STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ostatnio kilka dziewczyn skarżyło się na kłucie w pochwie.. nie wiem czy rozmowa była tu czy na fb.. pytała któraś lekarza czy to normalne? Dziś mi to doskwiera i jest bardzo nieprzyjemne
wzięłam nospe i czekam aż pomoże.. ogólnie od wczoraj jakoś dziwnie brzuch odczuwam.. jakbym jajniki czuła, prawy wczoraj też dziwnie bolał
wizyta dopiero w piątek..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:47
29+1, 44 cm, 1430 g -
nie pytslsm bo skoro mam krwiak to u mnie moze byc inaczej
generalnie nie mam brac nospy i magnezu powiedzial ze dupaston ma mocne dzialanie rozkurczowe i wystarczy w moim przypadku
ale ja tez nie mam kluc w pochwie u mnie czasem z boku ale tk jakby wiezadla sie rozciagajaJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Sis nie wiem czy pisałam ale podczas mojej ostatniej wizyty lekarz wytłumaczył mi czego mam się spodziewać w najbliższym czasie i są to między innymi: kłucia i ciągnięcia, wzdęcia, niestrawność etc. To czego nie powinno być to skurcze macicy i bóle miesiączkowe. Mam nadzieję, że masz te pierwsze?
-
ja już sama nie wiem co mam.. nie umiem tego opisać. Nie są to bóle jak przy miesiączce. Wczoraj miałam wrażenie jakby mnie jajniki bolały, prawy jakby pulsował? A dziś do tego doszło napadowe kłucie w pochwie.. nie wiem czy to od skurczy faktycznie czy się tam macica rozciąga i taki dyskomfort się przy tym czuje. Jestem cały czas na magnezie i w sumie nospe też codziennie biorę. No nic może przejdzie a jak nie to będę myślała czy gdzieś się szybciej nie wepchnąć do lekarza.
29+1, 44 cm, 1430 g -
To mogą być skurcze. Bierz magnez i nospe( 2x1 zapobiegawczo) Leż ile możesz a jeśli do jutra nie przejdzie spróbuj się wbić do lekarza i każ sobie przepisać scopolan w czopkach. Jest bezpieczny i skuteczny na te napadowe skurcze. Ja mam je od 6 tyg i mam ich unikać jak ognia. Oczywiście może być tak, że macica się rozciąga niemniej jednak trzeba być uważnym.
-
cicho sza wrote:Hej
Melduję się po wizycieMaluszek ma 4,22 cm
Mieliśmy niezły ubaw bo skakał jak szalony
CudownieJa już też na to czekam, bo ostatnio to jeszcze maluch był taką małą kluseczką i nie było zbyt dobrze widać na usg, bo usg też takie średnie. Mam nadzieję, że już na prenatalnych więcej zobaczę
cicho sza lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które bierzecie magnez - bierzcie jakiś porządny, z dużą ilością magnezu w magnezie. Mi babka w aptece próbowała wcisnąć jakieś gówno, które ma 20 mg magnezu w tabletce. I się oburzyła wielce jak jej zwróciłam uwagę na to.
-
vioris wrote:Cudownie
Ja już też na to czekam, bo ostatnio to jeszcze maluch był taką małą kluseczką i nie było zbyt dobrze widać na usg, bo usg też takie średnie. Mam nadzieję, że już na prenatalnych więcej zobaczę
Vioris :* a kiedy masz prenatalne? Czas szybko biegnie :*Kosmos :-*
-
Wyszłam jakieś 10 minut temu ze szpitala. Maluch 5,2 cm skakał jak wariat, ale pokazał sie z każdej strony, dał sie pięknie pomierzyć. Doktor stwierdziła ze jeszcze za wcześnie na płeć, ale i tak jestem przeszczęśliwa. Nagrałam całe badanie na płytę dla męża bo nie mógł być ze mną. Jestem przeszczęśliwa;)
cicho sza, Madziulka890, angelstw, Trishka, never give up, Lali, Basia90, Sis, EwaP, atagata, merida17 lubią tę wiadomość
Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
anettte wrote:Wyszłam jakieś 10 minut temu ze szpitala. Maluch 5,2 cm skakał jak wariat, ale pokazał sie z każdej strony, dał sie pięknie pomierzyć. Doktor stwierdziła ze jeszcze za wcześnie na płeć, ale i tak jestem przeszczęśliwa. Nagrałam całe badanie na płytę dla męża bo nie mógł być ze mną. Jestem przeszczęśliwa;)
Świetnie, że masz taką możliwość z nagraniemNa kolejnym usg maluch na pewno pokaże co ma między nóżkami
EwaP lubi tę wiadomość
-
never give up wrote:Dziewczyny potrzebne wszystkie wolne kciuki. Dzwonili z gabinetu lekarza i przesunęli nam wizytę z jutra na dziś na 17:00. To sądny dzień ponieważ dziś będziemy pobierali krew na test NIFTY ( m.inn. dowiemy się jakiej płci jest płód
) oraz mój mąż po raz pierwszy zobaczy " life" na USG co zmajstrował. Z jednej strony się cieszę, że to już dziś ale z drugiej strony umieram ze strachu po tym co się stało u wszamanki.
Dziś jest dużo wizyt i za wszystkie trzymam bardzo mocno kciukia moge zapytac ile placicie za ten test? I czy sami sie zdecydowaliscie czy dr zalecil? Mi proponowal, ze bardziej dokladne.niz pappa I mniej falszywie dodatnich wynikow ale jak zobaczylam cene......:p
-
Ana. wrote:Dziewczyny, które bierzecie magnez - bierzcie jakiś porządny, z dużą ilością magnezu w magnezie. Mi babka w aptece próbowała wcisnąć jakieś gówno, które ma 20 mg magnezu w tabletce. I się oburzyła wielce jak jej zwróciłam uwagę na to.