STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Normalnie fiksuje. Zrobiłam dzisiaj znowu test i tak wiedząc jaki będzie wynik
Obawiam się, że cos może być nie tak. Albo że testy sie mylą. A zrobiłam ich 11. trzech różnych firm. Boli mnie brzuch jak na okres. Co chwila chodzę do wc sprawdzić czy nie ma krwi.. Niby druga ciąża a głupieje jak przy pierwszej.
Basia90 lubi tę wiadomość
-
angelstw wrote:ja planuję wizytę dokładnie za tydzień ale tylko i wyłącznie z tego względu że mam urlop do wtorku i liczę na to że może od razu wskoczę na zwolnienie. Jakoś nie widzę swojego powrotu do pracy na chwilę. Nie nastawiam się zupełnie na nic jeśli chodzi o USG choć wiem że na pewno ginka mi je zrobi. Niech przepisze lutkę i powie czy mam brać acard tak jak w ciąży z Jasiem.
No teraz to się zacznie opieka Mężamój to zawsze pilnował żebym ciężkich zakupów nie nosiła. Teraz trochę inaczej będzie bo przecież mamy Jasia który czasem wymaga ponoszenia, mam nadzieję że to nie zaszkodzi Kropkowi
angelstw lubi tę wiadomość
-
PeggySue wrote:A i dziewczyny czy któraś jest właśnie na urlopie wypoczynkowym po macierzyńskim ? jak rozwiązujecie sprawę z pracą, wracacie czy od razu dajecie l4 czy jakieś inne pomysły?
PeggySue lubi tę wiadomość
-
angelstw wrote:Kochana ja Cię przebije
w listopadzie 2013 zaszłam w ciążę z Zuzia. Od stycznia 2014 bylam na L4. W kwietniu poroniłam. Później 8tyg macierzyńskiego prrzyslugujacego po po porodzie martwego dziecka. W maju zaszlam w ciążę z Jasiem wiec znów zwolnienie. W lutym 2015 urodzilam. Do lutego 2016 macierzynski. Teraz zalegly wypoczynkowy i bach znów dwie kreski
Ja bym dała zwolnienie na te dwa twoje miesiące
Ha! To jest mi milo ze nie jestem samaangelstw lubi tę wiadomość
-
Gochta wrote:Normalnie fiksuje. Zrobiłam dzisiaj znowu test i tak wiedząc jaki będzie wynik
Obawiam się, że cos może być nie tak. Albo że testy sie mylą. A zrobiłam ich 11. trzech różnych firm. Boli mnie brzuch jak na okres. Co chwila chodzę do wc sprawdzić czy nie ma krwi.. Niby druga ciąża a głupieje jak przy pierwszej.
Ja mam jeszcze z 6 testów w zapasie wiec tez pewnie codziennie będę robićbo ciąża to taki stan w którym kobieta fiksuje
normalne
Ja niby bólów okresowych nie mam ale czuje rozpieranie w dole brzucha jakby mi macica puchła -
Gochta wrote:Normalnie fiksuje. Zrobiłam dzisiaj znowu test i tak wiedząc jaki będzie wynik
-
angelstw Nie chcę cię okłamać, przeczytałam z 30 postów na ten temat i nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że np po bezpłatnym urlopie lub chyba wychowawczym trzeba najpierw wrócić do pracy na chociaż 1 dzień i wtedy przedstawić L4. Nie jest to potwierdzone na sto procent. Mogło mi się pokiełbasić odnośnie danego urlopu ale w niektórych przypadkach trzeba (odpowiadali eksperci z prawa pracy)
angelstw, boróweczka lubią tę wiadomość
[/url]
-
wariatka3 wrote:A widzisz ja nigdy w Lublinie nie rodzilam. Z pierwsza córka najbliżej było do Świdnika i tam mnie zawieźli ale tez tam przez moment mojego życia wtedy mieszkała wiec uznalam ze mi wszystko jedno poród szybki i lepiej ze tam. Druga tez tam pojechała to był marzec 2013 masakra bo po tym straszliwym śniegu i tez zawieźli mnie tam bo mieli ostatnie wolne miejsce ale wtedy miałam tam lekarza prowadzącego wiec było mi to na rękę. Teraz juz wiem co tam i jak wiec myślę o Świdniku ale zobaczymy może miejsc nie będzie i mnie na lbn wywioza
a ty w którym szpitalu chcesz rodzic?
Prowadzącego będę miała z Lubartowskiej i tam będę celowała
Synka też tam rodziłam i byłam zadowolona z opieki, mimo że warunki były tragiczne.
Teraz szpital jest po remoncie i ma najlepszych specjalistów.wariatka3 lubi tę wiadomość
-
AnnaMaja wrote:Kochana leć na beta hcg. 24zł kosztuje i będziesz miała spokój z testami. Do tego będziesz wiedziała który tydzień.
-
Gochta wrote:Jakbym była w polsce to tak bym zrobiła. Mieszkam w de. Bete zleca ginekolog i robia od razu ale akurat jest na chorobowym
Wszystko musi być dobrze
Doskonale Cię rozumiem
Drugą ciążę przeżywa się jakoś inaczej
Jakby bardziej rozważnie
-
Wczoraj byłam u mojej pani gin. Dostałam skierowania na badania i już jestem po. Byłam też na usg. Wielkościowo mam 6-ty tydzień. Serduszko biło, ale bardzo powoli. Podobno może tak być i mam powtórzyć za tydzień. Usłyszałam też, że tętno powinno być wykonywane najwcześniej w okolicach 7-go tygodnia. Przestraszyłam się, bo internet oczywiście wróży wszystko co najgorsze. Mam już kartę ciąży, a następną wizytę 17-go.
Cudnie było zobaczyć FasoleczkęZabiłam doktorka pytaniem: "Jaka płeć panie doktorze?"
On wie, że jajus ze mnie
PeggySue, angelstw, Blackclouds, wariatka3, boróweczka, Kamila ;), Beata1987 lubią tę wiadomość
-
PeggySue wrote:AnnaMaja fajnie, ze już widziałaś i serduszko już biło
zazdraszczam
Serduszko biło, ale baaaardzo powolutku. Biedna Dzidzia, jeszcze tyle przed nią
Widzę, że masz MajęJak będzie dziewczynka, też tak jej damy na imię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 13:57
PeggySue lubi tę wiadomość