X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    U nas nie tak odparzenia jakieś wielkie, ale np. krostki po rozwolnieniu. Dla mnie mąka rządzi!
    O rany Ty już 36 tydzień zaczynasz ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam sudocrem, a za używanie chusteczek to taki ochrzan dostałam od chirurga, że szok. Synowi jak mial 5 m-cy zrobił się ropień na pupie i lekarz powiedział, że to właśnie od chusteczek nawilżanych i że nie ma nic lepszego od wody z mydłem. Pupa pod kran i mycie bieżącą wodą z mydłem. Tak też będę myła córkę

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No każdy robi jak uważa ☺ ja uważam że każdy teraz znajdzie jakieś wytłumaczenie że to od tego a to od tego ☺ można tylko spekulować . U nas nic się nie działo zupełnie po chusteczkach także my przy nich zostaniemy . Tym bardziej przy drugim dziecku kiedy czasu mniej ☺ nie wyobrażam sobie za każdym razem iść pod kran . Ale podziwiam że komuś tak się chce ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie nie wyobrazam za kazdym razem myc pod kranem. Na pewno bede starac sie to robic jaknajczesciej ale chusteczek tez planuje uzywac. Przeciez jak dziecko zrobi kupe to ciezko bede przygotowana woda to wszystko umyc. Mysle ze bede wycierac najpierw chusteczkami, a potem przecierac woda. Tak mysle, hi hi)))

Dziewczyny, a jaki zapas pieluszek zrobicie, paczka, dwie? Ja chce kupic Bella Happy newborn. Za jakis czas chce zamawiac kosmetyki i takie tam przez internet, I skoro na dobe ide 10-12pieluszek to 42sztuki starczy na jakies 3 dni...myslalam o zakypie min. 2paczek..

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam doświadczenia, więc chętnie skorzystam z Waszych rad :) Jeśli chodzi o pieluszki-póki co mam jedną paczkę jakiś naturalnych z Rossmanna. Na początek kupię jeszcze jedną paczkę,a potem na bieżąco będziemy kupować.

nikaaa_87
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po dzisiejszej wizycie. U synka wszystko w porządku, ma już 1980g!

I to tyle z dobrych wieści, szyjka krótka i miękka, rozwarcie na 1cm. Także jutro z rana stawiam sie w szpitalu... A tak chciałam tego uniknąć. Z tego co lekarz mówił to będą robić najpierw jakieś badania czy mogę przyjąć te sterydy na rozwój płuc małego, jeśli tak to będą mi je podawać. Nie lubię szpitalu ale dla synka zniose wszystko.

Z pampersow to mam kupione Dady, chciałabym jeszcze kupić z Pampersa na start a potem może jeszcze cos innego w razie jakby te wcześniejsze sie nie sprawdziły.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedynki 2 paczki po 43 sztuki później już dwójki kupiłam na promocji pampers 112 sztuk czy coś takiego ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Ja juz po dzisiejszej wizycie. U synka wszystko w porządku, ma już 1980g!

I to tyle z dobrych wieści, szyjka krótka i miękka, rozwarcie na 1cm. Także jutro z rana stawiam sie w szpitalu... A tak chciałam tego uniknąć. Z tego co lekarz mówił to będą robić najpierw jakieś badania czy mogę przyjąć te sterydy na rozwój płuc małego, jeśli tak to będą mi je podawać. Nie lubię szpitalu ale dla synka zniose wszystko.

Z pampersow to mam kupione Dady, chciałabym jeszcze kupić z Pampersa na start a potem może jeszcze cos innego w razie jakby te wcześniejsze sie nie sprawdziły.
    Ojej. Dobrze że w razie czego synek jest dość spory. Nie martw się na zapas. Ja z rozwarciem na 2 cm chodziłam miesiąc i ma koniec i tak musieli wywołać. Oby maluch jeszcze sobie posiedział. Szpital nic fajnego no ale jak trzeba to trzeba. Będzie dobrze.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jestem spokojna tylko raczej niezadowolona że muszę tam iść i nie wiem ile tam bede siedzieć. Wszystko dla dobra małego. Lekarz mówił że mały wyprzedza wiek ciąży swoją waga ale to nie znaczy że rozwojem też wyprzedza, głównie chodzi o te płuca więc lepiej podać te leki w razie wcześniejszego porodu.

Tylko tak mnie zastanawia czy oni coś w ogóle będą mi robić w weekend, jutro wszystko sie okaże.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Dzięki, jestem spokojna tylko raczej niezadowolona że muszę tam iść i nie wiem ile tam bede siedzieć. Wszystko dla dobra małego. Lekarz mówił że mały wyprzedza wiek ciąży swoją waga ale to nie znaczy że rozwojem też wyprzedza, głównie chodzi o te płuca więc lepiej podać te leki w razie wcześniejszego porodu.

