STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja używałam sudocrem, a za używanie chusteczek to taki ochrzan dostałam od chirurga, że szok. Synowi jak mial 5 m-cy zrobił się ropień na pupie i lekarz powiedział, że to właśnie od chusteczek nawilżanych i że nie ma nic lepszego od wody z mydłem. Pupa pod kran i mycie bieżącą wodą z mydłem. Tak też będę myła córkę
-
No każdy robi jak uważa ☺ ja uważam że każdy teraz znajdzie jakieś wytłumaczenie że to od tego a to od tego ☺ można tylko spekulować . U nas nic się nie działo zupełnie po chusteczkach także my przy nich zostaniemy . Tym bardziej przy drugim dziecku kiedy czasu mniej ☺ nie wyobrażam sobie za każdym razem iść pod kran . Ale podziwiam że komuś tak się chce ☺
-
Ja tez sobie nie wyobrazam za kazdym razem myc pod kranem. Na pewno bede starac sie to robic jaknajczesciej ale chusteczek tez planuje uzywac. Przeciez jak dziecko zrobi kupe to ciezko bede przygotowana woda to wszystko umyc. Mysle ze bede wycierac najpierw chusteczkami, a potem przecierac woda. Tak mysle, hi hi)))
Dziewczyny, a jaki zapas pieluszek zrobicie, paczka, dwie? Ja chce kupic Bella Happy newborn. Za jakis czas chce zamawiac kosmetyki i takie tam przez internet, I skoro na dobe ide 10-12pieluszek to 42sztuki starczy na jakies 3 dni...myslalam o zakypie min. 2paczek..2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Ja juz po dzisiejszej wizycie. U synka wszystko w porządku, ma już 1980g!
I to tyle z dobrych wieści, szyjka krótka i miękka, rozwarcie na 1cm. Także jutro z rana stawiam sie w szpitalu... A tak chciałam tego uniknąć. Z tego co lekarz mówił to będą robić najpierw jakieś badania czy mogę przyjąć te sterydy na rozwój płuc małego, jeśli tak to będą mi je podawać. Nie lubię szpitalu ale dla synka zniose wszystko.
Z pampersow to mam kupione Dady, chciałabym jeszcze kupić z Pampersa na start a potem może jeszcze cos innego w razie jakby te wcześniejsze sie nie sprawdziły. -
madzi2506 wrote:Ja juz po dzisiejszej wizycie. U synka wszystko w porządku, ma już 1980g!
I to tyle z dobrych wieści, szyjka krótka i miękka, rozwarcie na 1cm. Także jutro z rana stawiam sie w szpitalu... A tak chciałam tego uniknąć. Z tego co lekarz mówił to będą robić najpierw jakieś badania czy mogę przyjąć te sterydy na rozwój płuc małego, jeśli tak to będą mi je podawać. Nie lubię szpitalu ale dla synka zniose wszystko.
Z pampersow to mam kupione Dady, chciałabym jeszcze kupić z Pampersa na start a potem może jeszcze cos innego w razie jakby te wcześniejsze sie nie sprawdziły.
-
Dzięki, jestem spokojna tylko raczej niezadowolona że muszę tam iść i nie wiem ile tam bede siedzieć. Wszystko dla dobra małego. Lekarz mówił że mały wyprzedza wiek ciąży swoją waga ale to nie znaczy że rozwojem też wyprzedza, głównie chodzi o te płuca więc lepiej podać te leki w razie wcześniejszego porodu.
Tylko tak mnie zastanawia czy oni coś w ogóle będą mi robić w weekend, jutro wszystko sie okaże. -
madzi2506 wrote:Dzięki, jestem spokojna tylko raczej niezadowolona że muszę tam iść i nie wiem ile tam bede siedzieć. Wszystko dla dobra małego. Lekarz mówił że mały wyprzedza wiek ciąży swoją waga ale to nie znaczy że rozwojem też wyprzedza, głównie chodzi o te płuca więc lepiej podać te leki w razie wcześniejszego porodu.
Tylko tak mnie zastanawia czy oni coś w ogóle będą mi robić w weekend, jutro wszystko sie okaże.
Trszymaj sie kochana, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze I donosisz synka do terminu. W zeszlym tygodniu tez podobna informacja uslyszalam I OD tego czasu ciesze sie kazda przezyta doba. Czytalam ze w razie krotkiej szyjki I rozwarciu na szyjku zakladaja specialne kolko lub chirurgicznie szwy. Za tydzien mam wizyte to bede pytac o to w lekarki.
Zycze zdrowka, odezwij sie co ci powiedza I badz dobrej mysli!nikaaa_87 lubi tę wiadomość
2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Madzi trzymaj sie kochana i daj znac co i jak w tym szpitalu. A no czasem nas maluchy i szyjki strasza a i tak przenosimy ciaze ale pewnie lepiej podac te sterydy i miec spokoj niz w razie wczesniejszego porodu stresowac sie. A szpital to nic fajnego ale coz jak trzeba.
-
Ja już sobie leżę na szpitalnym łóżku. Miałam ktg wszystko w porządku, skurczy brak. Dostałam kroplówkę z magnezem. Z tego co lekarz mówił to dzisiaj i jutro dostanę te sterydy, a potem jeszcze z 2-3 dni na obserwacji.
-
Dzięki dziewczyny
Dostałam już jedną dawkę tych leków a jutro drugą. Pierwszy raz od chyba dobrych 20 lat dostałam zastrzyk w tyłek! Czytam książkę i odpoczywam nie jest źle, da się jakoś wytrzymać ale mam nadzieję że wtorek lub środa będę w domu. W poniedziałek będzie mój ginekolog więc zobaczymy co on powie. -
madzi2506 wrote:Dzięki dziewczyny
Dostałam już jedną dawkę tych leków a jutro drugą. Pierwszy raz od chyba dobrych 20 lat dostałam zastrzyk w tyłek! Czytam książkę i odpoczywam nie jest źle, da się jakoś wytrzymać ale mam nadzieję że wtorek lub środa będę w domu. W poniedziałek będzie mój ginekolog więc zobaczymy co on powie.nikaaa_87 -
Nika ja właśnie w takich sklepach stacjonarnych kupowałam te rzeczy ☺ no to leci ja niedługo 35. Też się zastanawiam czy dotrwam do nowego roku. Ale mam przeczucie że tak.
Madzi najważniejsze że każdy kolejny dzień już dla dziecka dużo bezpieczniejszy ☺
-
W piątek miałam wizytę. Mój synek jest chyba największy - 2873g Następną wizytę mam 16.12 i wtedy zapadnie decyzja co dalej... Kawał chłopaka z niego, a więc na 90% będzie cc, wszystko teraz zależy, jak będę się czuła, bo mały ma naprawdę mało miejsca i chyba nie doczekamy 2017 roku w dwupaku...
-
Ja juz po badaniu. Wszystko ok. Otwarcie i szyjka taka sama jak była. Lekarz mówił że raczej sie nie polepszy, najważniejsze żeby się nie pogarszalo
Do domu najwcześniej w środę, także dalej leżę i odpoczywam.
Melula spory chlopczyk. Chociaż mój przez ostatnie 3 tyg przybrał 700g więc jak tak dalej pójdzie to czasami jak już bede na tym etapie co ty to może być podobnie
Nika ja większość zakupów robiłam na allegro i jestem zadowolona. Chyba udało mi sie po prostu trafić na dobrego sprzedawcę. Pieluszki flanelowe i bambusowe dobrej jakości, tak samo tetrowe byly ładnie obszyte i z tego co kiedyś patrzyłam to o wiele lepsze od tych z pepco.