest najczęściej po obu stronach a mnie kłuje po prawej...
    dziś wizyta u ginekologa więc może powie mi coś więcej....

sorki - przeczytałam że w pachwinie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:26

w4sqcsqvrkx3o6uz.png
    Kubuś <3
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maz śpi złapał jelitowej. Dziewczynki miały epizod z wymiotami a ten ma biegunkę super po prostu zbieeam zaraz moja młoda na zakupy chleba nawet brak na obiad mam dziś pierogi od teściowej trzeba zjeść bo znów wyrzuce. U nas tez lalo w nocy bo burza przeszła

Czy placzecie podczas oglądania filmow?? U mnie ponownie włączył się płacz rozpaczy bo strasznie przezywam filmy

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę zacząć ogarniać przeprowadzkę, a zupełnie nie mogę się do tego zabrać. Nie chcę wszystkiego zostawiać na ostatnia chwilę, przeprowadzaliśmy się półtora roku temu i doskonale pamiętam jak bardzo to było męczące. A teraz to tak naprawdę jeszcze nie wiem, czy uda nam się już tak od razu do siebie przenieść, czy na parę dni będziemy musieli u rodziców zamieszkać. Dom nieskończony, cały czas jeszcze jakieś prace tam trwają, wszędzie pył i bałagan budowlany, przerasta mnie to wszystko. A 2.07 z tego mieszkania mamy klucze zdać.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też mam te ciągnięcia w pachwinach, a czasem taki jakby nagły skurcz-przeważnie po jednej albo po drugiej str.

A wczoraj Coconue właśnie miałam takie kłucie w pochwie, wystraszyłam się bo rano był sex i od razu te myśli, że po co się bzykałam i inne wkręty... no ale w każdym razie nie trwało to długo-położyłam się i przeszło. A jak u Ciebie? Czy długo to czujesz?
    Mam znajomą położną-zapytam co to może być;)

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:

Czy placzecie podczas oglądania filmow?? U mnie ponownie włączył się płacz rozpaczy bo strasznie przezywam filmy

Tak tak tak... I nie tylko na filmach... już bardzo dużo rzeczy mnie wzrusza-małe dziecko, ładna piosenka, że ktoś był dla kogoś miły, albo nie mily...

Dawid 19.01.2017
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atagata wrote:
    Dziewczyny też mam te ciągnięcia w pachwinach, a czasem taki jakby nagły skurcz-przeważnie po jednej albo po drugiej str.

A wczoraj Coconue właśnie miałam takie kłucie w pochwie, wystraszyłam się bo rano był sex i od razu te myśli, że po co się bzykałam i inne wkręty... no ale w każdym razie nie trwało to długo-położyłam się i przeszło. A jak u Ciebie? Czy długo to czujesz?
    Mam znajomą położną-zapytam co to może być;)
    Ja to może nie tyle w pachwinach, ale zazwyczaj tak jak elammm po prawej stronie w dole brzucha. Czasami zaboli tylko ciut, czasami tak zakłuje, że jak idę, to muszę się w miejscu zatrzymać i chwilke postać, ale szybko mija. Głównie w prawej strony, czasami z lewej, a czasami tak jak Coconue w pochwie. Najbardziej niepokoi mnie ten ból z prawej strony, tuz przed szczęśliwym cyklem trafilam na izbę przyjęć z niesamowicie silnym bólem brzucha, i podejrzewali wyrostek, ale po lekach ból przeszedł i nie wrócił, ale strach pozostał;)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    2 ❄❄
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszananka współczuję przeprowadzki-sama w sumie 3 duże zaliczyłam z całym dobytkiem-ale zawsze trzeba myśleć o tym ze finalnie przeprowadzasz sie do lepszego :)
    Do 2 lipca to jeszcze trochę czasu-to moze juz w domu uda się pokonczyć?
    Z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej przeprowadzać się bezpośrednio do siebie.
    Będzie dobrze :)

Dawid 19.01.2017
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23a23a426b62.jpg

Próba

No udało się.

