X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie dam rady Was nadrobić ;-) coś tam przejrzałam ale tyle tego było, że niewiele pamiętam ;-)

gratuluję udanych wizyt :-) EwaP nie skacz więcej po wysokościach! :-)

jeszcze 4 dni i my też będziemy po prenatalnym usg... stresuję się, tak bardzo chcę żeby tym razem wszystko było ok! Tak bardzo, że chciała bym żeby był już styczeń ;-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy prenatalne usg jest przez brzuch czy docipne?

EwaP lubi tę wiadomość

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tystys lepiej kup teraz jeszcze ze dwa. Po porodzie Ci się zwiększy tak porządnie, bo mleczko. Chyba że bedziesz karmiła mlekiem modyfikowanym. To jeden taki wiekszy. Aale polecam kupować na bieżąco.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam dobre wiadomości po wizytach :D Super.

Madzia1888 lubi tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Madzia1888 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    chyba nie dam rady Was nadrobić ;-) coś tam przejrzałam ale tyle tego było, że niewiele pamiętam ;-)

gratuluję udanych wizyt :-) EwaP nie skacz więcej po wysokościach! :-)

jeszcze 4 dni i my też będziemy po prenatalnym usg... stresuję się, tak bardzo chcę żeby tym razem wszystko było ok! Tak bardzo, że chciała bym żeby był już styczeń ;-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy prenatalne usg jest przez brzuch czy docipne?

Zazwyczaj przez brzuch jednak zdadza sie ze obraz moze byc nijaki badz dzidzia ulozy sie w zlej pozycji to wtedy dowcipne.

*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***

gannyx8dxw1dmqff.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prenatalne mialam juz przez brzuch

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP super, że z Tobą i maleństwem wszystko dobrze :-)

Czy Rosana się odzywała może? Bo nie było jej tu widać, a ostatni post pisała o plamieniach....

Idę po pomarańcze, bo właśnie zeżarłam ("zjedzeniem" ciężko to nazwać), a dalej mi ślinka na nie cieknie ;-)

Madziulka890, EwaP, Kasha lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez miałam ochote na pomarancze, ale niestety były potwornie brzydkie w sklepie....ale zjadłam grejfruta, też dobrze wszedł :)

jak wkleić zdjecie ?

Wiedźma82 wrote:
    EwaP super, że z Tobą i maleństwem wszystko dobrze :-)

Czy Rosana się odzywała może? Bo nie było jej tu widać, a ostatni post pisała o plamieniach....

Idę po pomarańcze, bo właśnie zeżarłam ("zjedzeniem" ciężko to nazwać), a dalej mi ślinka na nie cieknie ;-)

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

• never give up Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    leze bo jak bylam siku skurcz mialam
    macie czasem jakies ciagniecia w dol przy siku?
    Amelik nie chciałabym się wtrącać ale moim zdaniem zdecydowanie za mało bierzesz magnezu i nospy. Ja mam od 6 tv skurcze macicy i m.inn. wylądowałam w łóżku z nakazem leżenia bo ciąża zagrożona przez te skurcze i mam brać 3x2 magnezu, 2x1 nospa i w razie silnych skurczów scopolan w czopkach. Radziłabym Ci po Twoich przejściach zapobiegać wszelkim bólom, skurczom etc. i brać chociażby więcej magnezu i nospy. Mówię to od serca bo sama o swoją ciążę drżę od miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 19:37

EwaP lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    tez miałam ochote na pomarancze, ale niestety były potwornie brzydkie w sklepie....ale zjadłam grejfruta, też dobrze wszedł :)

jak wkleić zdjecie ?

Pomarańcze - te z brzydką "dupką" są najsmaczniejsze. Kupiłam jeszcze grapefruita, winogron i agrest :-). Teraz się wszystko ładnie chłodzi w lodówce

EwaP lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Amelik nie chciałabym się wtrącać ale moim zdaniem zdecydowanie za mało bierzesz magnezu i nospy. Ja mam od 6 tv skurcze macicy i m.inn. wylądowałam w łóżku z nakazem leżenia bo ciąża zagrożona przez te skurcze i mam brać 3x2 magnezu, 2x1 nospa i w razie silnych skurczów scopolan w czopkach. Radziłabym Ci po Twoich przejściach zapobiegać wszelkim bólom, skurczom etc. i brać chociażby więcej magnezu i nospy. Mówię to od serca bo sama o swoją ciążę drżę od miesiąca.

