STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ostatnio kilka dziewczyn skarżyło się na kłucie w pochwie.. nie wiem czy rozmowa była tu czy na fb.. pytała któraś lekarza czy to normalne? Dziś mi to doskwiera i jest bardzo nieprzyjemne wzięłam nospe i czekam aż pomoże.. ogólnie od wczoraj jakoś dziwnie brzuch odczuwam.. jakbym jajniki czuła, prawy wczoraj też dziwnie bolał wizyta dopiero w piątek..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:47
29+1, 44 cm, 1430 g -
nie pytslsm bo skoro mam krwiak to u mnie moze byc inaczej
generalnie nie mam brac nospy i magnezu powiedzial ze dupaston ma mocne dzialanie rozkurczowe i wystarczy w moim przypadku
ale ja tez nie mam kluc w pochwie u mnie czasem z boku ale tk jakby wiezadla sie rozciagajaJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Sis nie wiem czy pisałam ale podczas mojej ostatniej wizyty lekarz wytłumaczył mi czego mam się spodziewać w najbliższym czasie i są to między innymi: kłucia i ciągnięcia, wzdęcia, niestrawność etc. To czego nie powinno być to skurcze macicy i bóle miesiączkowe. Mam nadzieję, że masz te pierwsze?
-
ja już sama nie wiem co mam.. nie umiem tego opisać. Nie są to bóle jak przy miesiączce. Wczoraj miałam wrażenie jakby mnie jajniki bolały, prawy jakby pulsował? A dziś do tego doszło napadowe kłucie w pochwie.. nie wiem czy to od skurczy faktycznie czy się tam macica rozciąga i taki dyskomfort się przy tym czuje. Jestem cały czas na magnezie i w sumie nospe też codziennie biorę. No nic może przejdzie a jak nie to będę myślała czy gdzieś się szybciej nie wepchnąć do lekarza.
29+1, 44 cm, 1430 g -
To mogą być skurcze. Bierz magnez i nospe( 2x1 zapobiegawczo) Leż ile możesz a jeśli do jutra nie przejdzie spróbuj się wbić do lekarza i każ sobie przepisać scopolan w czopkach. Jest bezpieczny i skuteczny na te napadowe skurcze. Ja mam je od 6 tyg i mam ich unikać jak ognia. Oczywiście może być tak, że macica się rozciąga niemniej jednak trzeba być uważnym.
-
cicho sza wrote:Hej
Melduję się po wizycie Maluszek ma 4,22 cm Mieliśmy niezły ubaw bo skakał jak szalony
Cudownie Ja już też na to czekam, bo ostatnio to jeszcze maluch był taką małą kluseczką i nie było zbyt dobrze widać na usg, bo usg też takie średnie. Mam nadzieję, że już na prenatalnych więcej zobaczęcicho sza lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które bierzecie magnez - bierzcie jakiś porządny, z dużą ilością magnezu w magnezie. Mi babka w aptece próbowała wcisnąć jakieś gówno, które ma 20 mg magnezu w tabletce. I się oburzyła wielce jak jej zwróciłam uwagę na to.
-
vioris wrote:Cudownie Ja już też na to czekam, bo ostatnio to jeszcze maluch był taką małą kluseczką i nie było zbyt dobrze widać na usg, bo usg też takie średnie. Mam nadzieję, że już na prenatalnych więcej zobaczę
Vioris :* a kiedy masz prenatalne? Czas szybko biegnie :*Kosmos :-*
-
Wyszłam jakieś 10 minut temu ze szpitala. Maluch 5,2 cm skakał jak wariat, ale pokazał sie z każdej strony, dał sie pięknie pomierzyć. Doktor stwierdziła ze jeszcze za wcześnie na płeć, ale i tak jestem przeszczęśliwa. Nagrałam całe badanie na płytę dla męża bo nie mógł być ze mną. Jestem przeszczęśliwa;)
cicho sza, Madziulka890, angelstw, Trishka, never give up, Lali, Basia90, Sis, EwaP, atagata, merida17 lubią tę wiadomość
Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
anettte wrote:Wyszłam jakieś 10 minut temu ze szpitala. Maluch 5,2 cm skakał jak wariat, ale pokazał sie z każdej strony, dał sie pięknie pomierzyć. Doktor stwierdziła ze jeszcze za wcześnie na płeć, ale i tak jestem przeszczęśliwa. Nagrałam całe badanie na płytę dla męża bo nie mógł być ze mną. Jestem przeszczęśliwa;)
Świetnie, że masz taką możliwość z nagraniem Na kolejnym usg maluch na pewno pokaże co ma między nóżkamiEwaP lubi tę wiadomość
-
never give up wrote:Dziewczyny potrzebne wszystkie wolne kciuki. Dzwonili z gabinetu lekarza i przesunęli nam wizytę z jutra na dziś na 17:00. To sądny dzień ponieważ dziś będziemy pobierali krew na test NIFTY ( m.inn. dowiemy się jakiej płci jest płód ) oraz mój mąż po raz pierwszy zobaczy " life" na USG co zmajstrował. Z jednej strony się cieszę, że to już dziś ale z drugiej strony umieram ze strachu po tym co się stało u wszamanki.
Dziś jest dużo wizyt i za wszystkie trzymam bardzo mocno kciuki -
Ana. wrote:Dziewczyny, które bierzecie magnez - bierzcie jakiś porządny, z dużą ilością magnezu w magnezie. Mi babka w aptece próbowała wcisnąć jakieś gówno, które ma 20 mg magnezu w tabletce. I się oburzyła wielce jak jej zwróciłam uwagę na to.