X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi Marcelinka śliczna <3

agi354, EwaP lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    Co tam dziewczyny u Was? Jak samopoczucia? Mdłości ustępują Wam chociaż? :) Mnie trochę pochłonęła sesja i mnóstwo innych spraw ale został mi już mam nadzieje jeden egzamin w przyszłym tyg. Ale plus taki że 28 egzamin a potem wizyta więc nie będę myśleć. Jestem bardzo ciekawa co zobaczę bo ostatnio byłam podobnie jak Justyna 1 czerwca a Wy już macie takie ładne i wyraźne zdjęcia :)

Ja już na FB nawet się żaliłam dzisiaj :P
    Migrena jakby ustępowała, ale ból głowy jeszcze delikatnie trzyma, do tego spuchłam, ale to chyba wina temperatury, na poddaszu mam 39 stopni :O
    Mała w samym pampersie, zaraz jej naleję wody do wanienki, żeby się schłodziła :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • amelik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    po tej niedostepnosci belly zmienil mi sie wizerunek i nie lapie juz brunetki z krotkimi wlosami
    przez te krwiaki minely mi dwie wizyty u lekarza i juz mnie tak denerwuja moje wlosy
    poza tym syn mial w nocy goraczke nie wiadomo czemu wiec dzis nie polezalam z rsna bo lekarz itp. mamy zrobic mocz bo poza goraczka jest wszystko w porzadku

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • venne Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z mdłościami jak wiatr zawieje, w sobotę zeszłą umierałam, za to na meczu pol ukr wypiłam 3 lemoniady i też mnie muliło, dzisiaj zjadłam słodkie i też nie halo, mi pomagają tic taki miętowe i guma ale na krótko, jakieś pół h. Ale widzę że mdłości powoli ustępują. A te bóle no są ale względne, też wtorek miałam kryzysowy jutro gin także mam nadzieje że będzie dobrze

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze że Ci Sis mdłości odchodzą natomiast u mnie było w miare spokojnie a teraz też mi doszły właśnie gorsze dni. Z moim piersiami podobnie na początku bolały a teraz nie na tyle bolą co są wrażliwe :)

Agi354 fajnie masz że już znasz płeć i śliczne imię już wybrane :)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    u mnie z mdłościami jak wiatr zawieje, w sobotę zeszłą umierałam, za to na meczu pol ukr wypiłam 3 lemoniady i też mnie muliło, dzisiaj zjadłam słodkie i też nie halo, mi pomagają tic taki miętowe i guma ale na krótko, jakieś pół h. Ale widzę że mdłości powoli ustępują. A te bóle no są ale względne, też wtorek miałam kryzysowy jutro gin także mam nadzieje że będzie dobrze

będzie dobrze zobaczysz :) o której wizyta? ja 16,10 :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo z tymi mdłościami to i ja mam tak jak Sis, albo wcale, albo napady, szczerze mówiąc już chyba wolałabym kilka razy dziennie zwymiotować i spokój ;)

Co do imienia u nas nadal spór ja chciałam Jasia, mąż wybrał Filipka, ale okazało się, że bliscy znajomi mają tak zamiar nadać... Hanię wybierałam ja, więc teraz mąż i chyba będzie Kacperek, ale jakoś nie jestem przekonana mówić tak do brzuszka ;)
    Dziewczynka jedynie zgodnie - Zuzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:15

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mi się Filipek baaardzo podoba :) jeśli mojej klusce siusiak urośnie to będzie Filipek właśnie :) Choć po cichu liczę, że nic tam nie majta między nogami :P

justyna1220, EwaP, merida17 lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Justyna mi się Filipek baaardzo podoba :) jeśli mojej klusce siusiak urośnie to będzie Filipek właśnie :) Choć po cichu liczę, że nic tam nie majta między nogami :P

Ja już bym chyba tak dała na imię, ale będziemy się spotykać i dwóch Filipków będzie, jakoś sceptycznie do tego podchodzę, z kolei Kacperek nie przemawia do mnie ;)
    P.S. nie wiem kogo noszę pod sercem, ale zakładam, że nie jest to Zuzia:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:21

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    będzie dobrze zobaczysz :) o której wizyta? ja 16,10 :)

Sis jutro mam o 13:45 w Wawie

justyna1220 lubi tę wiadomość

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Oo z tymi mdłościami to i ja mam tak jak Sis, albo wcale, albo napady, szczerze mówiąc już chyba wolałabym kilka razy dziennie zwymiotować i spokój ;)

Co do imienia u nas nadal spór ja chciałam Jasia, mąż wybrał Filipka, ale okazało się, że bliscy znajomi mają tak zamiar nadać... Hanię wybierałam ja, więc teraz mąż i chyba będzie Kacperek, ale jakoś nie jestem przekonana mówić tak do brzuszka ;)
    Dziewczynka jedynie zgodnie - Zuzia :)

U nas również spór o imię męskie się toczy... Mąż chce Marek, a ja.. Tadek :P
    Z kolei z dziewczynką jesteśmy zgodni: Lidia

