STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
never give up wrote:Madzia, EwaP kciuki mocno zaciśnięte.
i ja 3mam kciuki aby wszystko było ok
A ja obiadu dziś nie robię, idę do teściów na obiad na imieniny teściowej (Jolanty).
Ale opchnęłam póki co od rana:
- 2 miski pomidorowej z kluskami
- 1 kanapke
- 1 mc wrapa z mc-donalda
- 1 ajran
- sok jabłkowo-wiśniowy, który tak mnie zmulił że przepajam się wodą aby nie skończyć nad klozetem
-
Witamy "Ciocie" po wizycie Wszystko ok
Mam leżeć, dostałam ochrzan za krzesło.....Mój niesamowicie silny dzidziuś ma już 3,56 cm plus nóżki, z których całkiem smiało korzysta.....serduszko jak dzwon, pływa, odbija się i macha rączkami i nóżkami
ufff, ale miałam stres...
Basia90, Dorcia7979, angelstw, wariatka3, never give up, Beata1987, merida17, venne, skallarek, Kasha, vioris, Madzia1888, wszamanka, joasia8966, atagata lubią tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
merida17 wrote:PeggySue u nas tez jest wybieranie ubrań, sama sie ubiera i rozbiera i idzie jej to lepiej z każdym dniem. Praktycznie do kąpieli sama sie juz rozbiera z niewielka pomocą tez myślałam, ze to poźniejszy etap
I Z ma kapelusz slomkowy. Na poczatku nie chciała, bo ona niczego nie lubi na głowie (spinki, gumki, czapki). Ku naszemu zdziwieniu polubila kapelusz i czasami idzie w nim spać- bo inaczej pokazuje swoje zdanie
Trzymam kciuki za wizytujace!!!
Nie znalazłam kapelusza ani żadnej sensownej czapki bez tony kwiatków i brokatu. Jest jeszcze jeden mały kapelusz na hm ale oczywiście nie pisze jaki rozmiar ile to obwodu a nie pamietam jaki w sklepie mierzyliśmy, oczywiście nie ma już ani jednego ze g chociaż przymierzyć... Głupi kapelusz a tyle zachodu
EwaP dobrze,ze z dzieciątkiem wszystko w porządku po tym upadku,silny groszekWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 12:52
EwaP, merida17 lubią tę wiadomość
[/url] -
Hej dziewczyny! No u mnie też fatalnie. Jakby to opisać dopadl mnie ból dupy. A raczej po obu stronach kręgosłupa na wysokości miednicy i promieniuje na pośladki. Nie wiem czy to rwa czy jakiś ucisk ale nie dam rady siedzieć ani chodzić mogę tylko leżeć w jednej pozycji i nie dam rady się obrócić. Normalnie wczoraj to za każdym razem jak wstawalam sikać to płakałam. Nie wiem co ja mam z tym zrobić. Iść do neurologa? Ortopedy? Przecież w ciąży i tak nic z tym nie zrobię. Weźcie coś podpowiedzcie. Na razie leże jest trochę lepiej, może samo przejdzie. Dobrze że rodzice przyjechali i zajmują się synkiem i obiad robią.
-
PeggySue wrote:Dobrze wiedzieć ze nie tylko moja taka modnisia
Nie znalazłam kapelusza ani żadnej sensownej czapki bez tony kwiatków i brokatu. Jest jeszcze jeden mały kapelusz na hm ale oczywiście nie pisze jaki rozmiar ile to obwodu a nie pamietam jaki w sklepie mierzyliśmy, oczywiście nie ma już ani jednego ze g chociaż przymierzyć... Głupi kapelusz a tyle zachodu
EwaP dobrze,ze z dzieciątkiem wszystko w porządku po tym upadku,silny groszek -
Rosana jak u Ciebie dzisiaj? Ja jzu nie pamiętam czy pisałaś dziś ale jak dobrze pamiętam to nie. Mam nadzijee ze plamienie ustąpiło!!
Ewa dobrze ze z Grochem wszystko ładnie
EwaP lubi tę wiadomość
-
Sweet_CupCake wrote:Ja kapelusz kupiłam synkowi w zarze. na dwa lata jest troszke duzawy ale posłuży jesCze w przyszłym roku.
