X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia, strasznie to przykre. Trzymaj się.

tb73hdgehrkau5k1.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    A ja dziś znowu czuje się wyśmienicie i zamiast się cieszyć to się martwie. Kurcze martwie się choć wcale nie mam powodu żeby to robić. Za dużo się na czytalam i nakladlam sobie do głowy. Boje się sytuacji kiedy na USG mi powie ze serce nie bije brrrr aż się wzdrygam...ja zwyczajnie powinnam wisieć nad kibelkiem 24h to wtedy bym się cieszyła ze mam objawy ciazowe bo jak ich nie mam to się w tej ciąży nie czuje

Malowanka ja już też mdłości nie mam, raz na jakiś czas mi trochę niedobrze ale to co kilka dni teraz i krótko to trwa :)
    To już jest ten moment,że nas opuszczają te dolegliwości ;) też się martwiłam ale zupełnie niepotrzebnie więc głowa do góry i się cieszyć z dobrego samopoczucia :P!

EwaP lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia tak mi przykro :-(.

Chciałam nadrobić zaległości na forum, ale takich wieści się nie spodziewałam

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez mysle ze mdlosci odpuszczaja 12 tydzien to ten czas a kazda ciaza jest inna. Tez sie zawsze martwie ze uslysze ze nie ma juz serca a zawsze bije maluszek rosnie. Kocham go bardziej z kazdym dniem!
    Powoli zbliza sie 01.07 a wtedy z tego co pamietam 3 z was maja prenatalne wiec czekamy na dobre wiesci i cudowne sprawozdwnia z podgladsnia maluszkow. Mam wizyte 5.07,wiec tez jakos przeleci. Jutro syn do przedszkola maz do pracy, ja mam w domu lezec a w lodowce mam taka pustke :( nie ma kompletnie co jesc wiec chyba do mamy jeszcze po sledziki na sniadanie pojde. Potem sie okaze ze rano bedzie mi niedobrze i sledzi nie tkne hehe
    Tym ze raz sa mdlosci a raz nie w ogole sie juz nie stresuje a nadal trudno mi otwierac lodowke i najgorzej jest rano i wieczorem. Teraz jem bulki z samym pomidorem.

EwaP, Trishka lubią tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Sis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy jutro też ktoś nie ma prenatalnych?
    Ja mam we wtorek i też z tego co pamiętam któraś z dziewczyn ma tak jak ja :) Oby tylko u każdej z nas same dobre wiadomości były, żeby już nikt nie musiał się stresować niepotrzebnie..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mdłości już też odpuszczają ale ja i tak Bogu dziękuję że bardzo mnie nie męczyło bo nie wyobrażam sobie wisieć na kibelkiem a obok mieć Jasia który jeszcze mi pomaga żeby głowa głębiej się schowała :P dziś jeszcze zwymiotowałam ale przez dzień było spokojnie.

Teraz sie zacznie czas wyczekiwania na USG prenatalne, obyśmy wszystkie wracały z dobrymi informacjami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:53

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    nie wiem czy jutro też ktoś nie ma prenatalnych?
    Ja mam we wtorek i też z tego co pamiętam któraś z dziewczyn ma tak jak ja :) Oby tylko u każdej z nas same dobre wiadomości były, żeby już nikt nie musiał się stresować niepotrzebnie..
    Ja mam we wtorek popołudniu.Trzymam kciuki za Viebie i resztę!

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia :( bardzo mi przykro ;( Tule

Dziewczyny każda z nas boi sie straty, niestety wiem jaki to ból. Uważajmy na siebie i nie myslmy o najgorszym. Nasze kruszynku czuja nasz stres itp Zycze każdej z nas, sobie tez spokojnej zdrowej ciazy, a dziewczyny ktore straciły maleństwa duzo siły i "do zobaczenia" znow na filetowej!

Mnie mdłości juz odpuściły, w koncu zacznynam miec apetyt. Ale jeszcze nie na wszystko.

kamenkaa lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia bardzo bardzo nie fajnie. Miałam nadzieję, że już więcej złych wiadomości nie będzie.

Ja się tego boję bardzo u mnie. W środę mam wizytę- czekają mnie jeszcze 3 długie dni. A póki co cały czas mnie mdli, czuję się jakby ktoś mi wtyczkę wyciągnął. Masakra jakaś, ciężko egzystować.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja mam właśnie dziwnie z tymi mdłościami. Nie ma już takich stałych, są rzadziej, wieczorno-nocne, taka jakby gula w gardle stała.. Ale wybitnie nieprzyjemne :/

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak ze juz nie wymiotuje, niech tak zostanie ;) czasem jak cos zjem to mam wrażenie ze stoi mi "to" w gardle czasem tez taki gul własnie ale po jakimś czasie mija. Gin mi wczoraj mówił ze objawy 1-go trymestru beda sie zmieniać etapami, ustawać po woli albo nagle znikną. Oczywiście sa mamuski ktore maja np. mdłosci dluzej.

Ja dalej mam mięso-wstręt :D

Coconue wizyta w środę, a moze to juz tylko 3 dni i zobaczysz maluszka :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colla wrote:
    Hej dziewczyny, może polecicie coś na chorobę? Mam ogromny problem z zatokami i ogolne rozbicie. Używam Tantum Verde spray, inhalacje z olejków, syrop z cebuli na gardło i paractemol. Nie wiem czy moge, nie mam siły by szperać po necie. Mój ukochany za granicą, a na wieści o chorobie jakoś się nie zainteresowal szczególnie. Może macie sprawdzone sposoby? Głowa pęka :(

Na zatoki dla ciężarnych jest sinuperd

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pocieszyć Was? Pod koniec ciąży jak maluszek zacznie wywijać nóżkami po żołądku, albo co gorsza główka będzie pod Waszymi żebrami, to będziecie dopiero narzekać :) Teraz to jest nic hihihi
    10 razy w nocy do wc, wieczne podjadanie, bo żołądek ściśnięty i mało co wchodzi, o zgadze nie wspomnę :)
    Cieszcie się póki możecie :)

Kamila ;), atagata, amelik, angelstw lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ja dalej mam mięso-wstręt :D

Też mam ;)

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia bardzo mi przykro, wiem co czujesz. Dobrze ze możecie się od razu starać, możecie się skupić na tym i trzymać tej myśli. Mi dwukrotnie kazano odczekać 3 miesiące, myślę że niepotrzebnie. Trzymam kciuki i powodzenia.

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis ja mam.jutro ma 16:20 prenatalne ;)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje identycznie....

Malowanka wrote:
    A ja dziś znowu czuje się wyśmienicie i zamiast się cieszyć to się martwie. Kurcze martwie się choć wcale nie mam powodu żeby to robić. Za dużo się na czytalam i nakladlam sobie do głowy. Boje się sytuacji kiedy na USG mi powie ze serce nie bije brrrr aż się wzdrygam...ja zwyczajnie powinnam wisieć nad kibelkiem 24h to wtedy bym się cieszyła ze mam objawy ciazowe bo jak ich nie mam to się w tej ciąży nie czuje

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się nie chce wierzyć w to co przeczytałam, Zyzia kochana trzymaj się! :( Tyle starań, tyle przejść, w końcu się udało.. Za Ciebie będę szczególnie trzymała kciuki, mam nadzieję, ze szybko u nas zawitasz ponownie :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! :)

dobrego dnia!

derii84 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anettte Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w II trymestrze;)
    Trzymam kciuki kobietki za wizyty. Miłego dnia;)

atagata, angelstw, Ana., cicho sza, Kamila ;), EwaP lubią tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