STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nobelka. wrote:Beatko a mozesz mi powiedziec jakich rozmiarow jest Twoj Dzidzius. Moj w poniedzialek mial 0.86 cm i nie bylo jeszcze widac serduszka Nastepna wizyte mam dopiero w poniedzialek chyba jajo zniose
Dziewczyny melduje, ze odebralam dzis wczorajsza bete i wynik jest b. wysoko, bo 25154 a w czwartek wynosil 2363. Wedlug kalkulora co 48 godz przyrastala mi o 157 % czy to nie za duzo? Obliczalismy z mezemy, ze powinna byc okolo 10000. Ale za to zgadza sie z usg, ze to 7 tydzieb. Niestey nie moge dodzwonic sie do swojego lekarza, choc kazal dac znac.Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
No to padlam po spacerze. Najpierw przedszkole potem cukiernia... musialam gdzies przeczekac bo rossman od 9 otwarty ale i tak byl zdrowy soczek z pomaranczy i pasztecik ze szpinakiem potem w rosmmanie odebralam zdjecia zakupilam nowe smoki z aventu balsamik dla mamy no i coffe mama tak właśnie czytalam o tej waszej kawie a to moj jedyny nałóg w ciazy z cora nie pilam i aniolek z niej byl a z synem pilam rozpuszczalna i ma jakies adhd wiec teraz poszlam na kompromis potem bylam w ekskluzywnym lumpie i wyszukalam koszule dla moich chlopakow i kupilam se firanki do bawialni dzieci oraz dywanik kolorowy za wszystko zaplacilam 32 zl i jestem z siebie dumna potem jechalam obladowana wozkiem ze syna ledwo co bylo widac ale dalam radę
-
Kurcze juz tyle wizyt sie odbylo poczekam jaka zmianę bedzie mial mój małż i zadzwonię umowic sie na pt 20.05... jezu wczoraj dostalam pierwsze opr od małża a to dlatego ze malowalam skrzynki na kwiaty a one sa ciezkie bo z ziemią no i je troche poprzestawialam... no bo ja nie mam objawow i sie dobrze czuje ale nie powiem bylo to mile ze sie o mnie/o nas juz troszczy ♡
-
MarCza wrote:Kurcze juz tyle wizyt sie odbylo poczekam jaka zmianę bedzie mial mój małż i zadzwonię umowic sie na pt 20.05... jezu wczoraj dostalam pierwsze opr od małża a to dlatego ze malowalam skrzynki na kwiaty a one sa ciezkie bo z ziemią no i je troche poprzestawialam... no bo ja nie mam objawow i sie dobrze czuje ale nie powiem bylo to mile ze sie o mnie/o nas juz troszczy ♡
ja planuję wizytę dokładnie za tydzień ale tylko i wyłącznie z tego względu że mam urlop do wtorku i liczę na to że może od razu wskoczę na zwolnienie. Jakoś nie widzę swojego powrotu do pracy na chwilę. Nie nastawiam się zupełnie na nic jeśli chodzi o USG choć wiem że na pewno ginka mi je zrobi. Niech przepisze lutkę i powie czy mam brać acard tak jak w ciąży z Jasiem.
No teraz to się zacznie opieka Męża mój to zawsze pilnował żebym ciężkich zakupów nie nosiła. Teraz trochę inaczej będzie bo przecież mamy Jasia który czasem wymaga ponoszenia, mam nadzieję że to nie zaszkodzi Kropkowi -
Marcza no to zaszalałaś z zakupami
Ja jak mała wstanie przesunę wizytę na 25.05 bo 18sty to zawcześnie to będzie połowa 6tego tygodnia teoretycznie chociaż wydaje mi się, że jeszcze mniej więc wole iść późńiej
Gotuje dziś botwinkę, chodziła za mną od tygodnia, chyba coś było na rzeczy
[/url] -
MarCza wrote:No to padlam po spacerze. Najpierw przedszkole potem cukiernia... musialam gdzies przeczekac bo rossman od 9 otwarty ale i tak byl zdrowy soczek z pomaranczy i pasztecik ze szpinakiem potem w rosmmanie odebralam zdjecia zakupilam nowe smoki z aventu balsamik dla mamy no i coffe mama tak właśnie czytalam o tej waszej kawie a to moj jedyny nałóg w ciazy z cora nie pilam i aniolek z niej byl a z synem pilam rozpuszczalna i ma jakies adhd wiec teraz poszlam na kompromis potem bylam w ekskluzywnym lumpie i wyszukalam koszule dla moich chlopakow i kupilam se firanki do bawialni dzieci oraz dywanik kolorowy za wszystko zaplacilam 32 zl i jestem z siebie dumna potem jechalam obladowana wozkiem ze syna ledwo co bylo widac ale dalam radę
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Nobelka nie nakrecaj sie to jeszcze wczesna ciąża. Wiem co przechodzisz... u nas jak bylam w 6 tc i 2 dniu nie bylo serduszka a pecherzyk mial 23mm i lekarz nas i tak uspokajal i kazal przyjsc za 2 tyg i powiedzial ze na serduszko niekiedy czeka sie do 9tc u nas wlasnie tyle to trwalo i niestety zakonczylo sie zabiegiem ale u Ciebie na pewno wszystko bedzie dobrze
nobelka. lubi tę wiadomość
-
nobelka. wrote:Czyli moj praktycznie taki sam... Hmmm... Mam nadzieje ze w poniedzialek bedzie serducho jak dzwon.
nobelka. lubi tę wiadomość
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
PeggySue wrote:A i dziewczyny czy któraś jest właśnie na urlopie wypoczynkowym po macierzyńskim ? jak rozwiązujecie sprawę z pracą, wracacie czy od razu dajecie l4 czy jakieś inne pomysły?