A mi ginekolog zaleciła nospe tylko jak ból się pojawi, a tak to lepiej unikać wg niej. Magnezu nie biorę, ale czasem nie powiem coś tam mnie zaboli, ale lece od razu sie położyć albo na piłkę wskakuję gumową i pomaga. Ja póki co może ze 2 razy wzięłam nospe max od początka ciązy. Raz na drogi żółciowe bo bóli dostawałam od wątroby, a raz na bóle podbrzusza. Tak to staram się nie wymiękać, ale przyjrzę się tym bólom bliżej. Magnezu nie biorę.

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Dziewczyny ja też jestem po wizycie :-) Dzidziuś ma prawie 3 cm :-) 7.07 mam badania prenatalne. Serduszko bije, Dziecko przypomina juz istotke kochaną :-) wiem wszystko o samolocie, wakacjach, bo się wypytalam wszystko :-)

Dostałam też witaminy ciążowe i zakaz basenu!! ;-)

zakaz basenu? Mi 2 ginów pozwoliło na basen, ale wstrzymuję się jeszcze tydzień bo później jadę z mężem na urlop i chciałam wtedy skorzystać z basenu. Czemu ci zakazał?

EwaP lubi tę wiadomość

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    leze bo jak bylam siku skurcz mialam
    macie czasem jakies ciagniecia w dol przy siku?

jak za długo nie sikam, a tak to ok.

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    zakaz basenu? Mi 2 ginów pozwoliło na basen, ale wstrzymuję się jeszcze tydzień bo później jadę z mężem na urlop i chciałam wtedy skorzystać z basenu. Czemu ci zakazał?

Siedlisko bakterii. Powiedział, że basen to duża wanna, gdzie kąpie się ogromna ilość Ludzi, że ma mały manewr pod względem globulek i antybiotyków, że on mi odradza bardzo. A ja się Grzecznie słucham, bo flora bakteryjna w ciąży osłabiona i grzyba dodatkowego nie chcę mieć ;-)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:

jak wkleić zdjecie ?

Ewa mam nadzieje że to jest to. Dziewczyny kiedyś podawały

https://naforum.zapodaj.net/

EwaP lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• wariatka3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    jak za długo nie sikam, a tak to ok.
    Dlatego powinna częściej sikac bo teraz w pęcherzu moczowym jest więcej bakterii i musimy często sikac i dużo pić aby się nie namnazaly mój gin kazał mi brać zurawit aby tam zastoju mocy nie było bo do infekcji dojdzie

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje <3

joasia8966 wrote:
    Ewa mam nadzieje że to jest to. Dziewczyny kiedyś podawały

https://naforum.zapodaj.net/

joasia8966 lubi tę wiadomość

h44eqqmzigl7roky.png

• EwaP Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próba wklejenia zdjęcia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e770ee99b61.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 22:20

Basia90, merida17, wszamanka, Kasha, Lali, Beata1987, atagata, joasia8966, Kamila ;) lubią tę wiadomość

h44eqqmzigl7roky.png

• EwaP Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never ma racje, magnez to podstawa, mi kazał brać lekarz 3x1, a jak mnie brzuch pobolewał to podwoił i już miesiąc biorę 2x3. Magnez hamuje skurcze.

venne wrote:
    A mi ginekolog zaleciła nospe tylko jak ból się pojawi, a tak to lepiej unikać wg niej. Magnezu nie biorę, ale czasem nie powiem coś tam mnie zaboli, ale lece od razu sie położyć albo na piłkę wskakuję gumową i pomaga. Ja póki co może ze 2 razy wzięłam nospe max od początka ciązy. Raz na drogi żółciowe bo bóli dostawałam od wątroby, a raz na bóle podbrzusza. Tak to staram się nie wymiękać, ale przyjrzę się tym bólom bliżej. Magnezu nie biorę.

never give up lubi tę wiadomość

h44eqqmzigl7roky.png

• amelik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede brala wiecej magnezu, a w srode mam gina i mu powiem o tym ze czasem mnie boli cos
    dzis troche posiedzialam i bawilam sie z synem a nie lezalam na plasko moze temu
    jutro maly idzie do przedszkola i mam spokojny poranek
    a szwagierka nadal u nas zostaje i mi sprzata razem gotujemy chociaz wiekszosc ona ja tylko tam troche pomoge

ide juz do lozka sie polozyc

never give up lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Próba wklejenia zdjęcia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e770ee99b61.jpg

Jaki śliczny duzy Bobas ;)

EwaP, never give up lubią tę wiadomość

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