Nasze foto z czwartku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:17

Lali, wszamanka, never give up, joasia8966, Madzia1888, merida17, EwaP, karpetta, angelstw, zicka, anettte, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Dawid 19.01.2017
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dziewczyny zapytajcie o te kłucia, ja wizytę u lekarza miałam w piątek, następna za półtora tygodnia. Nie będę latać z każdym ukłuciem do ginekologa.

Ja miałam wczoraj wieczorem kilka ukłuć. W nocy przez 1 h kłuło mnie co kilka minut, i od rana też kilkanaście razy mnie zakłuło.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę dopiero 6.07 :(

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    2 ❄❄
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Siedlisko bakterii. Powiedział, że basen to duża wanna, gdzie kąpie się ogromna ilość Ludzi, że ma mały manewr pod względem globulek i antybiotyków, że on mi odradza bardzo. A ja się Grzecznie słucham, bo flora bakteryjna w ciąży osłabiona i grzyba dodatkowego nie chcę mieć ;-)
    Też tak myślę ;) Mi gin akurat nic o tym nie mówił, ale ciocia mi opowiadała kiedyś, że zaraziła się czymś na basenie i straciła dziecko. A teraz nie mogą zajść... Nie wiem dokładnie, czy to akurat od tego, ale lepiej dmuchać na zimne ;)
    wariatka3 wrote:
    Ja nie płaczę, ale zauważyłam, że jak oglądam mój serial i tam się całują, to mi się aż gorąco robi :D nigdy tak nie miałam :)
    a z innych emocji, to mąż często szybciej niż zwykle podnosi mi ciśnienie, hihi :D

Bardzo ładne zdjęcia dzieciaczków, dziewczynki :) cieszę się, że pięknie rosną i wszystko jest w porządeczku :)
    ja jutro mam wizytę o 12 w wojewódzkim, jeszcze tam nie byłam w tej poradni, zobaczymy, co to tam będzie i czego się dowiem, pewnie mają lepszy sprzęt niż w luxmedzie i zobaczę moją kruszynkę :)
    a co do kłucia, to ja mam bardzo, bardzo rzadko jakieś małe ukłucia, jak napinam brzuch, a robię to z przyzwyczajenia, bo jak chodzę, to automatycznie wciągam brzuch i właśnie zauważyłam, że przy tym czasem mnie kłuje. Ja biorę dwa magnezy dziennie, ale że nic się nie dzieje, to na razie zostanę przy tej dawce :)
    u nas dzisiaj "cudowna" pogoda - leje, jakby chciało a nie mogło :) miałam już dzisiaj spacerek, bo mąż podwiózł mnie do dentysty i pojechał do pracy, a z powrotem trzeba było iść na nogach :) ale przynajmniej się troszkę dotleniłam, nikt mnie nie gonił, na spokojnie :) bo z mężem, to jak idę, to on gna na łeb na szyję, a ja wszystko na spokojnie :D

Emilka27 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naserio a jak tam sytuacja po tym probiotyku? Przeszło czy nadal Cię męczy?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Dziewczyny, muszę zacząć ogarniać przeprowadzkę, a zupełnie nie mogę się do tego zabrać. Nie chcę wszystkiego zostawiać na ostatnia chwilę, przeprowadzaliśmy się półtora roku temu i doskonale pamiętam jak bardzo to było męczące. A teraz to tak naprawdę jeszcze nie wiem, czy uda nam się już tak od razu do siebie przenieść, czy na parę dni będziemy musieli u rodziców zamieszkać. Dom nieskończony, cały czas jeszcze jakieś prace tam trwają, wszędzie pył i bałagan budowlany, przerasta mnie to wszystko. A 2.07 z tego mieszkania mamy klucze zdać.

