STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mam tez wiekszosc zamowione ale jeszcze nie odebrane. Mysle ze za 2 tyg bede miala wszystko.
Teraz zajmuje sie prezentami pod choinke i na Mikolaja dla syna ale na zakupach internetowych tak zaoszczedzilam ze kurier mi dzis trawnik zrył. Wylam klełam i w ogóle.... wiadomo zadna tragedia ale mam dośćJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
madzi2506 wrote:Ja już sobie leżę na szpitalnym łóżku. Miałam ktg wszystko w porządku, skurczy brak. Dostałam kroplówkę z magnezem. Z tego co lekarz mówił to dzisiaj i jutro dostanę te sterydy, a potem jeszcze z 2-3 dni na obserwacji.
Ja leżę juz od czwartku z powodu miekkiej,krotkiej szyjki i.twardnien brzucha.. Tez dostawałam magnez w kroplowce, teraz w tabletkach i juz lepiej ale wyszlo mi GBS dodatnie i jeszcze podaja mi antybiotyk dozylnie:/
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
No to trzymaj się Sandrula. Ja na 99% jutro do domu.
Wczoraj podczas ktg wykrywało mi 2 tętna! Jakby gdzieś tam ukrytego bliźniaka znalazło. Aż mi się ciepło zrobiło. Pielęgniarka nawet spytała czy to ciąża mnoga a potem stwierdziła że czasami tak dziwnie łapie tętno -
Wiekszosc wyprawki kupilam na allegro i aptece gemini. A reszte w stacjonarnym sklepie dokupuje.
Ja dzis wizytuje i mam nadzieje ze z szyjka bedzie dobrze, bo brzuch mi cos nizej poszedl, a nie ukrywam ze chce dotrwać do stycznia.
sandrula,madzi2506 Luteine albo cos podobnego macie zalecone brac?
-
Ja jadę na magnezie i nospie, teraz 3 x dziennie do tego mam antybiotyk na ten gbs... Pytałam lekarza to mówił,ze ten antybiotyk dozylnie jeszcze dzis dostane i jutro lub w czwartek mnie zbadaja i jak bedzie ok to dostane leki do domu dzis robił mi usg i jeżeli chodzi o małego to wszystko ok ale wazy niecale 1600 gram więc lepiej niech jeszcze siedzi i czeka gin jak pomacal brzuch to mówił ze Juz czuje ze jest lepiej niz bylo
-
Offca88 wrote:Sandrula nie wiem tylko po co Ci te leki na gbs teraz podają. I tak przy porodzie muszą je podać. A one teraz go mgd zwalcza i tak. Więc bezsensu.
No właśnie wyczytalam, ze to sie podaje przed samym porodem ale ten cały ordynator mi mówił, że przez to,ze grozi mi poród przedwczesny to podaja mi teraz no i pewnie przed porodem tez dostane..
-
cześć rzadko się udzielam ale dość często Was czytam i teraz mam mały, błahy problem ale nie znalazłam na niego nigdzie odpowiedzi a mianowicie dziewczyny jakie koszule do porodu kupujecie? bo już sama nie wiem, takiej ładnej za kilka dych to mi powiem szczerze szkoda wyrzucić później. W ogóle ta koszula powinna być rozpinana czy jak? Na niektórych stronach piszą, że może być długi tshirt (z tym, że ja jestem wysoka i znaleźć taki zakrywający tyłek to też wyzwanie)no i też wydaje mi się mało praktyczny.. W ogóle rodzi się w swoim ubraniu czy przebiera się w jakieś szpitalne wdzianka jednorazowe? W ogóle w czasie wcześniejszych faz porodu chodzi się w majtach czy bez?
Doświadczone rodzicielki co polecacie?
-
sandrula wrote:No właśnie wyczytalam, ze to sie podaje przed samym porodem ale ten cały ordynator mi mówił, że przez to,ze grozi mi poród przedwczesny to podaja mi teraz no i pewnie przed porodem tez dostane..
-
kickens wrote:cześć rzadko się udzielam ale dość często Was czytam i teraz mam mały, błahy problem ale nie znalazłam na niego nigdzie odpowiedzi a mianowicie dziewczyny jakie koszule do porodu kupujecie? bo już sama nie wiem, takiej ładnej za kilka dych to mi powiem szczerze szkoda wyrzucić później. W ogóle ta koszula powinna być rozpinana czy jak? Na niektórych stronach piszą, że może być długi tshirt (z tym, że ja jestem wysoka i znaleźć taki zakrywający tyłek to też wyzwanie)no i też wydaje mi się mało praktyczny.. W ogóle rodzi się w swoim ubraniu czy przebiera się w jakieś szpitalne wdzianka jednorazowe? W ogóle w czasie wcześniejszych faz porodu chodzi się w majtach czy bez?
Doświadczone rodzicielki co polecacie?
-
U nas maz nawet przy cesarce moze byc na sali huraaa on chce byc i widziec od razu malucha. Przy pierwszym byl za szybą, przy czym to był inny szpital. Spokojniejsza jestem gdy wiem że nie będę sama
Co do koszuli mialam dlugi stary tskirt a potem mi wszystko zdjęli gdy okazało się że cesarka.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017