X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja już pisałam na fb, ale tu też napisze, że wczoraj kupiłam detektor i to był najlepszy zakup :) Tak bardzo się bałam, że nie znajdę tętna a tu się udało po kilku minutach. Wczoraj na chwilę tylko, nie byłam jeszcze pewna czy to było to ale dziś rano już się pięknie udało na dłużej znaleźć :) pikalo ok 160/min i to najpiękniejszy dźwięk jaki można słyszeć <3 Ja to na usg bym latała chętnie co tydzień bo ciągle schizowałam, ale teraz już nie muszę. Kamień spadł mi z serca jak wyszukałam to moje malutkie serduszko <3 :)
    Tylko jak kupujecie, to koniecznie 3.0Mhz bo te słabsze nie chcą tak szybko wyszukiwać podobno.

A co do lekarki która odradzala... Ja uważam że dla swojego spokoju ducha, warto to kupić. Wiadomo, że nie da się nic zrobić gdyby się miało coś stać, ale jeśli jest wszystko dobrze to matka spokojniejsza więc i dziecku jest lepiej w brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 12:43

Kamila ;), Ana. lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie mogę doczekać jutrzejszych badan. Więc żeby mieć spokojna głowe właśnie kończę kolejny sezon Gry o tron :-P 10 odcinków w dwa dni! To się nazywa poświęcenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 13:18

PeggySue, Kasha lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • emoska Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zamówiłam detektor. Przyjdzie jutro i mam nadzieją że może przestanę panikować ;)

uwo9gzu3u2y2oyhz.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Hej :)
    Ja już pisałam na fb, ale tu też napisze, że wczoraj kupiłam detektor i to był najlepszy zakup :) Tak bardzo się bałam, że nie znajdę tętna a tu się udało po kilku minutach. Wczoraj na chwilę tylko, nie byłam jeszcze pewna czy to było to ale dziś rano już się pięknie udało na dłużej znaleźć :) pikalo ok 160/min i to najpiękniejszy dźwięk jaki można słyszeć <3 Ja to na usg bym latała chętnie co tydzień bo ciągle schizowałam, ale teraz już nie muszę. Kamień spadł mi z serca jak wyszukałam to moje malutkie serduszko <3 :)
    Tylko jak kupujecie, to koniecznie 3.0Mhz bo te słabsze nie chcą tak szybko wyszukiwać podobno.

A co do lekarki która odradzala... Ja uważam że dla swojego spokoju ducha, warto to kupić. Wiadomo, że nie da się nic zrobić gdyby się miało coś stać, ale jeśli jest wszystko dobrze to matka spokojniejsza więc i dziecku jest lepiej w brzuchu :)

A jaki detektor kupiłaś?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jakiś lekarzu w ogóle jest za detektorem? Jasne że nie, bo przeciez wiadomo ze jak swirujemy jedziemy do lekarza, a tak nie musimy.

Ja swojego lekarza nawet nie pytam o zdanie.

• anettte Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musze to jeszcze przemyśleć, dziękuje dziewczyny;)

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • vioris Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    A jaki detektor kupiłaś?
    Dokładnie ten mam http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6173146688

Chyba jest najlepszy :)

Coconue lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

Najlepszy?? Dlaczego tak uważasz?

• Sis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Najlepszy?? Dlaczego tak uważasz?

w necie też czytałam że ten jest najbardziej polecany bo najszybciej nim odnajdziesz dzidziusia. Z innych firm dopiero kilka tygodni później serduszko znajdują. Ale to chyba też nie zawsze. Sama wczoraj myślałam o zakupie i póki co nie kupuje ale kto wie co mi strzeli do głowy ;)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • freya Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czytam Was prawie od początku, ale nie miałam odwagi dołączyć. Znam Was już troszeczkę, ale Wy mnie jeszcze nie, dlatego napiszę parę słów o sobie :) O dziecko staraliśmy się od prawie pięciu lat. W pierwszą ciążę zaszłam po dwóch latach starań, po stymulacji CLO, ale w 7 tyg poroniłam. Kolejnie dwa lata bezskutecznych starań. Zdecydowaliśmy się na in vitro. Zakwalifikowaliśmy się od programu rządowego. Przeszliśmy przez trzy procedury z marnym skutkiem. W ostatniej procedurze zaszłam w ciąże biochemiczną. Straciłam nadzieję, metody leczenia się wyczerpały. Liczyliśmy już tylko na cud... i ten cud się przydarzył dwa miesiące po ostatnim in vitro. Obecnie jestem w 12 tc, termin porodu mam na 12.01. Mam nadzieję, że mnie do siebie przygarniecie :)

Trishka, Sis, vioris, kiti, never give up, justyna1220, cicho sza, Coconue, Basia90, karpetta, angelstw, zicka, Kamila ;), amelik, Ana., Kasha, merida17, EwaP, DzejDzej lubią tę wiadomość

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • freya Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

Też kupiłam ten detektor dokładnie dwa dni temu. Ze znalezieniem serduszka nie było większego problemu. Mąż nagrał bicie serduszka na telefon i co chwile słucha :) Chyba to, że tam w środku rośnie dziecko, stało się dla niego bardziej realne. Jesteśmy dużo spokojniejsi :) Również polecam ten detektor.