Wszamanka, my się będziemy przeprowadzać w październiku :P Nawet nie chcę o tym myśleć :P

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Naserio a jak tam sytuacja po tym probiotyku? Przeszło czy nadal Cię męczy?
    Po zażyciu tabletki mam lekkie bulgotanie w jelitach przez około pół godziny, ale potem przechodzi i faktycznie biegunki nie występują. Za to zaparcia dalej mnie męczą mimo, że staram się jeść regularnie itp.
    Ana. wrote:
    Wszamanka, my się będziemy przeprowadzać w październiku :P Nawet nie chcę o tym myśleć :P
    My za to planujemy generalny remont mieszkania na przełomie sierpnia i września ;) będę się musiała wyprowadzić do teściowej chyba :p też tego nie widzę kompletnie, no ale jak nie zrobię remontu przed urodzeniem dziecka, to potem już nie zrobię przez najbliższe 10 lat :(

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Próba wklejenia zdjęcia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e770ee99b61.jpg

Gratuluję :) śliczny bobasek :)
    Ja jutro mam wizyte i już sie denerwuje.

EwaP lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - śliczne maleństwa! Gratulacje i zazdroszczę, że macie już wizyty za sobą i chwilę spokoju bez stresu. Ja dopiero wizyta za tydzień i już chodzę po ścianach!

EwaP lubi tę wiadomość

p19udqk36s5wi0vb.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak się zastanawiam, niby ta moja doktorka kazała przyjść jutro na 12 do poradni dla kobiet w wojewódzkim, ale nie wiem, czy tam się trzeba rejestrować czy jak? Nie wiecie? próbuję się do nich dodzwonić od godziny i nikt tam nie odbiera! ;x nie wiem, czy jutro jak po prostu przyjdę, to czy mnie normalnie przyjmą czy powiedzą, że nie byłam zarejestrowana ;x ale jak tam nikt nie odbiera telefonu to nawet nie mam jak się dowiedzieć :(

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    Kurcze, tak się zastanawiam, niby ta moja doktorka kazała przyjść jutro na 12 do poradni dla kobiet w wojewódzkim, ale nie wiem, czy tam się trzeba rejestrować czy jak? Nie wiecie? próbuję się do nich dodzwonić od godziny i nikt tam nie odbiera! ;x nie wiem, czy jutro jak po prostu przyjdę, to czy mnie normalnie przyjmą czy powiedzą, że nie byłam zarejestrowana ;x ale jak tam nikt nie odbiera telefonu to nawet nie mam jak się dowiedzieć :(

Ja chodzę do przychodni przy szpitalu.
    Masz sie do lekatza zglosic w przychodni, czy na izbie przyjęć?
    Jesli w przychodni, a nie masz zalozonej u nich karty, to bądź na miejscu wczesniej - w rejestracji założą Ci kartę pacjenta, pozniej do poloznych z kartą ciąży na wazenie i pomiar ciśnienia przed wizyta.
    Tyle ze ja zapisuję sie na wizyte z 2 tygodniowym wyprzedzeniem.
    Moze u Ciebie działa to trochę inaczej.

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • Madziulka890 Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki sposob mozna dolaczyc na fb? Bo rozumiem ze grupa tajna I nikt nie widzi ze dolaczylam czy cos pisze?

• naserio Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana wrote:
    Ja chodzę do przychodni przy szpitalu.
    Masz sie do lekatza zglosic w przychodni, czy na izbie przyjęć?
    Jesli w przychodni, a nie masz zalozonej u nich karty, to bądź na miejscu wczesniej - w rejestracji założą Ci kartę pacjenta, pozniej do poloznych z kartą ciąży na wazenie i pomiar ciśnienia przed wizyta.
    Tyle ze ja zapisuję sie na wizyte z 2 tygodniowym wyprzedzeniem.
    Moze u Ciebie działa to trochę inaczej.
    Idę pierwszy raz. Normalnie chodzę do lekarki z luxmedu, ale kazała mi przyjść jutro do Poradni dla Kobiet o 12. Powiedziała tylko, że ona tam wtedy będzie i mnie przyjmie. Dalej nikt tam nie odbiera, tak to bym się dowiedziała pewnie, jak to działa ;x

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