Zamówię z hm 74 bo wydaje mi sie,ze przymierzała kiedyś 80 i było duze. Ona ma mała główkę i w tych na 50-52cm sie topi
A co do pleców, może cos tam uciska na jakiś nerw, może przejdzie samo a jak nie to chyba do rodzinnego niech gdzieś skieruje. Wiem,ze można chodzić do fizjoterapeuty czy jakiegoś rehabilitanta w ciazy z bólami pleców tylko do takiego, który sie ciężarni zajmuje podobno wielu kobietom to pomaga na rożne dolegliwości w obrębie pleców.
[/url] -
Sweet_CupCake wrote:Hej dziewczyny! No u mnie też fatalnie. Jakby to opisać dopadl mnie ból dupy. A raczej po obu stronach kręgosłupa na wysokości miednicy i promieniuje na pośladki. Nie wiem czy to rwa czy jakiś ucisk ale nie dam rady siedzieć ani chodzić mogę tylko leżeć w jednej pozycji i nie dam rady się obrócić. Normalnie wczoraj to za każdym razem jak wstawalam sikać to płakałam. Nie wiem co ja mam z tym zrobić. Iść do neurologa? Ortopedy? Przecież w ciąży i tak nic z tym nie zrobię. Weźcie coś podpowiedzcie. Na razie leże jest trochę lepiej, może samo przejdzie. Dobrze że rodzice przyjechali i zajmują się synkiem i obiad robią.
Kochana ty jutro lec do lekarza bo moja mama cos takiego miała jak przeziebilam /tzw korzonki /i tez chodzić nie siedzieć tez nie leżeć tylko prosto na plecach. Samo nie przjdzie a rodzinny/internista powinien dac cos na to. A nawet dziś do jakiegoś ambulatorium nie bagatelizuj tego samo nie przejdzie tym bardziej w ciąży jestesJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
witam dziewczyny tez bym sie chciala przywitac i dotrwac do stycznia, termin wg om 7 stycznia, chetnie dolacze na fb, podczytuje Was od dluzszego czasu ale nie mimalam odwagi doøaczyc, pierwsza ciaza zakonczona w 9 tyg , teraz 12 tydz i w nast tyg usg penatalne, trzymam kciuki za Wasze wizyty
wariatka3, Dorcia7979, skallarek, anettte, vioris, zicka, wszamanka lubią tę wiadomość
-
Sweet_CupCake wrote:Hej dziewczyny! No u mnie też fatalnie. Jakby to opisać dopadl mnie ból dupy. A raczej po obu stronach kręgosłupa na wysokości miednicy i promieniuje na pośladki. Nie wiem czy to rwa czy jakiś ucisk ale nie dam rady siedzieć ani chodzić mogę tylko leżeć w jednej pozycji i nie dam rady się obrócić. Normalnie wczoraj to za każdym razem jak wstawalam sikać to płakałam. Nie wiem co ja mam z tym zrobić. Iść do neurologa? Ortopedy? Przecież w ciąży i tak nic z tym nie zrobię. Weźcie coś podpowiedzcie. Na razie leże jest trochę lepiej, może samo przejdzie. Dobrze że rodzice przyjechali i zajmują się synkiem i obiad robią.
Sweet nie wiem co to jest, ale dokładnie wczoraj oglądałam na youtubie jakiś tam reportaż/dziennik dziewczyny tydzień po tygodniu w ciązy, i w 9 albo w 10 tygodniu narzekała na korzonki, które promieniowały jej na pośladki, zadzwoniła do położnej i ta twierdziła że w ciąży na tym etapie tak może się zdarzyć, jedyne co jej zaleciła to termofor na korzonki. Nie wiem czy ty to też masz, może to coś poważniejszego, więc udaj się do lekarza, nawet prywatnie, ale piszę że wczoraj spotkałam się z czymś takim, więc może to coś naturalnego i ci np: jutro przejdzie albo za kilka dni. Mnie czasem też coś tam łamie, ale staram się wtedy leżeć na płaskim i nie ruszać się na jakiś czas, potem samo ustępuje, ale idź do lekarza. -
Hej ja dzis troche na siedzaco z synem sie bawilam, spalam i jakos dzien mija, tez troche juz wiecej chodze. Z niecierpliwoscia czekam na srode 8 rano.
