STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakoś tak mi raźniej, ze nie tylko mi tak ciezko, ale oczywiście żeby nie było to nie cieszy mnie wasze nieszczęście
Davanda ja sobie nie zdawałam sprawy ze też już mam duży brzuch. Dopóki pielęgniarka w szpitalu nie spytała się dlaczego ja cały czas leżę skoro powinnam chodzić. Mówię jej ze ja w 32 tyg i tak kazał lekarz, na co ona wielkie oczy i mówi że przeprasza ale mam taki brzuch ze myślała, źe ja z tych kobiet co do porodu, które mają dużo chodzić -
Ja potrzebuje chyba wózek terenowy Niby mieszkam w mieście,ale na spacery chodzę do lasu i na łąki,bo mój szalony pies tylko tam się nadaje Mąż kupił wczoraj to nosidełko i muszę przyznać,że jest bardzo solidne. Ja w nocy budzę się co chwilę, bo strasznie bolą żebra, a na plecach nie potrafię spać. A siku latam średnio co 1,5 h. Do tego ucisk pod prawą piersią jest co raz mocniejszy...Nie mogę już wytrzymać z bólu,a zwykle dużo potrafię znieść. Boli na okrągło -i jak siedzę i jak leżę na bokach...Nie śpię już którąś noc z rzędu. Już się przyzwyczaje do nieprzespanych nocek Dziś 34tc+0 Ale ten czas zasuwa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 20:19
nikaaa_87 -
Ja jak tylko wstanę to od razu czuję nacisk na szyjke. Dlatego też leżę i nic nie robię. Chce wytrzymać chociaż jestem 4 tygodnie. Całe szczęście mój mąż to skarb i nawet nie muszę prosic żeby coś zrobił. Ja szykuje tylko obiad a resztę domowych obowiązków przejął on.
Jednak my nie mamy jeszcze dzieci więc możemy sobie trochę odpuścić, natomiast te ż was które już mają dzieciaczki to wiadomo trochę gorzej znaleźć czas na odpoczynek. -
ataeb wrote:Cześć dziewczyny mam do Was pytanie. Usg prenatalne robiłam na NFZ teraz czekam na wizytę u genetyka na której otrzymam dopiero wynik pappa. Czy na USG połówkowe trzeba mieć kolejny raz wystawione skierowanie i kto może je wystawić?
-
Hej
Dorcia u nas dziewczyny mają takie dokładki do wózków gdzie młodsze dziecko stoi. Przyjeźdżały z tym po starsze dzieci do przedszkola. Wiadomo nosidło to opcja numer dwa. Mój 5 latek prawie grzeczniej spacerował za rączkę gdy miał 2-3 lata. Teraz to taki indywidualista co chce chodzić swoimi drogami kałużami dziurami krawężnikami itp.
Wyprawka jeszcze nie gotowa ale u mnie jeszcze trochę do końca zostało.
Własnie przemeblowaliśmy salon i w tym tyg myślę że powstanie kącik maluszka więc zacznę pranie i prasowanie
Koszule do szpitala pewnie dotrą ok. Wtorku. A resztę odbiorę od teściowej w następny weekend.
Póki co nadal korzystam z czasu gdy mogę sobie pozwolić na różne bzdurki tj. Spotkania z znajomymi i koleżankami, chodzenie po sklepach itp. Robienie kukiełek synowi do teatrzyku w przedszkolu.
Plecy bołą, czasem pika coś na dole, ale ogólnie jest ok i nie narzekam. Może za bardzo newowa jestem i jak zawsze na wszystko brakuje mi czasu.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Amelik u mnie ta dostawka stojaca nie przejdzie bo Natus by z niej schodzil. Rozwiazaniem byla by taka dostawka siedzaca ale ona kosztuje 550zl to dla mnie zdecydowanie za duzo pieniedzy. Pozostaje kupic wozek i probowac spacerowac a jak nie to chusta i tyle. Wozek kupuje tylko gondola i spacerowka bo fotelik mamy a w sumie wsadze gondole w auto i po sprawie.
