STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zamyslona, moze to zle zabrzmi z mojej strony,ale milo slyszec ze ktos tez tak mial i okazalo sie ze wszystko jest w porzadku.
-
agi354 wrote:Z tego co wiem to norma jest do 1 z czymś. Lekarz prowadzący stwierdził że jest podwyzszona i jest, na szczęście nie tragicznie.. chyba. No a ryzyko 1:102 wg mnie duże. Kość nosowa jest, wolne bhcg mam 55.1 odpowiada 1,707 Mom, pappa 2,650 odpowiada 0,870. Może się ktoś co to oznacza? Bo nie wiem czy to dobrze, czy za mało bądź za dużo..
Przyziernosc karkowa niby idealna norma to do 2.5 ale dopiero od 3.0 jest 3 razy wieksze ryzyko wiec lekkie podwyzszenie normy idealnej niczego jeszcze nie swiadczy. Nie martw sie na zapas. Trzymam kciuki ze wszystko bedzie dobrze.
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-
Trochę się uspokoilam, musi być dobrze. Skonsultuje wyniki z lekarzem w piątek i zobaczymy co mi powie. dodatkowo dojrzalam, że według usg termin porodu mam na 1.01.17 więc może jeszcze w tym roku się zalapie :p wg om 5.01 a na pierwszej wizycie z usg 8.01, więc tydzień przebilo[/url]
-
No tylko ja to jestem dziwny przypadek bo ja plamie od dwoch tyg na brazowo caly czas a celowo uzylam slowo krwotok bo to nie bylo krwawienie tylko wlasnie krwotoki ktore mialam juz trzy razy czytaj brudne nogi cale spodenki mokra bielizna buty plus podloga do wycierania wiec mnie juz plamienie nawet nie rusza chyba sie przyzwyczailam....
Agi nie martw sie na zapas ja robilam prenatalne rok temu i przyziernosc byla 1.60 mm a trisomia 21 1:421 ryzyko podstawowe bo to jest ryzyko biorace pid uwagę czynniki podst czyli np wiek matki a ryzyko skorygowane wyszlo mi 1:2304 czyli ryzyko obliczone po badaniach beta i pappa nie wiem le mi wyszly musialabym odkopac maila wiec moze on podal ci to ryzyko podstawy warto zapytac ja mam wpisane jeden obok drugiego i tez zalezy na jakim sprzecie bylo badanie ja mialam na roche skonsultuj moze wyniki z kims jeszcze bo przyziernosc 2 to jeszcze nie tak zle... oczywiscie moj synek urodzil sie zdrowy -
agi354 wrote:Trochę się uspokoilam, musi być dobrze. Skonsultuje wyniki z lekarzem w piątek i zobaczymy co mi powie. dodatkowo dojrzalam, że według usg termin porodu mam na 1.01.17 więc może jeszcze w tym roku się zalapie :p wg om 5.01 a na pierwszej wizycie z usg 8.01, więc tydzień przebilo
Mi też się wydaje że ten Twój wynik nie jest zły.. wiadomo że się stresujesz to oczywiste.. każda by się stresowała. W UK chyba jest norma przezierności do 3 albo 3,5. Zrobisz dodatkowe badania i oby Cię uspokoiły już całkiem. Będzie dobrze, musisz w to wierzyć.
Ja mam jutro usg genetyczne, jeśli coś wyjdzie podejrzane to zrobię od razu Nifty. Na aminopunkcje raczej bym się nie zdecydowała.
29+1, 44 cm, 1430 g -
Trawka podobno gdzies pisze na ulotce ze luteiny w ciazy tym patyczkiem nie nalezy wkladac, moze on cos podraznil
Marcza masakra ale tak jak piszesz leki i lez, sama od lezenia i martwienia sie na łeb dostaje, wiec sie za ksiazki zabrałam
U nas w pracy tez kolezanka z prenatalnych miala ryzyko a potem zdrowe dziecko to statystykaJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
będzie raźniej Madzia ja krew zrobię ale tylko jeśli na usg coś nie bardzo by było..mam nadzieje że nie będę musiała.
