X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis zajety dzien bo syn w domu i jestem wykonczona

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro jedziemy do dziadkow :) ka dal3j mdlosci mam ale nie wymiotuje. Dzis moje dziecko poerwszy raz samo zasnelo niestety nie o tej porze co powinno;) przyszlam do pokoju bo cisza a ten spo na kanapie hehe slodziak ❤

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Ten ból jest okropny, apap, kawa, woda, sen nic nie pomaga ...A mieszkamy na drugim piętrze, to jest domek jednorodzinny, jakoś musimy wytrzymać, bo wyprowadzka dopiero po wakacjach. najbardziej to mi szkoda mojej małej, bo widzę, że się męczy przez ten gorąc :/
    Właśnie mnie tak wczoraj zlapalo i aż kawę wypilam słaba bo słaba ale wypilam tyle ze nie pomogło a i tak gdzieś kawa nie smakowała tak jak kiedyś bo ja trochę kawosz byłam ze 2 mocne codziennie ale doszłam do wnioski ze teraz pić nie będę bo można jakoś bez tej kawy żyć :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja tez mialam problem z zalogowaniem.

Co do badan prenatalnych mam 29 czerwca place 250 zł u swojego gina, który powiedział ze nie musze robic pappa z krwi bo to koszt okolo 150-200zl u mnie. A jesli cos go zaniepoki na usg to da mi skierwanie na pappa z NFZ.
    agi354, takze ten lekarz ma pewnie takie samo podejscie i zobaczysz wszytsko bedzie ok tego Ci zycze :) Kiedy robisz badanie i kiedy wyniki?

co do objawów u mnie sa tak samo jak wiatr zawieje wczoraj np. tuliłam wc i bylam senna, slaba itp a dzis duzo lepiej i bez wymiotów. Za to tez mam bóle głowy, winna jest tez teraz ta pogoda.

Co do kłucia, ja pytałam gina o to. Zbadał mnie dokładnie i powiedział ze nic zlego sie nie dzieje ze to macica sie rozciąga itp tak jak pisałyście. Zlecił w razie większych bóli luteine dopochwowo, a tak to magnez i nospe. Ja biore jedna tabl chelat magnezu z b6 jest tam 550mg ost z połączeniem nospy pomogło.

Ostatnio był temat poduch tych do spania, wielkich liter C :) :D ktos juz kupił i przetestował? bo bede chciała kupić, a dalej nie wiem jaka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 19:55

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    uuuu twardzioch jesteś :P prawie 5 tygodni :) ale teraz to już można powiedzieć z górki ;)

Ja jedyny skan miałam 30 maja, a kolejny 14 lipca! To jest test na wytrzymałość ;)

PeggySue lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida to jest już nawet znęcanie się nad ciężarnymi :P Ale tam pewnie dla kobiet to normalne :)

merida17 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi ale super,ze juz znasz płeć :)

Gratuluje udanych wizyt reszcie dziewczyn :)

U mnie niestety dalej mdłości, odstawiłam na dwa dni prevomit w nadziei,ze juz przeszły i dziś mam mega nawrot. Zaczęło sie na karuzeli z moja małą, a kręciła sie w żółwim tempie...

Zaliczyliśmy energylandie, posmarowałem Maje filtrem 50 a i tak rączki i nóżki mocno opalone.
    Zjadłam właśnie podwójnego hit doga z mega skwarkami i w końcu wracam do żywych :D

merida17 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :-) i ja się pojawiam po usg prenatalnym :-)
    maleństwo ma 63mm :-) jest cudowne :-) fantastyczne zdjęcia twarzyczki mamy! niestety nie mam jak ich tu wrzucić :-( a pochwaliłabym się :-)
    wszystkie parametry prawidłowe, gin wręcz co chwile powtarzał idealnie, idealnie :-) rączki dwie, nóżki dwie, serducho bije 152/min wg gina idealnie, początkowo wogóle się nie ruszało tylko rączką ale po jakimś czasie "ćwiczyło"- prostowało nóżki :-) nie rozłożyło nóżek, więc płci niestety nie poznaliśmy- trudno, może następnym razem ;-) w każdym razie dla córy mamy imię- Nela, natomiast dla chłopczyka my nie mamy pomysłu, Gabryś chciałby Bartusia :-)

Sis, merida17, EwaP, angelstw, zicka, Trishka, wariatka3, freya lubią tę wiadomość

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Merida to jest już nawet znęcanie się nad ciężarnymi :P Ale tam pewnie dla kobiet to normalne :)

Normalne! Ten pierwszy i tak był prywatnie, bo prawnie to ten lipcowy jest pierwszy ;)
    Ale jak długo nie wychodzę z łazienki bez ścieków, to wierze, ze wszystko dobrze :P

• Sis Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wszystkie prenatalne tak dobrze wychodzą :) Duże już te dzieciaczki się robią <3

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu Was doczytalam wszędzie ;)

Gratuluje wizyt! Tak trzymać!!! ;)

Agi! Super, ze juz wiesz i na pewno wszystko bedzie dobrze! Wiem, ze sie stresujesz, ale dodatkowe badania zaraz rozwieja wszelkie wątpliwości i bedzie tylko radość!!!!

