STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
chyba nie dam rady Was nadrobić coś tam przejrzałam ale tyle tego było, że niewiele pamiętam
gratuluję udanych wizyt EwaP nie skacz więcej po wysokościach!
jeszcze 4 dni i my też będziemy po prenatalnym usg... stresuję się, tak bardzo chcę żeby tym razem wszystko było ok! Tak bardzo, że chciała bym żeby był już styczeń
Dziewczyny powiedzcie mi czy prenatalne usg jest przez brzuch czy docipne?EwaP lubi tę wiadomość
Synuś Gabryś 19.11.2009r.
-
karpetta wrote:chyba nie dam rady Was nadrobić coś tam przejrzałam ale tyle tego było, że niewiele pamiętam
gratuluję udanych wizyt EwaP nie skacz więcej po wysokościach!
jeszcze 4 dni i my też będziemy po prenatalnym usg... stresuję się, tak bardzo chcę żeby tym razem wszystko było ok! Tak bardzo, że chciała bym żeby był już styczeń
Dziewczyny powiedzcie mi czy prenatalne usg jest przez brzuch czy docipne?
Zazwyczaj przez brzuch jednak zdadza sie ze obraz moze byc nijaki badz dzidzia ulozy sie w zlej pozycji to wtedy dowcipne.
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-
EwaP super, że z Tobą i maleństwem wszystko dobrze
Czy Rosana się odzywała może? Bo nie było jej tu widać, a ostatni post pisała o plamieniach....
Idę po pomarańcze, bo właśnie zeżarłam ("zjedzeniem" ciężko to nazwać), a dalej mi ślinka na nie cieknieMadziulka890, EwaP, Kasha lubią tę wiadomość
-
tez miałam ochote na pomarancze, ale niestety były potwornie brzydkie w sklepie....ale zjadłam grejfruta, też dobrze wszedł
jak wkleić zdjecie ?
Wiedźma82 wrote:EwaP super, że z Tobą i maleństwem wszystko dobrze
Czy Rosana się odzywała może? Bo nie było jej tu widać, a ostatni post pisała o plamieniach....
Idę po pomarańcze, bo właśnie zeżarłam ("zjedzeniem" ciężko to nazwać), a dalej mi ślinka na nie cieknieCórka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
amelik wrote:leze bo jak bylam siku skurcz mialam
macie czasem jakies ciagniecia w dol przy siku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 19:37
EwaP lubi tę wiadomość
-
EwaP wrote:tez miałam ochote na pomarancze, ale niestety były potwornie brzydkie w sklepie....ale zjadłam grejfruta, też dobrze wszedł
jak wkleić zdjecie ?
Pomarańcze - te z brzydką "dupką" są najsmaczniejsze. Kupiłam jeszcze grapefruita, winogron i agrest . Teraz się wszystko ładnie chłodzi w lodówceEwaP lubi tę wiadomość
-
never give up wrote:Amelik nie chciałabym się wtrącać ale moim zdaniem zdecydowanie za mało bierzesz magnezu i nospy. Ja mam od 6 tv skurcze macicy i m.inn. wylądowałam w łóżku z nakazem leżenia bo ciąża zagrożona przez te skurcze i mam brać 3x2 magnezu, 2x1 nospa i w razie silnych skurczów scopolan w czopkach. Radziłabym Ci po Twoich przejściach zapobiegać wszelkim bólom, skurczom etc. i brać chociażby więcej magnezu i nospy. Mówię to od serca bo sama o swoją ciążę drżę od miesiąca.
A mi ginekolog zaleciła nospe tylko jak ból się pojawi, a tak to lepiej unikać wg niej. Magnezu nie biorę, ale czasem nie powiem coś tam mnie zaboli, ale lece od razu sie położyć albo na piłkę wskakuję gumową i pomaga. Ja póki co może ze 2 razy wzięłam nospe max od początka ciązy. Raz na drogi żółciowe bo bóli dostawałam od wątroby, a raz na bóle podbrzusza. Tak to staram się nie wymiękać, ale przyjrzę się tym bólom bliżej. Magnezu nie biorę. -
Emilka27 wrote:Dziewczyny ja też jestem po wizycie Dzidziuś ma prawie 3 cm 7.07 mam badania prenatalne. Serduszko bije, Dziecko przypomina juz istotke kochaną wiem wszystko o samolocie, wakacjach, bo się wypytalam wszystko
Dostałam też witaminy ciążowe i zakaz basenu!!
zakaz basenu? Mi 2 ginów pozwoliło na basen, ale wstrzymuję się jeszcze tydzień bo później jadę z mężem na urlop i chciałam wtedy skorzystać z basenu. Czemu ci zakazał?EwaP lubi tę wiadomość
-
venne wrote:zakaz basenu? Mi 2 ginów pozwoliło na basen, ale wstrzymuję się jeszcze tydzień bo później jadę z mężem na urlop i chciałam wtedy skorzystać z basenu. Czemu ci zakazał?
Siedlisko bakterii. Powiedział, że basen to duża wanna, gdzie kąpie się ogromna ilość Ludzi, że ma mały manewr pod względem globulek i antybiotyków, że on mi odradza bardzo. A ja się Grzecznie słucham, bo flora bakteryjna w ciąży osłabiona i grzyba dodatkowego nie chcę miećCo ma być to będzie...
-
EwaP wrote:tez miałam ochote na pomarancze, ale niestety były potwornie brzydkie w sklepie....ale zjadłam grejfruta, też dobrze wszedł
jak wkleić zdjecie ?
Ewa mam nadzieje że to jest to. Dziewczyny kiedyś podawały
https://naforum.zapodaj.net/
EwaP lubi tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
venne wrote:jak za długo nie sikam, a tak to ok.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Dziękuje
joasia8966 wrote:Ewa mam nadzieje że to jest to. Dziewczyny kiedyś podawały
https://naforum.zapodaj.net/joasia8966 lubi tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Próba wklejenia zdjęcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e770ee99b61.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 22:20
Basia90, merida17, wszamanka, Kasha, Lali, Beata1987, atagata, joasia8966, Kamila ;) lubią tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
never ma racje, magnez to podstawa, mi kazał brać lekarz 3x1, a jak mnie brzuch pobolewał to podwoił i już miesiąc biorę 2x3. Magnez hamuje skurcze.
venne wrote:A mi ginekolog zaleciła nospe tylko jak ból się pojawi, a tak to lepiej unikać wg niej. Magnezu nie biorę, ale czasem nie powiem coś tam mnie zaboli, ale lece od razu sie położyć albo na piłkę wskakuję gumową i pomaga. Ja póki co może ze 2 razy wzięłam nospe max od początka ciązy. Raz na drogi żółciowe bo bóli dostawałam od wątroby, a raz na bóle podbrzusza. Tak to staram się nie wymiękać, ale przyjrzę się tym bólom bliżej. Magnezu nie biorę.never give up lubi tę wiadomość
bede brala wiecej magnezu, a w srode mam gina i mu powiem o tym ze czasem mnie boli cos
dzis troche posiedzialam i bawilam sie z synem a nie lezalam na plasko moze temu
jutro maly idzie do przedszkola i mam spokojny poranek
a szwagierka nadal u nas zostaje i mi sprzata razem gotujemy chociaz wiekszosc ona ja tylko tam troche pomoge
ide juz do lozka sie polozycnever give up lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
nick nieaktualny