X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Czasami mają takie dziwne praktyki. To się zdąży podać nawet jak zaczyna się poród. Szkoda się tym truć.I tak musiałby to podać jeszcze przed sama akcja i tak. Mojej siostrze też ordynator tak robił i niepotrzebnie zupełnie.

No cóż, jak sie uparli to trzeba brac bo przeciez im nie powiem ze wyczytałam na necie ze to bez sensu :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka zwykla koszule na ramiaczka i do tego szlafrok taki cienki w komplecie. Kupilam najprostszy zestaw. Mam jeszcze koszule po porodzie taka rozpinana na guziczki po bokach. Chodzi sie bez majtek bo co jakis czas badaja. Przy porodzie sn rodzilam w swojej koszuli a przy cc musialam sie przebrac w ich ubranie. Osoba ktora bedzie przy porodzie musi miec odpowiednie ubranie, my dostalismy w szpitalu. Najlepiej wszystkiego dowiedziec sie w szpitalu w ktorym chce sie rodzic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek wizytę, to zapytam jak to jest w naszym szpitalu. W niektórych dają takie jednorazowe,stylowe wdzianka :D Co myślicie o wózku Camarelo Q sport 3w1 ? Mamy okazję (chyba to okazja) kupic go za 540,00. Kupiony był w sklepie i służył jednemu maluchowi. Ja zrezygnowałam z nospy, bo póki co nie mam już tych skurczów. Biorę tylko magnez raz dziennie. Niby lekarz kazał brać i nospe i mg 3xdziennie,ale skoro nic nie boli,to nie ma sensu się tym faszerowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 09:55

nikaaa_87
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika skoro Cię nic nie boli to dobrze. Ale magnez raczej bym zostawiła w zaleconej dawce. Bo skurcze mogą być ale możesz ich nie czuć.
    Tak u mnie było wczoraj na ktg. Skurcze jakieś tam sie pisały ale ja nic kompletnie nie czułam.

Dzisiaj w końcu do domu :-)

A co do wózka to myślę że skoro macie okazję a Wam sie podoba i jest w dobrym stanie to chyba warto skorzystać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 10:10

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi super,że już wracasz do domku :) Życzę, aby to był ostatni pobyt w szpitalu przed porodem :) Jeśli chodzi o magnez,to ja mam MAGNelle dla kobiet w ciąży i tam pisze, żeby zażywać jedna tabletkę dziennie i nie przekraczać zalecanej dawki,więc nie wiem sama ile brać... W ogóle to zaczynam się schizowac,że coś pójdzie nie tak. Moja koleżanka miała termin na 23.11,wszystko było ok,24 zgłosiła się na ktg -tętno zaczęło spadać,szybka akcja i cesarka. A co jakby nie była wtedy podłączona do ktg i wizytę miała np.dopiero następnego dnia? Mi się już poród po nocach śni. A jak nie poród, to np.nóżki małej wystające z brzucha. W styczniu to już chyba w ogóle spać nie będę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 10:25

nikaaa_87
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej pisałaś że lakarz zalecił magnez 3xdziennie więc chyba nic nie powinno zaszkodzić.

Ja biorę Magnezin 2x dziennie a nospe mam brać tylko w przypadku bólu.

Też co raz częściej myślę o porodzie i wydaje mi się że jak na razie sam poród mnie nie przeraża. Bardziej jakieś właśnie komplikacje czy coś.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zalecił,ale kazał też brać nospe. A jak zapytałam,czy to nie zaszkodzi małej,to powiedział,że wszystko może zaszkodzić,ale nie będziemy ryzykować powrotu bóli. Ja jednak jestem zdania,że skoro boli nie ma,to nie ma sensu brać nospy :) To magnez będę brać 2xdziennie. A jeśli chodzi o poród, to mam tak samo. Sam ból się zniesie. Byle tylko nie było żadnych komplikacji. Niestety na to nie mamy wpływu...

nikaaa_87
  • amelik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam i tez sie w sumie boje.
    Dzis biegalam krew pobrac, zakupy Biedronka, sklep rybny, apteka, u kolezanki herbata, smyk, empik odbieranie prezentow zamowionych przez net, dwaj kurierzy jeden w domu a drugi po drodze mnie zlapal....
    W sumie wyprawka jwst razem z kremami itp. tylko czesc rzeczy zamowione z odbiorem osobistym i ma odebrac tesviowa i da mi w nastepny weekend. Aa jeszcze dwie pizamy i cienki szlafrok. A i tak sporo rzeczy jak laktator czy kamerki itp. nie kupowalam sporo mialam po synu np. foteliki itp.
    Prezenty dla starszego juz prawie prawie, jutro lub w piatek spakujemy Mikołajowi i zobaczymy co pod choinke.
    Mam pytanie do kogo wasze starsze dzieci pisza list i kiedy te prezenty dostana z listu 6.12 czy 24.12