Tylko tak mnie zastanawia czy oni coś w ogóle będą mi robić w weekend, jutro wszystko sie okaże.

Trszymaj sie kochana, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze I donosisz synka do terminu. W zeszlym tygodniu tez podobna informacja uslyszalam I OD tego czasu ciesze sie kazda przezyta doba. Czytalam ze w razie krotkiej szyjki I rozwarciu na szyjku zakladaja specialne kolko lub chirurgicznie szwy. Za tydzien mam wizyte to bede pytac o to w lekarki.
    Zycze zdrowka, odezwij sie co ci powiedza I badz dobrej mysli!

nikaaa_87 lubi tę wiadomość

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi trzymaj sie kochana i daj znac co i jak w tym szpitalu. A no czasem nas maluchy i szyjki strasza a i tak przenosimy ciaze ale pewnie lepiej podac te sterydy i miec spokoj niz w razie wczesniejszego porodu stresowac sie. A szpital to nic fajnego ale coz jak trzeba.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sobie leżę na szpitalnym łóżku. Miałam ktg wszystko w porządku, skurczy brak. Dostałam kroplówkę z magnezem. Z tego co lekarz mówił to dzisiaj i jutro dostanę te sterydy, a potem jeszcze z 2-3 dni na obserwacji.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lepiej niech podają. Będziesz bezpieczniejsza ☺ szybko minie i wrócisz do domu ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi to trzymaj sie tak jak dziewczyny mowia niech podaja a potem lez jak najwiecej.
    Wierzyc sie nie chce ze ten czas tak leci

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-)

Dostałam już jedną dawkę tych leków a jutro drugą. Pierwszy raz od chyba dobrych 20 lat dostałam zastrzyk w tyłek! :-D Czytam książkę i odpoczywam ;-) nie jest źle, da się jakoś wytrzymać ale mam nadzieję że wtorek lub środa będę w domu. W poniedziałek będzie mój ginekolog więc zobaczymy co on powie.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Dzięki dziewczyny :-)

Dostałam już jedną dawkę tych leków a jutro drugą. Pierwszy raz od chyba dobrych 20 lat dostałam zastrzyk w tyłek! :-D Czytam książkę i odpoczywam ;-) nie jest źle, da się jakoś wytrzymać ale mam nadzieję że wtorek lub środa będę w domu. W poniedziałek będzie mój ginekolog więc zobaczymy co on powie.
    Trzymaj się Madzi :) Szybko zleci pobyt w szpitalu i znów będziecie w domku,a zyskasz pewność,że wszystko jest w porządku :) Mnie też przeraża myśl o szpitalu-ale jak będzie trzeba,to wszystko zniose dla tego małego szkraba :) U nas dziś 33tc+1. Mam nadzieję, że Święta i Sylwester przezyjemy spokojnie :) Byle do Nowego Roku. Z jakich sklepów internetowych zamawiacie rzeczy dla maluchów? Wczoraj patrzyłam na allegro za pieluchami i szału nie ma. Jednorazowe taniej wychodzą w Rossmannie,a tetrowe np.W Pepco.

nikaaa_87
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja właśnie w takich sklepach stacjonarnych kupowałam te rzeczy ☺ no to leci ja niedługo 35. Też się zastanawiam czy dotrwam do nowego roku. Ale mam przeczucie że tak.

Madzi najważniejsze że każdy kolejny dzień już dla dziecka dużo bezpieczniejszy ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek miałam wizytę. Mój synek jest chyba największy - 2873g :) Następną wizytę mam 16.12 i wtedy zapadnie decyzja co dalej... Kawał chłopaka z niego, a więc na 90% będzie cc, wszystko teraz zależy, jak będę się czuła, bo mały ma naprawdę mało miejsca i chyba nie doczekamy 2017 roku w dwupaku...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie bardzo duży jest ☺ ale może to waga tylko ☺ może być np niski ☺ najważniejsze to aby był zdrowy i Ty również ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniu. Wszystko ok. Otwarcie i szyjka taka sama jak była. Lekarz mówił że raczej sie nie polepszy, najważniejsze żeby się nie pogarszalo ;-)

Do domu najwcześniej w środę, także dalej leżę i odpoczywam.

Melula spory chlopczyk. Chociaż mój przez ostatnie 3 tyg przybrał 700g więc jak tak dalej pójdzie to czasami jak już bede na tym etapie co ty to może być podobnie :-)

Nika ja większość zakupów robiłam na allegro i jestem zadowolona. Chyba udało mi sie po prostu trafić na dobrego sprzedawcę. Pieluszki flanelowe i bambusowe dobrej jakości, tak samo tetrowe byly ładnie obszyte i z tego co kiedyś patrzyłam to o wiele lepsze od tych z pepco.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