STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rozgladam sie za wozkiem uzywanym. Podobaja mi sie lonex speedy i cena wydaje mi sie w porzadku. Z nowych najbardziej podobaja mi sie bebetto ale szkoda mi kasy.
My na mikolajki kupujemy drobne upominki typu slodycze, serki, soczki. Na swieta dajemy wieksze prezenty. W najblizszej rodzinie z naszymi dziecmi jest siodemka plus dwojka mojej siostry i chrzesnica mojego P to wydatek jest dosyc spory. Ja zawsze wybieram prezenty dla chlopcow i mowie co maja dostac bo wiem czym chlopcy sie bawia i zajmuja a nie lubie sterty niepotrzebnych zabawek. -
Kupiliśmy kosmetyki i pieluchy i póki co mam całą wyprawkę Jutro wysyłam męża po nosidełko maxi cosi, bo mamy okazję kupić za 120 zł. A wózek chyba kupimy w styczniu. Też rozgladamy się za używanym. Mi się dziś spodobały adamexa,ale kosztują prawie 2 tyś. Jeszcze BabyActive były ładne,ale cena podobna.nikaaa_87
-
U mnie syndromu wicia gniazda na razie nie ma. Jestem cholernie zmeczona i podstawowe obowiazki sa dla mnie wyzwaniem. W dzien rzadko kiedy moge sie polozyc a w nocy ze 2 razy chodze siku. Tak bardzo bym chciala odpoczac albo najlepiej urodzic ale to jeszcze troche. Ja w sobote dokupie kilka rzeczy i kolejne w przyszlym tyg.
-
To dobrze Wiedźma ze nie masz tej cukrzycy
Ja się cieszę że prawie wszystko mam gotowe. Muszę sprawdzić moja listę i w przyszłym tygodniu już uzupełnić do końca.
Mam wrażenie że mój mózg dziwnie działa. Do czasu pobytu w szpitalu wszystko było Ok, nie miałam żadnych problemów z czymkolwiek. Za to teraz każda czynność to wyczyn. Jest mi okropnie ciężko. Już nawet głupie skarpetki sprawiają problem. Nie dość że muszę leżeć to jak już nawet idę po coś głupiego do jedzenia do czuję się jak słoń. To dopiero jeden dzień a jestem załamana tą bezradnością.
Musiałam trochę ponarzekać, może chociaż na chwilę mi ulży -
Madzi narzekaj! . Chyba nikt lepiej nie zrozumie ciężarówki w narzekaniach tak, jak inne ciężarne.
Macie jakieś sposoby na swędzącą skórę? Jakieś sprawdzone oliwki? Balsamy nawilżające u mnie nie działają, więc może natłuszczonie coś poprawi. Już któraś nocka będzie przez to z głowy. Próby wątrobowe ok, więc to nie cholestaza. Przed chwilą nasmarowałam się cała masłem z Palmersa i jest ciut lepiej. Ale ciężko tak jechać tym specyfikiem całe ciało. -
Ja mam oliwkę właśnie z palmersa. Jest ona przeznaczona do swędzącej skóry. Mnie swędzi ale tylko brzuch i to mi pomaga
Jest fajna bo w sprayu. Kupiłam przez neta w aptece gemini bo w sklepach nie znalazłam. -
nikaaa_87 wrote:Kupiliśmy kosmetyki i pieluchy i póki co mam całą wyprawkę Jutro wysyłam męża po nosidełko maxi cosi, bo mamy okazję kupić za 120 zł. A wózek chyba kupimy w styczniu. Też rozgladamy się za używanym. Mi się dziś spodobały adamexa,ale kosztują prawie 2 tyś. Jeszcze BabyActive były ładne,ale cena podobna.
-
Melula - tak,wersja 2w1 kosztuje ponad 1500,00. U nas jest praktycznie jeden sklep z wózkami,konkurencja zerowa,więc korzystają. Madzi - ja też mam problem ze zwykłymi,codziennymi czynnościami i czasem mam dość już tej niezdarnosci. Już bym chciała mieć poród za sobą. Wiedźma - mnie skóra nie swędzi,za to boli jak cholera. Chyba brzuch mi gwałtownie rośnie,bo czuję jakby mi tą skórę ktoś naciagal. Nawet cieniutka bluzka drażni I nic nie przynosi ulgi...nikaaa_87
-
nikaaa_87 wrote:Melula - tak,wersja 2w1 kosztuje ponad 1500,00. U nas jest praktycznie jeden sklep z wózkami,konkurencja zerowa,więc korzystają.
A może warto się rozejrzeć, obejrzeć i zamówić internetowo? -
Ja odkupuje wozek 3w1 po jednym dzieciaczku od przyjaciółki, za to wole później kupic lepsza spacerówkę
Używam balsamu z palmers i po nim brzuch mnie nie swedzi, teraz jest -20% na cala serie w super pharm. Jakos ten najbardziej mi odpowiada.
