STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A my jutro jedziemy do dziadkow ka dal3j mdlosci mam ale nie wymiotuje. Dzis moje dziecko poerwszy raz samo zasnelo niestety nie o tej porze co powinno;) przyszlam do pokoju bo cisza a ten spo na kanapie hehe slodziak ❤26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
justyna1220 wrote:Ten ból jest okropny, apap, kawa, woda, sen nic nie pomaga ...A mieszkamy na drugim piętrze, to jest domek jednorodzinny, jakoś musimy wytrzymać, bo wyprowadzka dopiero po wakacjach. najbardziej to mi szkoda mojej małej, bo widzę, że się męczy przez ten gorąc
-
Witajcie ja tez mialam problem z zalogowaniem.
Co do badan prenatalnych mam 29 czerwca place 250 zł u swojego gina, który powiedział ze nie musze robic pappa z krwi bo to koszt okolo 150-200zl u mnie. A jesli cos go zaniepoki na usg to da mi skierwanie na pappa z NFZ.
agi354, takze ten lekarz ma pewnie takie samo podejscie i zobaczysz wszytsko bedzie ok tego Ci zycze Kiedy robisz badanie i kiedy wyniki?
co do objawów u mnie sa tak samo jak wiatr zawieje wczoraj np. tuliłam wc i bylam senna, slaba itp a dzis duzo lepiej i bez wymiotów. Za to tez mam bóle głowy, winna jest tez teraz ta pogoda.
Co do kłucia, ja pytałam gina o to. Zbadał mnie dokładnie i powiedział ze nic zlego sie nie dzieje ze to macica sie rozciąga itp tak jak pisałyście. Zlecił w razie większych bóli luteine dopochwowo, a tak to magnez i nospe. Ja biore jedna tabl chelat magnezu z b6 jest tam 550mg ost z połączeniem nospy pomogło.
Ostatnio był temat poduch tych do spania, wielkich liter C ktos juz kupił i przetestował? bo bede chciała kupić, a dalej nie wiem jaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 19:55
-
nick nieaktualny
-
Agi ale super,ze juz znasz płeć
Gratuluje udanych wizyt reszcie dziewczyn
U mnie niestety dalej mdłości, odstawiłam na dwa dni prevomit w nadziei,ze juz przeszły i dziś mam mega nawrot. Zaczęło sie na karuzeli z moja małą, a kręciła sie w żółwim tempie...
Zaliczyliśmy energylandie, posmarowałem Maje filtrem 50 a i tak rączki i nóżki mocno opalone.
Zjadłam właśnie podwójnego hit doga z mega skwarkami i w końcu wracam do żywych
merida17 lubi tę wiadomość
[/url] -
hej hej i ja się pojawiam po usg prenatalnym
maleństwo ma 63mm jest cudowne fantastyczne zdjęcia twarzyczki mamy! niestety nie mam jak ich tu wrzucić a pochwaliłabym się
wszystkie parametry prawidłowe, gin wręcz co chwile powtarzał idealnie, idealnie rączki dwie, nóżki dwie, serducho bije 152/min wg gina idealnie, początkowo wogóle się nie ruszało tylko rączką ale po jakimś czasie "ćwiczyło"- prostowało nóżki nie rozłożyło nóżek, więc płci niestety nie poznaliśmy- trudno, może następnym razem w każdym razie dla córy mamy imię- Nela, natomiast dla chłopczyka my nie mamy pomysłu, Gabryś chciałby BartusiaSis, merida17, EwaP, angelstw, zicka, Trishka, wariatka3, freya lubią tę wiadomość
Synuś Gabryś 19.11.2009r.
-
nick nieaktualnySis wrote:Merida to jest już nawet znęcanie się nad ciężarnymi Ale tam pewnie dla kobiet to normalne
Normalne! Ten pierwszy i tak był prywatnie, bo prawnie to ten lipcowy jest pierwszy
Ale jak długo nie wychodzę z łazienki bez ścieków, to wierze, ze wszystko dobrze -
nick nieaktualny
-
aaaa pytałam o te kłucia, gin tłumaczył mi, że jeśli nie towarzyszą temu plamienia czy krwawienia, to spokojnie. MAcica rośnie, więzadła się rozciągają, tak może być. Trzeba unikać gwałtownych ruchów i po prostu przeczekać, powinno przejść lub nie być już takie uciążliwe w 2 trymestrzeSynuś Gabryś 19.11.2009r.
