STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kiti wrote:Freya piekna historia waszego cudu.
Jezeli moge to tez chcialabym dolaczycz do was.moj termin to 26 stycz.
O pierwsza dzidzie staralismy sie dlugo bo m mial zle wyniki, lekarze proponowali nam inseminacje ale ze m pracowala za granica to odpuscilismy to wszystko i w grudniu stal sie cud ktory teraz lezy kolo mnie i za niedlugo skonczy 10 miesiecy. A nasza druga dzidzia pojawila sie niespodziewanie po jednym spontanicznym serduszku
Witaj
Widzę, że nasze maluchy będą w podobnym odstępie czasowym
Jak sobie radzisz z początkami ciąży i maluchem, który wszystko chce poznawać raczkując czy też stawiając swoje pierwsze kroki?
-
Dzięki dziewczyny
Sis na ostatnim usg krwiaka juz nie bylo i kosmowka bez cech odklejania wiec sama juz nie wiem dlaczego tak się dzieje. .. jedyne co mi lekarz powiedział w szpitalu to ze mam nietypową kosmowkę. Normalnie powinna byc na dole pecherzyka a ja mam tak ze jest na dole i zachodzi do samej gory prawej strony pecherzyka styka sie ze ścianą macicy i trze o nią więc te krwawienia mogą się często pojawiać. Mam nadzieje ze na prenatalnych będzie ok i juz w drugim trymestrze będę mogła normalnie funkcjonować -
Marcza rozumiem co czujesz bo ja mam od tygodnia delikatnr plamienia tzn. Sluz podvarwiony lekko na rozowo i juz schizuje. Bylam tydz. temu na wizycie i z dzidzia wszystko ok , serduszko ladnie pikalo. Gin uspokajal ze wszystko jest jak w najlepszym porzadku i takie plamienia sie zdarzaja. Ja jestem w Niemczech i nie dostalam zadnych lekow ehh niecierpliwie czekam na nast. wizte za tydz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 16:23
-
justyna1220 wrote:Witaj
Widzę, że nasze maluchy będą w podobnym odstępie czasowym
Jak sobie radzisz z początkami ciąży i maluchem, który wszystko chce poznawać raczkując czy też stawiając swoje pierwsze kroki? -
Dziewczyny w szpitalu zazwyczaj podają cyklonamine na krwawienie w ciąży i to jest na receptę. Ale lekarz teraz kazal mi kupic cyklo3fort i to jest bez recepty niby lagodniejszy sklad i tez przeciwkrwotoczny. Wiec powiedzial ze to mam zawsze miec w szafce jakby pojawilo sie krwawienie w dawce 2x tabl rano i 2x tabl wieczorem takze jezeli któraś jest zainteresowana to moze sobie zakupic w aptece bez recepty
-
kiti wrote:Ohhh czasem bywa naprawde ciezko i odliczam godz. do przyjscia m z pracy. Cora jest bardzo ruchliwa. Staram sie siedziec kolo niej i bawic a w dzien robimy sobie razem drzemki bo inaczej bym nie wyrobila. Strasznie jestem zmeczona i spiaca. Oby to minelo z drugim trymestrem
Czyli podobnie jak i u mnie
Wspólna drzemka obowiązkowa Ogólnie dużo z nas będzie miała dzieciaczki z małą różnicą wiekukiti lubi tę wiadomość
-
Hej,byłam na weselu w sobotę, prawie w ogóle nie tańczyłam, może 3 tańce wolne, trochę spacerowalam z dziećmi z rodziny. A w niedzielę rano po włożeniu luteiny zobaczyłam krew na patyczku. To było straszne, żywa krew, byłam pewna, że już po wszystkim. Szybko zebraliśmy się z mężęm do szpitala,nic nikomu nie mówiliśmy, nie chcieliśmy budzić nikogo a spalismy u kuzynki. Byłam tak nakręcona, że musimy jechać do szpitala, potem w obcym mieście szukaliśmy go, że dopiero w poczekalni mnie puścilo i nie mogłam przestać płakać. Na szczęście lekarz zbadał i krwi nie było. Na usg zdrowa dzidzia 2,12 cm co wskazuje 1 dzień młodszą ciążę. Jak się znowu poryczalam po wpatrywaniu w monitor to lekarz do mnie z wyrzutem "nie rozumiem czemu pani tak reaguje". A przed chwilą robił wywiad i dowiedział się że 2 razy poronilam. Przypomniałam mu to się zatkal. Musiałam się Wam wyzalic... Chyba muszę jednak pomyśleć o zwolnieniu lekarskim bo w pracy coraz ciężej mi się siedzi, wracam z bólem głowy
-
Nie Nifty, test Pappa + usg
Przeziernosc karkowa wyszła 2,8
20 lat mam... nie wiem jaka jest statystyczna norma, ale z wiekiem ryzyko wzrasta, a ja już mam wysokie. W piątek wizyta u gina, 21.07 test potrójny. Muszę zdobyć pieniądze i zdecyduje się na amniopunkcje.