Tez wpisuje sie na listę narzekających Coraz częściej sie mecze i czuje sie jak słoń
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:54
-
A ja już nie wiem co myśleć o wózkach -co pytam jakąś mamę, to mówią,że drugi raz nie kupiły by wózka 2w1,a tym bardziej 3w1 Mąż kupi dziś nosidełko maxi cosi ,a potem będziemy myśleć o wózku. Nie widziałam nawet nigdzie samej gondoli...nikaaa_87
-
A ja prawde mowiac caly czas zastanawiam sie co z tym wozkiem zrobic bo starszy dlugo nie jezdzil wozkiem, wolal w rowerku i tyle. Mlodszy synek to juz w ogole ciezki przypadek on to dopiero krotko byl wozony bo tak sie darl ze musialam go brac na rece i dlatego szybko kupilam chuste. W niej noszony byl spokojny i w domu tez sporo go motalam bo czesto plakal. I nie wiem teraz czy wlasnie nie kupic tylko gondole z fotelikiem a za reszte kasy nosidelko. I tak mamy rowerek wiec bedzie zamiast spacerowki. Oj tyle dylematow.
Ja tez dolaczam do narzekajacych. Lekko juz nie jest a obowiazkow pelno i nie ma kiedy odpoczac. -
Kazdy sam musi przeanalizowac.
Po jakich drogach bedzie jezdzil wózkiem, jak czesto bedzie składany, czy bedzie wnoszony, ma byc lekki lub taki stabilny na polne dróżki, czy ma miec duzy kosz itp.
My kupilismy dwa w jednym potem i tak z punktu widzenia blokow zamienilam na spacerowke gdy syn mial ponad pol roku.
Teraz mieszkam na wsi i nastawiam sie na spacerowke z tego dwa w jednym z powodu pompowanych kół. Z adapterow do foteluka nie korzystałam bo mamy auto Combi i zabierałam zawsze cała gondole.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
hej dziewczyny!
Jestem lutówka 2016 i swoje szczescie mam juz przy sobie
przepraszam za spam ale wraz z przyjaciolka otworzylysmy sklep z odzieza i akcesoriami dla niemowlat - prosze zajrzyjcie podczas kompletowania wyprawki, polubcie fan page i odwiedzcie nas kiedy tylko bedziecie mialy ochote
pozdrawiam i zycze spokojnych ciąż
sklep -> www.babelu.pl
fan page: https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel -
Ja mieszkam na wsi w domku i potrzebny mi wozek tak na prawde na spacery i do domu. Tez mamy auto kombi ale chcialam wozek z mozliwoscia wpiecia fotelika zeby w razie np zakupow nie przenosic malej z fotelika do gondoli ale w sumie czesto nie bedzie tych zakupow wiec moze ta gondola do auta to nie glupi pomysl. Jak mala nie bedzie lubila wozka to pozostanie chusta. Kolejna rzecza u mnie jest to ze mam prawie dwulatka w domu i nie wiem jak maja wygladac spacery bo on za raczke grzecznie nie pojdzie a rowerka i wozka razem nie uprowadze wiec pozostanie pewnie chusta a wozek w weekendy jak moj P bedzie szedl z nami na spacer. Kurcze nie wiem... musze jeszcze dobrze to przemyslec.
-
Madzi, ja tez po wizycie u ginekolog stala sie czuc gorzej, wlasnie jak powiedziala mi ze nie jest dobrze.To juz nasza psychika zaczyna dzialac I robic nam pod gorke. Ja juz jakis czas zle spie I mysle jak to bedzie, czuje sie ogromna, mimo tego ze nie wydaje mi sie ze mam duzy brzuch, a wczoraj sprzedawczynia w sklepie zapytala mnie czy to beda blizniaki, hi hi.
Strasznie ciezko juz jest, ulozyc sie czasami po kilka godzin nie da rady - synek wylazi to z jednej strony to z drugiej, ostatnio w poprzek liubi sobie polezac..
Brzuch mnie swedzi strasznie! Smaruje oliwka Jonhsons I balzamem Yves Roshe. Czasami nawet 4razy dziennie I wtedy pomaga. Ale rozumiem, ze teraz rosnie szybko I nic tu nie poradzisz..Zazdroszcze jak kto wstaje siku tylko kilka razy za noc. Ja wstaje prawie co godziny
Dosc marudzenia, hi hi
Dzis dostalam paczke: rozek, posciel I przewijak zamowilam Klups Jerzyki - sa przepiekne!! Widzialam w sklepie posciel za 299zl, a w necie znalazlam za 127zl. Spora roznica, nie? Jeszcze przescieradla kolorowe, I rozne pierdolki dotarli Kacik dla maluszka udal sie nam super, a jutro bedzie wielkie pranie I cieszenie sie tym wszystkim
2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017