Ja właśnie jestem w dokładnie takiej sytuacji urlop wypoczynkowy mam do wtorku a na wizytę chce sie dostac w środę żeby nie wracać do pracy tylko od razu dać L4. Ciążę z Jasiem całą przesiedzialam na zwolnieniu z powodu wcześniej straty więc teraz tez dla spokoju wolę zostać w domu...tym bardziej ze w pracy stresów nie miało -
angelstw wrote:Ja właśnie jestem w dokładnie takiej sytuacji urlop wypoczynkowy mam do wtorku a na wizytę chce sie dostac w środę żeby nie wracać do pracy tylko od razu dać L4. Ciążę z Jasiem całą przesiedzialam na zwolnieniu z powodu wcześniej straty więc teraz tez dla spokoju wolę zostać w domu...tym bardziej ze w pracy stresów nie miało
A czy to nie jest tak, że trzeba wrócić do pracy ? Moje stanowisko np jest "zajęte" musiałabym zostać przeniesiona gdzie indziej, bez wcześniejszego uzgodnienia z pracodawcą nie wrócę od tak do pracy... Można siedzieć na urlopie do końca i dostarczyć l4 następnego dnia?
[/url] -
PeggySue wrote:A i dziewczyny czy któraś jest właśnie na urlopie wypoczynkowym po macierzyńskim ? jak rozwiązujecie sprawę z pracą, wracacie czy od razu dajecie l4 czy jakieś inne pomysły?
-
Dziewczyny, jak robicie te suwaczki ?
Edit: OK, już mi się udało, ale Wasze i tak są jakieś inne...
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 12:35
-
PeggySue wrote:A czy to nie jest tak, że trzeba wrócić do pracy ? Moje stanowisko np jest "zajęte" musiałabym zostać przeniesiona gdzie indziej, bez wcześniejszego uzgodnienia z pracodawcą nie wrócę od tak do pracy... Można siedzieć na urlopie do końca i dostarczyć l4 następnego dnia?
Wydaje mi się że nie trzeba wracać no bo co to zmienia? Będąc na urlopie wypoczynkowym to dla mnie oznacza powrót do pracy po macierzyńskim. Więc kończy mi sie urlop nie jestem w stanie wrócić do pracy i daję zwolnienie. Ale to moje rozumowanie. Wydaje mi sie ze Zusowi juz zupelnie nic do tego bo on juz nie płaci mojego pobytu na urlopie wiec dla nich ja pracuje -
MarCza wrote:Tez mam z tym problem. Ale mnie chyba nikt nie przebije... jestem na l4 od września 2014 najpierw mialam ciazowe ale ciaza sie zatrzymala wiec mialam do grudnia l4 ginekologiczne potem wykryli mi kamienie i od razu poszlam na operacje wiec do konca stycznia mialam l4 chirurgiczne potem wrocilam na miesiac do pracy i zaszlam w ciaze wiec mialam l4 ciazowe teraz jestem na macierzynskim do pazdziernika i mialam isc na wychowawczy na rok i wrocic do pracy we wrzesniu 2017 no ale wiadomo urodze znowu i bedzie macierzynski ale mam te dwa mues dziure czyli co nie isc na te 2 msc na wychowawczy i potem macierzynski tylko dac l4 tak od razu... w sumie zwolnic mnie nie może bo mam umowe na czas nieokreslony i 3 mies wypowiedzenie wiec wtedy juz bede na macierzynskim, dobrze mowie czy jak to zrobic?
Kochana ja Cię przebije w listopadzie 2013 zaszłam w ciążę z Zuzia. Od stycznia 2014 bylam na L4. W kwietniu poroniłam. Później 8tyg macierzyńskiego prrzyslugujacego po po porodzie martwego dziecka. W maju zaszlam w ciążę z Jasiem wiec znów zwolnienie. W lutym 2015 urodzilam. Do lutego 2016 macierzynski. Teraz zalegly wypoczynkowy i bach znów dwie kreski
Ja bym dała zwolnienie na te dwa twoje miesiące -
Właśnie poszperałam i nie trzeba wracać do pracy przynajmniej w moim przypadku choć są takie, że trzeba, zależy od umowy, urlopu itp itd.
Mam perspektywę innej pracy więc to taki plan B ale dobrze wiedzieć, że przysługuje mi prawo do L4 teraz (poprzednia ciążą zagrożona ) no i potem ewentualnie zasiłek od zusu już jako bezrobotna.
[/url]