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam freya;) rozgośc sie;)

freya lubi tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Trishka Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć freya! Miło Cię poznać :) Ja też mam termin na 12 stycznia :) Pozdrawiam!

freya lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freya wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Czytam Was prawie od początku, ale nie miałam odwagi dołączyć. Znam Was już troszeczkę, ale Wy mnie jeszcze nie, dlatego napiszę parę słów o sobie :) O dziecko staraliśmy się od prawie pięciu lat. W pierwszą ciążę zaszłam po dwóch latach starań, po stymulacji CLO, ale w 7 tyg poroniłam. Kolejnie dwa lata bezskutecznych starań. Zdecydowaliśmy się na in vitro. Zakwalifikowaliśmy się od programu rządowego. Przeszliśmy przez trzy procedury z marnym skutkiem. W ostatniej procedurze zaszłam w ciąże biochemiczną. Straciłam nadzieję, metody leczenia się wyczerpały. Liczyliśmy już tylko na cud... i ten cud się przydarzył dwa miesiące po ostatnim in vitro. Obecnie jestem w 12 tc, termin porodu mam na 12.01. Mam nadzieję, że mnie do siebie przygarniecie :)

cuda się zdarzają :)
    fajnie że się jednak zdecydowałaś odezwać :)

freya lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Chyba pobije rekord krwotokow bo dzisiaj z rana mialam juz trzeci pomimo lezenia. Nie byl taki silny jak ostatnio. Wylecial jeden skrzep ale nie ide na IP bo przy wypisie powiedzial mi ze absolutnie jak sie zdarzy to nie jechac do szpitala tylko zazyc leki i lezec i do swojego gina. W szpitalu dostalam tylko jeden zaszczyk przeciwkrwotoczny a potem faszerowali mnie cyklonaminą. Teraz dostalam do domu cyklo3fort wzielam to i magnezy i nospe i czekam do pt bo mam prenatalne ... nochyba ze sie nasili to pojade do mojej gin ale widze ze juz tylko jest brazowe plamienie...

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freya piekna historia waszego cudu.

Jezeli moge to tez chcialabym dolaczycz do was.moj termin to 26 stycz.

O pierwsza dzidzie staralismy sie dlugo bo m mial zle wyniki, lekarze proponowali nam inseminacje ale ze m pracowala za granica to odpuscilismy to wszystko i w grudniu stal sie cud ktory teraz lezy kolo mnie i za niedlugo skonczy 10 miesiecy. A nasza druga dzidzia pojawila sie niespodziewanie po jednym spontanicznym serduszku :)

Sis, justyna1220, karpetta, angelstw, zicka, freya, never give up, Kasha, merida17 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Sis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Hej.Chyba pobije rekord krwotokow bo dzisiaj z rana mialam juz trzeci pomimo lezenia. Nie byl taki silny jak ostatnio. Wylecial jeden skrzep ale nie ide na IP bo przy wypisie powiedzial mi ze absolutnie jak sie zdarzy to nie jechac do szpitala tylko zazyc leki i lezec i do swojego gina. W szpitalu dostalam tylko jeden zaszczyk przeciwkrwotoczny a potem faszerowali mnie cyklonaminą. Teraz dostalam do domu cyklo3fort wzielam to i magnezy i nospe i czekam do pt bo mam prenatalne ... nochyba ze sie nasili to pojade do mojej gin ale widze ze juz tylko jest brazowe plamienie...

ale Cię umordują te krwawienia :( kurde ale przyczyny nie widać na usg?
    Do drugiego trymestru już blisko to nadzieja,że to wreszcie minie..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po, na szczęście jest fasolka z rączkami i jakby nóżkami oraz pięknie bijacym serduszkiem. Wymiarów nie znam, bo to tylko serduszko sprawdzał, czy jest. Wg Om termin na 1 lutego, ale polowkowe napewno to zweryfikuje.
    Następna wizyta w Norwegii 6 październik he he, zawał dostalybyscie co?
    Jestem ciut spokojniejsza

Sis, kiti, angelstw, anettte, PeggySue, zicka, freya, Kamila ;), vioris, merida17, EwaP lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Freya, Twoja historia to dowód, że nigdy nie można się poddawać.

Marcza, współczuję Ci strasznie, ale piątek już niedługo, więc leż i odpoczywaj.

Derii gratulacje, super, że z maleństwem wszystko dobrze, ale 6 październik??? Jajo bym zniosła w domu jakbym musiała tyle czekać. Masz kobieto cierpliwość :)

freya lubi tę wiadomość

p19udqk36s5wi0vb.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 października :D ???! w tej sytuacji bym kupiła detektor ;)
    super że wszystko dobrze :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