STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziulka890 wrote:Trzymam.kciuki !!!!!! a moge zapytac ile placicie za ten test? I czy sami sie zdecydowaliscie czy dr zalecil? Mi proponowal, ze bardziej dokladne.niz pappa I mniej falszywie dodatnich wynikow ale jak zobaczylam cene......:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 15:26
Madziulka890 lubi tę wiadomość
-
anettte wrote:Wyszłam jakieś 10 minut temu ze szpitala. Maluch 5,2 cm skakał jak wariat, ale pokazał sie z każdej strony, dał sie pięknie pomierzyć. Doktor stwierdziła ze jeszcze za wcześnie na płeć, ale i tak jestem przeszczęśliwa. Nagrałam całe badanie na płytę dla męża bo nie mógł być ze mną. Jestem przeszczęśliwa;)
-
Sweet_CupCake wrote:Tak. Solar 100mg magnezu w jednej tabletce. W poprzedniej ciąży tez bralam magneb6 ale jak przyszło brać 8 tabletek dziennie to nie chciałam przedawkowac B6 i szukałam czegoś bez.
Ja znalazłam ostatecznie magnum forte - 375 mg w jednej kapsułce. -
Ana. wrote:Ja znalazłam ostatecznie magnum forte - 375 mg w jednej kapsułce.
-
Ja mam jutro prenatalne na 10.15, ktoś jeszcze wizytuje poza mną, wariatką i karpettą? Kolejna wizyta 1.07 ale to już zwykła wizyta. Stresuję się troszkę przed tymi badaniami, wczoraj śniło mi się, że miałam robione usg, a tam... nic. Żadnej dzidzi, pusto. Też mam takie kłucia, od wczoraj bolą mnie pachwiny, uda, ciągnie się aż pod kolano, a ból jakbym zakwasy miała. Do tego wczoraj kilka razy mocno mnie zabolało podbrzusze, zupełnie na środku. Silny, dziwny ból.. ale taki 1/2 sekundowy i przechodziło. Mam nadzieję, że to nic poważnego.[/url]
-
Agi takie sny jak się oczyms myśli są.normalne, zwlaszcza w ciąży, wtedy przeżywamy wszystko o wiele bardziej.
Raz mi się śniło ze obudziłam się zalana kałużą krwi, innym razem, że urodziłam pięknego, zdrowego synka Życzę Ci tylko takich miłych snówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 16:34
EwaP lubi tę wiadomość
-
Sweet_CupCake wrote:Jeszcze zwróć uwagę na przyswajalność. Niby chelatowane magnezy lepiej się przyswajają wiec wystarczy je brać w mniejszych ilościach. Ale to pewnie bardzo subiektywne odczucia. Ja biorę 100mg chelatu i nie mam żadnych skurczy, boli, czy kłócia. Myślę że każda kobieta będzie reagowała inaczej bo też zależy od diety. Wiec warto zacząć może od mniejszej dawki niż 400 mg? Da się podzielić tabletki?
Jak brałam wcześniej setkę (chyba chelamagb6) 2x dziennie to miałam bóle i kłucia.. Ten biorę raz, rano i jak ręką odjął. Wiesz, może to psychika - ale trzymam się tego że jest dobrze I rzeczywiście, odkąd go biorę dolegliwości bólowoskurczowych zero.