• karpetta Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa pytałam o te kłucia, gin tłumaczył mi, że jeśli nie towarzyszą temu plamienia czy krwawienia, to spokojnie. MAcica rośnie, więzadła się rozciągają, tak może być. Trzeba unikać gwałtownych ruchów i po prostu przeczekać, powinno przejść lub nie być już takie uciążliwe w 2 trymestrze

zud3s65gbleemoja.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tłumaczył też, że plamienia nie muszą świadczyć o złym. Wogóle tak się rozgadał, że szok :-)

zud3s65gbleemoja.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze chyba Wariatka miała dzisiaj mieć wizytę?

zud3s65gbleemoja.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na fb wariatka pisała, że wszystko ok.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:
    aaaa pytałam o te kłucia, gin tłumaczył mi, że jeśli nie towarzyszą temu plamienia czy krwawienia, to spokojnie. MAcica rośnie, więzadła się rozciągają, tak może być. Trzeba unikać gwałtownych ruchów i po prostu przeczekać, powinno przejść lub nie być już takie uciążliwe w 2 trymestrze

super, dziękuję :) już dziś mnie nic nie boli i nie kłuje. Jutro całe szczęście też mam wizytę i już będę spokojna :P

karpetta lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    na fb wariatka pisała, że wszystko ok.

a no to super :-) ja nie mam fb, więc nie na czasie jestem ;-)

Sis mnie właśnie też jakby już nie kuło, czyli jest opcja, że już będziemy miały z tym spokój :-)

zud3s65gbleemoja.png
  • agi354 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Witajcie ja tez mialam problem z zalogowaniem.

Co do badan prenatalnych mam 29 czerwca place 250 zł u swojego gina, który powiedział ze nie musze robic pappa z krwi bo to koszt okolo 150-200zl u mnie. A jesli cos go zaniepoki na usg to da mi skierwanie na pappa z NFZ.
    agi354, takze ten lekarz ma pewnie takie samo podejscie i zobaczysz wszytsko bedzie ok tego Ci zycze :) Kiedy robisz badanie i kiedy wyniki?

co do objawów u mnie sa tak samo jak wiatr zawieje wczoraj np. tuliłam wc i bylam senna, slaba itp a dzis duzo lepiej i bez wymiotów. Za to tez mam bóle głowy, winna jest tez teraz ta pogoda.

Co do kłucia, ja pytałam gina o to. Zbadał mnie dokładnie i powiedział ze nic zlego sie nie dzieje ze to macica sie rozciąga itp tak jak pisałyście. Zlecił w razie większych bóli luteine dopochwowo, a tak to magnez i nospe. Ja biore jedna tabl chelat magnezu z b6 jest tam 550mg ost z połączeniem nospy pomogło.

Ostatnio był temat poduch tych do spania, wielkich liter C :) :D ktos juz kupił i przetestował? bo bede chciała kupić, a dalej nie wiem jaka :)

Dziś miałam robione i usg i pobierana krew na test pappa. wyniki za około tydzień, a dodatkowo ten test potrójny 21 lipca bo gin każe zrobić..
    Dzięki dziewczyny, że wspieracie :) mam nadzieję, że wszystko się unormuje, wyreguluje z czasem

EwaP lubi tę wiadomość

hchy3e3kgiyrnayd.png[/url]
  • amelik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz prenatalne macie i takie w wiekszosci fajne wiesci, leci ten czas oj leci:)
    :)
    Uwierzylam juz ze bedzie dobrze i w pracy szefowa powiedziala czemu mnie od miesiaca nie ma, zreszta kazdy juz sie domyslał. Mimo krwiaka dziecko rosnie ladnie to nie bede sie stresowala. Marze o poznaniu plci bede wtedy myslala nad imieniem i zaczne pewnie mowic do brzuszka. Na razie syn sie doeiedzial i daje buziaka czasem. W sumie poczatkowo myslalam pewnie synek beda sie razem bawic z bratem i pilke kopac. Teraz zaczynam myslec ze to coreczka. Maz poki co zajmuje sie konczeniem przy domu i tak po pracy na dwor wieczorem jeszcze cos zamawia. Nie cieszy sie poki co tak z tego ze serio bedzie nowy czlonek rodziny. Jeszcze tego nie czuje i pewnie dopiero jak bede wieksza a dziecko zacznie sie ruszac zacznie sie temat imion itp. Chociaz z mojej strony tez nie mowie za duzo o dziecku

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • andziutka Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie tu nie było, ale zaczęło mnie męczyć nadganianie tylu stron codziennie. Mogłybyście mi podać adres do forum na facebooku? Tak pewnie łatwiej będzie czytać wątki różne.

U mnie wszystko ok, dzieci rosną. W poniedziałek miałam USG i jedno fikało koziołki a drugie spało. Mają 3,55 i 3,23 cm. Wszystko się dobrze rozwija. Badania 1 trymestru mam w przyszłym tygodniu.

Mdłości powoli przechodzą, coraz rzadziej. Miałam 2-3 razy napady strasznych bólów głowy, ale wzięłam paracetamol o pomogło. Słyszałam, że w ciąży tylko czysty paracetamol jest bezpieczny, więć nic innego nie brałam. Poza tym wszystko ok :)

zicka, Sis lubią tę wiadomość

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