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    No cóż, jak sie uparli to trzeba brac bo przeciez im nie powiem ze wyczytałam na necie ze to bez sensu :p
    Nie no pewnie ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    Ja mam w poniedziałek wizytę, to zapytam jak to jest w naszym szpitalu. W niektórych dają takie jednorazowe,stylowe wdzianka :D Co myślicie o wózku Camarelo Q sport 3w1 ? Mamy okazję (chyba to okazja) kupic go za 540,00. Kupiony był w sklepie i służył jednemu maluchowi. Ja zrezygnowałam z nospy, bo póki co nie mam już tych skurczów. Biorę tylko magnez raz dziennie. Niby lekarz kazał brać i nospe i mg 3xdziennie,ale skoro nic nie boli,to nie ma sensu się tym faszerowac.
    Ja mam camarello sevilla i jest super. Zwrotny. Z tym że jak mieszka się w bloku to lepiej wózki nie 3w1 bo później spacerówke i tak kupuję się mniejsza.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie pisze jeszcze bo jest za mały ☺ ale dostaje prezent od nas jako od Mikołaja 6 grudnia ale nie rano a tak pod wieczór jak jest ciemno. Na święta dostaje pod choinkę tylko od teściów. Od nas już nie. Tym bardziej że zaraz później ma urodziny w styczniu ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca to ja jestem zwariowana mama.
    U nas ma na Mikolaja prezenty od 5 osob/rodzin.
    Pod choinke od 5osob czy tam rodzin.
    A w styczniu na urodzinki dostaje jeden drobiazg a tak to pieniazki ktore odkladamy w ym roku na lato na bramke na podworko.
    Chyba to wynika z tego ze jest jedynym dzieciem w rodzinie :)
    Ma dziadkow z dwoch stron, prababcie, chrzestnych, moje i meza rodzenstwo ktore jeszcze nie ma par a ma ok 30 lat, starsza ciocie....

• nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda jeszcze dzieci nie mam,ale u nas w domu zawsze było tak ,że 6 grudnia w nocy przychodzi Mikołaj i prezenty znajdowalysmy z siostrą jak się obudzilysmy,a w Wigilię wszyscy robiliśmy sobie prezenty i po sprobowaniu wszystkich potraw ,najmłodszy członek rozdawał paczki :) Myślę, że tak właśnie będzie u nas :) Do tej pory w sumie mi zostało probowanie dań i czekanie na prezenty :D

nikaaa_87
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jestesmy po kolejnej wizycie, synek 2390kg, wszystko OK.
    Szyjka, niestety dalej 1sm, srednio-miekka, I Pani Doktor powiedziala ze juz sie nie polepszy, ale wazne ze sie nie pogorszylo, rozwarcia niema. Czyli dalej lezac jaknajwiecej I brac leki, to ma byc dobrze.

Do mnie juz dotarlo lozeczko, jest przepiekne! (Lozeczko Bajka, misie) Teraz czekam na posciel, rozek, przewijak. Potem zamowie kosmetyki.
    Dziewczyny, a wozki juz macie??
    Za jakies 2-3tygodni chcemy pojechac kupic, tylko nie mam pojecia co brac..w sumie chcemy 3w1, nie drogi, bo latem planujemy zainwestowac w dobry fotelik, I potem kupic lekka spacerowke, bo jestem nizka, I ciezko mi bedzie na Pietro z dzieciakiem I wozkiem lazic. Jeszcze mnie martwi wlasnie ze te wozki sa Takie wysokie...)))

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wózków 3w1 bardzo podoba mi się Camarelo Carera. Muszę go tylko znaleźć w Poznaniu i obejrzeć na żywo.

Zaraz jadę się skłuć. Wszystko mnie swędzi. Próby wątrobowe ok, ale mam jeszcze zrobić dla pewności kwasy żółciowe, bo podobno to one pierwsze się podwyższają przy początkach cholestazy. A dzisiaj wieczorem jeszcze terapia w związku z moją ukochaną nerwicą. Od wtorku mam już zaświadczenie do CC.

Jutro ważna wizyta. Jedziemy do ginekologa, który pracuje w wybranym przez nas szpitalu. Mam nadzieję, że mnie nie pogoni, że przychodzę do niego dopiero teraz. Trzymajcie kciuki Kochane.

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow juz skierowanie na cesarke.
    Ide do lekarza 6.12. Termin mam 25-28.01 i ciekawe kiedy dostane skierowanje. Myślę że po Świętach mi da. Najlepsze że jemu też syn ma się w g udniu rodzić więc zobaczymy. Może pójdzie na urlop...
    Wózek mwm po synku Jedo fyn, a potem była spacerówka espiro Magic -lekka i cudna na bloki.

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy już zamówiony wózek, Bebetto Murano. Może jakoś przed świętami już będzie :-) najpierw sobie patrzyłam przez Internet, potem poszukalam sklepu w którym on jest aby móc właśnie obejrzeć go na żywo:-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadę zaraz do fryzjera,bo mnie trafia. Od dłuższego czasu przymierzam się do zmiany fryzury,tylko nie mogłam się zdecydować, a teraz jakoś poczułam,że muszę coś zmienić :D Potem skocze do "Świata Dziecka" pooglądać wózki i nosidełka. Zobaczę może będą jakieś wyprzedaże modeli 2016. Po południu zamierzam wyciągnąć męża na zakupy do Rossmanna i Pepco i kupić już resztę brakujących pierdolek. Zamówiłam też komode do sypialni z koszami ,żeby postawić koło łóżeczka i poukładać tam kosmetyki,pampersy,itp. Czuję dziwny przypływ mocy :) Miłego dnia :)

nikaaa_87
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nam wszystkim pomału zaczyna się syndrom wicia gniazda :-)

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa wózki - oba po córce. Jeden dostaliśmy - Joolz, został u rodziców, żeby nie wozić ciągle w aucie, a w domu mamy Adamexa Pajero Alu.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