Ale czuję że będzie syn nie wiem czemu :) może się mylę, ale ta intuicja... ;)

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie z mdłościami, to jest tak, że od trzech dni nie mam ich wcale. a jak wspomniałyście o piersiach, to stwierdzam, że też w ogóle mnie nie bolą, ani nie są ciężkie, ani wrażliwe ani nic! dziwne, objawy, to brak objawów :p tyle dobrze, że dzidzia się dobrze rozwija i mam pewność, że wszystko z nią w porządku :)
    ja już bym chciała znać płeć! Agi, strasznie Ci zazdroszczę, że już wiesz :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    U nas również spór o imię męskie się toczy... Mąż chce Marek, a ja.. Tadek :P
    Z kolei z dziewczynką jesteśmy zgodni: Lidia

Ale czuję że będzie syn nie wiem czemu :) może się mylę, ale ta intuicja... ;)

U mnie też na imię męskie spór wydaje mi się ze z damskim będzie łatwiej :)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:

Próbowałyście coli na mdłości? U mnie działa cuda. Na te silniejsze z wciśniętą limonką

dqprk6nlginvcqzk.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja chyba mogę się nazwać szczęściarą bo ciążowe mdłości miałam tylko 2 tygodnie. Teraz pojawiają się sporadycznie i raczej wieczorem na chwilę. Moja mama powtarzała, że ona ciąże bdb znosiła i chyba to po niej odziedziczyłam :)

Co do imienia - niezależnie od płci całą " robotę" zrzuciłam na męża i o dziwo zgodził się bardzo chętnie. Mówi, że jak tylko będzie wiadomo co się urodzi będzie wybierał. Może to dziwne ale od samego początku bardzo chciałam aby to był jego wybór. To będzie coś jego i tylko jego :)

P.s. Ja wystarczająco się będę męczyła. Niech i on się troszkę pomęczy ;);)

EwaP lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Ja już na FB nawet się żaliłam dzisiaj :P
    Migrena jakby ustępowała, ale ból głowy jeszcze delikatnie trzyma, do tego spuchłam, ale to chyba wina temperatury, na poddaszu mam 39 stopni :O
    Mała w samym pampersie, zaraz jej naleję wody do wanienki, żeby się schłodziła :)
    Co do bólu głowy to mnie też coraz częściej zaczęła odwiedzac tak uciążliwa dolegliwość... Z tą Twoją temperatura też masakra a na którym piętrze mieszkasz?

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    Co do bólu głowy to mnie też coraz częściej zaczęła odwiedzac tak uciążliwa dolegliwość... Z tą Twoją temperatura też masakra a na którym piętrze mieszkasz?

Ten ból jest okropny, apap, kawa, woda, sen nic nie pomaga ...A mieszkamy na drugim piętrze, to jest domek jednorodzinny, jakoś musimy wytrzymać, bo wyprowadzka dopiero po wakacjach. najbardziej to mi szkoda mojej małej, bo widzę, że się męczy przez ten gorąc :/

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dobrze, że mamy tą grupę na fb, jak strona nie działała mogłyśmy chociaż tam się nagadać :)

Cudowne te zdjęcia waszych dzieciątek - gratuluje wam :)

Ja oprócz zmęczenia i bólu piersi tak naprawdę objawów nie mam. Mdłości moje to nawet nie wiem czy mdłościami można nazwać, bo są chwilowe i raczej wieczorem.

Co do bólu głowy to mnie też coraz częściej nawiedza, taka duchota i skwar też tym bólom sprzyja, więc najlepiej to w domu po wiatrakiem mi się siedzi/leży.

A jeśli chodzi o imiona to u mnie już od dawna wybrane. Ciężko było z moim mężem coś wybrać, bo mało które imię mu się podobało ale zdecydowane i będzie Adaś albo Natalia, chociaż czuję, że raczej Adasia noszę pod serduszkiem. Mi po głowie chodzi jeszcze Kubuś, ale mąż kręci nosem...

Jutro jedziemy do dziadków męża, mam nadzieję, że dobrze zniosę prawie 3 godziny w samochodzie. Zrobimy grilla na działce, zjem pyszną kiełbasę - oby samopoczucie sprzyjało!

p19udqk36s5wi0vb.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia7979 wrote:
    Jutro jedziemy do dziadków męża, mam nadzieję, że dobrze zniosę prawie 3 godziny w samochodzie. Zrobimy grilla na działce, zjem pyszną kiełbasę - oby samopoczucie sprzyjało!
    Gdybym Cię nie śledziła to bym nie wiedziała, że to jutro :D Czekam!! :* A na grillu już nie popijesz hihi :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Gdybym Cię nie śledziła to bym nie wiedziała, że to jutro :D Czekam!! :* A na grillu już nie popijesz hihi :D

Haha, osz Ty szpiegu :D Na grilla oczywiście zapraszam :)
    Rano wyjeżdżamy, koło 12-13 chyba będziemy, będę się odzywać :*

p19udqk36s5wi0vb.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