Witajcie nowe mamusie, powodzenia i trzymam kciuki za Wasze dzidzie[/url] -
emoska, SONOLINE B jest super ja kupilam SONOLINE C
vioris, 2.0Mhz mam ja i właśnie wczesniej nic nie znalazłam poza swoim Ale dzis sprawdzę czy sie uda.
Coconue mnie gin powiedział ze nie widzi przeciwwskazań ale zeby nie panikować jak sie nie znajdzie od razu tętna i mowil ze ladnie juz slychac po 14tc.
Marcza, współczuję Ci, odpoczywaj :* Piątek coraz blizej
freya, kiti Witajcie
agi354, Bylo wiele historii z wyższym ryzykiem ze dzieciątko moze byc chore, a rodziło sie zdrowe maleństwo. Mojej znajomej wyszlo ze dziecko moze miec zespół downa, urodził sie zdrowy synek. Tobie tez tego zycze!!! Trzymaj sie kochanakiti, agi354 lubią tę wiadomość
-
Agi354 ale norma przeziernosci jest do 3.0 więc gdzie tu ryzyko? Jest kość nosowa widoczna?
Ktoś pytał czemu ten detektor najlepszy moim zdaniem. Choćby dlatego, że bardzo szybko można wyszukac tętno maluszka i nie trzeba czekać do 12tc albo i dłużej. Jest po prostu bardzo czuły no i mierzy to tętno również, co jest bardzo fajneCoconue lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Agi354 ale norma przeziernosci jest do 3.0 więc gdzie tu ryzyko? Jest kość nosowa widoczna?
Ktoś pytał czemu ten detektor najlepszy moim zdaniem. Choćby dlatego, że bardzo szybko można wyszukac tętno maluszka i nie trzeba czekać do 12tc albo i dłużej. Jest po prostu bardzo czuły no i mierzy to tętno również, co jest bardzo fajne[/url] -
Trawka co za gburowaty lekarz. Nie zdaja sobie sprawy co my kobiety przezywamy. Troche odpoczynku i relaksu na pewno ci sie przyda.
Agi ja sie kompletnie nie znam na tych badaniach i wtnikach. W pierwszej ciazy ich nie robilam. Jestes bardzo mlodziutka i nie martw sie na zapas bo wszystko moze byc dobrze z dzidzia. Dziewczyny dobrze mowia, na wrzesniowkach tez mialysmy taka dziewczyne ze ryzyko miala b.duze ale po glebszych badaniach okazalo sie ze maluch jest zdrowy. Z calego serca zycze cu zeby i u ciebie tak bylo.agi354 lubi tę wiadomość
-
Agi przykro mi, że musisz przeżywać taki stres. Czy lekarz nie wyjaśnił ci po kolei każdego z wyników? Widziałam, że w internecie są różne normy do tych badań więc możesz zerknąć ale chba najlepiej poczekać na kolejne badania. Trzymam kciuki,żeby się okazało ,że wszystko w porząsiu z dzieckiem:)
agi354 lubi tę wiadomość
[/url] -
kiti wrote:Marcza rozumiem co czujesz bo ja mam od tygodnia delikatnr plamienia tzn. Sluz podvarwiony lekko na rozowo i juz schizuje. Bylam tydz. temu na wizycie i z dzidzia wszystko ok , serduszko ladnie pikalo. Gin uspokajal ze wszystko jest jak w najlepszym porzadku i takie plamienia sie zdarzaja. Ja jestem w Niemczech i nie dostalam zadnych lekow ehh niecierpliwie czekam na nast. wizte za tydz.
-
justyna1220 wpiszesz mnie na 2.01?
jak tak czytam o tych waszych badaniach prenatalnych to nie wiem czy mam się martwic czy nie bo nie wiem czy je będę w ogole miała, no ale ja jestem jakos spokojna i się nie zamartwiam wierze ze będzie dobrze, moja mama nie miała w ogole ani jednego usg w ciąży a jesteśmy wszyscy zdrowi