Sweet_CupCake akurat teraz leukocyty mam w normie ale tak jak mówisz w ciąży mogą być podwyższone od początku.
29+1, 44 cm, 1430 g -
amelik wrote:Trawka podobno gdzies pisze na ulotce ze luteiny w ciazy tym patyczkiem nie nalezy wkladac, moze on cos podraznil
Marcza masakra ale tak jak piszesz leki i lez, sama od lezenia i martwienia sie na łeb dostaje, wiec sie za ksiazki zabrałam
U nas w pracy tez kolezanka z prenatalnych miala ryzyko a potem zdrowe dziecko to statystykaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 21:02
-
Jestem spokojna, ponieważ dwie wizyty ogarnę w Pl, następnie jak wrócę, to pi jakiś 2-3tyg będę mieć polowkowe tutaj, no a później już wizyta, także dam radę.
Dziękuję za kciuki i miłe słowa dziewczyny.JeZeli data przesunie się o tydz, będę stycznuowka, bo w styczniu zrobią cc -
MarCza wrote:No tylko ja to jestem dziwny przypadek bo ja plamie od dwoch tyg na brazowo caly czas a celowo uzylam slowo krwotok bo to nie bylo krwawienie tylko wlasnie krwotoki ktore mialam juz trzy razy czytaj brudne nogi cale spodenki mokra bielizna buty plus podloga do wycierania wiec mnie juz plamienie nawet nie rusza chyba sie przyzwyczailam....
Agi nie martw sie na zapas ja robilam prenatalne rok temu i przyziernosc byla 1.60 mm a trisomia 21 1:421 ryzyko podstawowe bo to jest ryzyko biorace pid uwagę czynniki podst czyli np wiek matki a ryzyko skorygowane wyszlo mi 1:2304 czyli ryzyko obliczone po badaniach beta i pappa nie wiem le mi wyszly musialabym odkopac maila wiec moze on podal ci to ryzyko podstawy warto zapytac ja mam wpisane jeden obok drugiego i tez zalezy na jakim sprzecie bylo badanie ja mialam na roche skonsultuj moze wyniki z kims jeszcze bo przyziernosc 2 to jeszcze nie tak zle... oczywiscie moj synek urodzil sie zdrowySis, Madzia1888 lubią tę wiadomość
[/url] -
Coconue wrote:A czy jakiś lekarzu w ogóle jest za detektorem? Jasne że nie, bo przeciez wiadomo ze jak swirujemy jedziemy do lekarza, a tak nie musimy.
Ja swojego lekarza nawet nie pytam o zdanie.
Mój był jak najbardziej za, wytłumaczył mi jak go dobrze używać i już w 10 tyg znajdowałam tętno Maleństwa. Gin jak najbardziej popiera zakup, zwłaszcza u panikar -
Sis wrote:w necie też czytałam że ten jest najbardziej polecany bo najszybciej nim odnajdziesz dzidziusia. Z innych firm dopiero kilka tygodni później serduszko znajdują. Ale to chyba też nie zawsze. Sama wczoraj myślałam o zakupie i póki co nie kupuje ale kto wie co mi strzeli do głowy
Też go mam. Polecał gin - mówił, że jeśli kupować z tej niższej półki cenowej to tylko ten. Ja kupiłam używany, jestem trzecią właścicielką. -
Kamila ;) wrote:emoska, SONOLINE B jest super ja kupilam SONOLINE C
vioris, 2.0Mhz mam ja i właśnie wczesniej nic nie znalazłam poza swoim Ale dzis sprawdzę czy sie uda.
Coconue mnie gin powiedział ze nie widzi przeciwwskazań ale zeby nie panikować jak sie nie znajdzie od razu tętna i mowil ze ladnie juz slychac po 14tc.
Marcza, współczuję Ci, odpoczywaj :* Piątek coraz blizej
freya, kiti Witajcie
agi354, Bylo wiele historii z wyższym ryzykiem ze dzieciątko moze byc chore, a rodziło sie zdrowe maleństwo. Mojej znajomej wyszlo ze dziecko moze miec zespół downa, urodził sie zdrowy synek. Tobie tez tego zycze!!! Trzymaj sie kochana1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany