X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja środki higieniczne i kosmetyki kupowałam z internetowej aptece gemini. Pozostałą wyprawkę w normalnych sklepach. Pieluszki mam muślinowe z GB, małża kuzynka jechała do Polski to nam przywiozła :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie artykuły higieniczne i kosmetyki również z gemini

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi to dobrze ze rozwarcie sie nie powieksza i oby tak bylo.

Ja zamawialam rzeczy na allegro i w aptece olmed. Musze jeszcze dokupic kilka rzeczy z rossmana i jakies lapcie do szpitala i takie pierdolki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • amelik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam tez wiekszosc zamowione ale jeszcze nie odebrane. Mysle ze za 2 tyg bede miala wszystko.
    Teraz zajmuje sie prezentami pod choinke i na Mikolaja dla syna :) ale na zakupach internetowych tak zaoszczedzilam ze kurier mi dzis trawnik zrył. Wylam klełam i w ogóle.... wiadomo zadna tragedia ale mam dość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj synek tak wyprowadził z równowagi że szok. Czy te bunty kiedyś się skończą? Mam już tego serdecznie dosyć. !

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Ja już sobie leżę na szpitalnym łóżku. Miałam ktg wszystko w porządku, skurczy brak. Dostałam kroplówkę z magnezem. Z tego co lekarz mówił to dzisiaj i jutro dostanę te sterydy, a potem jeszcze z 2-3 dni na obserwacji.

Ja leżę juz od czwartku z powodu miekkiej,krotkiej szyjki i.twardnien brzucha.. Tez dostawałam magnez w kroplowce, teraz w tabletkach i juz lepiej ale wyszlo mi GBS dodatnie i jeszcze podaja mi antybiotyk dozylnie:/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymaj się Sandrula. Ja na 99% jutro do domu.

Wczoraj podczas ktg wykrywało mi 2 tętna! Jakby gdzieś tam ukrytego bliźniaka znalazło. Aż mi się ciepło zrobiło. Pielęgniarka nawet spytała czy to ciąża mnoga a potem stwierdziła że czasami tak dziwnie łapie tętno ;-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula to nie dobrze ze juz szyjka tak sie zachowuje bo dzidzia ma jeszcze czas na porod. Ale najwazniejsze ze jestes pod dobra opieka, bede ja kontrolowac.

Madzi to niezle z tym podwojnym tetnem, hehe :) Fajnie ze juz do domu idziesz :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc wyprawki kupilam na allegro i aptece gemini. A reszte w stacjonarnym sklepie dokupuje.

Ja dzis wizytuje i mam nadzieje ze z szyjka bedzie dobrze, bo brzuch mi cos nizej poszedl, a nie ukrywam ze chce dotrwać do stycznia.

sandrula,madzi2506 Luteine albo cos podobnego macie zalecone brac?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Luteine i magnez od około 24 tygodnia. W szpitalu dostawałam tylko dodatkowo te leki na płucka a magnez dożylnie.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę na magnezie i nospie, teraz 3 x dziennie do tego mam antybiotyk na ten gbs... Pytałam lekarza to mówił,ze ten antybiotyk dozylnie jeszcze dzis dostane i jutro lub w czwartek mnie zbadaja i jak bedzie ok to dostane leki do domu :) dzis robił mi usg i jeżeli chodzi o małego to wszystko ok :) ale wazy niecale 1600 gram więc lepiej niech jeszcze siedzi i czeka :D gin jak pomacal brzuch to mówił ze Juz czuje ze jest lepiej niz bylo :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula nie wiem tylko po co Ci te leki na gbs teraz podają. I tak przy porodzie muszą je podać. A one teraz go mgd zwalcza i tak. Więc bezsensu.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Sandrula nie wiem tylko po co Ci te leki na gbs teraz podają. I tak przy porodzie muszą je podać. A one teraz go mgd zwalcza i tak. Więc bezsensu.

No właśnie wyczytalam, ze to sie podaje przed samym porodem ale ten cały ordynator mi mówił, że przez to,ze grozi mi poród przedwczesny to podaja mi teraz no i pewnie przed porodem tez dostane..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miec wyniki na tydzien z gbs, a moja córeczka ma 2450g :) wyniki z posiewu moczu ok :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • kickens Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) rzadko się udzielam ale dość często Was czytam i teraz mam mały, błahy problem ale nie znalazłam na niego nigdzie odpowiedzi a mianowicie dziewczyny jakie koszule do porodu kupujecie? bo już sama nie wiem, takiej ładnej za kilka dych to mi powiem szczerze szkoda wyrzucić później. W ogóle ta koszula powinna być rozpinana czy jak? Na niektórych stronach piszą, że może być długi tshirt (z tym, że ja jestem wysoka i znaleźć taki zakrywający tyłek to też wyzwanie)no i też wydaje mi się mało praktyczny.. W ogóle rodzi się w swoim ubraniu czy przebiera się w jakieś szpitalne wdzianka jednorazowe? W ogóle w czasie wcześniejszych faz porodu chodzi się w majtach czy bez?
    Doświadczone rodzicielki co polecacie?

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    No właśnie wyczytalam, ze to sie podaje przed samym porodem ale ten cały ordynator mi mówił, że przez to,ze grozi mi poród przedwczesny to podaja mi teraz no i pewnie przed porodem tez dostane..
    Czasami mają takie dziwne praktyki. To się zdąży podać nawet jak zaczyna się poród. Szkoda się tym truć.I tak musiałby to podać jeszcze przed sama akcja i tak. Mojej siostrze też ordynator tak robił i niepotrzebnie zupełnie.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ja bede miec wyniki na tydzien z gbs, a moja córeczka ma 2450g :) wyniki z posiewu moczu ok :)
    Kawał dziewczyny już z niej jest ☺☺☺

Kamila ;) lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kickens wrote:
    cześć :) rzadko się udzielam ale dość często Was czytam i teraz mam mały, błahy problem ale nie znalazłam na niego nigdzie odpowiedzi a mianowicie dziewczyny jakie koszule do porodu kupujecie? bo już sama nie wiem, takiej ładnej za kilka dych to mi powiem szczerze szkoda wyrzucić później. W ogóle ta koszula powinna być rozpinana czy jak? Na niektórych stronach piszą, że może być długi tshirt (z tym, że ja jestem wysoka i znaleźć taki zakrywający tyłek to też wyzwanie)no i też wydaje mi się mało praktyczny.. W ogóle rodzi się w swoim ubraniu czy przebiera się w jakieś szpitalne wdzianka jednorazowe? W ogóle w czasie wcześniejszych faz porodu chodzi się w majtach czy bez?
    Doświadczone rodzicielki co polecacie?
    Ja byłam cały poród bez majtek. Dla mnie komfortowo było jak to była zwykła piżama . Guziki normalnie na środku miała. A wyrzucić nie trzeba. Moja normalnie się wyprala. Chodzi o to żeby Ci później było łatwo przystawic malucha ☺ choć ja zaraz po porodzie się przebrałam i tak i dopiero karmiłam ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie do porodu rodzinnego facet musi mieć takie ubranie specjalne ☺ zazwyczaj kupuję się to w szpitalu.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maz nawet przy cesarce moze byc na sali huraaa on chce byc i widziec od razu malucha. Przy pierwszym byl za szybą, przy czym to był inny szpital. Spokojniejsza jestem gdy wiem że nie będę sama :):):)
    Co do koszuli mialam dlugi stary tskirt a potem mi wszystko zdjęli gdy okazało się że cesarka.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