STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przy synku nie miałam karuzeli, teraz mam zobaczymy jak się sprawdzi. A mis szumis też mamy. Bardzo pomocny.
Mi dzisiaj mała tak Cisnela na dół ale wzięłam magnez drugi i jest ok ☺
A skóra na zebrach mnie bardziej boli. A raczej same zebra.
Dorcia ja pieluchy tylko jednorazowe ☺
-
Ja mam karuzele po chrześniaku. Ma ona jakiś jeszcze projektor i dźwięki natury oraz bicia serca. Z tego co pamiętam to on akurat nie specjalnie się nią interesował. Zobaczymy czy mojemu synkowi będzie się podobało.
Co do pieluch wielorazowych to moja kuzynka używa przy swojej córce, mała ma już ponad rok, pampersy używają tylko na noc. Bardzo sobie chwali, mała podobno nigdy nie miała oparzeń itp. -
Mi się podobają projektory,ale takimi rzeczami zajmiemy się po Świętach U mnie kolejna,nieprzespana noc Ból żeber jest tak silny,że wytrzymać nie mogę i ta skóra tak jakoś ciągnie i kluje... Wstałam siku i nie mogłam wrócić z łazienki,takie miałam znowu kłucie w szyjce. Dowiedziałam się wczoraj od położnej, że w naszym szpitalu rodzi się w koszulce zwykłej. Robią lewatywę,potrzebne sa tez podklady dla chorych,więc muszę dokupić jeszcze parę pierdółek.nikaaa_87
-
A ja wczoraj zamowilam ostatnia paczke z kosmetykami, smoczki, podpaski, pare pieluszek I Takie tam pierdolki. I to juz bedzie koniec. Torba spakowana, ciuszki wyprane wyprasuje w styczniu, kacik dla dziecka gotowy. Maz zmeczony, bo ja wymyslam a on musi wszystko robic)) trocha zmian w salonie cieszy oko. Zostalo kupic wozek za tydzien I troszeczke udekorowac mieszkanie do Swiat. Kupimy w tym roku sztuczna choinke, slyszalam ze dzieci czasem maja uczulenie na zywa.
Apetyt ostatnio mam masakra I chce mi sie slodkiego( powstrzymac sie strasznie ciezko((
Na rachunek pieluch wielorazowych tez poslucham. Czytalam ze bardzo sobie chwala, I tez moze bym sprobowala, tylko pojecia nie mam gdzie to kupowac I jakie..2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Tutaj jest strona pieluch wielorazowych wiec mozna sobie poczytac i obejrzec. Mozna tez do nich zadzwonic i wypytac wszystkiego, doradzic sie: Igle-figle.pl Musze w koncu zadzwonic. Davanda i moze inne chetne zajrzyjcie sobie. Wiem tyle ze wlasnie po takich pieluchach nie ma zadnych odparzen, ze sa dobre dla srodowiska, zdrowe dla dziecka, jak ktos planuje wiecej potomstwa to zostaja dla rodzenstwa i podobno wychodza taniej niz jednorazowki ale od razu trzeba kupic zestaw wiec jednorazowy duzy wydatek. Tylko wlasnie nie wiem ile czego trzeba kupic, jak czesto zmieniac, jaki rodzaj wziac, jak czesto prac, itd.
-
Kurczę chyba bym się nie zdecydowała. Przy maluchu i tak jest sporo pracy, a co dopiero dokładać sobie do tego pranie pieluch... Może to wygodnictwo z mojej strony, ale będę kupować jednorazowe.
Dzisiaj chyba przyszła moja kolej na marudzenie. Od trzech dni czuję się, jakby ktoś ze mnie powietrze spuścił. Totalny brak sił - na 10 minut ruchu potrzeba mi godziny leżenia. Czy to już ten etap? Przecież jeszcze siedem tygodni. Co to będzie za miesiąc?!
Młody rozpycha się niemiłosiernie, aż boli. Skończyłam piec pierniki i teraz leżę (nie śmiejcie się, ale smaka miałam jak diabli a przed ciążą bym tego nie ruszyła) opychając się kiełbasą zanurzaną w ketchupie. -
Amelik, U mnie tez na tym etapie sie skrocila szyjka, zaczelam duzo odpoczywac, wolniej sie poruszam, pije no-spe I jutro juz zaczynam 35tydzien I mam zamiar jeszcze zo 4 tygodnie wytrzymac - oby))))
Wiedzma82, trszymaj sie))) ja juz tez OD kilka tygodni normalnie sapie)))) Nawet sobie pomyslec nie moglam ze bede sie czuc taka bezradna. Jak przejde sie z pokoju do pokoju to juz mi sie ciezko robi, chcialabym polazic po sklepach, teraz tak ciekawo sie zrobilo, ale normalnie boje sie wyjsc z domu, bo to siku, to odrazu kuje w szyjke, to ciezko isc.. Apetyt straszny, czasami chce sie cos co wcale za tym nie przepadam, ale i trocha martwie sie zeby zaduzo nie przytyc bo juz mam +11, a jeszcze przede mna 1,5miesiaca I swieta wiadomo ze zostawila swoj slad na tylku I boczkach..)))2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Wiedźma82 wrote:Ja jutro miałam pojechać na budowę, bo mają zacząć montować kuchnię. Ale jakoś marnie widzę 25km w jedną stronę samodzielnie samochodem. Chyba bym zasnęła max na drugim czerwonym świetle....
-
Ah... te szyjki nasze. Leżymy leżymy i jeszcze raz leżymy.
Offca ja ostatnio prawie zemdlałam we własnej łazience. Mąż tak dołożył do pieca ze nie szło tam minuty wytrzymać.
Ja już raczej zrezygnowałam z prowadzenia auta. Źle mi się siedzi za kierownicą. -
Amelik No to kocyk i podusia, a do tego sterta książek albo filmów. Bo cośmy się wydaje, że od stycznia jedyne co będziemy oglądać to wyszukane w panice filmiki na YouTube pt. "Co zrobić gdy dziecko....(tu wstawić dowolny problem)"
Madzi ja za kółko wsiadam, ale tylko do swojego mastodonta, bo jest wyższy niż auto męża. Problem mam tylko z dosięgnięciem do stacyjki
Offca ślisko czy nie, już i tak mi się jazda emerycka załączyła. Nie chcę się spiąć w razie gwałtownego hamowania. Ale czasami brakuje mi bardziej dynamicznej jazdyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:00