Mialam zrobic badania hivy toksoplazmozy itd. Ale lezalam w szpitalu i mi tam zrobili mocz i morfologie. Chybas nie bede jutro jechala ich robic specvjalnie tylko w srode przed wizyta mysle ze lekarz zrozumie ze poki mi nie zrobi usg i niepowie ze moge chodzic to sie boje jezdzic... Tym batdziej ze chyba z stresu czasem brzuch troche ciagnie mnie albo dlatego ze macica podobno ma juz wielkosc grejfruta i rosnie czasem raz dziennie wezme nospe i raz dziennie magnez
Na razie plamien brak ale jak sie luteina rozpuszcza chodze do wc patrzecv czy na pewno to tylko lek..Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Ewa super ze dzidziak ok
Obiadki tez macie fajne
Zjadlam pieczarkowa zrobiona przez siostre meza a teraz poszli na basen i potem beda kotlety kluski i sos koperkowy, salata zx jajkiem i jogurtem, majonezemEwaP lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Hejka Super, że wizyty dziś udane i wszystko ok
Justyna już Ci piszę na priv dane i opis profilówki
Mój mężyk dziś przywiózł pizzę więc się objadłam właśnie i teraz odpoczywam. Chociaż ja nic innego nie robię tylko leżę od 1,5 miesiąca prawie, ale co zrobić jak trzeba. Niestety nadal mi hiperstymulacja daje się we znaki, jajniki jeszcze urosły i bolą. Ale na ostatnim usg było wszystko dobrze, bąbelek miał prawie 2 cm i serduszko pięknie biło Jednak usg to mi wystarcza tylko na tydzień, nawet nie. Ostatnio byłam we wtorek a już dziś mam stres jakiś wewnetrzny czy serduszko nadal bije... By mi się przydał taki detektor, ale jakbym nie znalazła nic tak wcześnie, to bym jeszcze bardziej schizowała Tak źle i tak niedobrze.
A dziewczyny jeśli chodzi o takie bóle to ja też mam. Boli w krzyżu i promieniuje na pośladki a z przodu też boli, ale to jajniki i promieniują na uda z przodu. Pewnie coś w tym jest, że na tym etapie coś boli, bo się macica rozciąga. -
hej dziewczyny!
ja tak z innej beczki - ile razy myślicie, że w czasie ciąży będzie się zmieniał rozmiar biustu? Musiałam już dziś dokupić większy stanik... I zastanawiam się czy jechać z jednym i prać żeby był świeżutki, czy kupić więcej bo się nie zmieni skoro już urosło? -
Dziewczyny ja też jestem po wizycie Dzidziuś ma prawie 3 cm 7.07 mam badania prenatalne. Serduszko bije, Dziecko przypomina juz istotke kochaną wiem wszystko o samolocie, wakacjach, bo się wypytalam wszystko
Dostałam też witaminy ciążowe i zakaz basenu!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 16:46
Madzia1888, angelstw, vioris, EwaP, merida17, joasia8966, wariatka3, Kamila ;) lubią tę wiadomość
Co ma być to będzie...
-
Hej wam ja juz po wizycie. Kruszynka o ile tak moge nazwac bo dosyc spora. CRL 4.25 cm termin wg usg dzisiaj 07.01 ale narazie zostawiam jak jest. Pikawa dudni az milo
Mialam usg dowcipne bo lepszy obraz niz przez brzuch. Moge smialo na wczasy jechac. Raczki dwie, nozki dwie wiec jak nalezy moj gin zalecil juz tabletki dla ciezarnych w ktorych jest duzo kwasow Omega 3.
Ciesze sie Ewa P ze u cb tez dobrze.
28 mam prenatalne na fundusz u nas.
Trzymam kciuki za wizytujace na dniach
Pozniej sprobuje zalaczyc fotoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 16:39
Emilka27, angelstw, vioris, EwaP, merida17, anettte, joasia8966, wariatka3, Kamila ;) lubią tę wiadomość
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***