X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nie raz taka wodnista wydzieline. Jakby wody sie saczyly to byscie czuly i by bylo tego duzo wiecej.
    My wczoraj kupilismy wozek uzywany taki ciemny roz za 250zl gondola+spacerowka. Kupiony byl w tamtym roku i uzywany tylko kilka mieaiecy, wyglada jak nowy :) Do wyprawki brakuje mi tylko tych duzych podpasek i wyprac kilka rzeczy.

Ja wiem ze momentami bedzie bardzo ciezko z 5 latkiem i zazdrosnym i zbuntowanym 2 latkiem ale bede musiala dac rade. Szykuje teraz sobie sloiczki z jedzeniem i mroze zeby chociaz to mi odeszlo. A zupe to moment ugotuje.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia to super okazja z tym wózkiem. My mamy wszystko oprócz właśnie wózka. Objezdzilam komisy,ale żaden mi się jakoś specjalnie nie spodobał, a ceny w granicach 800-1000 zł. Babka,u której kupiliśmy nosidełko ma ten quinny za 650 i jak do stycznia nie znajdziemy innego,to chyba ten kupimy. Tyle,że czarny... Mój brzuch jest znowu mały i nikt nie wierzy,że zaczął się już 36 tc.

nikaaa_87
  • K@si@85 Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Miała byc coreczka, a bedzie synus, chomikowane ubranka chetnie odsprzedam :)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3143998&order=t

w57vskjoifjw7p06.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam więcej sil wiec wysprzątałam mieszkanie :) szkoda ze takich dni jest tak mało.
    Wczoraj zaczęłam 36tc oby do stycznia choć brzuch mi sie coraz bardziej zniża :( a jak u Was?
    Jeśli chodzi o upławy to ja mam dość spore ;/

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie też raz delikatnie pociekło, bardzo niewiele - dosłownie łyżeczka do herbaty. Ale akurat schyliłam się żeby wziąć na ręce naszą prawie 5 - kilogramową kocicę i zastanawiam się czy to być może po prostu pęcherz moczowy nie wytrzymał.

Upławów praktycznie brak. Wcześniej miałam okrutne - lekka grzybica się przyplątała. Ale po jednej dawcę gynazolu w ciągu dwóch dni był spokój.

Zazdroszczę prawie gotowych wyprawek :-(

Kamila u mnie brzuch różnie - zależy jak molosy leży. Jak go ginekolog zobaczył głową w dół w zeszłym tygodniu, to powiedział, że już tak zostanie, bo dzieci się już raczej z tej pozycji nie obracają. Młody jednak ma w nosie autorytet lekarski i fika kozły, że hej. Czasem leży w poprzek, a w środę na kontroli znowu był pupą do dołu. Ogólnie głową do góry - brzuch mam wysoko, głową w dół to i bęben trochę niżej. A przy pozycji w poprzek wyglądam jak szafa trzydrzwiowa, ale przynajmniej mam wtedy wklęsły pępek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 20:34

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też upławy straszne. Ale wody nie zauważyłam. Czasami tak wodna wydzielina jest.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    U mnie też upławy straszne. Ale wody nie zauważyłam. Czasami tak wodna wydzielina jest.
    No właśnie i u mnie chyba tak było. Myślę, że pojawiło się jej więcej niż zwykle i stąd to wrażenie, że to wody. Dziś też mam upławy, ale wodnisto kremowe :/ Przypominam sobie, że gdy byłam w ciąży z synem to też po koniec miałam upławy.

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja brzuch mam cały czas wysoko. Na ostatniej kontroli 6 grudnia przy mierzeniu dna macicy okazało się, że podniosła się o 2 cm. Cieszy mnie, że się jeszcze nie obniża, bo to jeden ze zwiastunów porodu, a ja chciałabym odnosić do stycznia :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z końcówce z synem było dużo uplawow. Teraz też jest . Także myślę że to nie wody. Da się chyba ph sprawdzać tym papierkiem lakmusowym? Czytałam że i są takie wkładki już co pokazują czy to wody czy nie ☺ ja też mam wysoko bo ciężko mi się oddycha ☺ wolałabym jednak też dotrzymać do stycznia ale zobaczymy ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tych papierkach, zabarwiają się chyba na niebiesko jeśli to wody płodowe. O wkładkach też słyszałam.

