X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Trishka Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka ja startuję o 10.00 więc o 12.30 będę mocno trzymać za Ciebie kciuki!! :)

• anettte Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz pod gabinetem, niestety wezwano moja doktor na jakiś mały zabieg, wiec muszę czekać. Cierpliwości, cierpliwości....

Trishka lubi tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Ja też mam prenatalne 1. Lipca o 12.40 :-)

Ja też 1 lipca ;)

Trishka, Malowanka lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette jeszcze czekasz czy juz po wizycie ?:)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Sis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ostatnio kilka dziewczyn skarżyło się na kłucie w pochwie.. nie wiem czy rozmowa była tu czy na fb.. pytała któraś lekarza czy to normalne? Dziś mi to doskwiera i jest bardzo nieprzyjemne :( wzięłam nospe i czekam aż pomoże.. ogólnie od wczoraj jakoś dziwnie brzuch odczuwam.. jakbym jajniki czuła, prawy wczoraj też dziwnie bolał :/ wizyta dopiero w piątek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:47

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • amelik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pytslsm bo skoro mam krwiak to u mnie moze byc inaczej
    generalnie nie mam brac nospy i magnezu powiedzial ze dupaston ma mocne dzialanie rozkurczowe i wystarczy w moim przypadku
    ale ja tez nie mam kluc w pochwie u mnie czasem z boku ale tk jakby wiezadla sie rozciagaja

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • never give up Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis nie wiem czy pisałam ale podczas mojej ostatniej wizyty lekarz wytłumaczył mi czego mam się spodziewać w najbliższym czasie i są to między innymi: kłucia i ciągnięcia, wzdęcia, niestrawność etc. To czego nie powinno być to skurcze macicy i bóle miesiączkowe. Mam nadzieję, że masz te pierwsze?

relghdgenv7rm5nv.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już sama nie wiem co mam.. nie umiem tego opisać. Nie są to bóle jak przy miesiączce. Wczoraj miałam wrażenie jakby mnie jajniki bolały, prawy jakby pulsował? A dziś do tego doszło napadowe kłucie w pochwie.. nie wiem czy to od skurczy faktycznie czy się tam macica rozciąga i taki dyskomfort się przy tym czuje. Jestem cały czas na magnezie i w sumie nospe też codziennie biorę. No nic może przejdzie a jak nie to będę myślała czy gdzieś się szybciej nie wepchnąć do lekarza.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • cicho sza Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Melduję się po wizycie :) Maluszek ma 4,22 cm :) Mieliśmy niezły ubaw bo skakał jak szalony ;-)

never give up, Sis, joasia8966, vioris, EwaP, Trishka, anettte, angelstw, Madziulka890, Kamila ;), merida17 lubią tę wiadomość

Kosmos :-*
    ex2bvcqg40r3u5h2.png

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogą być skurcze. Bierz magnez i nospe( 2x1 zapobiegawczo) Leż ile możesz a jeśli do jutra nie przejdzie spróbuj się wbić do lekarza i każ sobie przepisać scopolan w czopkach. Jest bezpieczny i skuteczny na te napadowe skurcze. Ja mam je od 6 tyg i mam ich unikać jak ognia. Oczywiście może być tak, że macica się rozciąga niemniej jednak trzeba być uważnym.

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette jesteś już po wizycie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 14:30

relghdgenv7rm5nv.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho sza wrote:
    Hej :)

Melduję się po wizycie :) Maluszek ma 4,22 cm :) Mieliśmy niezły ubaw bo skakał jak szalony ;-)

Cudownie :) Ja już też na to czekam, bo ostatnio to jeszcze maluch był taką małą kluseczką i nie było zbyt dobrze widać na usg, bo usg też takie średnie. Mam nadzieję, że już na prenatalnych więcej zobaczę :)

cicho sza lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które bierzecie magnez - bierzcie jakiś porządny, z dużą ilością magnezu w magnezie. Mi babka w aptece próbowała wcisnąć jakieś gówno, które ma 20 mg magnezu w tabletce. I się oburzyła wielce jak jej zwróciłam uwagę na to.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • cicho sza Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Cudownie :) Ja już też na to czekam, bo ostatnio to jeszcze maluch był taką małą kluseczką i nie było zbyt dobrze widać na usg, bo usg też takie średnie. Mam nadzieję, że już na prenatalnych więcej zobaczę :)

Vioris :* a kiedy masz prenatalne? Czas szybko biegnie :*

Kosmos :-*
    ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę magne b6 3 razy dziennie, polecili go w szpitalu i od kiedy go biorę żadnych bóli i skurczy nie miałam. Teraz coś mi dokucza dopiero ale nie wiem czy to od skurczy czy od rozciągania.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam jakieś 10 minut temu ze szpitala. Maluch 5,2 cm skakał jak wariat, ale pokazał sie z każdej strony, dał sie pięknie pomierzyć. Doktor stwierdziła ze jeszcze za wcześnie na płeć, ale i tak jestem przeszczęśliwa. Nagrałam całe badanie na płytę dla męża bo nie mógł być ze mną. Jestem przeszczęśliwa;)

cicho sza, Madziulka890, angelstw, Trishka, never give up, Lali, Basia90, Sis, EwaP, atagata, merida17 lubią tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anettte wrote:
    Wyszłam jakieś 10 minut temu ze szpitala. Maluch 5,2 cm skakał jak wariat, ale pokazał sie z każdej strony, dał sie pięknie pomierzyć. Doktor stwierdziła ze jeszcze za wcześnie na płeć, ale i tak jestem przeszczęśliwa. Nagrałam całe badanie na płytę dla męża bo nie mógł być ze mną. Jestem przeszczęśliwa;)

Świetnie, że masz taką możliwość z nagraniem :) Na kolejnym usg maluch na pewno pokaże co ma między nóżkami :D

EwaP lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • kasiunienia Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anette, świetnie, gratuluję i samego zdrówka życzę! :)

• Madziulka890 Nowa

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Dziewczyny potrzebne wszystkie wolne kciuki. Dzwonili z gabinetu lekarza i przesunęli nam wizytę z jutra na dziś na 17:00. To sądny dzień ponieważ dziś będziemy pobierali krew na test NIFTY ( m.inn. dowiemy się jakiej płci jest płód :) ) oraz mój mąż po raz pierwszy zobaczy " life" na USG co zmajstrował. Z jednej strony się cieszę, że to już dziś ale z drugiej strony umieram ze strachu po tym co się stało u wszamanki.

Dziś jest dużo wizyt i za wszystkie trzymam bardzo mocno kciuki :)
    Trzymam.kciuki !!!!!! :-) a moge zapytac ile placicie za ten test? I czy sami sie zdecydowaliscie czy dr zalecil? Mi proponowal, ze bardziej dokladne.niz pappa I mniej falszywie dodatnich wynikow ale jak zobaczylam cene......:p

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Dziewczyny, które bierzecie magnez - bierzcie jakiś porządny, z dużą ilością magnezu w magnezie. Mi babka w aptece próbowała wcisnąć jakieś gówno, które ma 20 mg magnezu w tabletce. I się oburzyła wielce jak jej zwróciłam uwagę na to.
    Tak. Solar 100mg magnezu w jednej tabletce. W poprzedniej ciąży tez bralam magneb6 ale jak przyszło brać 8 tabletek dziennie to nie chciałam przedawkowac B6 i szukałam czegoś bez.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