-
Ja tez już ciężko się czuję. Ucisk na szyjkę masakra. Dodatkowo boli mnie miejsce po poprzednim cc. Do ciąży donoszonej zostało mi kilkanaście dni, więc już z górki. Wózek mam 2w1, spacerówkę dla córki i tak kupiliśmy, jak miała półtora roku. Teraz mam dodatkowo chustę dla małego, bo nie wiem jak to będzie z wożeniem. Mam córkę żłobkową, więc opcja szybkiego wyjścia jest najlepsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 10:32
-
U mnie ucisk i twardniejący brzuch to codzienność i to ze jest widocznie nizej. Dzis zaczynam szkole rodzenia ciekawe czy ja skoncze Obym dotrwała chocby do 1-szego stycznia.
Ostatnio mam takie pragnienie dzien/noc jak jakis pijok siku to co chwile chodze
Z jakiej firmy zdecydowaliście sie używać jako pierwsze chusteczki nawilżone? -
dorocia2324 wrote:Offca wspolczuje zgagi. Ja czuje sie raz lepiej raz gorzej. Jestem bardziej senna a najbardziej w dzien kiedy polozyc sie nie moge. Tez mam ucisk na dol i brzuch czesto twardnieje.
-
Ja dziś miałam wizytę, ale badał mnie tylko na fotelu. Usg dopiero za 2 tygodnie. Szyjka się nie skraca i ogólnie wszystko jest dobrze. Dostałam od położnej listę rzeczy potrzebnych do szpitala. Myślę, że po następnej wizycie już się spakuje. U mnie mała w ciągu dnia dużo śpi,ale ja mam sporo ruchu więc może dlatego tak nie czuję intensywnie. Za to wieczorem jak się położę i chcę spać, to daje czadu. Już nie pamiętam kiedy się wyspałam. Teraz oprócz sikania co dwie godziny i bólu żeber,doszły porodowe koszmary... Już nie wiem co gorsze... Przyszła mi dziś komoda i wreszcie mam wszystkie rzeczy dla małej w jednym miejscu. Zaczęłam też już myśleć o Świętach i zamówiłam pierwsze prezentynikaaa_87
-
Ja ostatnie kilka dni tez zauwazylam ze mam straszne pragnienie, w nocy wstaje pic I chce mi sie sokow. Kucie w szyjke czuje co jakis czas, czasami twardniecie, jak nie biore no-spe. Ale najgorzej jak sie maluszek uklada w poprzek - czuje strasznie cisnienie w brzuchu I w glowie, I ten bol nie tylko w rzebra, a jeszcze w nerki.
Trzymajmy sie, jeszcze troszeczke)))
Dziewczyny, a projektory czy karozele kupujecie? Myslalam kupic karozele, ale wlasnie w znajomej dziecko ma juz kilka tygodni I zauwazylam ze ta karuzela nie jest az tak potrzebna, a nawet trocha I przeszkadza. Poza tym przyhodza w odwiedziny I kazdy przyosi podobne zabawki z muzyczkom. Wlasnie dostala Projector MIS na chmurce OD Smily Play I wydaje mi sie ze jest duzo lepszy OD tej karozeli. Tez ma Whisbear misia szumiacego, ale wcale nie pomaga dziecku sie zaspokoic, a kosztowal 200zl...2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Widzę dziewczyny, że wszystkie już się borykamy z dolegliwościami. Mnie z kolei strasznie piecze skóra na żebrach. Jakby ktoś mi gorące igły wbijał. Miałam tak na przełomie września i października, potem przeszło i myślałam, ze już nie wróci a tu taka niespodzianka Torbę mam prawie spakowaną. Pozostało spakować mi piżamy, które własnie schną na suszarce i kosmetyki. Ubranka dla córki, rożek, pieluchy i krem na odparzenia spakowane
-
Offca moja mala caly czas buszuje mi w tym brzuchu, czasem mam wrazenie ze wiekszosc czasu nie spi.
Chusteczki i pampersy mam z babydream z rossmana.
My mielismy karuzele i maly sie nia interesowal i bawil.
Czy ktoras z Was uzywala lub planuje uzywac pieluch wielorazowych? Bo mnie bardzo ciekawi ten temat i wlasnie zastanawiam sie czy nie uzywac wlasnie takich zamiast jednorazowek.