STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie wczorajsza wizyta ok Dzidzia ma 4.5 cm, macha rączkami, nóżkami i wiercioch straszny teraz czekam na badania prenatalne które mam 1 lipca.
never give up, Sis, venne, EwaP, Kamila ;), merida17 lubią tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Nareszcie działa Stęskniłam się za Wami ;*
Już melduje jak przebiegła wizyta.
Otóż maleństwo rośnie, wg USG jestem w 12 tyg ( 11 tyd + 3 d ), jest ruchliwe i ma już całe 4,15cm, serduszko bije mocno, główka i reszta mają prawidłowe wymiary, krew na NIFTY pobrana czyli za 9 dni dowiemy się co pod serduszkiem noszę Termin w dalszym ciągu na 20.01 Za 2 tyg kolejna wizyta.
P.s. a teraz wrażenia po wizycie mojego męża. Uprzedzam bardzo " romantyczne".
Ja: Misiu i jak wrażenia ?
Mąż: Noooo super, super. Tylko wygląda jak kurczak w sklepie ( małe miało podkurczone nóżki ). Ehh
Sis, venne, justyna1220, EwaP, Trishka, cicho sza, Kamila ;), anettte, vioris, Dorcia7979, Ana., merida17, angelstw, karpetta lubią tę wiadomość
-
never give up mój mąż po pierwszym usg stwierdził że dzidziuś wygląda jak mała małpiatka bo rączka była przy twarzy i faktycznie buźka śmiesznie wyglądała ale nie jak małpiatka !
Super że wizyty udanenever give up, merida17 lubią tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
agi354 wrote:Dziękuję Justynko
Ja płacę 320 za usg + pappa i jak na Poznań to mało, nigdzie indziej nie znalazłam taniej, a nawet podobnie. Akurat była promocja na te badania, więc udało mi się
Można zapytać gdzie w Poznaniu robisz badania? Pytam bo sama szukałam, wyszło tak że dostalam od ginekolog na NFZ w PosumWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:11
-
Wreszcie forum znowu działa !
Gratuluję udanych wizyt i melduję, że moja też udana.
Kosmita (bO tak na razie zdaniem męża wygląda ) ma 2,8 cm. Serduszko 170 na minutę i machał łapkami i nóżkami, jak szalony . Widzieliśmy nawet paluszki i stópki na dużym powiększeniu.
Usg prenatalne + pappa 13 lipca. Też robię w Poznaniu, ale prywatnie u mojej ginekolog w gabinecie.Sis, never give up, Trishka, Kamila ;), Dorcia7979, merida17 lubią tę wiadomość
-
Kosmitka, małpiatka,kurczaczek wszystkiego dziesiątka są piękne
Gratuluję wizyt
Ja nim się doczekam swojej to jajo zniosę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:29
never give up, merida17 lubią tę wiadomość
-
Sis wrote:a kiedy masz? to będzie od razu usg to genetyczne?
5 lica, będzie to mój pierwszy dzień II trymestru genetyczne + prenatalne, wyjątkowo mi się dłuży bo ostatnią wizytę miałam 1 czerwca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:37
EwaP lubi tę wiadomość
-
never give up wrote:justyna1220 czy Ty jestes moderatorem na fb Czy do Ciebie trzeba wysłać namiary ?
Tak, wróciłam do żywych, mam pełnometrażowo neta Można tez do Doroty w razie W.
Wyślij mi zaroszenie i link do swojego FB -
justyna1220 wrote:5 lica, będzie to mój pierwszy dzień II trymestru genetyczne + prenatalne, wyjątkowo mi się dłuży bo ostatnią wizytę miałam 1 czerwca.
uuuu twardzioch jesteś prawie 5 tygodni ale teraz to już można powiedzieć z górki
29+1, 44 cm, 1430 g -
Co tam dziewczyny u Was? Jak samopoczucia? Mdłości ustępują Wam chociaż? Mnie trochę pochłonęła sesja i mnóstwo innych spraw ale został mi już mam nadzieje jeden egzamin w przyszłym tyg. Ale plus taki że 28 egzamin a potem wizyta więc nie będę myśleć. Jestem bardzo ciekawa co zobaczę bo ostatnio byłam podobnie jak Justyna 1 czerwca a Wy już macie takie ładne i wyraźne zdjęcia
EwaP lubi tę wiadomość
-
Colla wrote:Można zapytać gdzie w Poznaniu robisz badania? Pytam bo sama szukałam, wyszło tak że dostalam od ginekolog na NFZ w Posum
PreMediCare, na Drużbickiego koło Plazy.
Witam dziewczyny, ja też melduję się po wizycie Mój Ktosiek, nie jest już Ktośkiem, a Ślicznotką! I ma całe 6 cm. Serduszko w porządku, nóżki, rączki ma, paluszki nawet widziałam jak machała i skakała. Cieszę się niesamowicie, ale jest coś co mi to szczęście trochę zabiera. Przezierność karkowa jest podwyższona... Lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo wiele czynników jest brane pod uwagę, aczkolwiek zapisał mnie na 21 lipca na DARMOWY test potrójny. Już sam fakt, że zrobi go za darmo daje mi do myślenia, zwłaszcza, że to nie jest mój lekarz prowadzący i pierwszy raz na oczy go widziałam. Nie wiem co myśleć o tym...
Poniżej twarzyczka mojej Marcelinki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c010f51f39a6.pngSis, Domi$, Kamila ;), anettte, vioris, EwaP, Dorcia7979, Lali, angelstw, PeggySue, merida17, karpetta, Colla lubią tę wiadomość
[/url] -
agi354 wrote:PreMediCare, na Drużbickiego koło Plazy.
Witam dziewczyny, ja też melduję się po wizycie Mój Ktosiek, nie jest już Ktośkiem, a Ślicznotką! I ma całe 6 cm. Serduszko w porządku, nóżki, rączki ma, paluszki nawet widziałam jak machała i skakała. Cieszę się niesamowicie, ale jest coś co mi to szczęście trochę zabiera. Przezierność karkowa jest podwyższona... Lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo wiele czynników jest brane pod uwagę, aczkolwiek zapisał mnie na 21 lipca na DARMOWY test potrójny. Już sam fakt, że zrobi go za darmo daje mi do myślenia, zwłaszcza, że to nie jest mój lekarz prowadzący i pierwszy raz na oczy go widziałam. Nie wiem co myśleć o tym...
Poniżej twarzyczka mojej Marcelinki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c010f51f39a6.png
Cudowna ona, cudowne imię
Nie martw się na zapas, często te parametry wychodzą podwyższone, a niekoniecznie musi być coś źle Trzymam kciuki za Marcelinkęagi354 lubi tę wiadomość
-
Mdłości mi odchodzą, jakiś czas temu męczyło mnie codziennie, a teraz co kilka dni mam taki gorszy dzień, że czuje je dłużej a tak to napadowo raz czy dwa dziennie na chwilę poczuje że mi źle ale szybko przechodzi. Poza tym ostatnie dwa dni czułam brzuch, jakieś kłucia i jajniki ale już przeszło. Piersi bolały mnie tylko na samym początku ciąży, później zrobiły się po prostu wrażliwe i sutki jak dotykam to bolą.
29+1, 44 cm, 1430 g