-
karpetta wrote:aaaa pytałam o te kłucia, gin tłumaczył mi, że jeśli nie towarzyszą temu plamienia czy krwawienia, to spokojnie. MAcica rośnie, więzadła się rozciągają, tak może być. Trzeba unikać gwałtownych ruchów i po prostu przeczekać, powinno przejść lub nie być już takie uciążliwe w 2 trymestrze
super, dziękuję już dziś mnie nic nie boli i nie kłuje. Jutro całe szczęście też mam wizytę i już będę spokojnakarpetta lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Kamila ;) wrote:Witajcie ja tez mialam problem z zalogowaniem.
Co do badan prenatalnych mam 29 czerwca place 250 zł u swojego gina, który powiedział ze nie musze robic pappa z krwi bo to koszt okolo 150-200zl u mnie. A jesli cos go zaniepoki na usg to da mi skierwanie na pappa z NFZ.
agi354, takze ten lekarz ma pewnie takie samo podejscie i zobaczysz wszytsko bedzie ok tego Ci zycze Kiedy robisz badanie i kiedy wyniki?
co do objawów u mnie sa tak samo jak wiatr zawieje wczoraj np. tuliłam wc i bylam senna, slaba itp a dzis duzo lepiej i bez wymiotów. Za to tez mam bóle głowy, winna jest tez teraz ta pogoda.
Co do kłucia, ja pytałam gina o to. Zbadał mnie dokładnie i powiedział ze nic zlego sie nie dzieje ze to macica sie rozciąga itp tak jak pisałyście. Zlecił w razie większych bóli luteine dopochwowo, a tak to magnez i nospe. Ja biore jedna tabl chelat magnezu z b6 jest tam 550mg ost z połączeniem nospy pomogło.
Ostatnio był temat poduch tych do spania, wielkich liter C ktos juz kupił i przetestował? bo bede chciała kupić, a dalej nie wiem jaka
Dziś miałam robione i usg i pobierana krew na test pappa. wyniki za około tydzień, a dodatkowo ten test potrójny 21 lipca bo gin każe zrobić..
Dzięki dziewczyny, że wspieracie mam nadzieję, że wszystko się unormuje, wyreguluje z czasemEwaP lubi tę wiadomość
[/url] -
Juz prenatalne macie i takie w wiekszosci fajne wiesci, leci ten czas oj leci:)
Uwierzylam juz ze bedzie dobrze i w pracy szefowa powiedziala czemu mnie od miesiaca nie ma, zreszta kazdy juz sie domyslał. Mimo krwiaka dziecko rosnie ladnie to nie bede sie stresowala. Marze o poznaniu plci bede wtedy myslala nad imieniem i zaczne pewnie mowic do brzuszka. Na razie syn sie doeiedzial i daje buziaka czasem. W sumie poczatkowo myslalam pewnie synek beda sie razem bawic z bratem i pilke kopac. Teraz zaczynam myslec ze to coreczka. Maz poki co zajmuje sie konczeniem przy domu i tak po pracy na dwor wieczorem jeszcze cos zamawia. Nie cieszy sie poki co tak z tego ze serio bedzie nowy czlonek rodziny. Jeszcze tego nie czuje i pewnie dopiero jak bede wieksza a dziecko zacznie sie ruszac zacznie sie temat imion itp. Chociaz z mojej strony tez nie mowie za duzo o dzieckuJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Hej, dawno mnie tu nie było, ale zaczęło mnie męczyć nadganianie tylu stron codziennie. Mogłybyście mi podać adres do forum na facebooku? Tak pewnie łatwiej będzie czytać wątki różne.
U mnie wszystko ok, dzieci rosną. W poniedziałek miałam USG i jedno fikało koziołki a drugie spało. Mają 3,55 i 3,23 cm. Wszystko się dobrze rozwija. Badania 1 trymestru mam w przyszłym tygodniu.
Mdłości powoli przechodzą, coraz rzadziej. Miałam 2-3 razy napady strasznych bólów głowy, ale wzięłam paracetamol o pomogło. Słyszałam, że w ciąży tylko czysty paracetamol jest bezpieczny, więć nic innego nie brałam. Poza tym wszystko okzicka, Sis lubią tę wiadomość