Chyba większość z nas marzy zeby do tego stycznia dotrwać ;-) mój brzuch raczej też na razie wysoko, Ja tam sie nie znam ale moja mama tak twierdzi. Mały od wczoraj taki ruchliwy że ani chwili spokoju nie mam. Rozciąga się na wszystkie strony ;-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma na razie nic co by wskazywało na poród ☺ ale to różnie bywa ☺ myślę że damy radę jeszcze ☺ ale byle zdrowe i byle szybko poszło ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie chyba zaczne nastawiac ze do stycznia nie dociągnę :( wczoraj miałam mocniejsze skurcze niz dotychczas na szczęście minęły po tabl. tez wysprzątałam cale mieszkanie wiec mogło to byc przez to. Upławy coraz większe, brzuch kończy mi sie na linii włosów juz, oraz dzis mialam wymioty :(

Zaczęły mnie lekko swędzieć piersi, jak jest u Was?

Jak staram sie dłużej poleżeć to wszystko mnie boli, wiec odpuszczam. Ogólnie nie znoszę lezec i nic nie robic mimo ze czuje sie i wyglądam czasem jak zombie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 19:28

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Kamila mi ostatnio niedobrze czasem jest ale brzuch wysoko bo ciezko mi sie oddycha

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila różnie to bywa. Nie martw sie tym. Co ma być to będzie ☺ najważniejsze aby było zdrowe ☺ a grudniowe też słodkie i mądre dzieci ☺ lepiej jak ruszy samo niż tak się później mordować ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Wam tak niedobrze momentami? I czy Wy też macie tak koszmarną zgagę?

dqprk6nlginvcqzk.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe którą z nas pierwsze ruszy :-)

U mnie niby termin z OM pod koniec stycznia ale coś czuję że może to nastąpić dużo szybciej. Piersi czasami swędzą, codziennie budzę się też z upaćkaną koszulką :-). Zgaga też pojawia sie co raz częściej jednak jak tylko czuję że się zaczyna to staram się ja ugasić migdałami. Z reguły pomagają:-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Ciekawe którą z nas pierwsze ruszy :-)

U mnie niby termin z OM pod koniec stycznia ale coś czuję że może to nastąpić dużo szybciej. Piersi czasami swędzą, codziennie budzę się też z upaćkaną koszulką :-). Zgaga też pojawia sie co raz częściej jednak jak tylko czuję że się zaczyna to staram się ja ugasić migdałami. Z reguły pomagają:-)
    Właśnie siedzę i popijam mleko prosto z kartonu.... Może pomoże.....

dqprk6nlginvcqzk.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez czasem jest tak niedobrze i zgaga meczy. Brzuch chyba jeszcze mi sie nie obnizyl ale na pewno urosl :) Uplawow mam duzo roznej konsystencji, brzuch bardzo czesto mi twardnieje w ciagu dnia ale nie towarzysza temu zadne skurcze wiec moze macica tak duzo cwiczy. Z samopoczuciem roznie ale raczej jest lepiej, mam wiecej sil i checi do dzialania. Piersi mnie nie swedza. W nocy mala tak mi napierala na szyjke ze bol taki cholerny ze myslalam ze nie wyrobie. Az mnie obudzila.
    W sobote poszalalam na zakupach, troche prezentow juz jest, wczoraj odpoczelam, dzis mam troche sprzatania w domu po weekendzie a jutro na 17.30 usg, zobaczymy co u malej slychac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to spadek formy. Ale wczoraj dość dużo robiłam. Dzisiaj też mnie trochę czeka. Z brzuchem nic się nie dzieje ☺ ja wizytę mam w czwartek ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas wizyt przed nami :) piszcie jak będziecie po :)
    Oczywiście ze lepiej jak sama sie akcja zacznie i najważniejsze żeby bylo bez komplikacji aby dzieci były zdrowe :)
    Zgaga tez mnie mecz.
    Od jakiegoś czasu chodze do szkoly rodzenia, jak narazie jestem zadowolona. Nie zanudzają i mówią istotne rzeczy szczególnie dla mnie jako pierworódki. Ostatnio moj kąpał lalke takze pierwsza kąpiel za nami :D

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